127612
  • RoR zsozso
    "Aki manipulálni tudja a másikat" Ahhoz nem kell ész,elég egy fegyver...
  • RoR zsozso
    Bázz,ilyen idióta elméleteket :DDD
    Sztem felejtős a dolog,úgyse fogod velünk elhitetni h. pozitívum a felsoroltak közül mind XD
  • panther112
    Aki manipulálni tudja a másikat, vagy intelligensebb az a jobb, függetlenül attól, hogy milyen céllal teszi ezt.
  • panther112
    Azért kétszínű veled szemben, mert az tud lenni, ha intelligensebb vagy nála, akkor nem tud átverni.
  • panther112
    Hát igen, a Te szempontodból...
  • Fbn Lx
    arról nem is beszélve, hogy attól, mert valaki nem intelligens, messze jobb ember lehet, mint aki intelligens, és ezt kihasználva manipulálja a butábbakat. Lásd: akik ezt tömegekkel csinálták a történelem során. fel kell akasztani az ilyeneket :3
  • Fbn Lx
    azért megbízhatatlan valaki, mert nekem alacsony az intelligenciám?
    azért hazudozik valaki, mert nekem alacsony az intelligenciám?
    azért kétszínűsködik valaki, mert nekem alacsony az intelligenciám?

idióta elmélet.
  • panther112
    Ezt nem írtam, vannak intelligens, okos de manipulálható, stb. emberek is szép számmal.
  • panther112
    Nekem mindegy, minél több ember gondolkodik úgy, mint Ti, a maradéknak annál könnyebb lesz...
  • RoR zsozso
    "A hazugság az egyik olyan tulajdonság, ami elválaszt minket az állatoktól" Szerintem meg pont ez tesz egyeseket állattá ;)
  • Rundstedt17
    És még büszkén hirdeti hogy legyen más is szélhámos...és akkor már nem fog ja elítélni őket...
  • ba32107
    Vagyis szerinted:
    aki intelligens, az manipulatív szélhámos.

Okos.
  • Rundstedt17
    láthatod van ilyen bőven.
  • Rundstedt17
    pozitiv dolognak tartod hogy másokat átversz?
  • N1ggA
    "te tudnál másokat átverni"
    nem áll szándékomban
  • ba32107
    Ha valaki úgy szeret élni, hogy állandóan másokat basz át, akkor egészségére.
  • ba32107
    Bár amit írtál, mind igaz de ebben az esetben mégis marhaság. Amiket leírtál az a normális viselkedés része. A kérdésben egyértelműen ugyanezeknek a tulajdonságoknak a normálisnál nagyobb mértékű jelenlétét firtatjuk, és ez mindenképpen negatív jelentéssel bír.
  • panther112
    Látod, ha lenne elég inted, akkor ezeket átlátnád, és már nem is okozna problémát, sőt fordulna a kocka, te tudnál másokat átverni! Ebből is látszik, hogy a 3 felsorolt nem is negatív, csak az egyetlen negatív tulajdonság, az int hiánya teszi őket azzá egyesek számára.
  • N1ggA
    Megbízhatatlanság
    Kétszínűség
    Hazudozás
  • panther112
    A hazugság az egyik olyan tulajdonság, ami elválaszt minket az állatoktól, a hűtlenség megszabadít a vak függéstől, agresszió nélkül nem lehet élni, a pesszimizmus a reális értékelésre való képesség, manipuláció nélkül képtelenség lenne bármilyen szándékunkat is véghezvinni, gyávaság nélkül nem érnénk meg a 3 éves kort se, megbízhatatlanság nélkül túl kiszámíthatóak lennénk, ha nem lenne hiányos a segítőkészségünk állandóan mások problémáival foglalkoznánk, kétszínűség nélkül nem lehetne szociális életet élni, ill. nem tudnánk feloldani a magunkban lévő ellentmondásokat sem, ha nem követnénk az érdekeinket extrém esetben bele is halnánk. Viszont az intelligencia hiánya csak negatív hatásokkal jár (mert az is az intelligencia eredménye, hogy tudjuk, mikor kell feladni az ész követését, és más eszközökhöz folyamodni, ill. ha ez nem is, akkor ennek belátása).
  • RoR zsozso
    Téged nem értelek...
  • panther112
    Nyilvánvalóan pozitív tulajdonságok, sőt egy bizonyos értelemben még a gyávaság is az. Ami minden vitán felül negatív tulajdonság a fentiek közül, az az intelligencia hiánya.
  • RoR zsozso
    Miért szerinted pozitívum a hazudozás,segítőkészség hiány,hűtlenség,agresszivitás,egoizmus,pesszimizmus,manipuláció,magbízhatatlanság,kétszínűség,hazudozás,meg az érdekemberség???
  • Csuhai G
    Intelligencia, műveltség hiánya
    Megbízhatatlanság
    Kétszínűség
  • Hayni
    Hűtlenség,Intelligencia/műveltség hiánya,Hazudozás.
    De amúgy még az agresszivitás,érdekemberség és a egoizmus is xD
  • panther112
    Ezek között csak 2 negatív tulajdonság van, az int hiánya, meg a gyávaság...
  • RoR zsozso
    Én soha nem állok senki oldalára,nem szólok bele mások dolgába.
    Amúgy ettől a "keménykedéstől" rosszul vagyok.
    Hányszor jött oda hülyegyerek osztani az észt h. ő így meg úgy,azt a dumája felénél csodálkozott ha egy monokli volt az arcán :D
    Én mindig azt mondom az ilyeneknek:Ne pofázz,cselekedj! :D
  • DJ Skyline
    amúgy ezekre szavaztam:
    kétszínűség: egyik legundorítóbb emberi tulajdonság, szemedbe azt mondja hogy jaj persze nincs semmi bajom veled, bírlak meg minden. hátad mögött meg kibeszél, és egy utolsó szarnak állít be.

hazudozás: ezt gondolom nem kell ragozni

érdekemberség: nem szeretem mikor azért keresnek fel mert kell valami, amúgy a sztratoszférából fosik rám hogy mi van épp velem. "heló szia, mizu? figyi kéne egy kis segítség....." aztán kb 2 hónap múlva jön megint valami kéréssel.
  • DJ Skyline
    a mi osztályunkban volt egy gyerek aki megmondta azt amit gondol a másikról, eléggé paraszt típus volt. na ha ez a srác beindult, akkor sokan beálltak mögé keménykedni, amúgy mindenki egy kis tejfölös szájú pöcshuszár volt, ha nem volt "aktív" a srác akkor kb mindenki csöndben volt. amint beindult rögtön úsztak az árral a többiek, elvégre milyen jó ha egy 2 méteres colos mögött keménykedek.
  • bardocz
    Én az ilyeneket csak kiröhögöm.Meg vannak még az olyan keménygyerekek is,akik a fele akkora gyerekeknek mernek keménykedni,amúgy meg kussolnak csak,ha van valami.
  • RoR zsozso
    Én még azt rühellem mikor valaki gyáva/gyenge,de a "haverjai kihasználásával keménykedik...
    Ilyen van suliba elég gyakran,ha valakivel összeveszek,egyből jön a bátyjával meg a kb 5évvel idősebb haverjaival.... Az ilyet rühellem.
    Ha baja van velem (vagy valakivel) akkor rendezzük le,de ne keverjen bele másokat...
  • Fbn Lx
    de két dolog volt még igazán, amin erősen gondolkodtam.
    nagy faszfejség, ha valaki képtelen elmondani. hűtlen, amikor a másik megbízik benne.
    a pesszimizmust meg kezdem egyre erősebben unni :|
  • Fbn Lx
    Egoizmus - Az általam messze legjobban utált tulajdonság. sok ilyen ember van/volt körülöttem.0
    Manipuláció
    Gyávaság

ha az egoizmushoz manipulatív viselkedés és gyávaság társul, az kiadja azt az embertípust, akit leginkább utálok.
    Valaki, aki kurva sokra tartja magát, és mások kihasználásával éri el a célját, egyébként meg egy gerinctelen senki.

és az ilyen embereket egyszerűen nem lehet megsérteni.
    ha elmondod neki a véleményed, azt hiszi, hogy csak poénkodsz vele...
  • RoR zsozso
    Jók a kérdések,én mindet támogattam :)
  • Rockynhooo
    agresszió
    egoizmus
    műveltség hiánya
    kétszínűség
    hazudozás
    érdekemberség
  • VRSDM
    csapasd
  • Ability
    Jó volt ez a tegnapi kérdés, nem is hittem volna, hogy ennyire felkapott lesz a téma. Régen voltak ilyen jó nagy sztorizgatások, tetszett, hogy megint fellendül a régi hangulat. :P
  • Énvagyokazapád
    Agresszivitás, inteligencia hiánya, gyávaság (+egoizmus, hűtlenség)
  • sweech
    Agresszivitás
    Egoizmus
    Intelligencia, műveltség hiánya

nem is tudom, melyik népcsoportra illik ez a legjobban
  • Lullaby
    Huh, 3-at nehéz volt választani, de
    - Agresszivitás
    - Intelligencia, műveltség hiánya
    - Érdekemberség