127612
  • panther112
    Ez több, mint nyilvánvaló, hiszen számtalan világvallás létezik. De az egyes emberek ködös hite nem formáz vallást, és így nem közösségi jelenség. A nyugati demokráciákra egyre jellemzőbb a hívő, de nem vallásos ember. Egy olyan ateista szemében, mint amilyen én is vagyok, talán ez a legundorítóbb viselkedésforma. Ennél milliószor jobb egy tisztességes katolikus, vagy cionista.
  • Rockynhooo
    lol XDDDDDDDD Sztem Biblia nagy kamu :D Szimplán hiszek Istenben és csá
  • PrasCo
    Ne Te mondd már meg, hogy Ő miben hisz, légy olyan kedves.

Egyébként, az utolsó opció. Az egyház már eleve hiteltelen azáltal, hogy emberek vezetik, pláne, hogy ezen keresnek is, a múltban pedig pofátlanul jól kerestek. Ezzel szemben is azt mondom, értékelendő és hiánypótló az a munka, amit a lelkészek végeznek.
  • panther112
    Elanyagiasodtak? Mihez képest, mert a középkorban nagyságrendileg komolyabb gazdasági/politikai erejük volt. Ahhoz az állapothoz képest az egyház ma extrémen szegény...
    Önmaguk igazolását keresik. Mi ezzel a probléma? Amúgy, hogy mi a kereszténység, milyen Isten, stb. a mindenkori egyház határozza meg. Aki ezzel nem ért egyet eretnekséget követ el.
    Pár száz éve az egyház volt az a társadalmi intézmény, ami megmondta az adott társadalomban élőknek, mi 'az igazság', ma ezt a szerepet nagyjából a tudomány vette át. Ha valaki ma a tudomány ellen követ el eretnekséget, szinte hasonló mértékben dobatik ki a társadalomból, mint anno egy vallási eretnek.
  • sweech
    attól, hogy valaki hisz valamilyen magasabb rendű létformában, nem feltétlen a bibliában leírt istenben hisz
  • VRSDM
    nem vagyok keresztelve sem és nem hiszek semmilyen tanitásban, kivéve a saját magaméban, hogy ezen a nyavajás de imádott földemen csak akkor érek el valamit ha megmozditom a kezem es a labam, nem akkor ha valamihez amirok nem is tudok semmit fohaszkodok.

az egyhazrol, most keresztenysegtol fuggetlen meg van a velemenyem, a vilag legnagyobb cirkusza, hogyan csapjuk be a leheto legtobb embert a leheto legnagyobb haszon remenyeben. aki viszont hisz benne nem itelem el, minden embernek a sajat ugyes bajos dolga hogy hogyan akarja/tudja/szeretne felfogni azt ami korbeveszi nap mint nap.
  • lord nihilus
    2. opció - kevés egyház van ami azt a célt szolgálja amit kéne, illetve elanyagiasodnak, önmaguk igazolását keresik nem azét akiben hisznek (az én véleményem)
  • ThisZip
    Nem tartozom egyetlen vallási felekezethez sem.

Amúgy meg: hiszem, hogy az egyház a jóságra neveli hívőit.-----> naneeeeeeeeeee :D
  • bardocz
    omg
  • panther112
    Ha keresztény vagy, akkor a Biblia számodra a Szent Könyv, és kész, nincs helye mellé beszédnek.
  • Rockynhooo
    megvok keresztelve és hiszek Istenben , de a biblia egy elferdített kamu dolog sztem.
  • II Rocky II
  • DJ Skyline
  • fery02
    Meg vagyok keresztelv, de engem ez az istenesdi olyan szinten hidegen hagy, hogy az elképesztő. A templomok díszítése is sokak szerint nagyon szép, de nekem egyáltalán nem tetszenek, ráadásul a miénkbe pl mindíg dohos szag van, meg hideg. :/
  • NEOreg3
    meg vagyok keresztelve, de az egész faszság.
  • Szabi84
    igaz
  • tigeroo
    vagy ha itt székelne a vatikán:)
  • Carlos
  • Pipör
    Meg vagyok keresztelve, de nem gyakorlom a vallásom
  • Szabi84
    Ha Olaszországban tennék fel ugyanezt a kérdést teljesen más lenne az eredmény!
  • Pepsi Twist
    szerintem is tök gáz ez a kereszténység és abban is igaza van 1eseknek hogy kötelezően be kell menni a templomba mondjuk iskolai ünnepségekkor mert ott van valami előadás meg bla bla bla... és aki nem szereti a templomot és mondjuk tiltja a vallása hogy templomba mennyen? (van ilyen?)

szóval ezt az egészet meg kéne reformálni és SkinHead egyesület névek kéne tovább folytatni :D
  • bardocz
    Meg vagyok keresztelve, de nem gyakorlom a vallásom.

Érdemes volt,de tényleg,azóta voltam unokatestvérem keresztelőjén,meg talán egy esküvőn,amúgy meg csak kiránduláson megnézni.A keresztény egyházat szánalmasnak tartom,de én sem a hívőket,hanem magát az egész rendszert,rosszabbak,mint a kommunisták-.-"
  • kulabácsi
    nem tartozom egyetlen vallási felekezethez sem
    a kereszténységről meg megvan a véleményem, és itt nem a vallást gyakorló emberekre értem hanem amit az egyház művel, pénzhajhászás, pedofil papok stb stb
  • CopyKing92
    megvok keresztelve de leszarom sátánista leszek :D
  • Hayni
    Eddig vagy 2x voltam templomban
    1x mikor megkereszteltek meg még vmikor kiskoromban :DDD
    Szóval nagy értelme volt. :))
  • BaliBoy
    Nem tartozom egyetlen vallási felekezethez sem
  • Pepsi Twist

• ChuckyHUN
    Rosszkor lett feltéve a kérdés, mert a vallásosok egy része most templomban van :D
  • Szabi84
    Meg vagyok keresztelve, de nem gyakorlom a vallásom.
    A meséknek nem dőlök be, de hiszem, hogy az egyház a jóságra neveli hívőit.
  • RoR zsozso
    Nem tartozom sehová...
  • tigeroo

faszság, amúgy keleti vallásokkal szimpatizálok, de az egyház teljesen eltorzult az évszázadok alatt... mostmár csak egy béna maradvány az egész...
  • ChuckyHUN
    Nem tartozom sehobvá, sztem baromság a vallás.
  • ChuckyHUN
    MIndjártúúj kérdfés én leszek az elsőőő^^
  • Rundstedt17
    így igaz
  • Rundstedt17
    jah játssza az eszét kb olyan mint egy politikus nagy szavakkal jön hosszasan mondogatva őket,csak az a gond hogy valójában semmit se mond.
  • Rettenthető
    A bőség zavarában vagyok, nem tudom melyik hármat jelölném be. Inkább melyik az a 3, ami a legkevésbé irritál (pesszimizmus, gyávaság, műveltség hiánya).
    Sztm a "műveltség hiánya" nem fér egy pontba az "Intelligencia hiányával", elvégre a műveletlenségből eredő tudatlanság pótolható, az intelligenciából eredő (sztm) nem...
  • RoR zsozso
    Jó volt
    Nagyon rég voltak ilyen sztorizgatások mint tegnap,általában arról szól a topik h. bekopizzák az emberek amit megjelöltek oszt ennyi...
    Viszont tegnap... :-)
  • ba32107
    Hehe :)
    Én kérdésem volt
  • ba32107
    Lehet, hogy azért nem értettük meg, mert szándékosan úgy fogalmazol, hogy nagyon okosnak tűnj. Egyik-másik hsz-edet meg sem értettem (egyszerűen nemm értettem a mondatot). Biztos én vagyok a buta, de azzal, hogy a matek-tudásodat fitogtatod, nem leszel intelligens senki szemében. Nem te vagy az egyetlen, aki ilyet tanul.

Ahogy Fbn Lx írta, te valószínűleg egy mérhetetlenül egoista ember vagy - az ilyenekkel pedig nem lehet értelmesen beszélni.
  • N1ggA
    Következő kérdéshez:
    szerintem kéne egy olyan opció is, hogy "vallásos vagyok, de nem hiszek az egyházban"
    mert a jelenlegi opciók közül semelyiket sem tudom választani