127612
  • desigo
    nekik volt e joguk ártatlanokat ölni?

azért európán kívül sok helyen elfogadott...

kék - Nincs halálbüntetés
    türkiz - Törvény szerint lehetséges, de legalább 10 éve nem alkalmazzák
    barna - Nincs, kivéve háborús bűncselekményekért
    narancs - A halálbüntetést felnőttkorúak esetén alkalmazzák
    piros - Törvényesen elfogadott büntetési mód felnőttek és kiskorúak esetében is
  • N1ggA
    Sajnáljátok az adótokat, ezért inkább gyilkosok akartok lenni?...
  • desigo
    Sok hajléktalan télen elmegy lopni.
    Ha bejön van lóvé de ha elkapják akkor sincs semmi baj.Bemegy pár hónapra a sittre és fedél van a feje felett,fűtenek rá,kaját kap.
    A hülyének is megéri...
  • N1ggA
    "Szerinted az milyen élet lehet 40-50 évet leélni rács mögött?"
    Szar. Ez a lényeg. Bűnhődjenek.

"Mi értelme a megbánásnak ha soha nem szabadulhat?"
    Vannak olyan bűnök, amiket nem megbocsájthatóak, még ha megbánta az ember, akkor is. Ezt be kell vallani.

"Ha mindenképp életben kell hagyni őket akkor lehet menni a bányába követ fejteni napi 10 órában..."
    A munka jó ötlet, de asszem dolgoznak ezek így is.
  • Pepsi Twist
    látod milyen jó hely a börtön? :D
  • desigo
    a tényleges életfogytiglannak mi értelme ?
    Mi értelme a megbánásnak ha soha nem szabadulhat?
    Szerinted az milyen élet lehet 40-50 évet leélni rács mögött?

Az én pénzemből ezek a szemetek ne egyenek,ne sportoljanak,ne internetezzenek,ne olvasgassanak,ne diplomázzanak,ne legyen rájuk fűtve.
    Azért fizetem az adót,hogy ezek ott pihengessenek meg lébecoljanak?
    Hát nem...

Ha mindenképp életben kell hagyni őket akkor lehet menni a bányába követ fejteni napi 10 órában...
  • N1ggA
    Istenem ilyen sok eltévedt ember...

Szerintem harcolni kell az eltörlésük ellen ott is, ahol még érvényben van.

Két érvet mondok:
    1) Senkinek sem lehet joga elvenni egy másik ember életét. Az úgyanúgy gyilkosság. Neked sincs jogod, neki sincs joga. Szerintem.
    2) A tényleges életfogytiglan sokkal durvább mint a halálbüntetés. Szerintem.
  • Rundstedt17
    bocs igazad van....
  • desigo
    milyen ártatlanokról beszélsz?
    Voltál már bármilyen börötnben?
    Sétálnál végig csak 1x pl a váci sitten.
    Olyan fejek vannak,hogy könyörögnél,hogy hazamehess...
  • Rundstedt17
    jah a mai dogma:inkább 100 bünős fusson mint egy ártatlant véleltlenül elítéljünk.
  • Rundstedt17
    csak az a baj ezzel az érveléssel hogy a halálbüntetést igazán érdemlő bűntettek 99,9999%-éban 100%-ék hogy a gyanúsított követte el.
  • Pepsi Twist
    na meg az sem mindeggy hogy gondatlanságból elkövetett emberölésér kap 4 év felfüggesztettet míg valaki rabol 1 bankot azt viszont bekasztnizzák 4 évere... és egyik a másikhoz képest sehol sincs...
  • desigo
    aha

de sokkal több bűnöst engednek szabadon...
  • desigo
    pl volt Makó közelében Pénzes Henrietta gyilkossága.
    K. András (persze,hogy cigó) megerőszakolta,fához kötötte majd benzinnel leöntötte és felgyújtotta.Majd mint aki jól végezte dolgát otthagyta.
    Szerencsétlen 18 éves lány mit ártott?

Bár csak 15 éves volt a fiú a gyilkosságkor akkor is minek tartogatnám a saját adómból évtizedekig?Kötelet neki és kész...

• [HUN]FaTaL
    Például a Kaiser ügy. Jó ő alapból egy bűnöző de nem mindegy hogy pénzt mos, esetleg adótcsal valaki, vagy brutálisan meggyilkol x embert.
  • Verseghy
    Egy gyilkos nem érdemli meg, hogy éljen. Azoknak is joguk volt élni, akiket megölt. Amúgy meg nehogy már még mi fizessük az ellátását azoknak, akik akár minket is megölhetett volna.
  • [HUN]FaTaL
    ja csak az a baj hogy ártatlanul ítélnek el elég sok embert...
  • Rundstedt17
    pontosan.
  • desigo
    alap,hogy nyilvános kivégzés járjon a durva gyilkosságokért...
  • vmvr
    ha valaki 12évesen, vagy annál fiatalabban ilyeneket csinál, ott szerintem nem ő a hibás elsősorban...
  • Pepsi Twist
    veled az élen mi?
  • szucsy89
    1
  • toysoldier
    na de mama

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    támogatnám az ötletet
  • bulba
    Én. De az sem oké hogy valahol van, valahol meg nincs. Vagy legyen vagy ne. Pont.
  • tirpitz
    Jó, azért kicsit helyesbítek. Annyira nem volt durva a Csillag, mint amilyenre számítottunk, a piálásra viszont jó apropó volt:)
    Ha meg azt vesszük, hogy a eltartásuk pénzbe kerül, és minek: az adók nagy része hülyeségekre megy el, az meg hogy ezek X évig szenvedjenek, szerintem megéri.
    Arról nem beszélve hogy a magyar nyomozati szervek + igazságszolgáltatás sokszor nincs a helyzet magaslatán (Mór pl), így meg nagy a veszélye annak, hogy ártatlanokat ítélnek halálra.
  • tirpitz
    Tévedsz, mert itthon is dolgozhatnak, sőt joguk van hozzá. Más kérdés, hogy ez itthon is nagy kiváltság, mert kevés a munkalehetőség az elítélteknek, ugyanis rengeteg pénzbe kerül a foglalkoztatásuk is. Ha jól tudom, akkor inkább sajnos az a tendencia, hogy az ilyen munkahelyeket egyre inkább bezárja az állam, mert nincs rá pénz, pedig elég hasznos lenne.

Egyébként én arra szavaztam, hogy ne állítsák vissza, de kevésbé humánus okból mint az élethez való jog. Voltam a szegedi Csillagban, az a lightos 2.5 órás túra is úgy hazavágott minket, hogy másnap hajnalig piáltunk. Az életfogytig tartó szabvesztésnél nincs nagyobb büntetés, szerinted miért próbálkoznak folyton öngyilkossággal?
  • Rundstedt17
    az attól függ,ha azt nevezik lopásnak hogy egy kis szaros késel a pénzért halál.d ha boltban egy darab csokit lop akkor még elnézés lehetséges,másodjára komoly büntetés.
  • Rundstedt17
    mert a kormány tagjai a gyilkosok a buzik és a pedofilok érdekeit védi.Nem akarják hogy közbiztonság legyen.
  • miilann
    halál
  • atlagember
    Én csak azt nem értem, hogy miért nem szabad erről még kiirni sem népszavazást?
  • kas123
    "Vissza kellene állítani, mert akikre ilyen büntetés kiszabható, az meg is érdemli."
    Egy olyan tábor kellene mint az "Életfogytig" (Martin Lawrence és Eddy Murphy főszereplésével) című filmben volt .
    Dolgoznak amíg birnak, ha szökni próbálnak, akk egyszerűen lelövik őket.
  • Pepsi Twist
    kiskorúak börtöne
  • NeverwinterKING
    :DDD
    jó akkor te mit kezdenél a 6 éves tolvajokkal?
  • Rundstedt17
    plussz ki az a 4 bünőző védő?
  • ricsimaster
    Na ki volt az a két büszke hippi aki az utolsóra rakott? :D

#2.ra tett.
  • Rettenthető
    :-D
    Akkor mégis sokan félkézzel tolnák itt a monitor előtt is, mert akkor azt sem fognák fel 6 évesen.

A halálbüntetést max akkor, ha valaki visszaeső, de egyből, meredeknek találom. Mert 3 véletlen már kicsit nehezen kivitelezhető.
    Ugyanakkor viszont a kényszemunkatábor sztm a legideálisabb lenne eme célra. Az ilyeneknek a halál túlságosan nagy kegy lenne, milyen könnyen megúsznák. Nem, rohadjanak meg a saját izzadságukba, amint a munkatáborban 70 éves korukig güriznek, napi 12 órában.
    A cella sem Palace hotel, hanem egy 2x2x2 m-es betonkocka, benne egy ágy, meg egy bili alatta és csókolom.
    Ha jól viselkedik, akkor a 20cm x 20cm ablakon beszűrődő fényen túl kaphat világítást és olvashat.
  • ThisZip
    Vissza kellene állítani, mert akikre ilyen büntetés kiszabható, az meg is érdemli.

National-ön volt pár műsor, hogy akik nem nagyon durva bűnözők, azoknak megengedik, hogy dolgozzanak, és túljelentkezés van! Persze ez is amcsi találmány. Nem értem, hogy Magyarországnak miért kell ilyen konzervatívnak lennie, pár gyakorlatias és ötletes megoldást simán lekoppinthatnánk. Nem égés az , ha nem mindent saját magunk találunk ki.... (Ha vki azt mondja, hogy ez itt kivitelezhetetlen, akkor neki azt mondom, hogy semmi se lehetetlen, csak akarni kell.)
    A másik pedig, hogy miért kell a romák seggét nyalni még a börtönökben is?? Azt mondják, hogy ki vannak rekesztve, egyenlő jogokat akarnak, erre meg vki behúzott farokkal beleegyezik, és kész a törvény.
  • NeverwinterKING
    azér 6évesen sztem nem fogja fel a gyerek h apa börtönbe kerül. :D
    am a gyereknek kell levágni :O mindig aki lop
  • Lullaby
    Szvsz aki embert ölt azt nyugodtan végezzék ki. Ne az adófizetők pénzén tartsák el, majd pár milliós óvadék fejében kiengedjék 1-2 év után.
  • bardocz
    Érdekes téma,mert elég sok embert ok nélkül ölnének meg.Inkább ilyen náci fajta táborocskákat kéne létrehozni,ahol dolgozhatnak orrba-szájba 0-tól 24-ig,és ki meddig bírja,persze ilyen helyre csak az olyan gyilkosokat kéne küldeni,akiknél bizonyítva van a gyilkosság teljes mértékben,mert van aki ül 10 évet a semmiért...