127612
-
Cat 02 #8933 Csak egy kérdés, ha az lenne a személyin h Lakatos Dzsenifer, akkor is visszavinnétek ? -
-
Visszaviszem a tulajdonosnak, személyesen. -
a pénzt megtartanám iratokat meg attól függ hova tartozik vagy eldonám vagy visszavinném :D de azért inkább visszavinném :S -
az iratait eladom az araboknak ez csak természetes! -
-
Cat 02 #8927 Áh, este nem leszek :( -
[apor]este oltós lesz a f.lame day, előtte/közbe haverokkal csapatás :) aztán jövök ide is majd, és szétkapok mindenkit -
lol :)én általában tudom, hogy mennyi pénz van a tárcámban, legalábbis a nagyobb címletekből. -
A pénzt megtartom, de a többit visszaküldöm névtelenül.
ugyanis, mindenféleképpen meg gyanusít, hogy "csak ennyi pénz volt benne?" (volt már ilyen)
akkor már legyen alapja:)
-
sry, my bad -
A pénzt megtartom, a többit kidobom / nem foglalkozom vele. -
sorrendben olvasom a postokat :) -
Tesó!
#8913 -
ja közben látom más is leírta.. -
ja értem, tehát ott egy autó az utcán, lehúzott ablakokkal, benne a kulcs. jéé: nem ül benne senki. akkor elhajtok vele. ÉS EZ SZERINTED NEM LOPÁS, mert nem erőszakkal rángattad ki belőle a tulajt? Azért gondolkozzál már, mielőtt hülyeségeket írsz le... -
2. A nagy szavazó topik
és még csak el sem kezdődött az esti flame day... -
-
otthon a sufniba meg úgy bontod ahogy akarod XD -
"De biztosúr kérem, azt a BMW-t én a Körúton találtam, közel távol senki, gondoltam biztos elhagyták, hát hazahoztam! Na, nemáááá!"
;DDDD -
Igaz! 
-
Egy autót el lehet vinni trailerrel is. Ugyan az mintha felveszel egy tárcát a földről, csak nagyban :]] -
Hát autónál nemtom hogy van.
Amennyiben az autó zárva van, akkor erővel kell megszerezni (feltörés). Ha nyitva van???
Kituggya. Nem értek én ehhez...Biztos vannak jópofa paragrafusok is erre, amiről fingja nincs az embernek, csak a jogászok okoskodnak vele. Kéne ide valami illetékes.
-
És ha a kocsimat otthagyom az utcán akkor elvihetik? Nincs kiskapu. Ha benne papír, akkor tudod kié, és ebben a tudatban nem adod vissza, az lopás. Ha találsz valahol odahömbölödve egy PSP-t, és hazaviszed, az már nem.. -
Cat 02 #8909 Remélem, mert majd ezt fogom mondani a rendőröknek ha átkutatják a gépem :D Jaa azt találtam az utcán én nem warezolok :( -
A lopás fogalma, jogi ismérvei
A vagyon elleni bűncselekmények leggyakoribb és legismertebb formája a lopás. A lopás bűncselekmény e tulajdonosi jogokat, közvetlenül a birtoklást sérti. A cselekvés az idegen uralom alatt álló, értékkel bíró ingóságra követhető el. Az elkövetési magatartás, ami két mozzanatból áll. Az első a birtokos dolog feletti hatalmának megszüntetése, a második az elkövető tényleges hatalmába vonása. A bűncselekmény befejezetté csak a két mozzanat bekövetkezésével válik. A lopás elkövetője bárki lehet, de csak egyenes szándékkal valósítható meg. Az elkövetés módjának és helyének a minősítés szempontjából van jelentősége. Az értékbeli különbségnek a szabálysértési alakzat, a vétség, a bűntett és a minősített esetek elkülönítése szempontjából van szerepe. Az elkövetés utáni magtartás tevékeny megbánás esetén fontos.
forrás
ERGÓ!
Mivel nem te szünteted meg a birtoklást, hanem az megszűnt magától (elvesztés), ezért nem lopás.
De lehet, hogy vannak kiskapuk... -
én úgy tudom lopásnak számít... de hülyézzetek le ha nincs igazam -
Igazad van, tényleg nem hagytam még el semmimet.
Nemtom milyen érzés lehet.
Amúgy ha jól tudom (javítsatok ki ha nem, mert nem vagyok jogász/ügyvéd/rendőr) a talált tárgy vissza nem szogláltatása nem minősül lopásnak. Ha igen, akkor az utolsó bekezdésemet hagyjátok figyelmen kívül. -
azért szavazni könyebb mint megcsinálni -
Visszaadom maradéktalanul.. Vendéglátós vagyok, sokszor találok ezt azt ottfelejtve helyeken.. Mobil, tárca, kulcsok, ruhák, ékszer, óra.. Nagyon jó érzés amikor örülnek neki.. Szerencsére tapasztaltam magammal szemben is ilyesmit..Egyszer moziban kiesett a mobilom, rá 3 napra felhívta valaki fatert, hogy talált egy mobilt, és hozta.. Kapott egy rekesz sört, vigyorgott mindenki.. Utcán viszont még nem találtam.. Sztem a személyi alapján (meg egyéb iratok) dönteném el, hogy mit teszek.. Ha pl van benne hitgyüli tagsági, vagy valami hasonló bicskanyitogató cucc (bank dancehall vip pass :DDDD), akkor lehet, hogy elgondolkodnék és csúszna a mani a zsebbe..:] -
vagy nem tom , megnézném a személyit és látnám hogy egy 60as öregúr valszeg minden kínja van már akkor visszavinném.. többet érnének a dicsőre szavak mint a nyugdíja -
pénzt elrakom, az iratokat meg elviszem h találtam uccán.. -
gotchaaa #8901 

-
pénzt megtartom, többit visszaküldöm, de nem névtelenűl... -
Fbn Lx #8899 nem tudok dönteni, ha a városomban él akkor személyesen visszaadom, de amúgymeg postáznám -
Fbn Lx #8898 és honnan veszed hogy az, aki elhagyta a tárcáját nem 12 órát dolgozik naponta?
vagy hogy egy rosszabb helyzetben élő embert lopsz meg, mint te magad.
Gondolj bele milyen jól esne, ha hiánytalanul visszaadnák a tárcádat miután szarrá stresszelted magad hogy nincs meg.
De ha még nem hagytál el semmit, akkor nem tudod milyen szar érzés hogy fontos volt aztán viszamész érte és már nincs ott... -
igen, ginónak igaza van..! :) -
Hymtozis #8896 100, h visszaadnám, mint ahogy vissza is adtam ieneknél. Legutóbb az összeget nem is figyeltem, csak láttam, h van benne az is.
Meg múltkor hintázni mentem (17 éves vok :D), és anyuka ott hagyta a cuccát, meg a kissrác a gameboy-át. Utánuk szaladtam, megkérdeztem, h véletlen nem az övék a cucc? Mondta, az anyuka, h de. Visszarohantam, és a kissrác addigra visszaindult, mert anyuka babakoicsval volt, és odaadtam neki, anyuka megköszönte, meg a kisgyerek is, és tökre vigyorgott.
Amellett, h nekem is jó érzés volt. Még oat nem éltem át, h elhagytam volna akármit is, csak loptak. Így tudom mien "elhagyni" vmit. (Többek között laktam Angyalföldön is, meg Bagon is.) -
Ginóék már évekkel ezelőtt megmondták a tutifrankót, amit a szavazatok alapján őgy látom nyugodtan értelmezhetünk az egész országra:
Jók a pogramok, csak sok köcsög van. -
olyan miért nincs hogy: Visszaadok mindent de neki kell eljönnie érte