127612
-
miért ne? ami kell pénz megvan akkor nem köteles odaadni a többit is :D
a boltban ki az eladó?állltalában alkalmazott :D szvsz ez hülyeség amit mondasz de bocs.
kamerázott helyen is siman elteheti a pénzt.nem lop.elszámoláskor megvan minden,na mind1. :D -
Bekamerázott helyen nem hiszem,hogy megkockáztatják,bár nem tudom nap végén hogy szokás a pénzt szállítgatni. -
Fbn Lx #11348 múltkor a várban a jegyárus csaj egy ezressel többet adott vissza, észrevettem, visszamentem és odaadtam.
életképtelen vagyok, de legalább rendes. :D -
Fbn Lx #11347 gondolom számon tartja, nap végén lenyúlja a kasszából a plusz zsetont -
De akkor zsebbe adod,mert nem a kutasnál fizetsz.A boltban meg az eladónak fizetsz. -
hát ki szted? megkapja a boravalot és beleteszi egy perselybe és kész.
ennyi erővel a kutnál sem az alkalmazott kapja meg -.- -
én :D -
Egy sima boltban ki ad borravalót?Azt úgysem az alkalmazott kapja meg. -
boltba se? :O
-
nem járok ilyen helyekre. -
majd megnezzuk mien szep buntit kapsz:D -
-
ok takarodj -
jozsef0912 #11337 http://href.hu/x/6ju3 nézd meg! jo kis oldal! -
Mindig a következő kerek összeghez igazítom (pl. 1885 -> 2000).
viszont ha a kiszolgálás olyan, hogy nem érdemli meg, akkor nem kap. (pl mikor étteremben leül ember, még ki se nyitotta az étlapot, de már sürgeta pincér, aztán meg csak ledobálja a tanyért)
-
1. -
Szoktam adni de baromságnak tartom! -
Még soha nem fizettem, ezért nem (mások fizetnek, fizetés nélkül távozom), de valójában rájuk bízom....múltkor pizza rendelésnél bőségesen attam zsét.....máskor meg rájuk bízom....mivel mindig többet adok mint amennyi lenne simán elrakhatnák amennyi jár nekik :D de pár éve pizzarendelésnél volt, hogy a futár csávó adott még nekem 50Ft..... :D -
persze ez elég szomorú , amúgy szokásom hagyni valamennyit, ha olyan a kiszolgálás, van hogy egész yol ellehet beszélgetni a pincérrel meg ponkodik stb , akkor megérdemli. csak nekem fura ez h szokásos 10% bár aki megteheti az hagyja ott én nem sajnálom tőlük. -
Ez valamilyen szinten jogos, csak sajnos van pár olyan vendéglátó egység - amiről persze a vendég nem tudja, hogy ilyen - ahol a főnökelvtárs úgy kalkulálja ki a fizetést, hogy van egy nagyon minimális kaki fizetés, a többit meg majd összeszedi borravalóból a kedves alkalmazott... -
engem nem izgat , kapja a fizetést örüljön neki ... kifizettem a kajámat ő meg megkapja a pénzt amiért kihozta. nálam így megy. -
közöd? bye -.-
amúgy mindegy, nem vitatkozok tovább... -
miért te mit dolgozol? -
Az sincs benne a törvényben, hogy ha belépsz valahová, akkor köszönsz, de azért illik.
A borravalónál is van ilyesmi formaság, hogy ha elégedett vagy a kiszolgálással és nem úgy kell a Ft-okat összekapirgálnod, akkor illik minimum 10%-t adni. -
hát nem tom számomra full nem szokásos. másnak lehet.. -
ezijen általánosan elfogadott vmi mo-n, amugy minden országban más -
én se értem... benne van a törvényben vagy mi?
amúgy meg: Én sem kapok a fizetésem mellé borravalót, ezért nem. -
mi az h szokásos 10 % :|
amúgy attol függ milyen a kiszolgálás.. ha yo meg minden akkor a kerek összeghez igazítom. -
én a kuton sose adok semmit... ha 100x nem hagyom ott nekik az 5FT-ot akkor már van majdnem másfél liter berzinem :) -
kúton nem adok borravalót, szélvédő lemosásáért sem. ha én kérném meg, hogy ugyan mossa már le, akkor persze adnék, de ilyen még nem fordult elő. -
Egyetértek!
Ezt velem is megjátszák néha, de ráb***nak, mert ha pofátlanul akar lenyúlni, akkor elkérem, mégha 5 Ft, akkor is.
Amúgy szerintem direkt csinálják, mert sokan:
1, nem merik visszakérni
2, ciki beszólni
3, kerülik a konfliktust -
ba32107 #11318 Ezt hol? Benzinkúton? Mert ott bőven belefér. Ott sosem szoktak visszadni 5-10 forintot, és szerintem ez rendben is van. A legtöbb ember úgyis kerek összegre tankol, ha nem sikerül eltalálnom pontosan, akkor nem probléma, ha ott kell hagynom 5 forintot, mert tudom, hogy ha legközelebb véletlenül túllépem, akkor tőlem sem fogják elkérni. Aki meg 1980-ért tankol 1999 Ft helyett az ne sírjon a 20-asért 
Ha meg nem benzinkúton volt, hanem rendes boltban, akkor tényleg nevetséges, én biztos szóltam volna. -
ba32107 #11317 Nekem azt se csinálja. Az én kocsimmal hadd csináljak amit én akarok. Ha meg kéretlenül nekiáll lemosni (amivel mellesleg undorító módon összekoszolja a szélvédő környékét), akkor nemhogy borravalót ne várjon, hanem sunnyogjon el inkább csendben... -
erre mondjak aki a kicsit nem becsüli, az a nagyot nem érdemli!
amugy meg boravaló kutasoknak? hát azért kapják a pénzüket,nemde?és sztem mindeki azért kapja a fizut,az a baj,hogy sokan elég pofátlanok manapság.
ha vásárolok 1990 ftért és 2000.ft al fizetek akkor szó nélkül nem is adja a 10 ft-ot oda:S pedig nem is mondtam,hogy köszönöm(mert ugye ezzel szoktuk tudatni a szándékunkat):S
szla kiprobáltam,hogy adom a pénzt de kussban vok és nem ad vissza semmit csak a blokkot és köszöni meg :SSSS ez pofátlanság.
ha ugy tettem volna,hogy mondom neki köszönöm és ugy nyujtom át a pénzt akkro oké,de ellenekező esetben nem! -
alap,hogy én tankolok
nekem kutas max a szélvédőt mossa le de azt is inkább én
ha esetleg lemosná kap egy 100-ast és kész... -
ba32107 #11314 Ezzel én is egyetértek, mert a legtöbb kutas elég erőszakos, de ha tankol, meg lemossa a szélvédőt, akkor végülis megérdemli. Más kérdés, hogy én elvből elzavarok akármilyen kutast, aki segíteni akar. Viszont ha adnék borravalót, akkor tuti nem szúrnám ki a szemüket 10 Ft-al.
Mellesleg én képes voltam régebben még az egyforintosért is lehajolni :) -
kútnál lopni kell a benzint, nemhogymég jattot adni :) -
csak étterem és taxis
másnak nem -
10% -
Én sem kapok a fizetésem mellé borravalót, ezért nem.
sőt ha netán 10 forint hiányzik kisem szolgálnak akkor én minek adjak?????