127612
  • Cat 02 #6726
    Én könyvet olvasnék meg ilyenek, egy nap alatt ki lehet olvasni egyet, szal nem parás.
  • Rundstedt17
    kivárnám,csak az zavarna hogy nem tölthetek
  • Rundstedt17
    te meg csak mi van ha rokonodat ítélik el?csak érted még egyik ismerösömnek sem volt dolga a bírósággal...lehet hogy a te környezetedben megszokott hogy a bíróságra járnak..akkor értem az álláspontodat:D
  • Bulykin
    Zavarna a dolog:)
  • Rundstedt17
    egy feltételes mód.a tévedés esélye kb annyi mint 5-ös lottót nyerni egy szelvénnyel.azt hiszem az a kockázat nem ár hogy az értéktelen gyilkosok megkapják méltó büntetésüket.
  • bulba
    Haggyad, neki akármit mondhatsz úgy is cask ezt az 1 szókapcsolatot fogja hajtogatni: "halál a gyilkosokra".
  • Rundstedt17
    ha népszavazás lenne egyértelmű újra lenne halálbüntetés.persze ez nem érdeke a kormánynak akik a bünőzök védői és a nagy emberi jog védőknek.Az persze kérdés hogy az áldozatnak miért nem volt joga az élethez?és a gyilkosnak miért volt joga elvenni azt a jogot....erről persze hallgatnak.HALÁLT A GYILKOSOKRA
  • Rettenthető
    De ha egyszer tévednének, aminek Te is részese lennél (nem téged végeznek ki, hanem mondjuk a gyereked tévedésből), rögtön máshogy látnád e kérdést.
  • Rundstedt17
    anarchia
  • Rundstedt17
    minden normális értelmes ember belátja hogy az igazságos az,ha a GYILKOSOK,PEDOFILOK és hasonló bünöket elkövető férgek halállal lakolnak!
  • Rundstedt17
    ilyen alapon bármira mondhatnánk Szerintetek van értelme egyáltalán büntetni?:D.az megold valamit?:D...lol te ezt mondtad az első mondatoddal...
  • Rundstedt17
    amerikában általában vádalkut kötnek a bünőzök például egy gyerekgyilkos esete aki ellen nem biztos hogy elég lett volna a halálbüntetéshez a bizonyíték.ezért vádalkut kötöt tényleges életfogytiglant akart halál helyett.na akkor hogy is van a bünőző védő okoskodásod hogy a halálbüntetés nem olyan rossz mint az életfogytiglan?a mocskos féreg gyilkosok általában nagyon ragaszkodnak az életükhöz....
  • ricsimaster
    Tömeggyilkost jogtalanul? -.-" Azok csak pusztuljanak a pedofilokkal együtt...
  • Pepsi Twist
    ráérnek...
  • David2
    lolz börtön
  • broman191
    Ha az életfogythoz hasonlítjuk a halált akkor talán az utóbbi...
  • bardocz
    A napi 24 óra munka után talán ez a legjobb ötlet.
  • Fbn Lx
    Másrészről meg ugyanolyan alantas dolog megölni egy embert, legyen az bűnös, vagy ártatlan. Ez az állam részéről egy emberélet fölött való önbíráskodás.
    én legszívesebben a bűnösöket a megkárosítottak, a hozzátartozók kezére adnám, aztán majd ŐK kedvük szerint büntetik meg, nem a törvény.
    eléggé törzsi nézet, de szerintem ez így lenne igazságos =)
  • Fbn Lx
    sok egyéb hülyeség van, amit ennél kevésbé szívesen fizetnék a szerencsére még nem létező adómból.

A kivégzésnek még mindig csupán egyetlen esetben látom hasznát.
    magasrangú politikusok, diktátorok esetében. Amíg élnek, addig potenciális veszély, mert követőik is lesznek.

másrészről meg, szívesen fizetem az adómból egy rohadék évizedeken át tartó szenvedését :)
  • N1ggA
    És ha megölik, attól még ugyanakkor lesz az adód.
  • N1ggA
    Hallod ti folyton mind az adóval jöttök. Szar érv. Az adód nem ér egy emberéletet.
  • Szabi84
    igen beteges, amíg nem veled történik:)
  • bardocz
    És az jó,hogy utána az adódból fizeted az eltartását?
  • gotchaaa
    "azt akarnám látni, ahogy a saját szarában fetreng, ahogy egy reszelővel addig gyötröm a torkát, amíg le nem vágom a fejét" - ez kissé beteges.
  • Szabi84
    épp most ment a NG-on egy műsör az egyik nagy amerikai börtönről, hát a halál sokszor megváltás lenne
  • Fbn Lx
    ez szerintem nagy hülyeség. semmi értelme.
    szerintetek van értelme büntetésül megölni azokat, akik mondjuk tömeggyilkosok? Ez talán megold valamit? -.-
    jó oldala nem nagyon van, inkább hátránya, ha a jogtalanul elítélet emberekre, vagy nem kellően kivizsgált esetekre gondolunk.
    Másrészt meg nem tudom, mit lehet elintézni ezzel... talán megnyugszik valakinek a lelkiismerete tőle?
    Ha nekem megölnék egy hozzátartozómat, nem nyugodnék bele, hogy kivégzik az illetőt. azt akarnám látni, ahogy a saját szarában fetreng, ahogy egy reszelővel addig gyötröm a torkát, amíg le nem vágom a fejét, vagy meg nem fullad a saját vérében. például, legalább.
    Szal ne mondjátok nekem azt, hogy kivégezzük (1 másodperces fájdalom neki), mert ez méltó büntetés. A halál megváltás az életfogytiglanhoz, vagy számos egyéb büntetéshez képest.
    Másrészről meg egyáltalán nem mintha elrettentő jelleggel bírna a halálbüntetés...
  • Benny04
    jó ötlet
  • Cat 02 #6699
    Japánról nem is tudtam :O
    Viszont USA helytelen, nem minden államban elfogadott, és van is vmi cucc h ahol elkövette a bűnét v ahol elkapták, az ott levő törvény szerint ítélik, csak már nem tudom h melyik :D
  • Garf
    én nekem egyik verzio sem igazán tetszik. a 2.ra nyomtam igazából, de azon a véleményen vagyok, hogy egy életfogytiglani börtönbüntetés, ami tényleg életfogytig tart, az sokkal kínzóbb mintha meghalna egy ember.
  • atlagember
    Látom ez a szavazás jóval nagyobb érdeklődést váltott ki mint a többi. Akár lehetne neki külön topicot is nyitni, ha nincs még.
  • banok
    elsöprő eredmény.
  • VRSDM
    [center]Törölgetnem kellett, de többet nem szeretnék!

Kérem mellőzéttek a roma / cigány (ez nem sértő kifejezés önmagában) nemzetekkel való trágár szavak összegyeztetését... köszönöm.
  • VRSDM
    kínában évente nem akarok baromságot mondani de ha jól emlékszem 800.000 embert végeznek ki évente. HIVATALOSAN! és ebből ami csak úgy suttyomban megy? :)
  • bulba
    "a tényleges életfogytiglannak mi értelme ?"
    Ha valaki ártatlant ítélnek el (nem kevésszer fordult elő) akkor a börtönből szabadon lehet engedni, de méreginjekció vagy villamosszék után már elég nehéz visszahozni.
  • N1ggA
    az egy olyan probléma, amit nem tudunk megoldani, és a közeljövőben sem
  • Rettenthető
    Na nem mintha valakikre akarnám terelni a szót - bár úgy is mindenki tudja kikről van szó -, de eleve azzal kellene kezdeni, hogy megszüntetni azt a kiváltságot, hogy szegény megélhetési bűnöző... és az ilyen "kisstílű" bünözést is olyan szigorúan büntetni (visszaesők esetén), hogy a börtönben forduljon fel.
    Mert egyesek ezen címszó alatt nagyon sokat megengednek másoknak, maguknak.
  • N1ggA
    Bár 14 szerintem már idős, az kimaradt, de ki tudja. A kisstílű bűnözés a rossz nevelés, rossz környék/társaság és a szegénység miatt van általában. Mind a három javítható
  • N1ggA
    6 éves még megmenthető. el kell venni a szüleitől. Nem véletlen 14 a korhatár, gondolom úgy akarták meghatározni, hogy ahonnan még jó útra téríthető. Persze nem működik rendszer, de az mind1. Én le vinném 12-re, mert alatta elég fiatal a gyerek ahhoz, hogy kitöröljék belőle apu meg anyu fasságait
  • N1ggA
    nagy baj... amúgy igazából nekem is volt egy ilyen korszakom, hogy vissza akartam állítani, mert volt az a Mór, meg volt ez a felgyújtott lány, de rájöttem, hogy ezek is emberek, és úgyanúgy meg kell adni bizonyos személyi jogaikat, például az élethez való jogot biztos. Amúgy nem véletlen kékek a fejlett államok, USA meg no comment.
  • Rage47
    ha halálbüntetés lenne, sztem nem lenne ennyi gyilkosság, kétszer meggondolnák, mit cselekednek.