127612
-
Ilyenért nem kérnék el pénzt, adnék ingyen is. Ha már a gondolattól nem lennék szarul, hogy vért vesznek tőlem :D
Egyetemre szoktak jönni és lehet vértadni. Gondoltam már rá hogy beülök, de már akkor a rosszullét kerülget, ha a háziorvos küld el vérvételre. -
Fél órás művelet, és akkor kell menni, amikor utána nem akar vki semmi megerőltetőt csinálni. -
Freeda Krueger #104760 Ha hétvégén lenne, akkor lehet az lenne a kérdés hogy miért áldozzam a hétvégém ilyesmire.Nem biztos ,de megtörténhet. -
Hát, elég lehetetlen időpontokban vannak. Épp nézegettem az előbb a kérdés kapcsán, h ebben a hónapban hogyan vannak a véradások. Itt nálunk is lesz 17-én, de az hétfő, és 11-től délután 4-ig... De a környező falvakban meg van, ahol este 7-ig. Na, az még jó is lenne, akkor munka után oda lehetne menni. Nem tudom, h miért nem tudják ezt megcsinálni, vagy miért nem hétvégén szervezik ezeket. :/ -
Hát, én mikor kérdeztem 1-2 éve, azt mondták, nem ingyenes... -
tök mindegy, mert nem bírnám ki :D de ingyen is mennék -
Freeda Krueger #104756 Hétköznap 7-19 óráig nem tudsz elmenni a vérellátóba? -
kamionosjoe #104755 Én mondtam, hogy elmosódottak a számok és ingyen kiállított egy másikat, de akkor lehet hogy csak megnyerő mosolyom miatt volt. :) -
ITT azt írják 3000 Huf. -
kamionosjoe #104753 Ingyenesen csinálnak újat, ezt biztosan tudom és fél perc alatt a helyszínen megvan. :)
(ha van ott ilyen kártya nyomtató) -
Soha nem voltam véradáson, mert nem emberi időben tartják. Hétköznap, munkaidő. Hogy a rákba érnék rá...? -
nem pénz kérdése a véradás. vannak remek lehetőségek a vér vizsgálatára, de azért az adalékanyagok meg a látens betegségek miatt meggondolnám, hogy tényleg van-e értelme. egyszerűbb egy transzfúziót bekötni szükség esetén, de megvannak a veszélyei. rengeteg alternatív megoldás van, amivel ezt lehet helyettesíteni. inkább azokat preferálom. igen magas a fertőzésveszély, valamint az összeférhetetlenség veszélye. na és ott az emberi mulasztás/ figyelmetlenség/fáradtság is. -
Ráadásul nekem pl. (meg sztem egy csomó embernek) még a 95-ben kiadott, még gyerekorvos által aláírt kártyám van, egy vékony fecni, és alig látszanak már rajta a számok. Előbb utóbb kicserélem ilyen rendes kártyára, mint a mai személyik, csak ugye még azért is nekem kell fizetni... -
kamionosjoe #104749 Én megjegyeztem fejben a taj számot, eddig még mindig elfogtak bemondásra bárhova mentem is. :) -
Mert ha elveszted csináltathatod újra. Konkrétan szerintem egyedül az első véradásnál kell csak az eredeti. -
Szép összeg, valamennyivel kevesebbért is, a lényeg hogy ingyen ne rabolják az időmet. -
Ha elfogadják, akkor AZONNAL fel kell őket jelenteni, mert ez nem igazolvány, csak egy könnyen hamisítható és mainpulálható fénymásolat. -
Rendelőkben elfogadják. Egyéb? -
Egy igazolvány MÁSOLATA az nem igazolvány és nem igazol semmit, így kb. haszontalan magaddal hordani. Erre van maga az IGAZOLVÁNY. Másolatot azért jó magaddal hordani, hogy ha valahol le kell adni (pl. bankokban kérik hiteleknél stb.), különben full értelmetlen. Rendőrnek is hiába mutogatod.
Egyéb? -
Ja, ennyi. -
inkább azt veszítsd el mint az eredetit, nem? ha netán eltűnik a tárcád, akkor 1-el kevesebb új papír amit rendezned kell
(demég én sose hagytam el semmimet se el, szal nem nálam irrelefánt) -
NEM vagyok hülye. A másolatot értem, de minek az és mire jó és miért nem az eredeti?!??! -
Tajkártya megfog. Fénymásológépbe berak. Zöldgomb. A4-es papír körbevág. Kész. -
mi az hogy másolat????
EXPLAIN!
-
hugopareiros #104738 2x már próbálkoztam, de egészségügyi okokból nem adhatok
Valamim nekem még pont jó, de ha adok vért akkor már túl gyenge / kevés lenne, ezért nem lehet.
Valami ilyesmit mondott a dokinő. -
Freeda Krueger #104737 Ingyen is adok,adnék.
-
nem tudom, hogy motiválna-e -
Első alkalommal az eredeti kell, utána már elég a másolat. Sörvirsli pedig évente csak egyszer van :) -
sör + virsli!
amúgy nem adtam még vért, egyszer akartam, de csak a másolt TAJ kártyám volt nálam, azt meg nem fogadják el... ki érti ezt
mondjuk nem érdekel a pénz, de a feeling kedvéért azért adjanak sört és virslit, az az igazi :) -
kamionosjoe #104733 Jó a jelenlegi honorárium (általában kajajegy pár száz Ft értékben, helyszíni étel vagy hasonló).
Minden évben egyszer elmegyek. -
Archívumból: Adtál már vért?
Adtál már vért? [1]
35.4% 35 Nem - egyéb ok miatt.
20.2% 20 Igen - önzetlenségből.
17.2% 17 Nem - félek tőle.
14.1% 14 Igen - egyéb okból.
13.1% 13 Nem - egészségi okok miatt.
Ha adtál, akkor hány alkalommal? [1]
65.7% 23 1-3
14.3% 5 7-10
11.4% 4 4-6
2.9% 1 40-nél többször
2.9% 1 31-40
2.9% 1 14-16
0.0% 0 11-13
0.0% 0 17-20
0.0% 0 26-30
0.0% 0 21-25
Szerinted Magyarországon elégséges a motivációja az önkéntes véradásnak? [1]
70.7% 70 Nem.
29.3% 29 Igen.
Összesen 108 szavazatból 9 tartózkodott. -
Nem semmi. :D -
egyéb
plazmaadás jobban fizet -
Engem pl. teljesen feldob a véradás - igen, picit belassulok tőle (lecsökken a vérnyomás), és aznapra érdemes a komolyabb fizikai munkát (főleg karmozgással járót) hanyagolni, de ekkora vérveszteség semmi problémát nem okoz.
A véradások során meg már repiajándékként kaptam kulcstartót, bevásárlókocsiba való pénzpótlékot, pólót, sapkát, ilyesmiket... :)
A nagyobb eseményekre pedig (mint pl. a retro véradás) egész sok szponzor összegyűlik, ott sokszor egy szatyornyi cucc jár a véradóknak (az ideiben volt egy doboz gyümölcstea, egy csomag multivitamin, sapka, pár magazin, sópipa, kupon (bowlingozni, meg mittudomén hova) a pár virsli, a perec/bukta és a dobozos sör mellé). -
Jah, sör-virsli az feelinges lehet, mint egy bajor Oktoberfesten. xDD -
Nem vagyok rá büszke, de sosem adtam még vért. :$ Pedig 0 negatív vagyok, ha jól tudom, tehát nekem szívás, de én bárkinek adhatnék. Igazából sztem aljasság ezért pénzt elvárni, egy kis jelképes honorárium belefér (kaja, kajajegy vagy ilyesmi) ösztönzésképpen, h mégis valamit kapott érte a véradó. Sajnos ugye -nálam is- az a fő gond, amiért eddig nem mentem, h utána órákig szar a közérzete az embernek, és ez akadályozza a munkában/tanulásban. De most már a közeljövőben mindenképp elmegyek vmikor. -
Közel ötvenszeres véradó vagyok, nem pénzért járok.
(a kajajegy 500 forintos, helyszínen a normál véradáson fél literes víz és egy szelet csoki jár, de pl. szeptemberenként a retro véradáson sör és virsli van :) ) -
5000ért minden 2. nap adnék :D -
simán, vérplazmát adtam régen de nem ér meg annyit hogy 1 napig kába legyek. -
Szavazó roBOT #104723 Mit gondolsz az új reklámokról itt SG-n? ==>> Ha alkalmanként 5000 Ft-ot adnának, elmennél vért adni?