127612
-
És az is, hogy alkalmanként kérdéseket meg lehet ismételni. -
Fbn Lx #116271 szerintem ez már vagy kétszer meg lett szavazva ebben a demokratikus, az élet problémáiról népszavazás útján döntő filozofikus kis közösségben -
Freeda Krueger #116270 Egy extra üres elég lenne. -
Szerintem egyik sem kell, révén van "Üres Szavazás" gomb a lehetőségektől függetlenül is. :) -
Leszarom.
Újraindítás szalacsi módban kell szerintem! -
Csak üres kell, és kész. Ebben benne van a leszarás is. -
4-5 év talán... A 2 év oltári rövid idő. -
az egész házasságos mizéria képmutatás és papír az egész -
Emberfüggő, de pár hetes vagy hónapos ismeretség után azért nem szívesen mondanék igent. -
Üres.
Partner és szituáció függő. Erre nem lehet, nem szabad egzakt választ adni. -
Utolsó kapcsolatomban 3évbe telt mire rájöttem, hogy nem látom magamat vele a jövőben. -
clio1616v #116261 nem kérném meg senkinek a kezét bármilyen hosszú idő után sem - esetleg poénból -
Fbn Lx #116260 arról nem volt szó, hogy számodra is
kopj le a pasimról plz -
Min. 2, de nagyban függ, hogy hány évet élnék vele együtt az esküvő előtt. -
az első közös fingás dátuma + egy év az ideális optimum -
Rod Stewart: “Ahelyett, hogy újra megnősülnék, csak keresek egy nőt, akit egyáltalán nem kedvelek és adok neki egy házat.” -
Blum #116256 -
EnxTheOne #116255 Nem kell feleség.
Házasságok többsége (fölég akik fiatalon házasodtak) válással végzödik.
Nem akarom hogy az asszony elvigye a nyaralót, házat, kocsit, choppert.
-
jó tudni, hogy elérhető vagy. -
Attól még szopathatsz, hogy van feleséged. -
Ha eljon az a bizonyos ember az eletben akkor minden addigi tervezes,elkepzeles ugyis a multe lesz.
Nalam ez nemreg jott el,2 ev egyutteles utan.Szoval bejeloltem azt. -
2 évnél több idő kellene nekem
[Ez egy jó kérdés volt] -
Több, mint 2 év. -
Fbn Lx #116249 nem veszek feleségül senkit, mert úgy hallottam, hogy a feleségek egy idő után már nem szopnak. -
1 év minimum. -
Komplett esszé téma lenne. :)) -
Akkor ezt vesd össze azzal a másik közhellyel, miszerint buta ember a saját hibájából tanul, okos pedig a máséból. :)
vagy ugyanennek bármilyen módosulatával, sokféle változatban ismert -
Így van. Felesleges a statisztikákat bújni, meg mások életének alakulásából következtetéseket levonni. -
Igazából bármire lehet példát találni, és az ellentétére is, úgyhogy a saját megérzésedre hagyatkozhatsz, másra nem nagyon :) -
Freeda Krueger #116243 1 évet választottam,de igazából én is rengeteg "gyorsan" széteső házasságot látok ami hosszú együttlét után jött létre.
Szóval nem tudom... -
Blum #116242 Soha,nem tervezek megnosulni. -
Jé, tényleg. :)
Amúgy számomra is a többség által megszavazott fogalmat jelenti. -
Meg is van:
Számodra mit jelent a házasság?
A szó belső, számodra elsődleges meghatározás a kérdés.
57.0% 53 Egy önmagamnak, és a társamnak tett bensőséges eskü, amely kettőnket egymás irányába elkötelez.
15.1% 14 Egyéb.
14.0% 13 Egy felnőtt férfinak és egy nőnek jogilag elismert és szabályozott életközössége.
8.6% 8 Egy törvényi lehetőség arra, hogy az élettársként élő személyek további előnyökhöz, például támogatáshoz jussanak a társadalomban.
5.4% 5 Az úgynevezett hetedik szentség, amely – az egyházi tanítás szerint – a férfi és nő életközösségét megszenteli.
Összesen 104 szavazatból 11 tartózkodott.
Valamelyik év március 7-én került be. -
Alapvetően engem is házasságpártinak neveltek, de láttam négy évtized alatt, hogy ez mennyire nem működik. Új világ van eleve. Így ha a leendő párom akar házasodni, hát legyen, de én nem ragaszkodom hozzá. Az csak egy szerződés, semmi más. Értelme nuku, hiszen még csak szankciók sincsenek benne lassan. Amúgy meg úgyis mindig az apa ellen döntenek errefelé, így tök mind1, mi volt, a gyerekeket úgysem kapod meg, ha szétmegy a család. Akkor meg? Minek az egész hűhó-cécó...
Az emberek túl könnyen esküdöznek, meg kimondják "örökre". A legtöbb dolgot én pl. órák, napok, hetek alatt megunom. Örökre? Nagy szavak. :DDD -
Valahol az archívumban van egy olyan kérdés (még én küldtem be), hogy szerinted mit jelent a házasság - jogi intézmény, szentség, ilyesmi válaszokkal :) -
Nem hiszem, h a házasságkötésnek ehhez sok köze lett volna. Házasság nélkül is vége lett volna a kapcsolatnak, ez nem egy formaságon múlik sztem.
Ennek ellenére én abszolút házasság párti vagyok, mivel az én szememben -és lehet, h most kicsit konzervatívnak tűnök- a teljes kerek család az férj, feleség (nem élettárs, nem barát/barátnő, nem "a párom" stb.), és gyerekek. -
Szerintem lényegtelen, hiszen sokéves kapcsolat után is pikkpakk bármi megromolhat, így nem lehet pusztán időben mérni a dolgot. -
1-2 év,a 2-t jelöltem.ismerek olyanokat,akik szeptemberben jöttek össze és már jegyesek,az ilyet annyira nem értettem...jönnek-mennek az emberek,ritka amikor gyors ismeretség után hosszabb táv lesz belőle. -
A kérdést lehet, hogy új kellett volna feltennem, hogy bontva az ismertséget és együttélést.
A saját ismerősi körömből sajnos eszméletlen negatív tapasztalatok vannak. Egy régi barátom ~4 év kapcsolat után nősült és 3 évig is alig tartott a figy. Egy közeli rokon 5,5 év együttjárás és majdnem ennyi ideig együttélés után nősült, 3 évet sem húzott ki. Egy volt iskolatársan nővére 7 év együttélés után nősült és 1 év után már váltak is. Furcsa hatással van egyesekre a házasságnak...
Nem értem
.
Mondjuk ennek "veszélye" (?) engem eddig sosem fenyegetett... -
Hm, hát elég nagy volt akkor a sebesség. :)