127612
  • clio1616v
    nem szoktam gyalogolni, esetleg épületen belül

közúton ritkaságszámba megy a gyaloglás
  • ressy14
    Igen, de nem a népi babonákban hiszek, hanem sajátokat gyártok. Pl. ha a buszmegállóba megyek, mindig ugyanazon az útvonalon közelítem meg, 1 m eltérés sem engedélyezett, mert akkor szar napom lesz (egy évekkel ezelőtti rossz nap miatt alakult ki bennem).
  • Dzsini
    Gondolod vett magának zebrát? iPhone mellé minek?
  • Calver
    ez komoly gondokhoz vezethet ha épp zebra nélkül akarsz az úttesten átkelni.
  • clio1616v
    igen, egyetlen babonába hiszek:

Csak akkor jutok el oda, ahova akarok, ha oda nézek.
  • Dzsini
    "Én nem vagyok babonás, és nem hiszek a badarságokban, mert aki minden hétfőn hármat köp kelet felé egy barna kavicsra, azt nem érheti megrontás."
    Rejtő Jenő: Piszkos Fred közbelép (Fülig Jimmy őszinte sajnálatára)
  • Szavazó roBOT

Következő kérdés: Babonás vagy?
    Rengeteg babona létezik, de néha van, hogy csak néhány babonában hiszünk, miközben tudjuk, hogy semmi valóságalapja nincs.

--- Igen, szinte minden babonában hiszek.
         --- Igen, de csak néhány babonában hiszek. (fekete macska, létra alatt való elsétálás, nyitva felejtett ajtó és ab
         --- Nem, de azért meglepődök egyes esetekben.
         --- Egyáltalán nem vagyok babonás. Mindig a józan ész diktál.
         --- Egyéb (kommentben kifejtem)

Előző kérdés: Szoktál múzeumba járni?
    Kiállítási helyek, szabadtéri múzeumok, esetleg szebb templomok is beletartozhatnak.

// | 39.4% | ####______ | 28 | Néha, ha valami különlegesebb program van (pl. Múzeumok Éjszakája).
    // | 28.2% | ###_______ | 20 | Csak ha kényszerítenek.
    // | 18.3% | ##________ | 13 | Soha.
    // | 9.9% | #_________ | 7 | Csak külföldön, nyaralási programként.
    // | 4.2% | __________ | 3 | Igen, figyelem a megnyíló kiállításokat, és ami érdekel, azt meglát

• Dzsini
    A kiértékelő hozzászólás már-már kész van :)
  • Zoli007
    És az sem volna rossz, ha az archívumba linkelné az első hozzászólást a témához, így vissza lehetne olvasni a kommenteket egy-egy kérdéshez.
  • Motoroj
    Ritkán, pedig nem igaz hogy nem érdekel.
  • Dzsini
    Persze, azt is írhattam volna, hogy több, mint felük nem jár, de inkább a jó oldalát nézem, ha már beküldtem a kérdést :)
  • SzirmosSzisza
    1/3-a csak akkor, ha kényszerítik
  • Dzsini
    Ennél kicsit rosszabb eredményre számítottam, majdnem a társaság fele elő szokott fordulni múzeumokban :)

(egy olyan fejlesztésről lehetne szó, hogy a szavazórobot amikor kihirdeti az új kérdést, akkor ugyanabban a hozzászólásban az előzőnek az eredményét is kiírja? egyszerűbb lenne, mint az archívumban turkálni)
  • lord nihilus
    Még régebben, hallgatóként, kellett műsort is készítenünk (nekem és társamnak pont múzeumokról), érdekes volt. Huszár és Sportmúzeumról készítettünk 1-1 részt Egerben.
  • Blum
    Csak ha kényszerítenek.

Mondjuk fegyverrel...akkor megyek :)
  • Lacee86
    Nagy ritkán, ha éppen úgy adódik a program. Legutóbb talán 3 éve voltam faterommal a közlekedési múzeumban Pesten. A hullakiállításra elmentem volna szívesen, ha mertem volna. :D
  • videoanyuci
    néha, de leginkább soha. nem mintha nem szeretnék, csak idő- és energiahiány.

• kamionosjoe
    Néha, ha valami különlegesebb program van (pl. Múzeumok Éjszakája).

Terror házát érdemes megnézni, ott voltam.
  • [HUN]FaTaL
    Csak külföldön, nyaralási programként.
  • Fbn Lx
    néha, és csak barátnővel, egyedül leszarom
  • Zoli007
    Valahol a Néha, ha valami különlegesebb program van (pl. Múzeumok Éjszakája) és az Igen, figyelem a megnyíló kiállításokat, és ami érdekel, azt meglátogatom között.
  • Molnibalage
    Nagyon ritkán.
  • szabii98
    hát, ez egy érdekes kérdés.
    Attól függ, milyen múzeumba 'kell' menni. Pl. a keceli Hadtörténeti Múzeum nagyon tetszett, elvégre 'katona családból' származom. Félig meddig.
    Ezen kívül, önszántamból a London Transport Museumba mennék el(volt az angol könyvemben egy fejezet róla, és érdekesnek tűnik) illetve, nemtudom mennyire számít múzeumnak, de a Madame Tussauds-ba is elmennék.
    De az érdeklődési körömön kívül máshova nemigen mennék el
  • hugopareiros
    naggggyon ritkán :)
    Bécsben a csokimúzeum azért tuti (Y)
  • Freeda Krueger
    Néha,esetleg érdekesebb programnál.
  • ozimak
    Köszönöm, hogy válaszoltatok a tűzoltós kérdésemre :) Érdekfeszítő egyesek véleménye :) Mellékesen elmondanám, hogy a jelentkezők 90-95%-a a pszichológiai teszteken hullik ki, nem a tériszony vagy a fizikai alkalmatlanság miatt. De azért az utóbbiak sem elhanyagolhatóak :) Pl. tegnap pincetűzgyakorlat volt, leragasztott légzőmaszkban, teljes védőruházatban. A tökömről is folyt a viz 40 perc bentlét után. Sokan pl. mindent megcsinálnak, átmennek a fizikain, pszichológiain, aztán kiderül, hogy nem bírják a légzőmaszkot. 3 mp után tépik le a fejükről, hogy nem kapnak benne levegőt, stb. Volt rá precedens. Szóval érdekes volt hallani a véleményeket, köszönöm!

Ozimák István

Zuglói Önkéntes Tűzoltó Egyesület
  • SzirmosSzisza
    Nem nagyon, ha a csak a régi ott dolgozás nem számít.
  • clio1616v
    igen, ha nagyon muszáj...

múltkor séta közben nagyon rámérett és a sziklamúzeum épp a közelben volt
  • ressy14
    Az engem érdeklőkből kevés van és javarészt már megnéztem őket, azokon kívül csak ha kényszerítenek (pl. régen osztálykiránduláson vagy nyaraláson).

A Terror Házába még szívesen elmennék.
  • Szavazó roBOT
    Lennél tűzoltó? ==>> Szoktál múzeumba járni?
  • SzirmosSzisza
    Elvileg ezek nem tűzoltók voltak, hanem külön képzett speciális alakulat, aki az erdőtüzekre specializálódott, de attól még :/
  • DNDN
    sktuális :S
  • miki30246
    de megsúgom az én kocsimban is van sziréna csak nem nagyon lehet használni mert rájönnek hogy nem vok hivatásos.
    Piacon egy fószertől szermányoltam, (ha már nem vettek fel a rendőrséghez mert megbuktam a pszihológiai vizsgálaton) néha ha piros a lámpa benyomom egy pillanatra és mindenki elkezd figyelni honnét jött a hang, én meg röhögök meg közbenn magamhoz nyulok.
    olyan is volt amikor az autópálya belső sávjában tisztogattam a szirénával és lehúzódott mindenki xD
    civil zsaru :D
    Nem, nem "lenne kedvem" kiszedni a hullákat a kocsikból baleseteknél. Plusz kevés fizu, sok holtidő, stb.
  • miki30246
    lennék mert lehetne szírénázni és villogtani a fényszórókat meg száguldozni a városba legálisan
  • zsoltioregon
    Ha tüzet nem is tud oltani, de a teret azért görbíti.
  • Fbn Lx
    az iphone (szifon) tüzet is tud oltani :S
  • zsoltioregon
    Ripsz-ropsz hívná őket az Iphone-on.
  • tigeroo
    segítek: trolled
  • WhiteStar
    elég ha egyszer ;)