127612
-
Project Hydro #114631 Ha belegondolsz, ennek van értelme. :)
Amúgy, ha nem vállalta volna fel a szerepét, akkor lett volna másik kiválasztott. Egy kiválasztott nem csak attól kiválasztott, hogy megvan a képessége, hanem attól is, hogy fel is vállalja a szerepét. (Itt a sorrend pont fordítva volt, először elfogadta, és utána jött a képessége.) Amúgy is, ő a 7. kiválasztott volt, ha jól emlékszem. -
Ja, hogy azért lett Keanu Reeves a kiválasztott, mert Morpheus őt választotta ki? :) -
Project Hydro #114629 Kerestek volna másik kiválasztottat. Vagy Morpheus gyúrt volna picit a makiwarán és ő kapálta volna el az ügynököket. -
Elég vacak és valószínűleg rövid film lett volna, ha a kéket választja :) -
a zöldet -
Kérdéstől függ. Amelyiket komolytalannak érzem arra max szavazok (vagy nem) de kommentárt inkább nem fűzök hozzá mert feleslegesnek tartom. -
kamionosjoe #114625 VÉRESEN KOMOLYAN! -
Nem tudom mit ért a kérdés a "komolyan vétel" alatt... Mindig úgy szoktam gombot nyomni, hogy az leginkább tükrözze a hozzáállásom (szóval ilyen értelemben "természetesen igen" a válasz). Még ha poénos vagy hülyeség is a kérdés, engem nem zavar. Ha nagyon nem vagyok otthon a témában vagy egyik válaszlehetőség sem passzol, akkor üresre nyomok. Hozzászólást írni ritkán van kedvem, merő lustaságból. Olvasgatni jobban szeretek. -
Urnát is ugyanúgy el lehet temetni, bár gondolom te arra gondolsz, hogy hamvasztás után dobjanak a Dunába vagy valami. -
nem, hazudgálok össze-vissza fbnlx és clio regemmel együtt -
de ez az egész a pénzről szól, egy normális temetés olyan 1 millió ft körül van...
én mondom, annak a tizedéből rendezzenek egy nagy lakomát és hamvasszanak el. én ezt a temetős szokást sem értem miért kell erőltetni, bár ahogy kérdeztem a többi kb. velem egykorú emberkét ők is már azért érződik a kevésbé keresztény kötelék, sokan mondták őkis a hamvasztást már. -
igen -
cantu #114619 Sziasztok
Kitöltenétek az alábbi kérdőívet a szakdolgozatom sikeréhez szükségeltetik.
Fontos lenne, márcsak 28 db hiányzik.
A Témája: az utazás, internet, mobilalkalmazások szerepe
Kérdőív - utazás, internet, alkalmazás -
amelyik poénos arra is örömmrl szvazom, DE a primitív poénokat IS szívlelem -
Project Hydro #114617 http://www.youtube.com/watch?v=mlNjSdyTpTU -
A munka szeretete. -
Project Hydro #114615 Miről beszélsz? A majális a szeretet ünnepe... -
Dean Winchester #114614 én meg úgy gondlom,hogy nem csak ilyenkor kell kimenni a temetőbe és a sírt gondozni mint azt teszik elég sokan, hanem rendszeresen év közben is ! Mivel még szüleim élnek így nekem ilyen dolgom nincs de ha (neadj Isten megtörténik) biztos vagyok benne,hogy nem csak halottak napjakor fogok kimenni hanem év közben fogom gondozni a sírt.
Ez olyan mint a karácsony.... ne csak azon a napon szeressük egymást hanem az év többi napján is :) -
Ez is téves. :)
okt. 31. - Halloween
nov. 1. - Mindenszentek
nov. 2. - halottak napja
Márc. 15., okt. 23., máj. 1, aug. 20. (ami ugye kimondottan vidám ünnep) mindegyik ünnepnap!
Az amcsik is ünneplik a szabadságharcukat és a polgárháborújukat is. Ott is ezer számra haltak ifjak... Csak máshogy közelítik meg.
Egy 8 évesnek már tisztában kell lennie az elmúlással. Ez a minden napi élet része. (gondolom lövöldözős játékok közelébe sem engednél 8 évest. ;)) Nem kell persze traktálni és minden áron temetésekre vinni, de egyszer egy évben, egy temetői séta simán belefér. A halottak napjának sem a szomorúságról kell szólnia egyébként, hanem az emlékezésről. A kettő közel sem ugyanaz.
És még egyszer: a Halloween=/=halottak napja. Nálunk a Halloweent farsangnak hívják és tavasszal van. -
clio1616v #114612 persze -
egyáltalán nem veszek komolyan sok kérdést, mivel tőlem nagyon távol állhat, esetleg olyan a téma, hogy telibe... -
jó hát akkor mindenszentek napja
nah jó, de mondj egy olyan tipikus magyar ünnepet, ami nem megemlékezés, vagy szomorúság. (most hirtelen a majális jutott eszembe, de nem tudom, hogy azt külföldön ünneplik e)
persze, hogy fogjuk fel. Megmutattuk, és levertek minket, és a szegény ifjak akik meghaltak. Végülis jól mondod, a PR részével van a gond, mert úgy kéne mutatni, hogy "EZ az! megpróbáltuk!"
másfelől meg még annyit, hogy nem véletlen vagyunk az országok között az egyik legszomorkásabb nép. Ha választanom kéne, hogy 8 évesen anyu kezét fogva KELL kimenni a temetőbe, megemlékezni a nagyira, akit lehet, hogy nem is ismertem. Vagy egy tök lámpással a kezemben, szellemnek öltözve cukorkát gyűjtögetni... hát inkább az amerikai verziót választom.
Miért kell már ilyen korán megismertetni szerencsétlen gyerekkel a halál és szomorúság ilyen formáját? -
a Halloween nekik olyan, mint nekünk a farsang, csak ők picit komolyabban nyomják -
A Halloween-nek nem sok köze van a halottak napjához...
Másrészt: Az amcsik történelme egy minimum 500 évvel le van maradva az európai államok nagy többségéhez képest. De biztos vagyok benne, hogy nem örömködnek sem dec. 7-n (Pearl Harbour) sem pedig szept. 11-én..... Mindennek megvan a maga ideje!
Egyébként ha belegondolunk sem márc. 15 sem pedig okt. 23. nem egy szomorú ünnep, hiszen ezeken a napokon mutatta meg a magyar nép, hogy nem tűri az idegen elnyomást. Szóval egyáltalán nem kellene szomorú ünnepeknek lenniük, csak nem jó a PR-juk. Október 6. meg "csak" emléknap nem ünnepnap. -
nekem tetszik... lehet, hogy egy újabb amerikai hülyeség amit majmolunk, de ők legalább tudnak vígadni. Nekünk az összes ünnepünk arról szól, hogy sírunk. Márc 15, okt 23, okt 6...
És nem úgy akarok megemlékezni a halott szeretteimről, hogy a sírjuknál állok, és sírok, és azt látom magam előtt, hogyan szenvedett az ágyban. Ezt otthon is megtehetem bármikor. -
A busójárás sokác (délszláv) szokás (ráadásul az UNESCO által elismert kulturális örökség), ha egy más népcsoport / ország elkezdené másolni, az elég furcsán venné ki magát, nem? :)
Vagy pont ugyanúgy, mint a Halloweenezés, ami a régi kelta Samhain ünnepre visszavezethető, bár sok köze már nincs se a keltákhoz, se az emberáldozathoz :) -
kamionosjoe #114605 Jobb lenne ha a pestis terjedne. -
clio1616v #114604 én is voltam megfigyelőként -
Blum #114603 semmit -
halloween-ünnep egyenlő vele. (all hallows magyarul mindenszentek) -
voltam most énis temetőzni a családdal, ennyi rákos-beteg rokonról/ismerősről már rég kaptam ennyi információt amiket összeszedett a füllokátorom...
ha az ilyen pletykás népségen múlna tényleg felfordulnék, mondtam is anyáméknak hogy engem hamvasszanak el a picsába nem kérek ebből hogy kényszeresen az év adott 1 napján fáradozzanak mikor már ott sem vagyok. inkább rendezzenek egy banzájt és emlékezzenek meg otthon vacsora-sztorizás és egy jelképes gyertyagyújtás mellett. -
ugyan ez volt régen az elrómaiasodott, elgörögösödött, stb. kultúrákkal, átvesszük ugyanúgy más népek szokásait. ilyen volt már a történelem során. -
sztem jópofa, meg ha belegondolok minden szokás csak egy "megszokás".
jobban örülnék ha a busójárás vagy valami hazai dolog terjedne el nem pedig más nemzet kultúrája, de ez van. -
ManoNegra #114598 Leszarom, amíg nem jönnek hozzám kisgyerekek csokiért. Ha egyszer mégis, akkor kapnak halló wient... -
Jó is nézni őket ilyenkor.
-
ugye :D -
Mennyivel szebb, amikor a lányok szeretik egymást. ;) :) -
ezt meg :D -
Ezt megbeszéltük. :D -
Project Hydro #114592