127612
-
Pest megye, Budapesthez közel.
Így minden elérhető, mégsem kell a bűzben rohadni, ha itthon vagyok.
Viszont a tömegközlekedés szar, így autó nélkül Budapest. -
Városon belül akkor is egész más. Jössz-mész, útközben eszedbe jut, h postára, boltba stb. kell menned, vagy csak egyszerűen sétálnál egyet, akkor csak leszállsz és kész. Vidékre járásnál felszállsz a buszra, ott ülsz (vagy éppen állsz) addig, míg meg nem érkezel, monoton és unalmas az egész. Én bejártam Győrbe vidékről 9,5 évig, bőven elég volt. Pesti utazgatást ugyan még nem próbáltam, de nem hinném, h rosszabb lenne. -
Nem a távolság, az idő számít... Nekem 24 km tömegközlekedésel és sétálással kb. 1,5 óra, bringával ugyanoda 17 km és 40-45 perc. -
karajjj #111666 bmv-vel annyira nem -
de hiszen pont ezt mondom, a "más megyébe kell utazni munka miatt brühühü" elég hülyén hangzik, amikor a fővárost átszelni sokkal nagyobb nehézség. -
46,8 km-re vered??!?! Most komolyan? Kollegáim nagy része ennél többet utazik naponta minimum kétszer is. :D -
de és az miért olyan nagy baj, hogy utazni kell? én Győrből járok Komáromba dolgozni, 7:15-kor lépek ki a lakásomból és 8:00-ra ott vagyok a munkahelyen. persze nem tökéletes, de az ismerősök elbeszélései alapján sok fővárosi irigyelheti ezt a menetidőt. -
Olyan hely nincs, ami fullra élhető "bárhol". Mindenhol laknak hülyék, réti niggerek, mindenhol van szeméttározó, bőrgyár, cementgyár, autópálya, löszfal, benyakút, kocsma, ugatós kutya, sírós gyerek, vörösiszap tároló, hülye szomszéd, valami mindig van... -
Mad Leopard #111661 miért pesten mit csinálsz? :D
elmész robotolni havi 200 ér??? :DD
egyik ismerősöm alsó hangon száz milliós vagyonra tett szert ebben a megyében, de az idő előrehaladtával egyre kisebb lehetőségek maradnak, a pénzeddel pedig megteremted magadnak a szükséges feltételeket, luxusház, luxuskocsi, stb.
de egy idő után az is kvés lesz mert FOS a város.
igen, az.
elmész kocsikázni, 10 perc alatt bejárod a várost, pesten van minden.
Ezért is fogok oda költözni hamarosan.
-
Azért, mert laktál két helyen, ami neked is bejött, az hol definiálja, hogy BP alles zusammen élhető hely...? -
-
Mad Leopard #111658 Legjobban a keleti országrészben lehet megélni, leginkább Sz-Sz-B megyében.
Én is ott élek, sok lehetőség van, közel a határ is.
Az életszínvonal már nem annyira jó, maga a városi környezet sivár, de az biztos, hogy aki itt él és van egy kis józan esze, az nagyon jól meg tud élni.
-
Én laktam a 11. ker.-ben vagy 15 évet, az abszolút parkos, király hely. Most meg a 16. ker.-ben tengetem kertvárosban az életem... Igen, szar a város (NOT). -
BP elég nagy része nem élhető annak, aki az agglomerációban nőtt fel. El nem tudom képzelni, hogy beköltözzek a belvárosi aszfalt és betondzsungelba. Idén tervezetk beköltözni, a BAH csomópont - Albertfalva - Moricz térségbe, mert annak azért van némi zöldövezeti beütése is.
Az, hogy IX. ker vagy bármi belvárosi részre menjek, ki van zára. Két hét alatt beleőrülnék...
Debercen elég nagy város... -
Az meg téveszme, hogy BP nem élhető. Szinte minden barátom még BP közigazgatási határán belül, avagy nagyon közel hozzá vett(esetleg éppen vesz) házat és kellemesen él, akáércsak egy kertvárosban, de MÉGIS BP-en tudnak melózni és minden lehetőség elérhető számukra, amit a város nyújt. Nyugaton is ez a tendencia, a kertvárosodás.
Nyugodtan lehet kerted, fáid, állataid stb., mint vidéken. Vannak parkok, erdők stb. ha arra vágysz, de pár percnyire ott a nagybetűs civilizáció is, ha kedved szottyan belevetni magadat.
Ha volna lényegesen nagyobb város MO-n, akkor odaköltöznék azonnal, ha van rá lehetőségem. -
Leszarom. -
Fbn Lx #111653 honnan is tudhatnám, még csak kettőben éltem
gondolom valahol nyugat-magyarországon +pest
borsod elég fos azt azért kiemelném -
Az menjen túrni a földet, ahova akar. Mást úgyse nagyon lehet csinálni stabilan máshol... :D
Jelesül, ha itt kirúgnak, szerzel másik állást, ha ott kirúgnak a "gyárból" / "üzemből", akkor könnyen meglehet, hogy abban a megyében sem kapsz többé hasonló állást, szimplán mert NINCS más ilyen cég ott.
Én is "majdnem" melóztam a General Motors-nak Szentgotthárdon. DE több eszem volt már akkor is és nem mentem bele végül. Sry! :DDD Jó cég, meg minden, de a függőség nem éri meg 1xűen.
Az élhető azt is jelenti, hogy ÉLHETŐ, azaz, nem halsz éhen és tudod fizetni a számláidat. -
Van, akit meg az dob fel, ott szeret élni, imádja a nyüzsgést :)
(nekem Párizs és London is nagy volt már...) -
Hja, ha ilyen NY szintű városokra gondolok, el se tudom képzelni, hogy tud 8-10 millió ember egymás seggében élni... :S -
Ja, ebben igazad van, de azért fosnék is, h ott lakjak. Igazából nemtom mit hoz a jövő, de egyelőre nem vetném el, sőt, célzottan keresgélek is ott melót. Azért gondolom messze nem mind1, merre fele lakik Pesten belül is az ember, ill. merre kell a napi ritmusban közlekednie, megfordulnia. -
Sokak szerint a "világváros" és az "élhető" kategóriák nem, vagy alig fedik egymást. -
Budapest, ami nem tartozik a megyéhez, viszont ott vannak a közigazgatási szervek (pl. bíróságból is van külön budapesti és Pest megyei). -
Budapest. Civilizáció csak itt van. Minden nyűgjével együtt ez az egyetlen világváros(majdnem) idehaza . Akinek szüksége van erre az itt lakik, kerül, amibe kerül. Van bőnyállal meló, van ezernyi szórakozás, van normális orvosi ellátás, van árúkészlet, ami csak szem-szájnak ingere, minden ami kell.
Nem egy Tokyo környéki konglomerátum, de itt a "balkánon" ez is valami. :D
Persze ha az ember nyugger, akkor jobban jár valami kis településen, elhéderezik ott, oszt kész. -
Budapest, de önálló területi egység, nem tartozik a megyéhez. -
Ja, csak bennem mindig felmerül, h akkor Pest megyének mi a székhelye? :) -
egyértelműen borsod! -
Nem tudom megítélni. Ahol biztos, h ahol nem élnék, az Nógrád és B-A-Z megye. Ezen kívül nehéz megítélni, mert minden megyének vannak olyan pozitív és negatív oldalai, amik nem teszik fekete-fehérré a választást: Gy-M-S és Budapest az átlagkeresetek és munkalehetőségek miatt; Veszprém, Zala, Somogy, Heves a szép környezeti táj miatt; Hajdu Bihar vagy éppen Csongrád a turizmus és a megyeszékhelyek hangulata miatt lehet vonzó, h csak 1-2 példát említsek. -
Persze, hogy Budapest külön opció, hiszen bár megyeszékhely, közigazgatásilag nem tartozik Pest megyéhez, önálló területi egység. -
Szavazó roBOT #111640 Lennél középiskolában tanár? ==>> Melyik szerinted Magyarország legélhetőbb megyéje (és miért)? -
videoanyuci #111639 majdnem mérnöktanár lettem. de még idejében észbe kaptam. nem a tanítás és a gyereksereg lett volna gond, inkább csak más vonzott akkoriban. -
Nem, mert nem érdekel. De ha muszáj lenne, akkor történelem. -
Azért ez így nem igaz, nem mind1, milyen iskoláról beszélünk.
Ahova én jártam gimi, ott volt egy színvonal, országosan elismert középiskola (Révai Miklós Gimnázium, talán vkinek mond is vmit), pedig rendes állami gimnázium. De Győrben (meg nyilván még másutt is) vannak olyan iskolák, ahol azért a diákok zöme tanulni jár be. Persze olyan suliban, amit felsoroltál, én se szívesen tanítanék... -
Nem, mert a köz. isk. tanárság a tanárság legalja. A padban hátul maszturbáló, hatalmas létszámú, írástudatlan cigány csürhével összevegyített osztályokban, a sok -amúgy is csak a kényszer miatt bent ülő- Justin Bieber/Paris Hilton IQ fighter anyucikedvenceivel pedig felér a kínzással.
Ha már muszáj lenne tanítanom
kémia
földrajz
jogi és állampolgári ismeretek -
neked semmi stílusod -
Fbn Lx #111634 mit szeretnél még, hogy megfogjak? ;) -
ú ez bizsergető volt mintha megfogtad volna a popómat -
Fbn Lx #111632 gagyi a stílusod, nekem a klasszikus ambrus stílus jobban dja -
Fbn Lx #111631 én is osztom ezt az igét, de mégis sok a tévhit! ugyanúgy, mint skizofréniával kapcsolatban, amiről azt hiszik, hogy kettős személyiségű embert jelent -
mi ez a nagy trolltámadás itt?