127612
  • Blum
    1-2 sír messzebb van, de a legtöbb közel van.

Kaposvar-->Apagy es visszanak Budapest lesz a menetrend. :(
  • Zoli007
    Nem, minden sír itt van a környéken.
  • Szavazó roBOT
    Mit gondolsz a jósokról? ==>> Messzire kell utaznod, hogy hozzátartozóid/szeretteid sírját felkeresd Halottak napján?
  • zsoltioregon
    az használ még a költségvetésnek. Évekig feleslegesen szinte semmiért lelkinyomorékokat termelni kisebb vagyonért...
  • QuippeR
    felteszem, clio béltaposásként élné meg, ha évekig kéne rács mögött ülnie. akikről te beszélsz, azok számára ez normális ügymenetnek, rosszabb esetben akár dicsőségnek számít. sajnos.
  • HTS s3rg1nh00
    sajnos ez már csak így van,mindig pofáznak a diszkriminációról mait tényleg nem ártana megszüntetni,mert kurvára unom,hogy egyesek ellenek 5+ kölyköt aztán trükköznek egy sort és minimum háromszor több pénzt kapnak,mint aki rendszeresen dolgozik,mindennek tetejébe pedig 0 kultúra szorult beléjük,maximum csak a bűnözést tudják továbbadni a taknyosoknak,de azt nagyon.
  • Zoli007
    jön a társadalom - és enyhébb esetben ugyan csak rákoppint a fejedre, de mikor emberélet forog kockán bizony nem cicózik, hanem kitapossa a beledet. anélkül, hogy bármilyen filozófiai vitát kezdeményezne arról, hogy kinek mibe lehet beleszólása.

És ezt mondtad a társadalomnak is, ha kissebségi bűnözőkről van szó, mert valahogy nem látom azt a fenenagy béltaposást.
  • QuippeR
    Kata itt most konkrétan azt mondja, hogy mi a törvény. remélem érted ezt a szót, mert lehetsz bármennyire individualista a törvény úgy működik, hogy ha nem tartod be, akkor jön a társadalom - és enyhébb esetben ugyan csak rákoppint a fejedre, de mikor emberélet forog kockán bizony nem cicózik, hanem kitapossa a beledet. anélkül, hogy bármilyen filozófiai vitát kezdeményezne arról, hogy kinek mibe lehet beleszólása. világos?
  • Attila8805
    Van egy eset ami talán témába illik.
    Volt egy részeg 59 éves kisebbségi ember aki Miskolc Búzatéren kést szegezett egy kislány nyakához(15-16 éves lehetett) hajnalban.
    Szerencsére tőle 2 méterre voltam és háttal állt nekem így lerántottam a földre és elrúgtam tőle a kést és kihívtam a rendőrséget.
    Kijöttek 7 autóval egy emberre :D
    Aztán 2 évig jártam kihallgatásra meg bíróságra.
    Ha nem lettem volna olyan közel és nem én segítek akkor biztos hogy el mentem volna még a környékről is a f@sznak se kell ez a huza vona főleg hogy utána még én lettem hamis tanúzásért feljelentve.
  • clio1616v
    a Kata itt vergődhet, hogy márpedig minden esetben hívni kell a mentőket

de ha én úgy döntök, hogy nem hívom őket, mert nem érzem felelősnek magamat, ez az én életem ha emiatt börtönbe kerülök az is az én dolgom, az életem nem függ Katától, hogy az ő meggyőződését kellene követnem, megmondhatja, hogy szerinte, mi a helyes, hogy ő mit tenne ha a helyemben lenne, meg fogom hallgatni, amit mond és mivel tisztelem esetleg átveszek tőle logikusnak tűnő szimpatikus ötleteket

de, hogyha eltérő a véleményünk egy dologban, akkor szerintem nincsen szüksége arra, hogy ezért éngem hülyének nézzen

pláne ne tegye ezt nyilvánosság előtt, mert ezzel másokban esetleg negatív gondolatokat ébreszt saját magáról és ezt nem engedheti meg magának
  • clio1616v
    ez a lényeg, hogy nincsenek szabályok rá, hogy hogyan kell jól élni

van aki tudja hogyan akar élni és van aki szereti ha megmondják neki, hogyan kell élnie, mert fogalma nincs mit szeretne

ez mind azon alapul, hogy tisztában vagy-e azzal, hogy ki is vagy és mi is az életed értelme
  • Fbn Lx
    ember nem létezik akik különösen átfogóan és különösen jól tisztában lehetne azzal, hogy kinek hogyan kellene vezetnie az életét és hogyan kellene cselekednie a jelenlegi helyzetében és beállítottságával ahhoz, hogy a lehető legboldogabb legyen
    de az ösztön ott van mindenkiben, hogy beleszóljon más életébe és szociális nyomást gyakoroljon rá, mert önmagad életvitelét és döntéseit előbbre tartani másénál még egy egészséges egónak is része
  • zsoltioregon
    "Egy TV-s jóstól szerinted azt kapnád, amit hirdetnek?"
    Igen. amikor én láttam ebéd közben mondani kellett a dátumot és kérdezte a ügyfél, hogy mi lesz az anyagi helyzetével.
    Válasz: hónapok múlva lesz egy esély a javulásra, ne szalassza el.

Ebben mi az átverés?
  • Fbn Lx
    mindenki úgy gondolja, hogy ő okosabban és ésszerűbben viselkedik, mint a legtöbb ember, aki látszólag bután megy fejjel előre
    ha meghallgatnád azon emberek véleményét akik szerinted bután viselkednek tudnád, hogy szerintük is bután viselkedik az emberek többsége
  • tigeroo
    ennyit a jogokról pl.
  • Motoroj
    A hiszékenységen változtatni nem tudunk, de azért a ráépülő ipart lehetne fékezni.

Aki igénybe vesz bármilyen szolgáltatást, az nyilván azt várja, ahogy azt kapja, amiért fizetett. Gondolom te is így vagy vele.
    Egy TV-s jóstól szerinted azt kapnád, amit hirdetnek?
    Ha nem (meggyőződésem), akkor az átverés. Az pedig büntetendő, akár te vagy a szenvedő alany, akár nem.

Te a kérdést a betelefonáló oldaláról közelíted meg, én pedig a másik oldalról. A szabad döntés joga megmarad, bár az is megérne egy vitát, hogy (függetlenül ettől a témától) mi engedhető meg szabadság címén.
  • clio1616v
    az emberek nem tudják mire van szükségük, csak utólag tudják, hogy ami van az jó-e nekik

a legtöbb ember nem okosan viselkedik, nem okkal tesz dolgokat, hanem tesz valamit és utólag látja csak, hogy akkor az úgy jó lesz-e vagy sem

ezek az emberek feleslegesen tesznek egy csomó mindent

ők hiszékenyek és meggyőzhetőek, ha bíznak valakiben arra fognak hallgatni és hajlamosak másokat hibáztatni azért amit ők tesznek, de elsőre jó ötletnek tűnik aztán meg mégse olyan jó, de ezért még véletlenül sem ők a hibásak, hanem mindenki más

önértékelési zavaruk van
  • Fbn Lx
    hajlamosak az emberek úgy gondolni, hogy ők tudják a legjobban, hogy másnak mi lenne a jó
    mindenkiben van egy kis diktátorszellem, aki egoista abban azért, aki visszahúzódó abban meg azért
    lényeg, hogy az embernek nem szabadna butának lennie, és fel kell ismerni, összefogni akkor, amikor jogokat és szabadságot csorbító törvényeket alkotnak
  • Fbn Lx
    igen, ezek így csinálják, tenyérjósok is
    megfogják a tenyeredet, és a viselkedésedből, gesztikulációdból és reakcióidból kurvajól kitalálják, hogy milyen ember vagy
  • broman191
    Személyes tapasztalatom nincs jósokkal, de az egyik középiskolai tanárnőm mesélte anno hogy a barátai befizették poénból egy jóshoz, szórakoztató volt, de csak annyit csinált hogy durván odafigyelt a reakcióira, lényegében semmi konkrétumot nem tudott mondani...ami ne lett volna az ember arcára írva/elmondva bizonyos kérdések/arra adott válaszok hatására.
    Egy olyan embert megnéznék jósnál, aki tudatosan hazudik szóban, mimikával és mindenféle testbeszéddel is profi módon, amiben csak lehet, akkor mennyire jósolna reális dolgokat a "jós"... :D
  • zsoltioregon
    "Mások hiszékenységét kihasználva működnek, (sajnos) jogilag teljesen szabályosan, amin változtatni kéne." 60%

Mások hiszékenységét akarja 60% állampolgár jogi eszközökkel megváltoztatni. Tehát van egy nagy csoport pl 100 ember, ebből 60-nak nem tetszik mit csinál a másik 5. Tudod államilag megmondattattni, hogy miben higgy, vagy mire költheted a pénzed, legfőképp -MI HEHET A TV-BEN- az nálam a régi időkre hajaz.

Az, hogy mi itt írogathatunk akárkiről akármit és a politika kivételével (ami egy fosós szerkesztőnek tudható be sztem) bármiről kifejthetjük a véleményünket az a demokrácia.

Az ország szégyene hogy rákos nyuggerek, lakáshitelesek, egyéb nyomorultak már csak lottószelvényben meg jósdákban látják a kiutat.

Ezt itthon még tanulni kell és nem átvenni/alkotni mindenféle agyrém korlátozó jogszabályt: "uszító/gyűlölet beszéd tiltása", holokauszt-tagadás büntetése, emberiesség elleni büntettek elévülhetetlensége, gárda törvény, gyülekezési joggal kapcsolatos törvényekés, cigitörvény, állami képzést itthon dolgozod le, nyugdíjbeolvasztás és hasonló marhaságok. //Ilyen baromság még a drog és szervezet bűnözés elleni/büntető jogszabályaink amelyek egyenesen a vicc kategóriába esnek (pl.: miszerint hazánkban 150, míg Olaszországban/Németországban 4-5 szervezett bűnszervezet működik)//

A lényeg: Az emberek itthon azt akarják, hogy fogják a kezüket és megfosztják őket a SZABAD DÖNTÉS jogától. Ez persze a magatehetetlen, nem talpraesett rétegnek jó mert amúgy nem állná meg a helyét az életben, de azoknak csak egy gát akik jó képességekkel rendelkeznek az életet meg lazábban veszik.

T. Motoroj: Nem a te problémád, hogy más telcsizik, jósoltat. "Élni és élni hagyni" legyen ez a mottód.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Lehet lepontozni köcsögök!

• Motoroj
    Miért?
  • zsoltioregon
    60% akarja a komcsi időket.
    Hej de nagy a bégető nyáj.....
  • Lyukasbogrács
    hát akkor ez varázslat
  • Fbn Lx
    nem itt nem erről van szó, többet tud a srác mint amit látni enged nekünk
  • Lyukasbogrács
    forer-hatás
  • Fbn Lx
    az első mondat rám illik!
    HOGY CSINÁLTAD
  • tigeroo
    figyu ezek tipikusan így vannak kitalálva hogy nagy eséllyel bejöjjenek, úgy fogalmaznak a horoszkópban is.

te egy okos, ám néha feledékeny, magabiztos ám bizonyos környezetben nehezen beilleszkedő, alapjában véve lusta, ám ha van motiváció akkor céltudatos ember vagy. a munkádban most jobb ha vigyázol, kollegáid féltékenyek lehetnek bizonyos dolgaidra az életedben, a párkapcsolatban pedig kellemes hétvége elé nézhetsz a kedveseddel, csak jobban kell figyelni egymásra.

mennyit talált? :D
  • Yoda001
    Mások hiszékenységét kihasználva működnek, (sajnos) jogilag teljesen szabályosan, amin változtatni kéne.
    Nem, és nagy valószínűséggel nem is adnék ki ilyenért pénzt.

viszont ami érdekes lehet: Csak részben, de konkrétumok.
    és nem nekem, hanem anyámnak, nem is egyszer volt ilyen embernél (oké, nem sokszor), és nagy arányban bejött az, amit mondott... mondjuk én nem hiszek ezekben, majd meglátjuk mi lesz a jövőre nézve, de hogy pénzt nem adnék ilyesmiért, az biztos :)
  • Fbn Lx
    viszonylag sok nálam magasabb erő létezik, 175 vagyok
  • chhaya #103329
    Persze hogy létezik. :) Lent említett úriembert is ez mentette meg, hogy ne boruljon ki a telefonszámla miatt. :D
  • Lacee86
    Én 1x találtam 20e Ft-ot, pont akkor, amikor szükségem lett volna pluszba egy kb. ekkora összegre. De ezt senki nem jósolta meg. Vhol viszont tényleg elgondolkodtam rajta, h vannak a sorsnak ilyen érdekes lépései. Vagy valami gondviselés egy magasabb erőtől stb. De ez már egy újabb téma. :)
  • chhaya #103327
    Youtube-on láttam pár percet ebből a betelefonálós-jóslós műsorból, elég is volt. A poén a videó alatti egyik kommentelő volt. Sokan szidták ugye az adást, hogy csalás és az emberek hiszékenységének és kétségbeesésének kihasználása, stb stb. Volt valaki, aki megvédte - elmondása szerint ő "pénzenergiát" kért, amit meg is kapott pár napra rá, mert talált az utcán 5 ezer forintot. Majd hozzátette, hogy a telefonszámlája ezután 30 ezer forint felett volt, de a pénzenergia igenis működik! Szóval nincs ezzel gond kéremszépen, amíg vannak a szolgáltatásokkal elégedett júzerek.
  • clio1616v
    a jósokról az a véleményem, nagyon jól teszik, hogy becsapják az embereket
  • clio1616v
    én meg úgy vagyok vele, ha valaki nagyon erőlködik azon, hogy ő márpedig így segít és úgy segít másokon, az eleve gyanús két okból is

vagy nem segít csak mondja = hazudik

vagy csak azért mondja, hogy segít, hogy mások értékesnek tartsák

én inkább csendben hívnám ki a mentőket vagy a rendőrséget és nem várnék érte elismerést
  • Lacee86
    Ha hétvégén nem gumival "szeretgeted" azt a lánykát, az igen drága lesz? :D
  • Freeda Krueger
    Hasonló,egy drága hétvégéről :)
  • Lacee86
    Miért lett volna furcsa? Megjósolták, h jövőre 1 évvel öregebb leszel? :DD
  • Freeda Krueger
    Nem érdekelnek...
    Jósoltak,bejött
    furcsa lett volna ha nem jön be...
  • NEOreg3
    leszarom őket