127612
  • Molnibalage
    Ne ingerelj. :)
  • Willenbrock
    на здоровье! :D
  • Molnibalage
    Alapvetően nincs semmi baj a légkörrel sem. De a munka csak jön, csak jön, csak jön. Nincs idő végiggondolni rendesen, hogy mit csinálok, ami tervezésnél iszonyatosan veszélyes dolog főleg akkor, mikor először csinálok valamit. Más sem hiányzik, hogy halgassam a hegyi beszédet a hibákról a tervekben...

A cég beíratott orosz tanfolyamra is, amit fizet is. Nem lenne rossz, de miért pont akkor, amikor belefulladok a melóba és miért nem 1 éve, amikor napi 4 órában is megcsináltam a 8 órányi melót..? Azt még tanulhatok itthon is...
  • HTS s3rg1nh00
    addig örüljetek amíg van hol dolgozni,faterom 50 éves korára kapott ajándékba egy munkanélküliséget+elválik a 2.feleségétől is és mivel viszi a házat,lövése sincs hová menjen.ettől még mindig jobb halálra dolgozni magát az embernek...
  • Lacee86
    Sztem ezzel sokan így vannak, h néha legszívesebben ráborítanák az asztalt a főnökre, elküldenék a hímnemű halál nemi szervébe, és szépen kisétálnának csapot-papot otthagyva. 1-2x én is éltem már ezt át az elmúlt közel 1,5 évben...
  • Willenbrock
    Dolgozgatok,fizetgetnek,éldegélek.
  • Molnibalage
    Furcs - tudom, hülyeség - de néha azt kívánom, hogy bárcsak az lennék. Annyi meló és egyéb kötelezettségem van a cég felé, hogy lassan agyonnyom...
  • chhaya #107482
    Nekem 22 hónap volt, ha leszámítjuk közben a 3 hónap közmunkát, akkor 19.
    Nem a szakmámban dolgozom, de jó helyre kerültem.
    Soha többet nem akarok munkanélküli lenni. :|
  • chhaya #107481
    Dolgozom, állandó bejelentett munkahelyen.
  • tigeroo
    hajraá fradi
  • RIZLA
    meggyógyult....el sem hiszem....am 1.
  • kamionosjoe
    Nohát... moderátorflame
  • banok
    Dolgozom
  • Carlos
    Dolgozom, állandó bejelentett munkahelyen.
  • Dean Winchester
    van akinek nem adatik meg,hogy dolgozzon, vagy azért mert nincs elég magas végzettsége, túl idős, vagy nincs elég szakmai tapasztalata illetve olyan is,hogy van hogy van papírja de melója nincs, nincs munkahely.
    Nagyon sok helyen leépítés van és nem felvétel...
    szerencsés aki manapság már talál magának munkahelyet és akár több évig is ott tud ragadni. Persze ha találsz egy helyet és jól végzed a melód akkor vszínű ott is maradsz de nem minden esetben igaz. Lehetsz bármennyire jó, ha el kell küldeni akkor elfognak mert lehet valakinek a szemében egy tüske vagy :D
  • clio1616v
    +1

nem engedném meg, hogy valaki munka nélkül legyen

dolgozni kell, mert aki nem dolgozik, az bűnöző, csak munkával lehessen kiérdemelni a pénzt

minden más opció jogtalanul veszi el a pénzt a másiktól

egyetem befejezése óta szünet nélkül dolgozok, heti 40 órában végzettségemnek megfelelően vegyészmérnökként Európa legnagyobb vízkezelő cégénél

elégedett vagyok a kihívásokkal, fizetéssel és a munkatársaimmal
  • Sir Quno Jedi
    Naja, de az unatkozó emberek veszélyesek és akkor is pénzbe kerülnek, ha nem dolgoznak. Akkor már legalább foglaljuk le őket...

Emléxünk az Egészséges Erotikában a szépemlékű lada-gyárra. Műxik.
  • Dean Winchester
    Dolgozom + sportfogadás olykor hoz valamit, de néha visz is , ahogy rendjén van:D
  • Dzsini
    Hogyne, én is ezt tettem.
  • Xing
    A régit sajnos már nem, mert nem vagyok már az egyetem hallgatója és Miskolcon még annyira sem lehet munkát találni mint BP-en.
    Szóval munka miatt itt lenne csak érdemes elkezdeni de már ott akadályba ütközöm, hogy nem tartok valószínünek olyan munkát amiből tudom finanszírozni a megélhetést, és az egyetem költségét és mellette még marad időm a tanulásra is.
    A másik probléma, hogy egyáltalán nem szeretnék Magyarországon élni és dolgozni. Semmi bajom magával az országgal de bármilyen munkát kapok itt diplomával, külföldön két kezi munkával kétszer annyit lehet keresni és ez elég kiábrándító.
  • jazzy
    Érdemes. Én is járok 25 évesen levelezőn, mellette most már hálisten dolgozok. Mondjuk én anno Informatikában szerettem volna akármerre elhelyezkedni, ez ma már megváltozott és a kereskedelem, gazdaság, logisztika, valami ilyesmiben képzelem el magam. Mégis jelenleg Rendszergazdaként találtam állást, úgyhogy végülis elmegy.

Közben csinálok egy biztonsági őrit, ha kihúzok a francba külföldre azért legyen valami papírom amivel van esélyem. Bár van vendéglátós végzettségem, én nem leszek se pincér se szakács, mert rühellem, így utólag sajnálom az időt amit elbasztam rá.

Bár most Szolnokon vagyok a Kereskedelem és Marketingen, gondolkozok, hogy átmegyek Szegedre a Gazdálkodási és menedzsment szakra, nem tudom melyikkel jönnék ki jobban, még gondolkoznom kell rajta.
  • miki30246
    Én velem már az iskola elkezdésekor (2 év) szerződés irattak alá, hogy 2 évig köteles vagyok náluk dolgozni, amikor elvégeztem az iskolát automatice kaptam 4 ajánlatot az ország különböző megyeszékhelyeiről, természetesen oda mentem dolgozni, ami a legközelebb volt a lakhelyemhez.
    Ami a legjobb, hogy másodévesen próbaidős voltam, nettó 75 ezret kaptam kézhez, ami jól jött, mert szinte csak tanulnom kellett.
  • Fbn Lx
    dehát ennek semmi értelme baszki, ez az állam számára plusz költség lenne, biztosítani a sok, egyébként haszontalan és szükségtelen munkahelyet, hogy mindenki dolgozhasson.
    azt hiszed azért van szarban a gazdaság, mert nem dolgoznak elegen?!
    az igazság az, hogy már a jelenleg dolgozó emberek egy részére sincs igazán szükség. nagy a kínálat és kicsi a kereslet. konkrétan sok embert csak azét kellene foglalkoztatni, hogy legyen ok amiért pénzt adhatunk nekik és fokozódhat a kereslet, működhet a gazdaság. lassan egy egészen kis réteg képes lesz megtermelni a társadalom minden szükségletét, akkor el kell majd gondolkodni egy működőképes rendszeren a javak újraosztására.
  • Lacee86
    Persze, h van... 30 évesen még fiatal ember vagy. 65-66 éves kor előtt úgyse lesz nyugdíj, sőt...
  • bardocz
    Így életed végéig lehet olyat csinálsz majd, amit nem szeretsz, a másik esetben meg 30 éves korodtól jóesélyel olyat, ami érdekel.
  • Motoroj
    A régit nem lehet folytatni?
  • Xing
    Épp munkát keresek. Rohadtul bánom, hogy nem fejeztem be az egyetemet és most azon agyalok van-e értelme 25 évesen elkezdeni egy új szakot ami érdekel a nulláról. Tekintve, hogy közel 30 leszek mire befejezem.
  • Motoroj
    Dolgozom, állandó bejelentett munkahelyen. Magyarországon.
  • Blum
    Szuleim tartanak el egyelore,de ha minden jol megy akkor Majusban meglesz a vizsgam aztan irany dolgozni.

Neha valami munka is befigyel,hetvegente par ora.
  • Molnibalage
    Ráadásul olyan szakon végeztem, amiből a BME-n 4 ember végzett. Egynek már volt állása, a másik a jövő héten kezdett a harmadikból meg doktorandusz lett. Az áramlástechnika szakirány olyan volt, hogy egyszer kb. 10 mellékmodulosból fél-egy év után kilenc leadta.

(Olyanok, akiket nálamnál sokkal okosabbnak és kitartónak gondoltam.)
  • Lacee86
    Én most másoddiplomaként a gazdinfóval szeretnék szerencsét próbálni.
  • Dzsini
    Valamiből kijön a 18 hónapos átlag - benne vannak az azonnal állást szerzők is.
  • Lacee86
    Szerencsés vagy, plusz gépészmérnökként sokkal könnyebb, mint a legtöbb más szakkal.
  • Molnibalage
    Én 2008 nyarán frissdiplomásként 1,5 hét alatt találtam szakmában munkát. Gyak. pont rám szabott meló volt. Azóta is ott dolgozom. Pontosabban még nem is voltam diplomás, mert a nyelvvizsgát csak következő év tavaszán csináltam meg. Az a fene nagy lustaság. :)
  • MR ME
    dolgozom, bejelentett munkahelyen de nem élek meg belőle...
  • QuippeR
    én még a válság előtt a nyugati országrészben kerestem állítólag hiányszakmával frissdiplomásként fél évig munkát, éppen azon a ponton voltam, hogy lassan költözni készültem. ha mostanában felmondanának (amire a cég közelmúltját tekintve van bizony jelentős esély), akkor nem valószínű, hogy helyben bármi érdemlegeset találnék. sajnos oda kell menni, ahol van munka. ez az ország nagy része számára vagy Budapestet vagy külföldet jelent.
  • Lacee86
    Hát félig meddig én is úgy kaptam ezt, ahol vagyok.
  • jazzy
    És ezt is ismeretség alapján, magamtól nem is tudom mikor találtam volna, mert még a tescoba se vettek fel, pedig van kereskedelmi gyakorlatom is, raktárosi gyakorlatom is, kereskedelmi végzettségem is, etc, leszarták.
  • QuippeR
    nekem annyira nem szar. pedig nem vagyok a felső tízezerben.
  • pxxl
    az "ezredes" is megmondta, "A MUNKA MEG KOTELEZO LEGYEN"