127612
  • Fbn Lx
    mi a picsa az a snapszli D:::
    amúgy makaó meg snapszer
    de az utóbbiban fos voltam, az előbbi meg túl egyszerű, úgyhogy mindenféle szabályokkal bővítettük ki
  • kamionosjoe
    Ulti
    Huszonegy

Meg valami Fire-re akartak megtanítani egyszer, bár nem tudom azt magyar kártyával játsszák-e.
  • Motoroj
    Nem játszottam semmilyen játékot magyar kártyával.

Sose kötött le a kártyázás.
  • tigeroo
    gimiben végig makaóztunk minden szünetben:D

ultit meg a kórházban nyomta pár idős bácsi (kivizsgálás miatt voltam velük 1 helyiségben ellátva), mondták hogy évekig őkis csak nézték ahogy a szüleik játszottak, meg hogy elég megjegyezni a bemondásokat meg mittom:D
  • pxxl
    kézre verős ismerős. volt pár sebes kézfej nálunk is :P
  • pxxl
    Snapszer, az alap. Gyerek koromban ment még a csapd le csacsi, piros papucs. 21-ezni meg ki nem tud :D
  • SötétBarom
    Makaóztam gyerekkoromban a nagyival :) Játszottam még "piros"-at, meg valami kézre verős faszságot általános alsóban.. :DD (fütyi talán.. ? :D) Ja, meg snapszer..

Amióta felnőttem nem nagyon szoktam kártyázni, nagy ritkán haverokkal egy póker valami jelképes összegben.. A sakkot jobban kedvelem. :)
  • Dzsini
    Hozzá kell tenni, hogy a hatvanhat/snapszli becsületes neve Snapszer.

munkahelyi unatkozáshoz
  • jazzy
    +1 a Snapszlihoz, én csak hatvanhatozás néven ismertem és egyébre nyomtam, de közben megtaláltam, azt játszottam nagyon sokat, ezen kívül zsíroztunk és makaóztunk.
  • Dzsini
    Nem nehéz az, 10 évig kibicelsz, 10 évig tanulsz, utána elkezdhetsz játszani :)

Amúgy tényleg nem tragédia, hamar el lehet odáig jutni, hogy - ha nem túl profikkal kerülsz össze - jókat lehet játszani. Aztán ha megismered a Tarokkot, az ulti megy is a levesbe, mint sima csapkodós játék :)
  • ressy14
    Makaózni szoktam, de az ultit is szívesen megtanulnám, csak nem éppen egyszerű.
  • Szavazó roBOT
    Utazáskor melyik irányba szeretsz ülni? ==>> Milyen magyar kártyával játszott játékokat szeretsz játszani, vagy játszottál régebben?
  • szabii98
    A kedvencem az volt, mikor trécselt a mama a barátnőjével, mi meg nyomorogtunk középen mert nem engedett senkit a mögötte lévő helyre, ahol még 2 ember simán elfért volna :D vicces volt
  • SzirmosSzisza
    Cserébe megy a fűtés nyáron!
  • Zoli007
    Attól már csak az elkúrt klímás vonat rosszabb, aminek ugye nem lehet kinyitni az ablakát.
  • lord nihilus
  • Fbn Lx
    engem nem szokott zavarni, inkább az zavar, ha másoktól nem lehet kinyitni az ablakot, mert jaj szél, nagy sebességű oxigénmolekulák áramlanak be a bepállott utastérbe
  • clio1616v
    na szerintem mostanra lerágott csont lett a téma

estig sok idő van még; elősorban csajoktól a kérdés:

melyik irányba szeretsz lovagolni?
  • Broafka
    én fizetek érte... De a nagyikának édes mind1, hogy mikor megy a piacra. De ha a heringként egymáson álló embertömegben a villamoson nyílván én vagyok a paraszt, mert nem adom át a helyem a bottal ütögető vén banyának!
  • Narxis
    ejj de genya vagy :DD
  • bujcsik555
    Menetiránynak háttal. Úgy nem az én pofámba süvít a szél mikor kinyitom az ablakot, hanem annak a nyámnyilának aki velem szembe ül és nem mer szólni hogy zavarja.
  • videobaby
    amin én megyek nem szokott. de nyugi, a tolatást kibírom.
  • clio1616v
    már több mint 10 éve nem ültem buszon, de ha az emlékezetem nem csal, akkor szokott tolatni is
  • videobaby
    nem szokott tolatni,előre megy a busz édesem. de nem forulok meg, nem kapcsol hátramenetbe azt úgy megy előre.
  • clio1616v
    és ha éppen tolat, amin ülsz akkor megfordulsz?
  • tigeroo
    és bezzeg a mai fiatalok a gecik meg a téma tárgya amikor ők ingyenesen utaznak ide-oda és pont reggel a munkába/iskolába menők elől veszik el a helyet, vagy fordítva a délutáni nagy rohanásban kell menniük a piacra, a temetőbe stb...
  • Broafka
    amúgy ez tök igaz, mert a baromira rohanó nagyika aki 80 és halál között van, biztos baromi fontos dolga van, hogy nekik akkor kell közlekedniük, amikor a legnagyobb dugó van, és az emberek mennek iskolába vagy dolgozni
  • Zoli007
    Menetirányba, mert szembe nem látom, ha valami érdekes van az úton.

Csak nálam látszik úgy, hogy az ötletoldalon nem műxik a szavazás?
  • videobaby
    szerintem is ugyanaz, azért írtam úgy, hogy menetiránynak megfelelően. így egyértelmű. amúgy menetiránynak háttal lett volna érthetőbb a másik.
  • SötétBarom
    Egál. Utálom a tömegközlekedést. :D
  • clio1616v
    ott van alatta, hogy teljesen mindegy
  • clio1616v
    oldalirányba
  • jazzy
    A menetirányba meg a menetiránnyal szembe nem ugyanaz?

Egyébként mindegy, buszon szembe, vonaton akár háttal is, de sehol nincs bajom háttal sem.

• Narxis
    :D
  • szabii98
    Nem szoktam ülni a buszon, mivel hely az nincs. Főleg Szerdán, amikor a sok nyanya megy a piacra reggel 6:40kor.
  • Fbn Lx
    érdekes. mindig úgy voltam vele, hogy teljesen mindegy, de most hogy így elképzelem hogy sokaknak baja van a háttal üléssel, már nekem sem tetszik annyira
  • kamionosjoe
    Mindegy, de inkább háttal szoktam mert úgy többször van hely.
  • daeemoon
    Menetirányba. Ellentétesen ülve (ha nem alszok), hányingerem van.
  • ressy14
    ez egyébként kirekesztő magatartás a limousine tulajdonosokkal szemben :D
  • Broafka
    "Utazáskor melyik irányba szeretsz ülni?"
    "Nyilvánvalóan nem autóra gondolok..." :DDDDDD
    that's made my day! :D