127612
  • daeemoon
    Igen. Kifejezetten helyes megállapítás tőle. Én is épp erre gondoltam :D
  • Lacee86
    "az alapműveltség azt jelenti, hogy valaki tud köszönni, bocsánatot kérni és megbocsátani"
    Ez speciel most egy jó mondat tőled. Ha nem is csak ez, de nagyon fontos része.
  • clio1616v
    "Macskák" : igen, 3 havonta látom őket, anyáméknak van 3 darab

az alapműveltség azt jelenti, hogy valaki tud köszönni, bocsánatot kérni és megbocsátani
  • Broafka
    tuché monsieur pussy cat! :D
    látom valakire nagy hatással volt
  • Sir Quno Jedi
    Beugratós kérdés?! -> A "Macskák"????
  • Szavazó roBOT
    Láttad már a "Macskák"-at? ==>> Mit jelent számodra az alapműveltség?
  • tigeroo
    [URL=http://veddamagyart.info/kultura/6125-ma-45-eve-mutattak-be-az-elso-szines-magyar-tevefilmet]hamár színjátszás, "kultúra" : 45 éve mutatták be az első magyar színes tv filmet[/URL]
  • Freeda Krueger
    A "Producerek" és a "Nyomorultak" is nagyon jó művek színpadon is.
  • tigeroo
    mondjuk az operaház fantomját láttam, az fasza musical volt
  • Broafka
    hát sajnos már ott tartunk, hogy lassan egy harry potter is oda kapcsolódik. Mindenesetre nem leszek tőle kevesebb ha egyszer megnézem. Mint egyszer a barátnőm elrángatott egy Wagner operára, és azóta tudom, hogy annál unalmasabb dolog, mint egy Wagner opera nem létezik a Földön! :D
  • Narxis
    és preferálja a megújuló energiaforrásokat az atomenergiával szemben? ;-)
  • Molnibalage
    Én rühellek minden musicalt...

Az alapműveltség mindenkinek más. Nálam pl. azzal kezdődne, hogy az ember ne dőljön me mindenféle balfasz konteónak, biorezonanciának és más ökörségnek...
  • Sir Quno Jedi
    "Hány fülünk kell legyen, hogy halljuk, ha bömbölve zúg a nép?"
  • Dzsini
    Nem lehet összeállítani egy listát, hogy "ez az alapműveltség" :) (még csak azt sem lehet mondani, hogy amit középiskolában el kell sajátítani, mert az is változik koronként, iskolánként)
    Ha ő annak tartja, akkor neki igen, te nem, neked nem.
  • Sir Quno Jedi
    Azé a macskák megtekintése nem feltétlen kapcsolódik az alapműveltséghez. Én sem láttam (csak részleteket) és nem is kívánom látni, az tuti.
  • Fbn Lx
    a keresztapa az valami film, nem?
    drakula meg egy vámpír
    mától meg már azt is tudom, hogy a macskák egy musical
  • bujcsik555
    Nem láttam.

Színházban teljesen hidegen hagy. Filmekben sem a kedvenc stílusom, a jukebox musicaleket meg kifejezetten ellenzem. Azért pár, az átlagnál kicsit mélyebb musical film tetszett:Pink Floyd The Wall, Rocky Horror Picture Show, South Park film.
  • kamionosjoe
    nem jártam még színházban, csak gyerekkoromban egy mikulás ünnepségen
  • videobaby
    részletekben láttam, csak azt néztem meg belőle ami érdekelt. nem fogott meg annyira, hogy ne élném túl, ha nem látnám összességében.
    van 1-2 amit viszont sokszor megnéztem.
  • ressy14
    most tavasszal megyek megnézni családi nyomásra, de a musicaleket utoljára gyerekként tudtam élvezni. (anno a Hair, a Diótörő és a Valahol Európában kifejezetten tetszett, azóta inkább film párti vagyok, ritkán járok színházba)
  • Lacee86
    Nem láttam, nem is érdekel különösebben.
    Van 1-2 jó musical, pontosabban inkább jó dalok a híresebb musicalekből (Rómeó és Júlia, Hair, Padlás, Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról, Sunset Boulevard, Diótörő és egérkirály, Rudolf, Valahol Európában), de összességében annyira nem vagyok otthon bennük.
  • tigeroo
    igen, többször még nem láttam, de tervben van hogy nemis érdekel újra
  • Broafka
    én mostanában megyek megnézni. Igazából nem azért mert érdekel, hanem mert olyan cikinek érzem nem ismerni egy ilyen darabot. Olyan, mint nem tudni semmit a Keresztapáról, vagy nem tudni ki az a Drakula, valahogy olyan alapműveltség
  • Motoroj
    Nem emlékszem arra, hogy láttam volna.

Nem nagyon érdekelnek, akkor már inkább operett.
  • Fbn Lx
    nem tudom, hogy láttam-e

remélem élveztétek a válaszomat
  • chhaya #109110
    Amit eddig láttam, azok tetszettek (Valahol Európában, A padlás), hamarosan megyünk A dzsungel könyvére, a Macskák pedig tervben van, miau.
  • Blum
    Nem lattam,nem is erdekel.
    Semlegesek,nem erdekelnek.
  • Freeda Krueger
    Már többször láttam és újra meg fogom nézni.
    Van 1-2 ami tetszik,de annyira nem rajongok értük.
  • Zoli007
    Nem, és rohadtul nem is izgat. Rühellem őket.
  • Szavazó roBOT
    Adnál-e tömegközlekedési kedvezményt szociális alapon? ==>> Láttad már a "Macskák"-at?
  • bardocz
    Csak a sok ostoba inkább megveszi ugyan ennyiért a bmw-t, audi-t, aztán nézi a parkolóban, mert fettartani nincsen pénze már.
  • ManoNegra
    Biztosítás, súlyadó, kétévente műszaki vizsga, néha ezt azt csináltatni vele a szervizbe, tankolni, jogsit meghosszabbíttatni, ezek azért pénzebe kerülnek. Persze az autó is sokszor lutri, van amivel be lehet fürödni, és van olyan is, ami kiszolgál egy életen át.
  • Motoroj
    Nem arra gondoltam.
    Egy 20 éves Swift vagy Astra is autó, az pedig azért nem olyan drága, ha nem napi 100 kilométert kell ingázni vele, és nem minimálbérből indulunk ki.
  • ManoNegra
    Persze, ha cégautó, akkor más, de az is pénzbe kerül valakinek. Az átlagos pedig az, ha az ember maga fizeti a cehhet.
  • Motoroj
    Nem feltétlenül.
  • videobaby
    előfordul olyan is:D
  • jazzy
    és lám van aki sose
  • videobaby
    lustadög vagy? nem mindenki tudja a heréit vakarászni délben.
  • bardocz
    A rohanásba fogtok beledögleni, miközben én kényelmesen felkelek délben, és a heréimet vakargatom.
  • videobaby
    igaz. az emberek túlhajszoltak zömében. akárhogy és akárhonnan nézzük, felgyorsult a világ. ahhoz pedig, hogy rohanjunk az időnk után ráérősen nem lehet megoldást találni. az autó gyors segítség-már ha van.