127612
  • Rettenthető
    Mert amúgy biztos senkit nem riogattak azzal, hogy:" - Kisfiam ne lopj, mert apa börtönbe kerül!" ennek ellenére sokan 6 éves fejjel mégis loptak.
    Apropó, ilyen esetben kinek amputálnák a kezét? A gyereknek, vagy apának?
  • NeverwinterKING
    igen de ha lenne ez a törvény h levágják az ember karját sztem senki nem lopna. legalábbis nem sokan mer senki nem olyan hülye h egy kézzel éljen :P
  • Rundstedt17
    jah a de a halálraítéltek sem tudnak már kinyirni embereket mert már "nincs vesztenivalójuk"
  • Rettenthető
    Nagy ötlet. :-/
    A korábbi szavazás alapján itt nagyon sokan fél karral ülnének a gép előtt... igazi félkarú rabló... izé tolvajok lennének.
  • bulba
    Sok filmet nézel. Az utóbbi 10-20 évben alig pár embernek sikerült megszöknie és azoknak sem a legszigorúbb börtönből és nem is gyilkosságért ítélték el őket.
  • Bercy #6636
    Hát tulajdonképpen én is ezt írtam. Az életfogytiglanra azért nem tértem ki külön, mert ha jól tudom az sincs itthon (csak névleg van életfogytiglan). De egyébként egy életfogytiglanra ítélt bűnözőnek van egy veszteni valója, az élete. Ettől függetlenül az is hihetetlen veszélyes tud lenni nem vitatom.
  • Attila8805
    Zárjuk mindet a Sonába:D
  • Attila8805
    Vissza a halálbüntetést!
    Sőt a "lopásért kar levágást" is be kéne vezetni!
  • Rundstedt17
    meg nem utolsósorban általában csak pár évet kapnak...
  • Benny04
    meg onnan el is szökhetnek...
  • Rundstedt17
    igen még hasznot is hozhatnának a társadalomnak addig dolgoztatni a bünőzőket amíg élnek.szökési kísérlet azzonali kivégzéssel tolerálva.
  • David2
    erre találták ki a munkatábort
  • Rundstedt17
    igen azokat a korcsokat a dolgozó emberek pénzéből tartják el...
  • Rundstedt17
    mert egy tényleges életfogytiglanra ítéltnek van vesztenivalója?mert ha halálbüntetéses kivűl csak a ténylegs életfogytig tartó büntetés igazságos egy gyilkos,erőszakoló vagy pedofil büntetésére.Az ilyesfajta elemek veszélyt jelentenek a társadalomra.Az életfogytig tartó büntetés is lehet jó akkor ha az államnak nem kerül pémzbe azoknak az értéktelen bünőzöknek az eltartása,magyarul valami gulág féle megfelelne ha az nem lehet akkor halál azokra a bünőzökre akik kiérdemelték.
  • PyRex
    ja persze csak azt felejted el, hogy a raboknak a ellátását mind mi fizetjük, sry. franc akar pénzt adni azért, hogy egy pedofil szarszemét élhessen sokáig...
  • rhazid
    Szerintem az életfogytig tartó munka sokkal nyomasztóbb, rosszabb mint egy villamosszék vagy gázkamra vagy mi a fene.
  • Benny04
    természetese...
    Vissza kellene állítani, mert akikre ilyen büntetés kiszabható, az meg is érdemli.
  • Bercy #6624
    Hát ez a halálbüntetés elég kényes téma. Nagyon veszélyes lehet valakit halálra ítélni. Például amit Bulba is írt, hogy a halálbüntetés nem visszafordítható. A másik nagyon fontos dolog pedig az, hogy ha valakit halálra ítélsz onnan kezdve annak az embernek nincs veszteni valója -> mindenre képes, minden lehetőséget megragad.

Én a büntetésrendszer teljes reformját tudnám elképzelni. A súlyos bűnözőknek (szándékos emberölés, erőszak stb) egy igen szigorú börtönt hoznák létre ahol munkára lennének kényszerítve. Semmi színes tévé meg sport lehetőség. Egy ilyen ember megérdemli, hogy napi 12 órát dolgozzon, hogy legalább ne kerüljön pénzbe az államnak a büntetése.
    Kicsit kiábrándító számomra amikor amerikai börtönökről dokumentum filmet látok és mutatják, hogy milyen bandák szerveződnek bent. Hát szerintem ha jól meg lennének dolgoztatva és szigorúan lennének fogva akkor nem lenne se idejük se kedvük ilyen bandákat kialakítani.
  • Rettenthető
    4.) Mindig fent állhat a tévedés lehetősége, ezért nem szimpatizálok vele.
    Egy kényszermunkatáborból még mindig vissza lehet hozni valakit, de a halálból bajos.

Ugyanakkor büntetés mértékén és a börtönökön volna mit reformálni, mert ami most van, az vicc.
  • bulba
    Sztem nem kellene visszaállítani mert, ha időközben kiderül hogy nem is az igazi bűnöst ítélték el akkor gáz van, de börtönből ki lehet engedni
  • Arnoux
    Vissza kéne állítani, mert már így sincs elég hely a börtönökben. Ezért szabadulnak a gyilkosok olyan gyorsan..
  • Carlos
    Vissza kellene állítani, mert akikre ilyen büntetés kiszabható, az meg is érdemli.
  • Cat 02 #6619
    Baze, ma reggel kezdtem el a Death Noteot, erre kb most éppen ugyanez van benne o.O
  • Black Hawk
    gyerekgyilkosok, erőszakolók, pedofilok.... Szebb lenne a világ azt hiszem... hulljon a férgese.
  • VRSDM
    vagy ha nem is a halálbüntetést, de valami féle száműzetést lehetne kitalálni...

nevadába kirakják valahol jópárezer kilóméterre mindentől :]
  • BaliBoy
    A válasz egyértelmüen: "Vissza kellene állítani, mert akikre ilyen büntetés kiszabható, az meg is érdemli."

Annyira hatalmas mértéket öltött már a bűnözés... és sajna űgy tűnik, hogy a börtönbüntetés már nem elég visszatartó erejü.
  • VRSDM
    valami konkurens megoldást ötölnék ki, biztos hogy lenne halálbüntetés. de nem orba szájba mindenkit...
  • joshua
    "Vissza kellene állítani, mert akikre ilyen büntetés kiszabható, az meg is érdemli."
  • Black Hawk
  • Rundstedt17
    halál minden egyes gyilkosra.
  • mama2
    Én a:"Vissza kellene állítani, mert akikre ilyen büntetés kiszabható, az meg is érdemli."

• PyRex
    Ti mire szavaztatok?
  • Cat 02 #6609
    Eddig elég egyértelmű :D
  • mama2
    második.
  • PyRex
    első :)
  • ThisZip
    "Csak valakit az is érdekelhet, hogy összesen mennyire szavaztak."----> Ha ennyire érdekli akkor számolja ki , megvan hozzá így is a megfelelő infó.
  • II Rocky II
    nem adok,de ha volna miből akkor adnék /// nem adok ha volna sem... (ezt hiányoltam:S)
    az előbbire voksoltam volna ...
  • desigo
    azért van,hogy ne itt menjen az OFF...
  • Fbn Lx
    hm... én szoktam adni, ha felesleges apró van nálam... ilyen 50-100 ft közötti összegeket max :D
    eddig a legtöbb egy 200-as volt, a kecskeméti csöveseknek tábor után :p
  • Fbn Lx
    A panasztopik azért van, hogy legyen kifogás, mért szartok le minden véleményt :DS
    átlátszó.