127612
-
Ez több, mint nyilvánvaló, hiszen számtalan világvallás létezik. De az egyes emberek ködös hite nem formáz vallást, és így nem közösségi jelenség. A nyugati demokráciákra egyre jellemzőbb a hívő, de nem vallásos ember. Egy olyan ateista szemében, mint amilyen én is vagyok, talán ez a legundorítóbb viselkedésforma. Ennél milliószor jobb egy tisztességes katolikus, vagy cionista. -
lol XDDDDDDDD Sztem Biblia nagy kamu :D Szimplán hiszek Istenben és csá -
Ne Te mondd már meg, hogy Ő miben hisz, légy olyan kedves.
Egyébként, az utolsó opció. Az egyház már eleve hiteltelen azáltal, hogy emberek vezetik, pláne, hogy ezen keresnek is, a múltban pedig pofátlanul jól kerestek. Ezzel szemben is azt mondom, értékelendő és hiánypótló az a munka, amit a lelkészek végeznek. -
Elanyagiasodtak? Mihez képest, mert a középkorban nagyságrendileg komolyabb gazdasági/politikai erejük volt. Ahhoz az állapothoz képest az egyház ma extrémen szegény...
Önmaguk igazolását keresik. Mi ezzel a probléma? Amúgy, hogy mi a kereszténység, milyen Isten, stb. a mindenkori egyház határozza meg. Aki ezzel nem ért egyet eretnekséget követ el.
Pár száz éve az egyház volt az a társadalmi intézmény, ami megmondta az adott társadalomban élőknek, mi 'az igazság', ma ezt a szerepet nagyjából a tudomány vette át. Ha valaki ma a tudomány ellen követ el eretnekséget, szinte hasonló mértékben dobatik ki a társadalomból, mint anno egy vallási eretnek. -
attól, hogy valaki hisz valamilyen magasabb rendű létformában, nem feltétlen a bibliában leírt istenben hisz -
nem vagyok keresztelve sem és nem hiszek semmilyen tanitásban, kivéve a saját magaméban, hogy ezen a nyavajás de imádott földemen csak akkor érek el valamit ha megmozditom a kezem es a labam, nem akkor ha valamihez amirok nem is tudok semmit fohaszkodok.
az egyhazrol, most keresztenysegtol fuggetlen meg van a velemenyem, a vilag legnagyobb cirkusza, hogyan csapjuk be a leheto legtobb embert a leheto legnagyobb haszon remenyeben. aki viszont hisz benne nem itelem el, minden embernek a sajat ugyes bajos dolga hogy hogyan akarja/tudja/szeretne felfogni azt ami korbeveszi nap mint nap. -
lord nihilus #13707 2. opció - kevés egyház van ami azt a célt szolgálja amit kéne, illetve elanyagiasodnak, önmaguk igazolását keresik nem azét akiben hisznek (az én véleményem) -
Nem tartozom egyetlen vallási felekezethez sem.
Amúgy meg: hiszem, hogy az egyház a jóságra neveli hívőit.-----> naneeeeeeeeeee :D -
omg
-
Ha keresztény vagy, akkor a Biblia számodra a Szent Könyv, és kész, nincs helye mellé beszédnek. -
megvok keresztelve és hiszek Istenben , de a biblia egy elferdített kamu dolog sztem. -
-
Nem tartozom egyetlen vallási felekezethez sem. -
Meg vagyok keresztelv, de engem ez az istenesdi olyan szinten hidegen hagy, hogy az elképesztő. A templomok díszítése is sokak szerint nagyon szép, de nekem egyáltalán nem tetszenek, ráadásul a miénkbe pl mindíg dohos szag van, meg hideg. :/ -
meg vagyok keresztelve, de az egész faszság. -
igaz -
vagy ha itt székelne a vatikán:) -
Nem tartozom egyetlen vallási felekezethez sem. -
Meg vagyok keresztelve, de nem gyakorlom a vallásom
-
Ha Olaszországban tennék fel ugyanezt a kérdést teljesen más lenne az eredmény! -
szerintem is tök gáz ez a kereszténység és abban is igaza van 1eseknek hogy kötelezően be kell menni a templomba mondjuk iskolai ünnepségekkor mert ott van valami előadás meg bla bla bla... és aki nem szereti a templomot és mondjuk tiltja a vallása hogy templomba mennyen? (van ilyen?)
szóval ezt az egészet meg kéne reformálni és SkinHead egyesület névek kéne tovább folytatni :D -
Meg vagyok keresztelve, de nem gyakorlom a vallásom.
Érdemes volt,de tényleg,azóta voltam unokatestvérem keresztelőjén,meg talán egy esküvőn,amúgy meg csak kiránduláson megnézni.A keresztény egyházat szánalmasnak tartom,de én sem a hívőket,hanem magát az egész rendszert,rosszabbak,mint a kommunisták-.-" -
nem tartozom egyetlen vallási felekezethez sem
a kereszténységről meg megvan a véleményem, és itt nem a vallást gyakorló emberekre értem hanem amit az egyház művel, pénzhajhászás, pedofil papok stb stb -
megvok keresztelve de leszarom sátánista leszek :D -
Eddig vagy 2x voltam templomban
1x mikor megkereszteltek meg még vmikor kiskoromban :DDD
Szóval nagy értelme volt. :)) -
Nem tartozom egyetlen vallási felekezethez sem -
-
Rosszkor lett feltéve a kérdés, mert a vallásosok egy része most templomban van :D -
Meg vagyok keresztelve, de nem gyakorlom a vallásom.
A meséknek nem dőlök be, de hiszem, hogy az egyház a jóságra neveli hívőit. -
Nem tartozom sehová... -
faszság, amúgy keleti vallásokkal szimpatizálok, de az egyház teljesen eltorzult az évszázadok alatt... mostmár csak egy béna maradvány az egész... -
Nem tartozom sehobvá, sztem baromság a vallás. -
MIndjártúúj kérdfés én leszek az elsőőő^^ -
Rundstedt17 #13680 így igaz -
Rundstedt17 #13679 jah játssza az eszét kb olyan mint egy politikus nagy szavakkal jön hosszasan mondogatva őket,csak az a gond hogy valójában semmit se mond.
-
A bőség zavarában vagyok, nem tudom melyik hármat jelölném be. Inkább melyik az a 3, ami a legkevésbé irritál (pesszimizmus, gyávaság, műveltség hiánya).
Sztm a "műveltség hiánya" nem fér egy pontba az "Intelligencia hiányával", elvégre a műveletlenségből eredő tudatlanság pótolható, az intelligenciából eredő (sztm) nem... -
Jó volt 

Nagyon rég voltak ilyen sztorizgatások mint tegnap,általában arról szól a topik h. bekopizzák az emberek amit megjelöltek oszt ennyi...
Viszont tegnap... :-) -
ba32107 #13676 Hehe :)
Én kérdésem volt -
ba32107 #13675 Lehet, hogy azért nem értettük meg, mert szándékosan úgy fogalmazol, hogy nagyon okosnak tűnj. Egyik-másik hsz-edet meg sem értettem (egyszerűen nemm értettem a mondatot). Biztos én vagyok a buta, de azzal, hogy a matek-tudásodat fitogtatod, nem leszel intelligens senki szemében. Nem te vagy az egyetlen, aki ilyet tanul.
Ahogy Fbn Lx írta, te valószínűleg egy mérhetetlenül egoista ember vagy - az ilyenekkel pedig nem lehet értelmesen beszélni. -
Következő kérdéshez:
szerintem kéne egy olyan opció is, hogy "vallásos vagyok, de nem hiszek az egyházban"
mert a jelenlegi opciók közül semelyiket sem tudom választani