127612
  • Motoroj
    Nem akadály, ha rövid időn belül lecsökkenthető.
  • Fbn Lx
    nem tudom.
    dugnám
  • FrezeR
    4 éve élek távkapcsolatban a hétvégék jutnak nekünk. Nagy kitartás kell hozzá és fő a bizalom. Mindig kell találni motivációt. Ami még segít az a folyamatos intenzív kapcsolattartás hét közben (telefon internet) stb. Kényszerhelyzet szülte de nem bántam meg soha. Ha megfelelő partnerrel hoz össze a sors akkor nem lehet akadály. :) Persze ez ritkaság nem is lehetek elég hálás érte.
  • Blum
    Az.

Ha dugni akarok,akkor nehogymar tobb 100 km-t kelljen utaznom.
  • Lacee86
    Én úgy gondolom, h 1-2 évig működik, ha igazán erős a kötelék. Ez ebben az időtartamban mintegy próbatételként is felfogható. Viszont ennél hosszabb távon még a legnagyobb szerelmet és kötődést is tönkreteszi.
    Kivételek persze mindig vannak. Unokatesóm 3 évig volt Mosonmagyaróvár-Pest távon távkapcsban. De most újra közelebb kerültek egymáshoz a barátjával, azóta is együtt vannak.
  • pxxl
    mi a párommal 2 évig ingáztunk 7végén pest és veszprém között. nem mondom h nem voltak konfliktusok, de kibírtuk, 2 év után költöztem fel pestre...ennek 5 éve :)
  • NEOreg3
    mit tudom én
  • kamionosjoe
    "A rosszban meg akkor is félre lép az ember, ha a párja a másik szobában van..."
    Erre nekem még konkrét példám is lenne.

Nem tartom akadálynak, ha idővel a távolság megszűnik.
  • Unreal1942
    Ez kor függő is. A feleségemet 30 felett ismertem meg. Távkapcsolatban kezdtük. Már az ismerkedést is. Éltünk is benne. Lehet fogunk is még így élni. (a mocskos anyagiak) Nehéz, de hozzá állás kérdése.
    Nyilván nagyobb az esetleges félre lépés esélye, de egy jól ápolt kapcsolatban, intelligens, érett és eleget élt emberek. Ezt tudják kontrollálni.
    A jó kapcsolat kibírja. A rosszban meg akkor is félre lép az ember, ha a párja a másik szobában van...
  • libis8
    Ha szerelmes vagyok a lányba, akkor hajlandó vagyok itt hagyni mindent, hogy vele legyek, mert egy kapcsolat nem működhet úgy, ha állandóan külön vagyunk, és utazgatni kell.
  • tigeroo
    sokmindentől függ, idővel azért felőrölheti a kapcsolatot gondolom. nekem volt ilyesmim pár hónapig amikor nagyvárosba kerültem fel, de ha már két ember nem él ugyanabban, akkor nehéz közös pontot találni (a sex, tervezgetés-ábrándozás telefonon meg önmagában nem elég)

de nyilván van olyan akinek sikerül kibírnia
  • kamionosjoe
    Hülye vagy robot, sajnálom.
  • Sir Quno Jedi
    Attól függ. Ha sokat vannak együtt amúgy, akkor nem feltétlen akadály és nyilván nem is tart örökké.
  • Szavazó roBOT
    Gyerekvállalás bármikor a jövőben? ==>> Számodra akadály a távolság egy párkapcsolatban?
  • kamionosjoe
    Hé robot: Heló!

csak tesztelem az intelligenciáját :)
  • immovable
    Saját testvéred.
  • HisF8
    Sosem vitattam, hogy vannak dolgok, amelyek stimmelnek, de a teljes kép mégsem áll össze. Például antiszociális viselkedés egyáltalán nem jellemző rám.
  • SötétBarom
    Ted Bundy erőszakos volt mint az állat. Nem minden pszicho ilyen. Vannak teljesen békések is.

Pár jellemző:
    Sex life impersonal, trivial, and poorly integrated.
    Unresponsiveness in general interpersonal relations.

Antisocial behavior without apparent compunction.
    Pathological egocentricity and incapacity to love.
  • hugopareiros
    Igen, Mesterséges / Örökbefogadás, Kettőt, Fele-fele
  • libis8
    Attól függ mit válaszol a privátomra, nem ilyen egyszerű ez, majd kifejti, hogy gondolta ;)
    Ha meggyőz, én elfogadom, de ez így elég egyszerű.
  • Fbn Lx
    el kéne fogadni mások véleményét is, nem minden úgy van, ahogy te gondolod. lehet, hogy te nem gondolod konstruktívnak, szerintem meg konstruktív.
    különben is, ha ő nem szereti a konstruktív dolgokat, akkor azt fogadd el.
    destruktivitásra teremtett ember, van ilyen.
  • libis8
    Privátban leírtam bővebben, ha érdekel, olvasd el, többet nem tudok hozzá tenni.
  • libis8
    A tiédet sajnos nem tudom elfogadni, nem éppen egy konstruktív hozzászólás.
  • Fene2
    Ha már ilyen szép globálisan minden véleményt elfogadsz, akkor az enyémmel is tehetnéd ugyanezt.
  • libis8
    Ezt amúgy Fene2-nek akartam címezni.
  • tigeroo
    Tisztelet
  • Fbn Lx
    :DDD
    akkor tolok egy pluszt arra, amit én írtam az imént a Dzsini nevű regemmel, a miheztartás végett
  • Fbn Lx
    ő is hozott már ítéletet mások felett párszor, amennyire emlékszem írásaira
    és szerintem mondjuk joga is van hozzá bárkinek
    én meg igyekszem nem nagyon össszezuhanni, ha ítéletet mondanak rólam az interneten
  • Dzsini
    Mindenki ambrus alregje, és ambrus pedig St alregje, ezt megtanulhattad volna az SG-n. Bár igazából te is és én is, úgyhogy ez az egész elég értelmetlen, hiszen pontosan tudom, hogy ezt fogom írni magamnak.
  • Fene2
    Nem nehéz odaképzelni minden mondatom elejére a "szerintem" szót.
  • Fbn Lx
    Akkor tartanám igazán sokoldalú személyiségnek és kreatív embernek ambrust, ha még Hisf8 is az ő regje lenne
    habár, ez talán még ésszerű is lehet
  • Dzsini
    Azt írtad elmeorvosi eset - ez szerintem egyértelműen ítélet.
  • HisF8
    Ismeretlen fogalmakkal kár dobálóznod, az aszexuális emberek több, mint 90%-a biztosan el tudja magáról dönteni, hogy hetero- vagy homoszexuális - olvass utána, ha közvetlenül nem hiszel egy aszexuálisnak. Ez egy tény, amit bármilyen aszexualitással foglalkozó szakirodalomban megtalálhatsz, de elég az is, ha beleolvasol mondjuk az AVEN fórumaiba.

Az emberek nem életszemléletek alapján élnek, hanem csak úgy. Az életszemléletek, felfogások, "morál" stb. csak utólagos racionalizálási kísérletek a sokkal bonyolult valóságra. Ha valaki megpróbálja megmagyarázni neked, hogy valamit miért (milyen elvek... miatt) tett, akkor tudhatod, hogy hazudott. A viselkedésünket az idegrendszerünk irányítja, amit egyelőre nem tudunk olyan elemi lépéseiben modellezni, mint ahogy az valójában működik. És mivel nincsenek a valóságnak megfelelő modelljeink, ezért mindenféle tudhatóan hamis, de a köznapi életben többé-kevésbé használható mesékkel (morál, szempont, életszemlélet) élünk. A baj akkor kezdődik, amikor valaki megfeledkezik arról, hogy a mese még csak köszönőviszonyban sincs a valósággal.
  • libis8
    Én egyetértek vele, nem kell mindenkinek a sablont követni, mert valaki szerint az a jó.
    El kéne fogadni mások véleményét is, nem minden úgy van, ahogy te azt gondolod.
    Ha ő nem szereti a testiséget, akkor ezt fogadd el.
    Magányra termett ember, van ilyen.
    Csókolózni amúgy én sem szeretek, csak szexelni.
  • Fene2
    Nem ítéletet mondtam felette, hanem véleményt. Engem nem zavar, hogy ki miként él, az nekem nem fáj.
  • Dzsini
    Azért pár mondat alapján, személyes beszélgetés nélkül igazán nem kellene orvosi jellegű ítéletet mondani valaki fölött.

Hadd érezze magát úgy a bőrében ahogy, ne ítéld el azért, mert másképp gondolkodik, és egy-egy fogalmat másképp értelmez, mint te.
  • Fene2
    Szerintem meg te kevered a fogalmakat. Heteronak mondod magad, de mégis undorodsz mindentől ami nőből van. Szintén nem lehetsz hetero ha aszexuális vagy, mivel a heteronak vannak szexuális igényei és vonzalmai a másik nem iránt, az aszexuális pedig pont hogy a szexualitás, a szexuális vágyak hiányát jelentik - mindkét nem irányában.
    Továbbá ha a nőket testileg lelkileg utálod, undorodsz tőlük, akkor mi más az, mint nőgyűlölet. A férfigyűlöletedről sokat nem írtál még az sg-n, így erről nem tudok.
    A magyarázkodásod az elemi tévedések és ellentmondások tekintetében - hogy klasszikust idézzek - nem jött át. Az viszont biztos, hogy elmeorvosi eset vagy ha ugyanezen szempontok és életszemlélet alapján élsz, amit itt nekünk előtársz.
  • HisF8
    Nőgyűlölő hozzászólásokat tőlem biztosan nem olvashattál, mivel semmi bajom a nőkkel. Egy másik topikban annyit írtam, hogy a nők rondábbak, mint a férfiak. (tegyük hozzá, hogy szerintem a férfiak is kíméletlenül ronda élőlények, de kicsit kevésbé, mint a nők) De ennek mi köze a nőgyűlölethez?

Egyébként hetero/aszexuális vagyok, férfiak semmilyen szinten nem vonzanak. Ha ilyen nagy figyelemmel kíséred a beírásaimat, akkor azt is tudhatod, hogy semmi bajom a homoszexuálisokkal, olyannyira nem, hogy egyetlen egy olyan dolgot sem tudnék mondani, ami miatt az csökkentebb értékű szexualitás lenne, mint a hetero.

Az pedig, hogy undorodom - egy mindenki más számára vonzónak talált - nővel való csókolózástól megint csak nem nőgyűlölet. Mivel férfiakkal sem szoktam csókolózni (fel sem merült), ezért ilyen alapon férfigyűlölő is vagyok, sőt igazából őket gyűlölöm, mert velük még meg sem próbáltam... Óvodai szintű elképzeléseid vannak, és keversz fogalmakat.
  • Fene2
    Már több topikban is láttam a zsigerből jövő nőgyűlölő írásaidat. Komoly gondjaid lehetnek a nőkkel, de nincs azzal semmi gond ha buzi vagy, te is megtalálhatod még életed párját.
  • Lacee86
    Egy vonzó csajnál, akivel mondjuk még el is tudok beszélgetni, mindenképp késztetést éreznék, h megcsókoljam, tökmind1, mit evett. Ok, ha előtte egy fél kiló foghagymát megzabált, nem a legromantikusabb, de ez csak szélsőséges eset lenne.