127612
  • hugopareiros
    3000 havi tarifa, ebből 2500 lebeszélhető és 100 mega net van hozzá.
    A 100 megát minden hónapban kihasználom, míg a lebeszélhetőséget...hát ritkán megy 1000 ft fölé.
  • Fbn Lx
    ha úgysem keresel senkit, akkor miért menne el a pénz 1 nap alatt, ha tennél rá?
  • Zoli007
    Milyen ország?
  • Zoli007
    7-8 €, de abból 6 € a mobilinternet.
  • kamionosjoe
    10000 Ft fölött

34 Euro(kb. 10000 Ft) az előfizetés, ebben van 1000 perc hálózaton belül, 400 perc Európában és korlátlan mobilnet. Nem nagyon használom ki amúgy. Ezenkívül van még két feltöltőkártyás, de mióta megvan az előfizus azokra nem raktam pénz, ja és még van egy usb-s mobilnetes stickem is.
  • Sir Quno Jedi
    Én is azt mondtam vaze! Befelé is lehet szvsz. mer ha a régit magánba átvezetik, már nem flottás, akkor utána azt simán be lehet venni valószínűleg. Kollegáimat is megkérdeztem, szerintük is így van. VAGY NEM.
  • Dzsini
    Kifele igen, azt írtad. Megint nem sikerült a teljes szöveget értelmezni, de betudom a kinti negyven foknak :)
  • Sir Quno Jedi
    De szvsz. lehet, írtam.
  • QuippeR
    kifelé biztosan tudom, hogy lehet. befelé nem tudom.
  • QuippeR
    értelemszerűen ha nem akarod megtartani a korábbi számot (amire amúgy lehetőséged van), akkor küldesz az összes ismerősnek egy sms-t benne az új számoddal. ha valaki ezután nem frissíti a névjegyedet, akkor max majd valamelyik közösségi hálón rákérdez a számodra, amikor kell neki.
  • Dzsini
    #112292 utolsó mondata :)

Azóta magyaráztatok már mindent, de arról nem esett szó, hogy flottából-ba lehet-e hordozni számokat.
  • Sir Quno Jedi
    Meg amúgy vannak kollegáim akik 2-3 telefonnal mászkálnak és ezek még csak a cégesek. Nincs ebben semmi különös. Főleg hogy vannak nem személyre, hanem státuszra/munkakörre stb. szóló telók.
  • Sir Quno Jedi
    Számhordozás van ecsém. Még szolgáltatóváltás esetén is viheted. Nyilván simán leboltolható, hogy a másik flottába bevegyenek, ebből meg ki és marad a számod mégis.
  • Dzsini
    Azért a munkahelyváltás nem csak karrieristáknál fordul(hat) elő, függetlenül az időtartamtól (és gondolom emellett sem mindenkinek az első saját telefonszáma az aktuális flotta, amiben csücsül).
  • QuippeR
    gondolom aki karrierista, és félévente cserél munkahelyet, az tart privát számot. nekem 6 éve ugyanaz a céges számom, és ha nem rúgnak ki, még évekig marad is.
  • pxxl
    előfizetéssel mindennel 10-12 között mozog
  • Dzsini
    és az új helyen kapott új flottához kapcsolt új telefonszám?

akkor jönnek a két-három-négysimkártyás telefonok?

... én továbbra sem értem (és erre próbáltam utalni), hogy egy céges telefonszámot miért használ valaki magáncélokra úgy, hogy nincs valódi saját, privát elérhetősége, ami megmarad még akkor is, ha változik a munkahelye?
  • Sir Quno Jedi
    Nyilván változó. Nálunkfelé megkaphatod a számot és viheted, sőt a céges flottában, vagy kedvezményben marad (vagymiacsöcs), csak magad fizeted a számlát nyilván stb.
  • Dzsini
    A céges mobiloknál ha valaki munkahelyet vált, akkor nekiáll az összes ismerősével felvenni a kapcsolatot, hogy mostantól akkor ez és ez lesz a száma?
    Vagy viheti magával, és átkapcsolják a másik flottába?
  • Sir Quno Jedi
    Nyilván 10k felett jóval, de nem követem, csak aláírom és a cég fizeti.
  • szabii98
    0 ft.
    nincs a telómon pénz, mert úgyis elmenne 1 nap alatt, és minden hónap végén(21.) kapok 10 percet ingyen . az bőven elég, úgysem keresek senkit, ha mégis, annak küldök visszahívót :D
  • Petka
    +1
  • Molnibalage
    Dettó.
  • Molnibalage
    1000 Ft alatt. Ez most fog megváltozni, mert mobilinternetet most bár befizetek az okostelóra, mert igen ritkán, de jól jönne, ha van. Persze vicces lesz, hogy a 100 MB-os internet csomag többe fog kerülni, mint amit a kártyás mobilról elhasználok és úgy, hogy csak "biztonsági tartalék".
  • tigeroo
    3-4ezer között.

(de ennek javarészét a 3G teszi ki költségben, amúgy nemsokat telefonálok, inkább facebook/skype, ezzel lehet spórolni úgymond)
  • QuippeR
    céges mobilt használok.
  • Dzsini
    évente egy 10 ezres feltöltőkártyából bőven ki szoktam jönni...
  • milk4
    10eurót havi 10000 ingyen sms, 60perc ingyen lebeszélhető és 500MB internet.
  • HTS s3rg1nh00
    épp ebben az évben csúsztam át az 1-2e kategóriából a 2-3 ezresbe.
  • Szavazó roBOT

Következő kérdés: Mennyit költesz mobil kommunikációra (beszélgetés, sms, mobilinternet) egy hónapban?

--- 1000 Ft alatt
         --- 1001-2000 Ft
         --- 2001-3000 Ft
         --- 3001-4000 Ft
         --- 4001-5000 Ft
         --- 5000-10000 Ft
         --- 10000 Ft fölött

Előző kérdés: Ismered a törvényeket, jogszabályokat?
    Elsősorban a polgári és a büntetőtörvénykönyv a kérdés, az apropó a rendőrös kérdésnél többségben megjelenő "Nem, mert a törvények a bünözöket védik." válasz.

// | 46.9% | #####_____ | 23 | Nem, és tudom is, hogy nem ismerem.
    // | 28.6% | ###_______ | 14 | Igen, tisztában vagyok a valós tartalmukkal.
    // | 24.5% | ##________ | 12 | Nem, de van róla (téves) véleményem.

• Fbn Lx
    akkor csuknak le érte, ha kiderül
  • Fbn Lx
    ne lopj, ne ölj, ne paráználkodj!
  • Motoroj
    Úgy fogalmaznék, hogy talán sejtem mit nem lehet.
  • mrzed001
    Nos, akkor fejtsd ki, mit is tudsz ... mondjuk olyan bármely napi eshetőségről, mint a jogos önvédelem, birtokvédelem, saját vagy más testi épségének védelme.
    Mikor nem csuknak le érte ? És mikor igen ?
  • Pluskast
    Ja az 5-ös meg üti a kettest. Ha nem érdekel akkor miért akarod elvárni, hogy tanítsák? A 7-nél nem tudom mire gondolsz. Mi az, hogy átutazóként? A 8-as meg értelmezhetetlen ne haragudj. Az utolsó két részben van valami lehet rajta vitatkozni, bár hozzá tenném, hogy egy gyilkosnak nagyobb büntetés az ha élete végéig a rácsok között marad és szenvedve él le még x akárhány évet mint az, hogy kinyírják.
  • Pluskast
    A 2-re a válaszom, ott az internet. Beütöd, hogy polgárjog, büntetőjog vagy gazdasági társaságokra vonatkozó szabályozás, stb. A 4.-re meg csak annyit, hogy bonyolult annak aki nem akarja megérteni. egyébiránt ebben pl mit olyan nehéz megérteni ezeken? "emberölés bűntettét követi el, aki mást megöl", "lopást az követ el, aki idegen dolgot mástól azért vesz el, hogy azt jogtalanul eltulajdonítsa". Ennél egyszerűbben már nem lehet leírni és aki ezt nem képes megérten az egy debil, de minimum dawnkóros.
  • tigeroo
    nem én voltam biztosúr
  • kamionosjoe
    Jól ismerem őket úgy érzem.
  • Willenbrock
    Nagyjából ismerem a PTK,BTK olyan törvényeit,amikkel gyakrabban találkozunk a mindennapi életben,persze csak nagy vonalakban.
  • mrzed001
    Az az igazság, hogy már annyi törvény, szabály, rendelet, meg a jó ég tudja mi van, hogy már szinte lehetetlen mindet betartani ... főleg azért, mert
    1, az emberek nem ismerik a törvényeket
    2, mert az embereknek nem tanítják a törvényeket (hol keresse legalább)
    3, mert aki véletlenül meg is ismer párat, az kimerül az ő jogaiban, és toszik a kötelezettségei részre (mert úgysincs aki számon kérje azt rajta)
    4, mert amúgy is érthetetlen számára, mert nem az egyszeri ember nyelvén íródott, hanem jogász nyelven
    5, és amúgy is annyi van, hogy a jogászokon kívül el nem olvassa senki ember fia (megjegyezni meg még ők se)
    6, márpedig az alapján kellene a mindennapokban az embernek döntéseket hoznia, és a törvény nem ismerete ugyebár nem mentesít
    7, és az államin felül még az önkormányzati helyi szabályok is vannak, amiket átutazóként is már ismerned kellene
    8, és amúgy is van, hogy a pillanat tört része alatt kell döntést hozni, amit utána a bíróság hónapokig elemez hogy jól döntöttél-e, szóval röhej

És amúgy igen. Itt a törvények a bűnözőket védik, mert nekik jogaik vannak.
    Csak a kötelezettségeikről felejtkeznek el mindig.
    Pl: ne ölj! Aki szánt szándékkal, előre megfontoltan, aljas indokból megöl mást, az még utána is embernek tekintendő? Hisz megszegte a legfontosabb szabályt. No itt a vadliberalizmusban igen.

Sőt, legtöbben még mindig nem ismerik az önvédelem szabályait (most változott, hááááát, halottnak a csók kb, liberálsz.r).
    Pl mikor alkalmazhat halálos erőt támadójával szemben ?
    Saját lakásában mikor védheti meg magát és családját pl konyhakéssel, baseball ütővel? Mikor nem fognak lecsukni, ha a vérszomjas támadóra mért csapás az életébe kerül?