127612
-
Én Vonnegutot és Márquezt is szeretem :)
A kapcsolat úgy lehet meg, hogy mindketten valós elemekre alapozott, de néha egészen elvarázsolt történeteket (is) írnak - "mágikus realizmus" a becsületes neve az irányzatnak.
Mindketten néha sokkal nehezebb dolgokat is írnak, a Száz év magány és a Titán szirénjei is az olvasmányosabbak közül valók. -
OFF
Még egy másik Vonnegut könyvet olvastam el, de utána úgy döntöttem, hogy nekem nem jön be...
Aztán mondta tesó, hogy ha Vonnegut nem, akkor próbáljam a Száz év magányt. (Hogy a kettő közötti ugrás hogyan született meg a tesó fejében, azt nem tudom.) Azt sem bírtam végiggyűrni...
ON -
Én imádom :) (könyvtárból meg kölcsönből is olvaastam, aztán egyszer egy utcai ponyváról árusnál megláttam használtan, örömömben a kiírt ár többszörösét hagytam nála érte) -
Azt a könyvet senkinek nem ajánlom elolvasásra. Iszonyatosan beteg egy alkotás. :) -
KRONO-SZINKLASZTIKUS INFUNDIBULUM: Képzeld el, hogy az apukád a legokosabb ember, aki valaha is élt a Földön, és mindent tud, és mindig igaza van, és ezt mindig be is tudja bizonyítani. Aztán képzeld el, hogy egymillió fényévnyire egy másik csudaszép világban él egy másik gyerek, akinek az apukája a legokosabb ember, aki valaha is élt abban a messzi, messzi csudaszép világban, és az az apuka is mindent tud, és ő is be tudja ezt mindig bizonyítani, szakasztott, mint a te apukád. Mind a két apuka nagyon okos, és mind a két apukának mindig igaza van.
Igen ám, csakhogy ha véletlenül találkoznának, szörnyű veszekedés támadna, mivelhogy némely dologban eltérne a véleményük. Erre persze te azt mondod, hogy a te apukádnak van igaza, és a másik gyerek apukája téved. Hanem a világegyetem roppant nagy hely. Irdatlanul sok ember elfér benne, akinek mind igaza van ebben-abban, csak épp egymással nem jutnak egyetértésre.
És hogy miért lehet mind a két apukának igaza, és miért keverednek mégis szörnyű veszekedésbe? Azért, mert iszonyúan sokféleképpen lehet az embereknek igazuk. Szerencsére a világegyetemben vannak olyan helyek, ahol végre mind a két apuka kapiskálhatja, hogy miről is beszél a másik. Ezek azok a helyek, ahol a különféle igazságok olyan takarosan egymásba illeszkednek, mint az apukád napelemes órájának az alkatrészei. És ezeket a helyeket úgy hívják, hogy krono-szinklasztikus infundibulum.
A Naprendszer telis-tele van ilyen krono-szinklasztikus infundibulumokkal. Egy jó nagy példány legszívesebben a Föld és a Mars között tartózkodik. Ezt onnan tudjuk, hogy egy földi ember meg a földi kutyája belerohant a kellős közepébe.
Most biztosan azt mondod: milyen jó lenne elutazni egy ilyen krono-szinklasztikus infundibulumra, és megnézni, milyen az, amikor egyszerre mindenkinek tökéletesen igaza van! Igen ám, csakhogy ez borzasztóan veszedelmes dolog. Az a szegény ember meg a kutyája ide-oda hánykódik nemcsak a térben, hanem az időben is.
Krono ugyanis annyit jelent, hogy idő. Szinklasztikus pedig annyit, hogy minden irányban ugyanarra hajlik, akárcsak a narancs héja. Az infundibulum meg az, amit már a régi rómaiak is, mint például Julius Caesar vagy Néró, tölcsérnek neveztek. Ha nem tudod, mi az a tölcsér, kérd meg anyukát, mutasson egyet. ..."
(Kurt Vonnegut, Jr.: A Titán szirénjei (Móra Ferenc könyvkiadó, 1988, fordította Borbás Mária) -
+1 csak annyi különbséggel, hogy nem te, hanem én... :D -
Tévedhetetlen vagyok, a valóság ezzel szemben gyakran pontatlan. -
#108723 -
tudtam :D -
clio1616v #108723 nem tévedek -
Valamit könnyen beismerek, de bizonyos témákban nehezen megy. -
Ez clionak való kérdés. Azthiszem, tudom mit fog válaszolni -
Blum #108720 Igen,(szinte) mindig, és ezt általában könnyen be is látom.
Utalom a gerinctelen,nem egyenes embereket ugyhogy en sem akarok ilyen lenni.
Utalom azokat,akik elbasznak valamit,aztan amikor kiderul hogy az amit csinaltak egy rakas szar/hulyeseg akkor lapitanak es keresik a kifogasokat. Mindennap tapasztalom ezt gyakorlaton es nagyon fel tud kurni.
Azt viszont szeretem,amikor odajonnek hozzam es egyszeruen elmondja az illeto hogy elbaszta es legyek szives segiteni. Ezert respect
-
attól hogy tévedsz még nem biztos hogy nincs igazad (..csak tévedsz 1-2 dologban)
Igen, (szinte) mindig, és ezt általában könnyen be is látom.
Persze ez a felelősség-büszkeség görbén attól függ hol helyezkedik el a tévedésem -
hugopareiros #108718 +1 -
Ha kulturált társaságban vitázok, akkor igen, mindig. Viszont, ha véletlenül valami pöcsfejnek van igaza, akkor nem, mert nincs kedvem hallgatni, hogy milyen hülye vagyok, ezt se tudom, etc. -
Igen. -
el szoktam ismerni. miért ne? persze, van , hogy több győzködés kell hozzá. de előbb-utóbb belátom, ha melléfogtam. -
Az sg-n is?
-
Igen, számtalanszor volt rá már példa. -
Szavazó roBOT #108712 Melyik magyar zenekar koncertjére tervezel idén ellátogatni? ==>> Elismered, ha tévedtél? -
Na, azt viszont én nem hallottam még. Majd meghallgatom. -
jó partit tudtak vágni az biztos, nagy rajongó voltam, hegyaljára kb. csak miattuk jártam fixen (még a legelső nyomott pólójuk is megvan amikor még csak 1 albumuk volt), de az új cuccaik nemjönnek be, nemtudok már azonosulni a hangzásukkal -
Sztem fasza. Láttam őket élőben, állatok. :D -
subscribe az nem nagyon jó :( -
Alvin megvót, Belga lesz a kövi, jólenne még egy Subira is elnézni a közeljövőben -
börtönbe csücsülnek, lassan mehetsz utánuk :D -
Fekete Tevére mennék, csak megszűntek, mást meg nem nagyon hallgatok magyarok közül. Esetleg majd becsúszik egy Link-X / Reflected, mert pont a környéken lesznek. -
Fbn Lx #108704 ez gecijó, én is kedvelem -
clio1616v #108703 mehetünk együtt -
divizió,archívum és kis grofóék -
clio1616v #108701 na akkor már tudod, hogy vágódj be tommygearnél :D -
csumi dává = csókollak xd
(csumizom a dávád = csókolom a szádat)
ennyit tudok romául. jameg hogy a rakló az a magyar negatív jelzőként -
kamionosjoe #108699 Akkor azért hallottam annyiszor. :D -
az köszönés:D -
kamionosjoe #108697 "Tavesz baktalo" nálunk így mondják inkább
Nem tervezek semmit, de nincs is kizárva a dolog, de esélyesebb, hogy külföldire. Legutóbb Skrillexen voltam. -
Nincs olyan magyar előadó vagy együttes amelynek elmennék a koncertjére - akár ingyen is! -
ManoNegra #108695 Kerekeséket megnézném egy családiasabb koncerten. -
Valószínűleg nem fogok koncertre menni, ennyhe tömegfóbiám van és nem vagyok oda az élőzenéért. -
clio1616v #108693 yes; jóféle
noroc sa ai - sok szerencsét