127612
-
No igen, ezt is irigységnek mondja a nyelv, de valójában ez tök mást jelent, inkább amolyan ösztönzést. -
kamionosjoe #104480 Sok emberre irigy vagyok, de jó értelemben és nem sajnálom tőlük amijük van. Inkább megpróbálom én is elérni ami nekik már sikerült. -
+1 -
12 éves kis irigy vérpistike vagyok! -
Fbn Lx #104477 tényleg, ezt egyszer már elfelejtettem -
alapvetően nemm irigykedek másokra. nem érdekel különösebben kinek mije van. -
Ugyanonnan származik a kettő - az ókori görögök szerint a személyiség és a testnedvek közeli kapcsolatban állnak, és a kolerikus (kifele forduló, érzelmeket könnyen és hamar kimutató) ember fő "testnedve" az epe, ami sárgás-zöldes folyadék. Az irigy embert pedig hamar "elönti az epe", ezért lesz sárgás-zöldes a bőrszíne. -
Sosem voltam irigy senkire sem és ezután sem leszek. Aki sikeres az legyen rá büszke hisz oka van annak, hogy az. -
Fbn Lx #104473 az angolok szerint viszont zöld -
Fbn Lx #104472 az irigységtől sárga lesz a bőrötök -
miki30246 #104471 Nem írtam oda? 
Jó könyv amúgy, vannak benne jó gondolatok. -
Azért egy forrásmegjelölés nem árt hozzá: Márai Sándor - Füves könyv. -
miki30246 #104469 Vannak gyógyíthatatlanul sérült emberek, kiket a kapzsiság, a hiúság és az irigység oly mélyen megfertőzött, hogy nincs semmiféle mód reá, megközelíteni és megengesztelni beteg lelküket. Ezeket szánjad, de kerüljed. Nincs az a nagylelkű cselekedet, önzetlen magatartás, bátor és nemes közeledés, ami segíthet ez embereken. Különösképpen az irigység kínozza ez embereket. Epét hánynak, álmukban felordítanak, hánykolódnak vackukon, mint a nyavalyatörősök, habot köpnek, ha azt látják, hogy valaki munkával vagy a kegyes sors jóindulatával szerzett, elért valamit az életben. Betegek ezek, fertőző betegek.
Kerüld a társaságukat, ne hidd, hogy érvelés, bizonyítás valaha is meggyőzheti őket. Mintha a leprásnak akarnád bizonyítani, hogy az egészségesek bűntelenek és ártatlanok! Nem hiszi el. Ha feltárod előttük betegségük igazi okát, meggyűlölnek. Ha érzéseikre akarsz hatni, fütyköst ragadnak. Oly mélyen élnek indulataikban, mint a száműzött sorsában: nem ismernek más megoldást, csak a bosszút. Ne alkudozz velük, kerüld el őket, s viseld el létezésüket a földön, mint egy sorscsapást. -
Akik nem érdemlik meg a sikert (és közöm van hozzá) azokkal kibaszok oszt csá.
Azt se irigységből, hanem mert geci vagyok. Na persze célozgatással lehet ebből tőkére szert tenni -
az irigység csak hátráltat. magamból kiindulva azt nézem amit énis elérhetek, nem azt amit képtelenség. ha pedig elérhetem azt amit más is, akkor miért lennék irigy? max buta vagyok hogy nem teszek érte, az élet mondjuk nemcsak fekete-fehér, ehhez még jó időben kell lenni jó helyen, ennyi. (és ez az igazi kunszt) -
Rohadtul irigy vagyok az ismerőseimre, akik kb. lófaszt sem tettek semmiért, de mégis jobb nekik, mint nekem. Persze nem a rossz értelemben vagyok irigy, szóval nem kívánom, hogy dögöljenek meg, etc., csak szimplán exportálhatnának egy kis sikert nekem is. -
kurvára irigy vagyok. kb mindenkire -
Alapvetően nem vagyok egy irigy fajta. De az azért nyilván böki a csőröm -sztem ez természetes emberi reakció- h vki semmit nem tett a sikerért vagy nem érdemli meg eléggé, és mégis az ölébe hullik. Persze ez szubjektív is, h én hogyan látom, h ki mit érdemel meg. Lehet, h elfogult vagyok vkivel szemben, míg mással kicsit túl ellenséges. -
Üres.
Nem vagyok irigy, de nem azért mert elismerem mások sikerét, hanem simán leszarom. -
mindenkire irigy vagyok -
Szavazó roBOT #104461 Láttál-e már holttestet? (élőben) ==>> Mi a véleményed az irigységről? -
igen láttam, bár nem akartam látni nagypapámat a ravatalozóban.
nem tudok róla, hogy lenne. én azt nem bírom, ha valakinek törik, szakad, folyik stb, a baleseteket látni.
leszarom hogyan és hova temetnek. -
Nem vagy hiteles
-
Nem vagyok hitelesített felhasználó, nem tudok szavazni. Ez meg ami a fasz?
Amúgy meg...
Egyéb körülmények között. Középiskolás koromban dolgoztam egy nyarat kórházban. Láttam, mosdattam, cipeltem hullákat.
Egyikben sem.
Hamvasztással. -
clio1616v #104457 rengeteget holttestet láttam, a legtöbbet ezek közül saját kezemmel öltem meg vagy vegyszerekkel vagy erre alkalmas eszközökkel végeztem velük, bár nem szívesen ölök, de néha nagyon idegesítenek páran
az kifejezetten zavar, ha a vér a kezemre fröccsen, de tudom, hogy ez a velejárója -
HisF8 #104456 Kb. 10 halottat láttam (érdekes módon 3-at meghalás közben), főleg baleseteket, illetve idősebb családtagokat temetésen.
Nincs.
Ha 40-50 év múlva ez már nem lesz nagyon drága, akkor: agy konzerválása úgy, hogy ne nagyon károsodjanak a sejtmembránok, így esélyt adva a "felélesztésre" a jövőben. Amúgy meg mindegy, el is égethetnek, el is áshatnak, de ki is állíthatnak múzeumban, felhasználhatnak tudományos, tanítási, vagy orvosi célokra is... Művészeti célokra is felhasználhatnak, sőt szimpla hullagyalázók is vihetnek, vagy necrofilok és egyéb perverz alakok is belátásuk szerint cselekedhetnek a "földi maradványaimmal". -
Nagymamámat, de nem nyílt koporsós temetés volt.
Nem. Nem tudok róla.
Nekem egészen mindegy, úgyhogy valószínűleg anyagi megfontolásból (az életben maradt rokonaimra tekintettel) hamvasztást kérek. -
Igen, gyilkosság áldozatát. (RIP)
Egyikben sem.
Koporsóban. -
Igen, balesetben, a HÉV félig kettévágta szerencsétlent.
Nem.
Hamvasztás. -
Freeda Krueger #104452 Láttam egyszer egy letakart áldozatot az utcán,és volt hogy egy mulatságon a szemünk láttára esett össze egy vendég és meghalt azonnal.
Egyikben sem,legalábbis nem tudok róla.
Tökmindegy. -
1. Halott idős nőt az utcán. Akkor jött ki hozzá a mentő, és egyből elkezdték az újraélesztést. A másik esetben pedig pont akkor járt le a vonat a hulláról, mikor elhaladtunk mellette lépésben.
2. Nincs.
3. Nekem mindegy. Inkább csak azt szeretném, hogy a temetés végén eljátssza valaki a Il Silenziot -
láttam
nem
így -
Igen egyszer
Egyikbe sem
Egyéb (szórják szét a hamvaimat tök felesleges hullaként pénzt költeni rám a családomnak) -
Bocsi Kata, hogy megkérdezem de orvos vagy esetleg? -
Blum #104447 Igen, nyilt koporsós temetésen.
Nem.
Hamvasztassal. -
igen, egyéb: letakarva a járdán (rendőrök, mentők is ott voltak mikor arra mentem)
egyikben sem
hamvasztással -
Szakmámból kifolyólag elég gyakran látok meghalni embereket, főleg rák- és cukorbetegségből kifolyólag, és senkinek nem kívánnám átélni ezeket. De sajnos láttam már számos baleset vagy erőszak által elhunytat is. -
zombi vagyok -
Ennyi erővel be is copyzhatnátok... -
Nyugodtan kifejtheted te viszont azt a részt is. :))