127612
  • clio1616v
    egy tizedes pontossággal mér a telefonom egy kiegészítő segítségével

a bizonytalansága nem érdekel így nem is tudom

de tudom, hogy mennyit emelkedik az evés előtti értékről és a Humalog gyors hatóidejű inzulin adagolási mennyisége elfogadható-e vagy nem
  • Fbn Lx
    nem szabad
  • Fbn Lx
    ezeket az eredményeket hány tizedesjegy pontosságra ismered, mekkora a bizonytalanságuk?
    és ez még nem ad választ arra, hogy hogyan befolyásolta a vércukorszintedet, ahhoz a kapott eredményeket ki kellene értékelned
  • jazzy
    Nem értem az egész dilemmát egyébként. Nem volt "nem tudom, mert nem nézek focit" válasz, ezért beírtam kommentbe én és sokan mások, hogy miért tartózkodunk a válaszadástól. Megindokolni csak szabad a döntésemet.
  • SzirmosSzisza
    Szoros a verseny :D
  • clio1616v
    ha érdekel megmérem a változást

ebédkor pl: 4,7 mmol/l volt és 7.8 mmol/l lett (másfél órával ebéd után)
  • clio1616v
    amúgy meg eléggé képzavarban vagytok

az érdekel szó ugyanis azt jelenti, hogy érdeked fűződik az ige tárgyához

a tegnapi focis eset például azt jelentette, hogy akit érdekelt a téma, annak valamilyen személyes érdeke fűződött az eseményhez, hogy ki nyeri a meccseket

- fogadhatott pénzben valamelyikre, így érdeke fűződött ahhoz
    - az egyik csapat szurkolója
    - szereti nézni a jó meccset

az érdekek meghatározzák a tudást, a kérdésre való válaszolni tudást

akit nem fűz érdek a válaszolásra sem, annak ott az üres
  • Fbn Lx
    hogyan befolyásolta a vércukorszintedet a legutóbbi étel, amit megettél?
  • clio1616v
    ha nem tudod konkrétan megfogalmazni mi érdekel, akkor hogyan is tudnád?

ha éngem érdekel, hogy a vércukorszintemet, hogyan befolyásolja az étel amit eszek, akkor azt tudom is, különben nem tudom mégcsak megfogalmazni sem, hogy mi az ami érdekel :)

ha téged csak úgy érdekelgetnek a világgazdasági kérdések, akkor az azt jelenti, hogy fogalmad sincs mi az ami konkrétan érdekel, tehát még csak tisztában sem vagy azzal, hogy mi érdekel igazán, addig viszont tudni sem fogod
  • banok
    A kettő nem egyenlő.
    Engem például érdekelnek a világ/hazai gazdasági kérdések de sok mindent ezzel kapcsolatban nem tudok megítélni mivel nem értek hozzá.
  • predator1982
    jesszus, tényleg arról megy a diskurálás, hogy milyen gombra nyomjon valaki? azért ez már tényleg beteges, ennyire ráértek, vagy csak nincs jobb dolgotok?....
  • tigeroo
    de az előtte lévő fesztiválos krédésnél volt nem megyek lehetőség az üres mellett

(bár ottis tartózkodott 8 ember)
  • Lacee86
    Te nem fogod fel barátom, h az, h odamegyek az utcán véletlenszerűen 20 emberhez ezzel a kérdéssel, az kurvára nem ugyanaz, mint ha egy netes topikban teszem fel a kérdést, ahol szuverén joga mindenkinek, h válaszol-e vagy sem. Benéz a topikba, nem érdekli a kérdés, akkor tovább áll, vagy nyom egy üreset. Részemről a téma lezárva.
  • clio1616v
    számomra a nem érdekel= a nem tudommal

minden, ami érdekel, azt tudom és fordítva is igaz, amit nem tudok az nem is érdekel
  • banok
    igen
  • Fbn Lx
    mi a picsámnak, de komolyan

akkor az üres szavazás mit szimbolizál? ha dönthetsz úgy, hogy válaszolsz a kérdésre és dönthetsz úgy, hogy leszarod a válaszadást, akkor az üres szavazást milyen értelmezéssel lehet ezen túlmenően felruházni? az a nihil plusz ultra?
  • Tardis
    Mit mondott a kisbaba? usual? :D
  • Broafka
    hát lehet, de sok kérdésből tényleg hiányzik a nem érdekel, nem csak a focisnál. Viszont talán annyi különbség van, hogy a focisnál a nem érdekel az nem a kérdésre vonatkozott talán, hanem a focira magára, hogy a foci nem érdekli az embereket, mondjuk nem is az volt a kérdés az is igaz.
  • tigeroo
    igazad van.
  • hugopareiros
    utcán vagyunk?
    szóban kérdeznek?
    konkrétan megkérdeznek téged?

teljesen irreleváns ide a példád, mert itt akit nem érdekel az nem válaszol / üres és kész
    utcán teljesen más a helyzet
  • Broafka
    azok viszont hülyék :D jó nem hülyék, de ha valamit nem tudsz, akkor tényleg ott van az üres szavazás. Mert azt mondod modjuk: "hát én nézem, de nem tudok tippelni, mindegyik csapat jó, akárki nyerhet, nem tudom hogy ki fog nyerni" nem tud dönteni, akkor mehet üresbe. De itt sokan azért voltak kicsit kiakadva, mert azt akarták volna mondani: "telibe szarom" "utálom a focit" "nő vagyok, miért érdekeljen?" "azt eszik vagy isszák?" éés: "nem érdekel" és szerintem ez a különbség.
    És egy ilyen közvélemény kutatásnál, ha megállítanak az utcán és nem tudsz válaszolni, akkor azt mondod, vagy igen: "hát jó kérdés, nem tudom hogyan lehetne" de szó nélkül tovább menni? az már bunkóság. Mint amikor a csöves odaáll a kocsid mellé és kérdezi hogy van egy kis feles apród, te meg elfordulsz (vagy beletaposol a gázba :D ). Én ránézek és azt mondom, sajnálom de nincs pénzem, még mindig jobb, mintha levegőnek nézem
  • tigeroo
    tegyük fel ezt a focis kérdést ugyanígy megkérdezzük az utcán.

sokan mondták volna szerintem hogy "nemtudom". namost őkis akkor "üres szavazással" menjenek tovább szónélkül?:D

szerintem a tegnapi kérdésben nem a "nem érdekel" volt a hiány hanem a "nemtudom" és ezért írták be sokan olajként a tűzre hogy nemérdekli őket a kérdés. bár sztem sem kéne hangoztatni akkor annyira
  • jazzy
    gyerekes vita
  • Broafka
    most ezt nem igazán értem amit mondasz. Még1X pls :)
  • Broafka
    közvéleménykutatási megkérdezettségről beszélek! 20 emberhez odamennek, hogy kire szavazna most, 5 azt mondja erre, 5 azt mondja arra és 10 elküldi, hogy nem nyilatkozik. Persze ezek a közvéleménykutatások ezért nem jók, mert azt sose tüntetik fel, hogy hány embert kérdeztek meg, és ebből hány tartózkodott. Csak azt látjuk, hogy adott e választ, vagy sem. De a példa jó volt, csak nem értetted meg, ha 20 emberhez odamegyek az utcán a 4 csapattal, akkor mondjuk kapok 12 választ arra hogy ez meg az, 5 elküld (tartózkodik) és 3 azt mondja, hogy NEM ÉRDEKEL A FOCI!
    Ezért egy rohadt nagy önelégült, beképzelt gondolkodásnak kell lenni ahhoz, hogy azt hidd, hogy a foci az mindenkit érdekel, és nem fogadsz el olyan választ, hogy nem érdekel! (és ne gyere nekem az üres szavazással, mert leírtam, hogy az mit jelent)
  • tigeroo
    sztem is az a természetes, ha megkérdezünk valakit irl is, és nemtud választ hirtelen adni akkor "némán" csak sétáljon tovább?:D mert ez kb ilyen logika

• Lacee86
    Az volt a kérdés, h érdekel-e a foci? Nem. Innentől kezdve fogalmam sincs, miről beszélsz. A szavazásos példád meg úgy szar, ahogy van, mivel ha nem tudnád, NEM KÖTELEZ SENKI arra, h elmenj. Az utóbbi időben a politika iránti közérdektelenség miatt egyre alacsonyabb a részvételi arány a népszavazáskor.
  • Broafka
    de ez így nem hiteles! Ez olyan, mint a mai politikai helyzet:
    kire szavazol? MSZP? FIDESZ? LMP? JOBBIK? (vagy nem tudom!) nem tudom nélkül olyan lenne kb, hogy mondjuk 25% mszp 60% fidesz 5% lmp és 10% jobbik. és nem tudommal: 10% mszp 15% fidesz, 2,5-2,5% a másik kettő és 70% nem tudja. Hát máris más az egésznek az eredménye.
    Mert itt az a kérdés, hogy az egész szavazó gárdának mi a véleménye, és ha 70%-ot nem érdekli a foci akkor ez is egy eredmény. Ha hiteles választ akarsz ilyen kérdésre, akkor kérdezd meg ezt egy focis topikban.

az üres szavazás meg nem jó, mert az vagy nem tud dönteni, vagy csak kíváncsi az eredményre (ergo tartózkodik). De az megint egy vélemény, hogy őt nem érdekli
  • Lacee86
    Erről van szó, VÉGRE vki érti is...
  • clio1616v
    a válaszoló soha nem lehet hibás, mert mindig a kérdés előzi meg
  • hugopareiros
    az a jó felfogású ember, aki olyan témában nem mond véleményt amihez fingja sincs...aztán mégsincs ez így sehol se szinte

egy kérdésre válaszolni nem mindig kötelező, csak lehetőség
    tehát nincs ráerőltetve senkire a válasz
  • clio1616v
    az a jó kérdés, ami nem erőlteti rád a választ
  • hugopareiros
    nem, mert akit nem érdekel nem szavaz ... üres szavazást nyom
  • Lacee86
    Tévedsz.
    A legutóbbi focis kérdést én találtam ki, és én tettem be, de nem elfelejtettem "Nem érdekel" gombot betenni, hanem szándékosan nem tettem, mivel ne arról szóljon a kérdés, h 40 %-kal vezet a "Nem érdekel" válasz...
    Azt hiszem azoknak kéne felnőnie, akik itt hisztiztek, h miért nincs "Nem érdekel" és hasonlók, ahelyett, h nyom egy üreset, és tovább áll...
    Ezt a mait nem én küldtem be, de láttam a listában, és betettem, h tessék, most megkaptátok, és van "Nem érdekel" válasz is.
  • Broafka
    igen
    de szánalmas kérdés. Most egy szavazásból hiányzott a nem érdekel, és ezt többen megjegyezték, most meg külön szavazást tartunk erről? nevetséges. Nőjön fel az is aki ezt a kérdést beküldte és az is aki nem bírja bevallani, hogy hibázott, és elfelejtett egy "nem érdekel" gombot oda rakni. Bár van egy olyan érzésem, hogy ez egy és ugyanaz az ember
  • Szavazó roBOT
    Szerinted ki nyeri az idei UEFA Bajnokok Ligáját? ==>> Szerinted kellene minden szavazáshoz "Nem érdekel." lehetőség?
  • SötétBarom
    Kb a 10. perctől releváns, ellenben érdemes megnézni végig.
  • SötétBarom
  • Fbn Lx
    azt tudtam, hogy orosz város, de azt nem, hogy németországban van
  • Zoli007
    Ja, Dortmund tipikus Ruszki kisváros Németo.-ban.