127612
  • zsoltioregon
    Engem SW-os csillagromvolóra emlékeztet :D
  • MR ME
    igen, többször is, suliba régen szórakozgattak ilyenekkel....
  • Molnibalage
    Igen, de egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor.

Bátyus volt az aboszlút rekorder. Középsulija első két évében kb. 30+ bombariadója volt / év. Aztán megszűnt. Csak nem elballagott a tettes? :)

(Ilyenkor szinte mindig elmentek moziba, aztán néhány órával később jöttek a rövidített órák.)
  • Blum
    Igen, többször is.

Altalanos iskolaban ketszer is 1 tanev alatt. Az elso rogton a 2. napon volt,a masodik pedig Januar kozepen -10 fokban. Epp tesink volt es nem oltozhettunk fel. Szoval franko volt atmenni izzadtan,egy szal poloban es rovidgatyaban a 100m-re levo ovodaba.

Kesobb kiderult,hogy mindket bejelentes az iskola egyik tanulojatol erkezett,aki a riasztas idejen az iskolaban tartozkodott.
  • Pluskast
    Szerintem változtassuk meg a kérdést arra, hogy szerinted hol van Magyarország legrondább épülete?
  • SzirmosSzisza
    Hitel pénzelte, többek között emiatt is van épp csődben a város :D

Amúgy elvileg direkt olyan színű, mint a Bazilika teteje.
  • tigeroo
    a cigányvajda pénzelte a beruházást? szép színe van...:D

amúgy a jawák sandcrawlere jutott eszembe róla...
  • immovable
    Ocsmány így is úgy is. :)
  • SzirmosSzisza
    Nem éri félkész állapotban mutogatni! Itt van teljes pompájában !

• immovable
    Esztergom élményfürdő.

• tigeroo

mátészalka városháza, bumm
  • ressy14
    A jobboldali sárga épület a színház, előtérben a kocka csúfság az öltözők, meg színészlakások, a tetején az üvegkocka meg a szivárvány színeiben pompázik esténként:

• ressy14
    Fehérvári színház:

• tigeroo
    feltegelem rá :DDdd
  • zsoltioregon

Ki lehetne írni a falára: "Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel"
  • tigeroo
    de végülis ez fedi a lényeget, szimbolizálja hogy az igazságot sem kell szépíteni:)
  • NEOreg3
    egy esetre emlékszem még alsó tagozatból
  • immovable
    Okádék, mint a legtöbb itthoni "remekmű".
  • zsoltioregon
    "Mint ha egy kisgyerek tervezte volna vmi scifiből ötletet merítve."

Lehet főépítészapucinak nem volt ötlete és beültette a gyereket az Archicad elé hátha lesz valami
  • Lacee86
    Teljesen más dimenzióról beszélsz ember. Egy miami környezetet nem hasonlíthatsz egy magyar városhoz, atyaég... Amúgy ez az épület rettenetesen néz ki. :( Mint ha egy kisgyerek tervezte volna vmi scifiből ötletet merítve.
  • zsoltioregon
    Pl mint a Miami Szövetségi Bíróság épülete.
    Nyilván arányaiban alacsonyabb de szép üveg épület nem ilyen nyomasztó fostalicska
    (nem csak bűnözők mennek bíróságra)
  • Lacee86
    Csak próbariadók, iskolában minden évben volt. Élesben hála az égnek még nem volt részem ilyen "élményben".
  • Lacee86
    Hát a tornyot én sem értem. Egyrészt minek, másrészt pont oda teszi, ahol alacsonyabb épületek vannak, mint a másik oldalon, így még brutálisabb ugrás van az utcaképben. :S Ez a 2 oszlop egymás mellett is teljesen nevetséges, egyetértek. :( Ráadásul még nevetségesebbek ezek a randomban elhelyezett oszlopok a szigorú raszteresen elhelyezett ablakokkal együtt nézve.
  • SzirmosSzisza
    2-3, de abból szerintem 2-3 csak próba volt.
  • zsoltioregon
    Eddig 1 próba 3 "éles" ÁÁLÁÁÁÁRM-om volt
  • Lacee86
    Mert egy bíróságnak milyennek kellene lennie? Szép kis mediterrán színekkel pompázó, fatornyos házikónak?
  • Pluskast
    Igen, többször is. Iskola, munkahely
  • Freeda Krueger
    Többször is:iskola,bevásárlóközpont.
  • HTS s3rg1nh00
    ha már "építészet",Miskolc főtervezőjének is minimum szilánkosra kéne törni a kezét,meg visszavonni a diplomáját mert csak begyújtani jó:
    adott két szépen felújított több száz éve álló épület,ami közé tervezett egy új városházát:

ráadásul ahogy jól látszik,a jókezűnek sikerült 2,egyenként bő méteres átmérőjű oszlopot elhelyezni bal oldalra 10 centire egymástól...mikor először megláttam már tudtam,az életben többet nem állok a villamoson úgy,hogy lássam.
  • Szavazó roBOT
    Történt már veled igazságtalanság? ==>> Volt már, hogy bombariadó miatt kellett elhagynod egy épületet?
  • Freeda Krueger
    Ízlések és pofonok ,ahogy mondani szokták.
  • zsoltioregon
    Gondolom a szokásos:
  • Molnibalage
    Tesóm építész. Szinte minden épületre, amire azt mondja, hogy "fű, de jó", arra a család és baráti köre csak vakarta a fejét.

Az én ízlésem egyszerű. A XIX. századi századi és századfordulós nagy jenki "csarnok" jellegű épületek gyengéim. Grand Central pályaudvar, Kongresszusi könyvtár, stb, not meg az Art Deco korszak. Na, AZ építészet. Ez a valami meg vicc. Persze értem én, hogy funkcionalitás meg minden, de szépnek ne hívjuk már ezt...

• Lyukasbogrács
    de miért állnak előtte tűzoltók? :D
  • zsoltioregon
    mondom...
  • zsoltioregon
    szerintem pocsék, de az építészek jobban tudják :D
    Részemről akkor már valami szocreál uncsit, mint ocsmány modernt. 4

A DTB épülete olyan érzést kelt mintha nem futotta volna normális vakolatra.
    Min. át kéne festeni pasztelzöldre, hogy az ember gyomra ne forduljon fel. Használhatóságra viszont sok fórumon dicsérik.
  • kamionosjoe
    Akkor ezt nagyon jó beléd sulykolták, mert nekem így laikus szemmel ez böszme rondának tűnik.
  • Lacee86
    Sajnos nagyon ezt az elvont modernizmust sulykolják bele mindenkibe az egyetemen is. Persze nem lehet a mai világban cirádás barokk épületeket tervezni, és persze szép kis sátortetős házikókat sem, de vmikor ez már túlzás.
    A most linkelt épület szvsz viszont jól sikerült, legalább is amit ennyiből meg lehet állapítani. Jól felhasználta a modernizmust, és jól kifejezi, h ez az épület tképpen mi, nem akar más lenni, mint ami. :)
  • zsoltioregon
    pedig a Debreceni Tábla Bíróság épülete is milyen szép....

• Molnibalage
    Amilyen épületeket mostanában terveznek, inkább tiltakoznék. Régen talán, ma nem.