127612
-
igen, van ismerősöm is, de ha 'híresebb' példát szeretnél, akkor majd gondolkodom rajta, mert most nem jut eszembe igazán rendesnek mondható. -
clio1616v #103478 tudsz példát? -
ezzel vitába szállnék. lehetnek felelősségteljes szülőknek is debil kölykeik, és idióta szülőknek is csodás gyermekeik. amit "otthonról hozol", az csak egy része annak, mivé fogsz válni. -
clio1616v #103476 nevelés kérdése, milyen körülmények között nő fel valaki, a szülők hogyan állnak hozzá
felelőtlen szülőknek, a gyereke alacsony önértékelésű ember lesz, aki képtelen a mások tiszteletére, hiszen saját magát se értékeli, így másokat még kevésbé -
igazad van, sajnos ezt nem lehet megoldani. esetleg ötlet? -
clio1616v #103474 nem minden fekete és fehér
próbálj meggyőzni egy olyan embert, aki örömét leli az emberek megölésében
vagy akik bandákban járják a város és téged aki moziból mész haza este megtámadnak, győzd meg őket, hogy ne szórakozzanak veled
vallási fanatikusokat győzz meg, hogy nem nekik van igazuk, hanem neked
én veled értek egyet, de nem mindenki így gondolkodik - sajnos -
emlékszem, de az nem foglalja magában azt is, hogy személy szerint ki akar, ki nem akar ebben részt venni. tudod, igazából a nyertes fél/felek is csak a vesztes(ek)hez mérten nyertek. csak néznék meg milyen áron. na, nekem pont ez nem kell. és akinek van némi lelkivilága, kimarad az egészből. amit kommunikációval nem lehet megoldani, fegyverekkel nem érdemes. ez az én véleményem, sokan nem fogják osztani, de nem igazán fog meghatni. -
clio1616v #103472 emlékszel mit mondtam, múltkor?
az emberi pusztítás a természetes rendhez vezet -
ha lenne lehetőség, mennék amilyen messzire csak lehet. nagyon remélem, rokonaim is jönnének, nem állnának le harcolászni. a háborúskodás a legocsmányabb dolgok közé tartozik. semmiféle szinten nem kívánok belefolyni, embernek/állatnak ártani. aki azt mondja, hogy értelme van a háborúságnak, menjen, nézze meg milyen a háttérország élete. aztán szálljon magába, gondolja át újra. -
Igen, megtenném szó nélkül.
Elkövetkező kb 5 évben számítok háborúra, de nem feltétlenül külső támadás lesz. -
Igen, megtenném szó nélkül.
de majdnem azt jelöltem, hogy dezertálnék/kibúvót keresnék, egyben elmenekülnék országon belül valahova... nagyon kettős a dolog...
hát, erőviszonyoktól függ, ha lenne esély, az ember átlátná a helyzetet (és nekünk kedvezve, ami nem valószínű hogy megtörténik), akkor esetleg belemennék szó nélkül, de hogy meghaljak a hazámért, az túl drámai... a családomért inkább, de az országért nem... -
Attól függ, ha mondjuk egy jó kis atomháború törne ki, akkor én mi a faszt tudok tenni? :D
Arról nem is beszélve, ha mégis lenne még ilyen, hogy gyalogos harc, max céltáblának lennék használható tudás hiányában.
Ha valami olyan alternatíva létezik, hogy érdemben tudom segíteni az országot, azt szó nélkül megtenném. -
clio1616v #103467 a nők csak azért nem háborúznak, mert nem akarnak megerőszakolni a győztes jutalmául senkit -
Vagy férfiakat ha nő voltál. -
clio1616v #103465 "minden ok nélkül, verték félholtra..." most kezdődött a híradó felkonfja -
clio1616v #103464 már támadás alatt vagyunk egy jó ideje
folyamatosan fosztogatják és portyáznak a rajtunk élősködők
-
szerintem meg pont hogy az egész az emberi természet kikristályosodása.
gyaurok vagyunk mind, vagy mifene -
Fbn Lx #103462 azért kezdetben voltak előnyei is, pl. ha a győztes sereghez tartoztál, megerőszakolhattál minden nőt a faluban és értékes dolgokat zsákmányolhattál -
Olyan messzire, amennyire csak csíkot el lehet húzni.
A háború az egyik legbetegebb dolgok közé tartozik, amit az emberek ki tudtak találni. -
Fbn Lx #103460 :AS:A::::D
jaj. -
Fbn Lx #103459 :S?AD? AD?AS_M?d -
Helyzetfüggő.
1, Amíg nincsenek gyerekek, addig az ember könnyebben lázadozik.
Nem véletlen, hogy 1848, 1956-tól kezdve a legtöbb felkelés és forradalom az egyetemisták (azok között is elsősorban a MÜ egyetemisták, mert akkoriban ugyebár katonai főiskola is volt) beszervezésével, összecsődítésével indult.
2, kik ellen? Amcsi repülők, drónok és lopakodók ellen ugyebár egy AK-val esélytelen. Még akkor is, ha az egyetlen Európa felett (talán az évtized egyetlenje ?) lelőtt lopakodó egy vajdasági magyar tiszt nevéhez fűződik.
3, amennyiben a belső faji csendesháború polgárháborúba megy át, na azt sem nevezném könnyű helyzetnek. Momentán ugyanis igen fel vannak fegyverezve, míg a többségi lakosságnak még csúzlija sem lehet. Nem messze lakott testvérem attól, ahol amikor egymásnak ment két ilyen család, akkor a két társaságban használatra kerültek: kések, kardok, éles pisztolyok, sőt az egyik társaságból a másikba vágtak egy éles kézigránátot is. Ha jól emlékszem ezt követő házkutatások alkalmával több tanyájukon találtak fegyverarzenált, ahol előkerültek még nagy számban pisztolyok, AK-k, RPG-k, sőt egy föld-levegő légvédelmi rakéta is (kép alapján beazonosítva).
4, és nem mindegy mit hagy itt az ember. Ha már van egy (majd)kifizetett lakása, háza, azt igen nehezen hagyja itt, hogy kint ismét a semmiből, albérletből kezdje az életét. Meg az sem mindegy, hogy a pénze mibe és hol van, bankok befagyasztják és nem tudja kivinni, akkor meg van lőve.
Szóval nem tudom, nem merném ennyi információ után azt mondani, hogy mennék vagy maradnék. -
Tudom, ezt nehéz lesz még felfognod, de nézd meg kit temetnék melléjük. Ha még további segítségre van szükséged, kérlek szólj, elmagyarázom részletesebben is privátban. De azért erőltesd meg magad. -
"A dezertálókat kivégezném a politikusokkal együtt." Ez mind egy mondatban, hát te tudod, szerintem nem sok értelmezni való van benne...
de mesélj még ezekről a fantasztikus érvekről
-
Vagy nem tudsz olvasni, vagy értelmezni. Nem tudom eldönteni. -
míg elhitetik veled ezt nacionalista maszlagot, meg hogy van választásod a politika által míg ugyanúgy kisemmiznek mint egy régi gyarmatbirodalmat... (EBBEN A PILLANATBAN IS...pl. a fizetésed mekkora részét is adózod le és mennyi megy el ilyen-olyan virtuális banki illetékre míg tologatják a megmaradó részét?)
..de igazad van, végezzünk ki minden polgártársat -
Ezért a szemétdombért?
NEM!
Családomért természetesen! -
Blum #103452 Nem. A csaladommal,barataimmal elhuznek kulfoldre,aztan visszajonnek akkor,amikor kiirtottak az osszes rohadt ciganyt. -
Úúú, igazad van, elírtam. Dezertőr. -
Naaaaaaaaaa -
Freeda Krueger #103449 Egyéb.
Nem tudom mit tennék... -
családostól húznék el innen. -
kamionosjoe #103447 Harcolnék!
Habár a családom nem volt nagy harcos, egyik nagypapámat a Román hadseregbe akarták besorozni (mivel az elcsatolt területeken éltek) inkább átszökött a határon és Magyarországon bujkált ameddig a háború tartott, aztán itt is maradt.
Másik nagyapámról csak annyit tudok ő a világháború alatt még kicsi volt, de az 56-os forradalomban harcolt, viszont volt egy bátyja aki megszökött a sorozás alól, a Duna-parton talált egy hullát majd annak elvitte az iratait és külföldre távozott. -

hoppácska... :D
-
na szép, még meg sem támadtak, te már hadititkokat szivárogtatsz ki :D -
Jah most támadhatnának nyugodtan, mert vagy 10 tankot vittek el Gödöllőre javítani. Ott hozzák-viszik a házunk előtt a főúton :D -
egy szomszédos kisebb országgal szemben nem lenne annyira reménytelen.
flame on -
"ha látnék esélyt arra, hogy győztesen jöjjünk ki"
Max ha Afrikából jönnek elefántháton íjakkal. :D -
ha látnék esélyt arra, hogy győztesen jöjjünk ki, akkor igen. De ha egy nagyhatalom szeretne minket eltaposni, húznék innen a rákba, mert 1-2 bomba aztán...
Polgárháborúban nem, esetleges kisebbségi (akármilyen, lényeg h nem magyar, és ellenünk irányul) lázadás leverésében szívesen. De rendkívül helyzetfüggő, és hosszasan mérlegelnék előtte.
#103438: picit sok akciófilmet néztél szerintem :D -
Én megvédeném. Azért ha abba belegondolok, hogy a nagyapám 41-től 45-ig végigharcolta az orosz frontot majd a háború vége után 3 nappal elvitték a ruszkik Szibériába és csak 1948-ban jött haza. Szerintem tartozok ennyivel a hazámnak. Pontosan azért, hogy az utánam jövő generációknak legyen esélye a boldogulásra.