127612
  • Evoluti0N
    Nem, mert bármikor meglepem magam. Akkor lepem meg magam valamivel, ha valamit szeretnék és van rá pénzem. Nem kell ennek karácsonynak lennie. Sőt, általában karácsonykor nem veszek magamnak semmit. Csak azért vegyek mert karácsony van? Hülyeség. Akkor különben is szeretteimnek szoktam venni, nem magamnak.
  • Lacee86
    Az a baj, az okostelefon meg most per pillanat hasznosabb. Nem azért akarok, mert mindenkinek van, hanem mert most már én is kihasználnám. :)
  • VRSDM
    előbb vegyél hangszert mint okostelefont!
  • VRSDM
    tehát ez az a finom illat ami reggel óta motoszkál az orrom alatt?
    [apro][right]ja. csak beszart a macska. megint.
  • Sir Quno Jedi
    Nekem nem kell ehhez alkalom, bármikor meglepem magam nagyértékű ajándékokkal és meg is lepődök, ahogy kell. Persze alkalommal 1xűbb, mert még annyi indok sem kell, hogy semennyi. :D
  • citromhéj
    Az se rossz :)
  • HTS s3rg1nh00
    változó,néha aprósággal,bár idén a parfüm épp nem az apróság kategória
  • SötétBarom
    Igen, drágább valamivel.
  • Dzsini
    Velem is ilyesmi szokott előfordulni, veszek valamit magamnak, és a családból testvérem vagy valaki lecsap rá, hogy "de jó, akkor tőlem ezt kapod karácsonyra / szülinapodra" :)
  • tigeroo
    bocsánatot kérek srácok így 2 szavazás között, de most megint szükségem lenne ismét a kis segítségetekre, ezúttal a melómmal kapcsolatban (az év honlapja, külön kategóriában) további info > spoilerben, a többiektől elnézést kérek!!
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    egy közönségszavazásról lenne szó, kérnék 1-1 voksot a két Web-Server jelölésre (Multi server, és Ladybird, ctrl-f el megtaláljátok könnyen)

https://www.facebook.com/evhonlapja?sk=app_199542980213999&app_data

mindenkinek megköszönném sokat jelentene, pacsi
  • immovable
    Nem.
  • QuippeR
    nálam dec 23 születésnap, dec 24 névnap.

amúgy nem szoktam magam megajándékozni, ha kell valami, veszek év közben.
  • citromhéj
    Korábban még a sulis éveimben a rokonok nagy része amúgy is pénzt ajándékozott, így abból meg tudtam venni karácsony után amire éppen vágytam. Most úgy alakult hogy én is éppen az első okostelefonomat vásároltam meg így karácsony előtt nem kevés pénzért, úgyhogy ez lesz az ajándékom többektől. Ráadásul a névnapomat karácsonykor ünneplem, a születésnapomat meg nem sokkal később, január elején :)
  • tigeroo
    nincs úgy semmi, végre whiskyzhetek faterral egy jót, meg évközben úgy csinálom hogy mindent megtudjak szerezni amire szükségem van. ehhez nem kell egy konkrét nap sztem
  • Lacee86
    Nem vagyok olyan helyzetben, h csak úgy vegyek magamnak vmit mindig év közben. Igaz persze vmikor nem tudok várni karácsonyig, de ilyenkor mindig rászánom magam arra, h a sorakozó kívánságaim közül egyet megvalósítsak. :D Most éppen okosteló lesz belőle, mert már egy ideje be akarok szerezni egyet, mivel nekem még "buta" van. (Mondjuk nem is volt szükségem eddig rá, de most már ki tudnám használni, mióta újra suliba járok.) Gitár volt még tervben, de az tolódik valszeg. Nem lehet mindent egyszerre.
  • Fresh Duke
    Tavaly előtt vezettem be ezt a szokást, azóta igen. Bár, tavaly mintha kimaradt volna.
  • Zoli007
    Igen, drágább valamivel. Év közben nem nagyon szórom a pénzt hülyeségekre, de ilyenkor mindig veszek magamnak valamit. Az idén PC upgrade lett belőle.
  • videobaby
    nem. bármikor magamat is, másokat is meg tudom ajándékozni valamivel.
  • tigeroo
    pedig mintha lett volna ilyesmi szöveg az elveszett kontinensben, nohát ideje újraolvasni azt is + amit ajánlottál akkor.
  • Pluskast
    Szimplán nem.
  • Dzsini
    Ez speciel pont nem Korongvilág történet, viszont mindenképp érdemes elolvasni, egyik kedvenc könyvem a két kedvenc írómtól.
  • tigeroo
    korongvilág miatt repül a +
  • videobaby
    ez alapján nem is változott sokat azóta.
  • Pluskast
    Sőt! Tuti, hogy zenéltek! a világ legöregebb furulyája 35-40 ezer évesre tehető.
  • videobaby
    nem azt mondtam, hogy így van, hanem azt, hogy ez is egy teória, mint a többi. a lényeg, hogy i.e. 4522-ben simán zenélhettek az emberek, de előtte is már.
  • immovable
    Látom te egy igazi ínyenc vagy humor tekintetében. Én kérek elnézést.
  • Pluskast
    Az is hibás következtetés, pláne annak tükrében, hogy az egyház is elismerte a darwinizmus létjogosultságát :) Szóval kb csak az hiszi el, hogy a bibliában leírtak mind szó szerint igazak, akik annyira elvakultak mint egy muzulmán öngyilkos merénylő.
  • videobaby
    ja, de az emberiséggel egy idős a zene művészete. amúgy is ismerek jó csomó teremtés/eredet elméletet. te nem érted a lényeget, nem én kettőnk közül. de ha kialszod magad biztos leesik. egyébként rosszul tudod. 6000 évvel ezelőtt az embert alkotta, nem a világot.
  • pxxl
    A dínók Kaiju-k voltak, csak még nem tetszett nekik a Föld éghajlata, és azért nem maradtak sokáig...tudnád, ha láttad volna a Pacific Rim-et :D
  • immovable
    Ok. Osztottam egy nullával és leállt az agyam.
  • Dzsini
    Az Univerzum, a teremtéséről alkotott elméletek szerint, már ha teremtették egyáltalán és nemegyszerűen csak (nem hivatalosan) elkezdődött, körülbelül tíz-húszmilliárd éves lehet. Ezt alapul véve a Föld életkorát négy és félmilliárd évre taksálják. Ezek az adatok pontatlanok. Középkori zsidó tudósok a Teremtés időpontját i.e. 3760-ra teszik, az ortodox teológusok pedig egészen i.e. 5508-ig is elmennek. Ezek az adatok is pontatlanok. James Usher érsek (1580-1656) 1654-ben megjelent Annales Veteris et Novi Testamenti c.művében azt taglalja, hogy az Ég és a Föld i.e. 4004-ben teremtetett. Egyik segédje továbbvitte a számításokat, és diadalittasan kijelentette, hogy a Föld egy vasárnapi napon jött létre i.e. 4004. október 21-én, pontosan reggel kilenc órakor, mert Isten szerette kora reggel elvégezni a munkát, amikor még friss volt.
    Ez a számítás is téved.
    Körülbelül negyed órával.

Az egész fosszilis dinoszaurusz balhé csak egy nagy vicc, ami a paleontológusoknak még nem esett le. Ez pedig két dolgot bizonyít: Először is, Isten hihetetlenül titokzatos, hovatovább körülményes utakon közlekedik. Isten nem kockázik az univerzummal; saját felfoghatatlan játékát játssza, amit ő talált ki. Ez a többi játékos szemszögéből leginkább egy érthetetlen és bonyolult pókerjátszmához hasonlít, amelyet koromsötét szobában játszanak üres kártyalapokkal, végtelen tétekkel, és egy olyan osztóval, aki nem mondja el a szabályokat és végig mosolyog

Másodszor, a Föld a Mérleg jegyében született. A Mérleg horoszkópja aznapra, amikor ez a történet kezdetét veszi, a Tadfieldi hirdető "Az Ön csillagai" rovata szerint a következő:
    MÉRLEG (LIBRA) Szept. 24.-Okt. 23. Egy kicsit leépültnek érzi magát, mintha mindig ugyanazokat a köröket futná. A családi és otthoni dolgok nagyobb hangsúlyt kapnak, de kerülje a fölösleges kockázatot. Egy barát nagyon fontossá válhat. Tegye félre a fontosabb döntéseket, amíg úgy látja, kitisztult a levegő. Ma érzékenyebb a gyomorgörcsre, ezért kerülje a salátákat. A segítség váratlan helyről érkezhet.
    Ez az előrejelzés tökéletesen helytálló volt, kivéve a salátákra vonatkozó bejegyzést.

Neil Gaiman, Terry Pratchett - Elveszett próféciák (Good Omens)

• immovable
    Nem, mert a isten 6000 évvel ezelőtt teremtette a világot, egy homokozó lapát és egy vödör segítségével. Nem hiszem el, hogy ennyit nem lehet megérteni.
  • Molnibalage
    Most maszáj vagy indián? A maszájok Afrikaiak.

Lehet, hogy ilyen szerű volt, de mivel más az anyag, totál más a frekvenciája, ezen felül, ha közeli képeken megnézed, igen precízien kidolgozott formája van, attól szól úgy, ahogy. Ilyen szintű precizitás és homogén anyag ismeretlen volt még sokkal-sokkal később is, tehát ilyen hangzást elérni nem tudtak. Az ziher.
  • clio1616v
    ő sem azért a két fillérért mondta :D
  • Fbn Lx
    de volt hang
    tegnap láttam egy dokumentumfilmet a maszáj indiánokról, akik szertartásosan használták vallási ünnepeken kb. azóta amit clio írt (i.e. 5. évezred körül), csak az még bronzból készült.
  • videobaby
    ok :)
  • clio1616v
    nem mindegy mikor? :D - ez hangzott jól
  • videobaby
    miért pont i.e.4522-ben? annál régebben nem is zenéltek az emberek?
  • Molnibalage
    Nem azért a két fillérért, de tudtommal ez nem ősi hangszer, hanem pont hogy hang drum leszármazottja, amit félig tudományos félig tapasztalati úton hozta létre megalkotója. Lehet, hogy régen ehhez hasonló hangszer, de ilyen szép hangzása nem volt.
  • clio1616v
    időszámításunk előtt 4522-ben voltak csak az igazi előadók, össze sem lehet hasonlítani a mai szemét zenével

akkor a tibeti ájurvédák zenék rezonanciája lengte be a vidéket