127612
  • LSL
    Egy háborúban nincsenek GYŐZTESEK (nyerni lottón szokás), csak túlélők, és halottak. És akik túlélték örültek, hogy hazamehettek végre. Már ha még volt hova...

Én egy reneszánsz művész szeretnék lenni. De csak ha miután már életemeben elismertek különben éhen halnék :D
  • Hymtozis
    Szerintem mindegyik lehetőséghez van normális magyarázat. (Ókort jelöltem, de még japán lett vna.)
    Mert pl Vh-t jelölném utsolsók között, de Amcsiba szivesen mentem vna NAVY-hoz. Olyan kapcsán, h pl eltörölték a kötelező katonaságot itthon. Nem sajnálom, de nem ártana. Egyrészt erősödnének az emberek, és kevesebb patkány lenne, értem ezalatt az általam patkánynak tartott embereket (pedig volt csuklyáspatkányom és nincs közük egymáshoz). Meg sztem nem gond, ha kapnánk egy fizikai, meg hadviselési alapot.
    Ha még mindig látható benne rossz dolog akkor: Az egészet úgy értem, h ha mondanák, h mindenkinek (fiúk/férfiak) egy évig napi szinten kőkemény testnevelés órák egy bentlakásos táborba. Így nem ártana, meg jó lenne, mert "olyan" emberek vennének körül.
  • bardocz
    Nem vagyok benne biztos.Az hogy az akkori felső réteg hogy élt,az egy dolog.Sajnos ókorról tényleg nem tudok túl sokat,abban biztos vagyok,hogy egy egyszerü parasztember jobban élt mint a középkorban,de szerintem ma jobb a helyzet.
  • PrasCo
    Aztán amint egy kicsit többet gyűjtenél, mint a törzs többi tagja, vagy valami különlegesen finomat, és el akarnák venni tőled a közösség címén, mindjárt nem lennél akkora "kommunista". (persze idézőjelben, és "jó értelemben", félreértés ne essék)

A világháborúról meg annyit, hogy annak a 17%-nak egyike sem hallgatta meg még a nagyszüleit. Vagy csak leszarták.
  • Dark Angel 666
    Egy félreeső vár ura lennék a középkori Angliában

9.62%

• PíszLávJuniti
    mondjuk a művész sem hangzik rosszul.
    egész nap csak absinth meg fű :)
  • Pipör
    Egy ősi amerikai civilizációban Élnék szívesen(Maja, Azték stb.)
    6.49%

• Rockynhooo
    én is szamuráj.
  • Pepsi Twist
    A Világháborúk korát szeretném átélni

17.76%

(mint nyertes :D)
  • PíszLávJuniti
    szamuráj +1
  • N1ggA
    Hát a mai helyzet azért durvább :)
  • Fbn Lx
    inkább csak keveset látsz belőle egyszerű polgárként.
    az élet maga tényleg kényelmes volt
  • bardocz
    Még az sem igaz:)
  • David2
    szóval sem mondtam, h akkoriban nem volt, csak h legkevésbé
  • N1ggA
    "Soha nincs depresszió? Dehogynem, pl mi mozog a bokor mögött, egy cickány vagy egy tigris? Télen mit fogsz enni? Túléli a gyereked a betegségét? Sose tudhatod mi vár a vadonban...."

Ez azért ennyire nem egyszerű. Most nem fogok arról beszélni, hogy a tűz távoltartja az állatot, mert ez csak egy példa volt, de sokkal jobban félek attól, hogy elüt egy autó, vagy valami pszichopata elrabolja a gyerekem, vagy valami rendellenes természeti csapás miatt összedől a házam.

Ami ma a bolygón történik, az valami rettenetes, tesszük tönkre a bolygót, miközben arra költjük a pénzt, hogy minél több atombombánk legyen, amit aztán majd jól ledobunk. Sokkal sokkal gyorsabban esszük föl a Föld erőforrásait, mint ahogy azok pótlódnak, és lassan el fog fogyni. Na akkor mi lesz? Majd szépen ledobjuk az atomot, mert ott még van egy kicsi olaj, aztán azok visszadobják, aztán mindenki jól meghal. Hű már alig várom.

Valamit tenni kéne, mert ez így nem mehet tovább.

2012, december 23. see ya!
  • desigo
    majdnem sikerült is neki...
  • bracsek #4614
    [moderálva / fasiszta megnyilvánulás]
  • Cat 02 #4613
    Hitler is azt hitte megváltja a világot...
  • ba32107
    az eredmények nagyon is jelentősek, csak a laikus ember nem tud erről. az igazán nagy dolgoknak (ember távoli galaxisokba utazása) egyszerűen fizikai korlátai vannak. de én nem kifejezetten az űrkutatásra gondoltam, csak egy példa volt. szerintem nem visszafelé kell nézni, hanem előre.

az eddig elért fejlődés igenis hasznos. extrém példa: dínók kipusztulása vs. armageddon című film.
  • N1ggA
    Belegondolva, hogy milyen sok pénzt emésztett és emészt föl az űrkutatás (ami pénzt sokkal fontosabb dolgokra lehetne költeni), jelentéktelennek tartom az eddig elért eredményeket.
  • bardocz
    Inkább haltam volna meg akkro a hazáért,mint most.
  • bardocz
    Rabszolgák,keresztre feszítések,gladiátor játékok,kis népek földbe tiprása mi ha nem barbarizmus?
  • Bandee1987
    Én visszamennék 2007-be, és első utam a lottózóba vezetne :)
  • karajjj
    dédnagyapám huszárként szolgált és végig kellett néznie ahogy halomra gyilkolják a zsidókat... aztán megúszta a don kanyart, mert előtte hazavezényelték, leszerelt és bányászként dolgozott tovább közben pedig a padláson bújtatott egy zsidó családot, na ezért tisztelem én őt, hogy abban az időben is ember tudott maradni és remélem ezzel kielégítem a kíváncsiságod
  • Fbn Lx
    hősködni akarnak.
    de nem kell őket lebaszni, mindig ez van, ha már jóideje békés időket élünk :p
  • desigo
    akik a világháború korát szeretnék átélni azok szerinted egy nyugodt kis svájci faházban szeretnének éldegélni ?
  • ba32107
    gondolj arra, hogy az emberiség fejlődik. lehet, hogy az emberek nyugodtabbak voltak akkoriban, de még azt sem tudták, hogy a föld gömbölyű. nem vagy büszke a vívmányokra? hiszen ember járt a Holdon! a magam részéről én minnél későbbi időpontban élnék, nagyon érdekel, hová fog fejlődni az emberiség.
  • ThisZip
    Soha nincs depresszió? Dehogynem, pl mi mozog a bokor mögött, egy cickány vagy egy tigris? Télen mit fogsz enni? Túléli a gyereked a betegségét? Sose tudhatod mi vár a vadonban....

"Az egészet ott baszta el az ember, hogy a közösség nem ölte meg azt, aki elsőként szeretett volna uralkodni, és a többiekét birtokolni..."

Ezt nehéz kivitelezni. Tegyük fel, hogy van egy erdőben élő közösség. Mivel emberek vagyunk, ezért biztos akad olyan aki, lusta, hanyag, lekakilja a másikat. Az idős bölcsek úgy döntenek, hogy száműzzék őt/őket. Egyedül vagy kis csoportban megsértődve van/vannak, hogy miért történt ez, álljunk bosszút. Egyik este belopakodás a faluba, és csendben megölni azokat az embereket, akik számítottak. Nők, gyermekek nem tudnak ellenkezni, jön a másik csoport, és szólnak, hogy ez a mi földünk.....
    Szóval annyi tényező van, hogy lehetetlen békében élni. Talán akkor, ha azok akik harcolnak békét kötnek, vagy meghalnak. Ezután pedig fontos, hogy a gyerekeket "ne neveljük félre". Persze azzal tisztában legyenek, hogy meg kell dolgozniuk a kenyerükért, de ne arra, hogy lopj, ha sok pénzt akarsz szerezni. Ha ez esetleg megvalósulna és minden happy, akkor meg lehet, hogy születik egy lusta, hanyag egyén aki lekakilja a másikat.......
  • G_ArchAngel #4602
    a VH-k alatt tudta egy ferfi klasszikus ertelemben hosnek erezni magat, ezert izgatja jobban ez a kor a mai fiatatokat...
  • Fbn Lx
    nem ragaszkodom annyira a kényelmes kis életemhez, sőt, mindig azt vártam, hogy végre történjen már valami. Valami izgalmas. Utálok így élni, ennél csak jobb lehet.
    hideget meg alapból jól tűröm. a meleghez meg nem kell nagyon alkalmazkodni :p
    ha felajánlanának egy törzsi életet, valószínűleg elfogadnám. Most nem mindegy, hogy itt rohadok meg, vagy felfal egy vadállat, ha nem figyelünk oda? Abban legalább van adrenalin, és soha nincs depresszió.
  • Darukezelő
    Érdekes dolog, hogy akik a háborúra szavazókat "támadják", azok rögtön arra gondolnak hogy katona ként élnék át az egészet azok, akik a "A Világháborúk korát szeretném átélni" dologra szavaztak. Csak katona ként lehet átélni? Egy semleges állam polgára ként ugye már nem, vagy valami más, ami nem a katonáskodásról szól :S Azt írja hogy a háborúk KORÁT szeretném ÁTÉLNI, nem azt hogy a háborúban HARCOLNI.
  • ThisZip
    Naja, ha benyomod a godmode-ot meg a végtelen lőszert....
  • desigo
    na ezt fejtsd ki bővebben,hogy mi a jó benne?
    Nézni a sok elhulló ártatlant,gyereket,nőt?

nagy élmény lehet ölni a másikat
  • desigo
    a mai kényelmes élet után megnézném,hogy hogyan alkalmazkodnátok a hideghez,meleghez,vadállatokhoz,konkurens törzsekhez
    poén lenne egy ideig de egy életet így leélni ...
  • karajjj
    simám második vh.
  • Fbn Lx
    tökkéletesen igazad van =)
    mekkora élmény már... erdőben felépítjük a falut, felhúzzuk a sátrakat, lándzsákat faragunk, valaki ruhákat készít, mások kaját gyűjtenek, tűz körül beszélgetünk este, meg pipázgatunk :D ez a jó élet.
    Nem ez a fos, ahol állandóan valami szar miatt kell aggódni, és rohadtul elhidegülnek az emberek.
    Az egészet ott baszta el az ember, hogy a közösség nem ölte meg azt, aki elsőként szeretett volna uralkodni, és a többiekét birtokolni...
  • ThisZip
    "arra a korra jellemző legkevésbé a barbarizmus"

hát, azért sztem nem így van! amugy meg minden korszakban létezett csak más formában
  • David2
    átélni összeset szívesen átélném, márcsak a tapasztalat miatt, de sztem legjobb ókori görögként vagy rómaiként lenne a legjobb, legalábbis arra a korra jellemző legkevésbé a barbarizmus
  • bracsek #4592
    Én biztos, egy rossz fakéssel biztos nekifutnék valakinek respawnt várva :)
  • bardocz
    Ti tényleg azt hiszitek,hogy aki világháború iidején élt volna,az csak az fps-ek miatt?Hát akkor el vagytok tévedve.