127612
-
Az emberek szeretnének. Az emberek azt szeretik, aki enni, inni ad nekik és fedelet a fejük fölé, ahol kedvükre szaporodhatnak, mint a nyulak.
Sajnos ha már TÚL jó dolguk van, nekiállnak kellemetlenkedni és "jogokat" követelni. Aztán ha megkapják, jól el is basznak vele mindent, majd sírnak, hogy miért nincs kaja, miért nincs pia, miért nincs kégli és miért nem lehet kényelmesen batyni... Nohiszen! -
Első körben legalább a fogalmakkal legyél tisztában, úgy talán jobban elő tudod adni a trollkodást :)
(a sok smiley kár volt, idáig olyan szépen vezetted a társaságot) -
Mert nekem ez tetszik. Így lesz (volt) rend. A másik model, hogy mindenki azt csinál amit akar és nagyívből leszarják, arról már láthattuk mit eredményez. EZT! Anarchiát.
Az állampolgárokat csakis akkor lehet megvédeni, ha rövid pórázon fogják őket és totális ellenőrzés alatt vannak. Akinek ez esetleg nem tetszik, az eleve rosszban sántikál, vagy tervezi, ergó nincs is helye egy ilyen rendezett világban. :D
Amúgy nem tudom megfigyeltétek, de pl. lesz kamera az ÖSSZES BKV járművön is, meg úgy kb. mindenhol és lassan visszatérünk a klasszikus megfigyeléshez, csak modern eszközökkel... :DDD -
Durva diktátor lenne belőled... :D -
Nem akarom lerombolni a hited. :) -
Gary #107404 Azért, mert munkahelyednek kellett lennie, nem azt jelentette, hogy munkád is volt hozzá! Ebben az esetben, a "dolgozó" a munkahelyén punnyadt és lopott.
Kapnánk ígéretet is, mint anno, hogy mindenki lakáshoz jut, meg kevesebb fizetést is ennek fejében.
Ezt a mesekönyvet már átlapoztuk! -
nem úgy büntetni, hanem megfogni a kezét, ásót adni neki pl, és ássál földet. ha nem csinálja, akkor büntetni. -
Dolgozom, állandó bejelentett munkahelyen. (még....ki tudja meddig?) -
Ha igazoltan(!!!) szabin vagy, akkor csak megkérdezik honnan jössz, hova mész, milyen célból, mit viszel, honnan, hova, kinek, miért stb... Ha nem tűnsz gyanúsnak, mehetsz tovább, udvariasan elköszönnek és további jó napot kívánnak. Ez (lenne) a dolguk. Téged védenek. Ugyanis aki őgyeleg az általában rosszban töri a fejét. Falaz a többieknek, vagy csak célpontokat szemel ki/figyel meg éppen stb. -
És ha régen úgy ment, akkor most is menjen úgy? Másik régen megint másképp ment, miért pont azt választottad ki? :) -
Mermér? Régen így ment öcsémfacsiga. -
Az év naiv kommentje.
-
xDD Azért kicsit durva lenne, mennék az utcán szabim alatt, és előállítanának, h igazoljam, h szabin vagyok. És ha igazolom, akkor kérdőre vonnának, h akkor mér nem takarírtok, csinálok ház körüli munkát stb. :D -
DE. Teljes foglalkoztatottság az azt jelenti, hogy TELJES foglalkoztatottság. Az állampolgár addig sem punnyad, lop, lázad, szatírkodik, iszik a kocsmában, verekedik, tüntet, hupákol, okoskodik, szervezkedik, amíg a munkahelyén rohad a nagy testvér óvó szemei előtt. Ellenőrizni is sokkal 1xűbb és kényelmesebb mindent és mindenkit. Onnantól aki az utcán lófrál munkaidőben, azt szépen megkérdezik a rend éber őrei, faszé őgyeleg itten és ha nem bír elszámolni a dolgával, már viszik is az őrsre telefonkönyves profil egyengetésre. Mint a régi szép időkben. Ezzel a bűntények 95%-át alapból meg lehet előzni. -
Anno én se akartam menni, de kellet. Családi vállalkozásba besegítettem, aztán találtam valami látszólag nekem valót, és oda mentem. 1.5 hónap után elfogyott a cash, kidobtak. Újabb 1.5 hónap után, mivel más nem volt, elmentem nyomdába 3 műszakba. Onnan karbantartónak máshova, 1 év, és lassan 1.5 éve technikus vagyok ugyanitt... (ennyire látszik, hogy nem akarok dolgozni :D) Márciusban vége leépítés miatt. Nincs kedvem dolgozni, legszívesebben vállalkozó lennék - mondván, hogy azt csinálok, amit akarok, de tudom, hogy ez így nem megy. Sokkal nehezebb, mert akkor magamnak kell megkeresni a munkát.
Egyelőre muszáj dolgozni. Majd egy másik világban nem kell :P -
Na jó, de hol van a határ, h nem akarok... Ha tudja, h azért büntetnék, mert nem akar, akkor nyilván nem fogja bevallani. Meg egy frissdiplomás ha hónapokig nem talál melót, hadd ne fusson egyszerre a mekibe robotolni, hacsak nem szorul rá olyan mértékben, h létszükség neki a pénzszerzés, mert mondjuk nincs szülői háttere. -
Per pill alkalmi munkákból. :) -
Nem büntetni kell, hanem melóztatni. Ha nem akar, AKKOR megbüntetni, de durván és elvinni melózni akarata ellenére. -
Ja, akkor a szerencsétleneket még büntessük is meg, nem elég, h nincs melójuk... Na jó, persze ott vannak, akik nem is akarnak dolgozni, de az jellemzően egy bizonyos csoport, tudja mindenki kikre gondolok. -
Eltartanak a szülők, de alkalmi munkával és szerencsejátékkal kipotolom. -
Dolgozom. -
Inkább legyen egy csomó kamu állás, ami az államnak sokkal több pénzbe kerül?
A vállalkozók jószándékból nem fognak mindenkinek munkahelyet biztosítani, a piacgazdaság nem erről szól. -
suliba járok, eltartanak, de besegítek amikor kell egy kedves tanárom boltjába. nem bejelentett:D neki jól jön a munkám, nekem meg amit ami fizet érte. és a gyakorlat sem elhanyagolható. így legalább megmarad a szakmám nem csak elméleti síkon.
-
"már sok éve nem bünteti a törvény a munkanélküliséget"
sajnos... -
Attól függ. Az általam említett hely nem fekete. Regisztrálnod kell csak úgy mehetsz be. Ha versenyre mész és nyersz akkor azt lejelentik a nav-nak (kötelező) és Neked meg el kell számolnod vele az adóbevallásnál. Tudom mert néha - néha én is eljárok versenyekre és elbeszélgettem ottani terem vezetővel. Mesélt érdekes dolgokat. Persze ha zárt baráti társaságba mész cash játékot játszani... Nos igen az már fekete:) -
És ha nem fizet pl. TB-t, akkor nincs társadalombiztosítása. Nem fizet nyugdíjjárulékot, nem lesz nyugdíja.
Nincs ebben semmi feketeség - legális játékteremben (már amennyi maradt), legális módon tesz szert legális keresetre (már amennyire), már sok éve nem bünteti a törvény a munkanélküliséget (KMK). -
Az is munka ugyanúgy, csak fekete. Ámbár a nyeremény már adózott, de a jóember nyilván nem fizet egyéb járulékokat. -
egyelőre még eltartanak...illetve kb abból,amit családból kapott pénzekből félretettem -
Dolgozom. Sir Quno. Van, aki pl szerencsejátékból él. Ha elmész a Duna Plaza-ba és benézel a másodikon lévő póker terembe akkor azt láthatod, hogy éjjel - nappal tömve van. Rengeteg ember van ma idehaza aki szerencsejátékból próbál megélni. -
Dolgozom, nyilván. Miért, van más törvényes opció, az élősködésen kívül? -
kamionosjoe #107379 Dolgozok, de külföldön. Otthon ha ugyanezt csinálnám sehol nem lennék. -
Dolgozom, állandó bejelentett munkahelyen. Nagyon keveset keresek, ráadásul nem is végzettségemnek megfelelő melóval, de annyi előnye van, h mivel még otthon lakom, tudok félretenni. Kelleni is fog a másoddiplomához a lóvé... -
Szavazó roBOT #107377 Szoktál plázába járni? ==>> Hogyan szerzel pénzt a mindennapi megélhetéshez? -
Pont azért. -
ma még nemvolt leírva... -
Minden nap. -
Én most feltettem Ad Blockot Chrome-hoz, be is jön simán a szavazás. Sőt, látványosan gyorsabban jön be minden oldal, tök jó. :) -
Nem, legalja cigányok ott rajkodnak. Undorító. -
Már a felépüléséhez is rossz emlékek fűződnek. -
Nem is értem, hogy mit jelent amit írsz. Mit kellene tennem?