127612
-
clio1616v #115872 igen, az életemet
minden reggel arra ébredek, hogy a lehető legnagyobb értéket találom meg és tudatosítom magamban azt, hogy létezek -
Fbn Lx #115871 nekem mindig külön van, ugyanezen okból, nem akarok egyszerre mindent elhagyni
már hagytam el egyszer pénztárcát, de pénz nem volt benne, csak vagy 50 forint, pont üres volt
mekkora jó, hogy csak egy olcsó szar pénztárca veszett oda -
Másképp fogalmazok. Akkora zsebem nincs is, amiben elférne a pénzem és az iratok is... Ha sok apróm van, akkor még a pénztárca is sok... -
Jut eszembe, egyszer a pénztárcámat is elhagytam. Nem volt benne sok pénz - talán 3k - de benne volt egy 1976-os jubileumi ezüstdollár, amit egy egy rokontól kaptam ajándékba. Csak az fájt volna, ha elhagyom. Az ismerősőm hallotta, hogy hangosbemondó közölte, hogy megtalálták. Oda hívtam a srácot, aki megtalálta, de még egy forralt bort sem fogadott el ajándékként.
Aztán rá két évre egy esküvőn ellopták a pénztárcát benne az érmével... -
Azért, h az embernek ne kelljen kétfelé figyelnie, h az irataira is még külön. Mindig megfelelő, biztonságos helyre kell tenni a tárcát, és akkor nem lehet gond. -
Dean Winchester #115867 igeeeeen akadt egy olyan is mikor megkértek juttassak vissza egy jogsit és pár egyéb iratot a tulajnak aki addigra már készítettett újat viszont köszönöete jeléül hozott egy üveg pezsgőt. -
Dean Winchester #115866 nekem is az votl egybe a kettő, aztán újabban a forgalmi mellett hagyom a személyit meg a jogsit is a kocsiba :D szóval ha feltörik akkor oda megy minden.
egyébként találtam már jó pár iratot és visszajuttattam a tulajnak. jó érzés tölt el ha örömet okozok így a másiknak.
sajnos volt aki még szó szerint köszönömöt se adott !!! na az ilyennek szívből sajnálom hogy visszavittem.
volt viszont olyan is aki hálálkodott !
volt olyan akinek elvittem és megkérdezte mivel tartozik , volt aki nem.
természetesen nem fogadtam el semmit, de azért nekem is jól esik ha visszakérdeznek mert akkor látom az embe szándékát !
bocs a szóismétlésért, de VOLT,hogy egy szegény embernek vittem vissza az iratait az hálálkodott össze-vissza ellenben akadt tehetősebb ember aki csak egy köszit nyomott le... -
ha ebből a szóból indulunk ki akkor egy olyan okirattartó, amiben a pénzt is tároljuk -
Én a tárcámban tartom az igazolványaimat, azért, hogy véletlenül se hagyjam el őket. A zsebemben tartom a pénztárcámat, még 1x se sikerült elhagynom. (Illetve, 1x azt hittem, hogy elhagytam, de közben csak a táskámba tettem, és nem találtam meg benne (máig érthetetlen okokból). Azóta csakis a zsebemben.) -
Ami még nekem furcsa. Szinte mindenkinél és a kérdés feltevőnél alapvetés, hogy a pénztárca egyben igazolvány tartó is.
Miért? Soha a büdös életemben nem tároltam így a cuccaimat. Okkal, mert egyszerre elhagyni mindkettőt elég nehéz, csak ha mindkettőt egyszerre ellopják... -
500 Ft volt a legnagyobb összeg, amit eddig találtam. Iratok meg minden nélkül, úgyhogy eltettem.
Ha találnék tárcát pénzzel és iratokkal, akkor visszajuttatnám a tulajnak. Nem mintha nem tudnék mit kezdeni azzal a pénzzel... De egyrész általában aszerint szoktam működni, hogy úgy viselkedem mások irányában, ahogy másoktól elvárnám (szeretném) magammal szemben. Másrészt lehet, hogy ami talált pénzt így zsebreteszek, ennek köszönhetően a gazdája végigéhezi a hónapot - ezt feltétles módban is nehezen viseli a lelkiismeretem. Telefont is visszajuttatnám.
Telefonomat hagytam suliban a padban, fél óra múlva mentem vissza érte. Addigra nem volt ott, hanem leadták a legközelebbi portán, és anyámat/apámat is felhívták, hogy majd hol keressem. :D
Illetve lopták már a tárcámat és a mobilomat ki a táskámból (szintén suliban). Később az iratokat (tárca nélkül) valaki leadta a titkárságon. Kösszépen. -
hugopareiros #115861 el...simán és kis piacokon költeném el ahol úgyse nézik hogy valid bankók e :D -
nem/nem/vissza mindent/igen,telefont,iratokat...utóbbi meglett 1 hónap alatt,de addigra mindenből volt új. -
Egy ötezrest találtam az utcán, az ment egyből a zsebembe.
De ha találok egy pénztárcát benne iratokkal, tuti eljuttatom a tulajdonosához hiánytalanul, ha nincs benne semmi olyan irat vagy dokumentum, ami alapján ki lehetne kutatni az elérhetőségét a balszerencsésnek, akkor a zsé az én pénztárcámba megy, a talált tárca meg a kukába.
Egyébként érdekesebb kérdés lenne az, hogy ha találnál egy kihalt utcán egy zsákban 1 millió forint kp-t, mindenféle irat vagy dokumentum nélkül, elraknád-e? -
hugopareiros #115858 Igen, nagyjából minden magyar papírpénzből találtam már (20000, 5000, 2000, 1000, 500, 200).
Egyedül a deák úrnál volt picit fura érzés, mert akkoriban (kétezres évek eleje) elég sok pénznek számított. (Abból lett az első PC-m egy része fedezve.)
A pénztárcásnál a pénzt kivenném és az iratokat visszajuttatnám. Sz@r világban élünk. 50 ezer ft az sok. Lehet, hogy rosszul fog hangzani, de nem engedhetném meg magamnak, hogy ennyi pénzzel jótékonykodjak (a.k.a. visszaadjam). Fordítva is megérteném. Én hülyeségem hogy elhagytam.
Eddig még semmit nem veszítettem el (kop kop), csak azt hittem és mindig arra gondoltam, hogy "ahj az iratok". Nem pedig "ahj a pénz".
-
Az irataimat egyszer hagytam el, de utólag rájöttem, hogy hol. Addigra már csináltam újat mindenből.
Soha nem találtam meg más pénztárcáját, iratait vagy nagy értékű bármit. Pénzből talán 500 Ft volt a legnagyobb, amit találtam.
Ha találnék, visszajuttatnám. -
Én 1x a bankkártyámról hittem, h elhagytam. Gyorsan le is tiltattam, kértem újat, minden. Rá 3-4 hónapra kb. meglett, otthon beesve vhol. :D -
Én egyszer a jogsi+személyit hagytam el, aztán pár hónapra rá megtaláltam a kocsim hátsó ülésébe beszorulva. Mondanom sem kell, hogy addigra újat csináltattam :) -
nem gecizni akarok vagy valami ilyesmi, csak hirtelen megrémített a túl sok választási lehetőség
-
Blum #115853 Igen,telefont es meg is talaltam a gazdajat.
Egy fiatal csaj telefonja maradt a buszon ket ules kozott. Benne levo "Anya" bejegyzest felhivtam,elmondtam a szitut es fel ora mulva jott erte a gazdaja.
Hagytam mar el sokmindent. Kispocs koromban az osszes iratomat 2 alkalommal is (TAJ kartya,lakcim kartya,stb),2-3 telefont es egy karorat.
Utobbi par evben ovatosabb vagyok. -
karajjj #115852 egyszer találtam egy buszmegben egy nokiát, csörgött egy félóra múlva, hogy a gyerek elhagyta, megtaláltam? elmondtam, hogy hol vagyok, jöjjön érte, ha kell neki, jött is egy középkorú úriember, annyit nem mondott volna, hogy köszönöm, sőt, még én voltam a szemét pöcs, hogy nálam van a telefon -
2x kellett átírni, sry -
találtam már. 10.000 a földön hevert mikor mentem bulizni. a kutya nem járt előttem - mögöttem. megtartottam
telefont és pénztárcát is adtam már vissza a tulajnak, cserébe általába kapok jutalmat
ha van benne irat visszaadom a tulajnak, nem lopom meg, majd ő meghálálja.
hagytam már el, pénzt, telefont, tárcát elég sokmindent...
eddig egy baseball sapkámat kaptam vissza egy házibuli után.
-
Egyszer egy telefont. A tulaj megcsörgette egy számról, elmondta hol lakik, azt visszavittem neki.
-
Visszajuttatom.
Nem. -
leszarom™ by immovable
Üres szavazás
leszarom™ by immovable
Üres szavazás
leszarom™ by immovable
Üres szavazás
-
Fbn Lx #115847 kiveszem a pénzt, és beleteszek egy cetlit amire rárajzolom hogy 50ezer forint lol troled xd és visszaküldöm -
találtam többször is pénzt, volt, hogy pénztárcát iratokkal. egyszer csekkeket rákapcsolt pénzzel. mindig visszavittem a tulajnak, vagy postán elküldtem. hagytam már el kompletten a pénztárcámat, de ez boltban volt és a pénztáros elrakta nekem. -
Egyszer találtam egy 20ezrest. Nem volt mellette semmilyen irat, csak a pénz, így eltettem. Először el sem akartam hinni, h igazi, de aztán nézegettem méregettem, és bizony az volt. :) Ha pénztárcát találnék iratokkal, pénzzel, azt visszaadnám úgy ahogy van a tulajának. -
múlthéten egy ezrest a parkban
nem
kivenném a pénzt de azért az iratokat elküldeném valahogy
igen, hegyalján egy nokia 3510i telefont -
pont beleszóltál. -
Akkor jó étvágyat hozzá. -
de. csak miért ne alapon, hátha van aki kedvet kap hozzá. -
Látom még nem esett le. -
Fbn Lx #115839 zseniális -
abból lehet a legfinomabb turmixot csinálni:) -
legalább tudjuk, hogy van 12 felelős a megbarnult banánokért... :) -
Kivételesen. Immovable. -
-
nem jó, keserű a héj íze. próbáltam :)
#115833 ugye. ahogy nézem, ez sokakat nem zavar, vagy ők ügyesebben boncolják a banánt. végülis a lényeg, hogy meg lehessen enni :) -
Igen, én is ugyanezért láttam jobbnak a saját módszerem, és nem is értettem, a másik miért lenne jobb. :)