127612
-
Boé
Fail, ez se jó :D
-
Kis hiba
"Noé szépen berakta a föl összes állatát a kis bárkájába"
jav.:
Boé szépen fölrakta az összes állatkát a kis bárkájába.
-
Ez így van, csak azért írtam amit írtam, mert sokan (akiknek nincs sok fogalmuk a vallásról) úgy gondolják hogy aki hívő és vallásos, az pl tényleg elhiszi hogy volt az egész földet érintő árvíz és Noé szépen berakta a föl összes állatát a kis bárkájába
-
ja igen,nem vagyo kmegkeresztelve de hiszek istenben!!!!!4 -
Fbn Lx #13749 a logikád ott bukott meg, hogy hasonló kaliberű szabályokra mindenhol szükség van.
ha egy közösségben nem tiltják más oldalak reklámozását, az adott közösséget elárasztják a saját oldalaikat reklámozni kívánó személyek, tudva, hogy itt népszerűséghez jutnak. Ez pedig nem tesz jót egy beszélgetésnek. röviden ennyit jelent. -
Én ateista vagyok, de nagyon sokra tartom a kereszténységet, és a katolikus egyházat. Ma már az általuk megalkotott szimbolika nélkül el sem lehetne képzelni a kultúránkat, az egy gyökeresen más világ lenne. Persze lenne másik szimbolika, de én többnyire elégedett vagyok a mostanival. -
Fbn Lx #13747 eléggé kiforgató egy logikával rendelkezel. -
OFF:Az első mondatot úgy tudom értelmezni, hogy egy, a témába nem illő, a beszélgetésbe nem kapcsolódó reklám minősül itt az sg-n reklámnak, és ez van tiltva. Ezzel a tiltással egyet is tudok érteni, bár szerintem viszonylag könnyű őket kikerülni, de elhiszem, hogy sokakat zavar. Ráadásul nem tudom hova tud elfajulni, de könnyen el tudom képzelni, hogy egy szint után baromi zavaróvá válna mindenki számára.
A zárójeles részben lévő megkülönböztetést közvetlen, és közvetett reklámra többé-kevésbé értelmetlennek tartom. -
Fbn Lx #13745 mellesleg meg vagyok keresztelve, és az egyházam még szimpatikus is (görög katolikus) de semmi pénzért nem tartoznék mondjuk a római katolikusokhoz, tele vannak idióta szabályokkal :| hozzáteszem, hogy keresztelésemet követően templomban eddig még csak osztálykirándulás keretében voltam. Tetszenek a templomok, jó a hangulatuk, de nincs kedvem bent ülni, faszságokat hallgatni.
maradok a saját nézeteimnél. a keresztény egyház egy rohadt propaganda, régen meg főleg az volt. egyszerűen utálom. Ha mélyen vallásos emberrel vitázok, az egekbe szökik a vérnyomásom, mert számomra felfoghatatlan, hogy lehetnek akkora faszok egyes emberek, hogy szegény naiv, hinni akaró embereket elvakult idiótákká változtatják.
röviden ennyi a véleményem.
amik rendkívül szimpatikusak, és néhány vallás, amit akár szívesen gyakorolnék is (persze nem hazánkban, hanem a távolkeleten, itt nem igazán adottak rá a feltételek, csak szektásodás van):
buddhizmus, taoizmus, konfucianizmus. -
[center] -
'ha mindkét változat létezését kizárod' Ezzel mire utaltál, mert nem világos. -
Pont ezekre a szörnyszülöttekre gondoltam. -
Vallásos ember nem maga értelmez, hanem elfogadja azt az értelmezést, amit a közössége formál (annak kialakításában persze részt vehetsz). -
Fbn Lx #13740 ha mindkét változat létezését kizárod, egyik sem lehet hitelesebb a másiknál.
mellesleg a nemvallásos hívő emberek nem torzszülöttekben hisznek általában, hanem egyéb, népszerű elképzelésekben. Sors, egy felsőbbrendű, finom energia, stb. -
Vallásos vagyok, de ez nem azt jelenti hogy a Bibliát szóról szóra elhiszem és a jelenlegi kor feltételei/gondolkodása szerint értelmezem. -
nem érted amit leírtam ugye? :) -
lord nihilus #13737 igazad van :) de nem ezekre gondoltam, sebaj :DDD -
OFF: Csak azért mert egy topik neve maga is reklám, attól még ott ugyanúgy folyhat direkt reklámozás is (ami folyik is, hiszen az összes faq-ban van weblapra mutató link, és akkor még nem is beszéltünk a hsz-ekről), attól nem lesz közvetett, mert témába vágó... De, ha Te a témába vágó reklámozást 'közvetettnek' tartod, lelked rajta.
Amúgy nem egészen értem hogyan lehet szándék nélkül, vagy véletlenül reklámozni valamit. Ha utalok valamire, az reklámozás, és feltételezem, hogy a fórumozók többnyire tudatában vannak annak, amit leírnak. Az internet korában kicsit értelmetlen megkülönböztetni egy termékről való beszédet, vagy egy arra mutató linket. De javíts ki, ha tévednék. -
ugyan megvagyok keresztelve,de az is csak a nagymamám miatt van -
Nem tartozom egyetlen vallási felekezethez sem. -
nem egészen, egy bizonyos határ kell túllépni, ahol már a szándékosság mutatkozik, amit már a téma nem kíván meg
(ps: azért az ijesztő, hogy a reklám közvetett és közvetlen formája között nem tudsz különbséget tenni) -
ok,akkor én ismerem Einsteint, ergó tudok mindent a fizikából:) -
Sztem ilyen alapon be lehetne zárni a topikok 99%-át a játékosok fórumában, mert az is reklám, na mindegy moderálási elvek felfogása sosem volt az erősségem. -
Csak a tudomány realista értelmezése mellett. Ill. akkor is, ha a tudati kreálmányokat is a világ részének tekintjük, de ekkor pl. az is gazdagítja a világról való ismeretünket, ha azt gondoljuk, hogy este 8 óra van. -
a reklám a gond, ha hagynánk az egész fórum elkurvulna vele :/ ez egy ilyen világ, és igyekszünk, hogy tiszta maradjon ez a szeglet -
Nem értem mi volt a gond azzal, hogy belinkelt egy weblapot... -
Cat 02 #13727 Sztem is igaza van, főleg h egyre többet tudunk meg a világunkról (ld az a részecskegyorsító). -
hagyjad, azt se tudja miről beszél -
'10-20 év mulva csaka teisták fognak létezni....'
Most 10-20 év múlva csak ateisták, vagy csak a teisták fognak létezni? Mert azért nem mindegy. És abból, hogy Te ateista vagy, egyik sem tűnik valószínűbbnek a másiknál.
Más: tényleg úgy gondolod, hogy azért mert egy történeti világvallás bizonyos más tények fényében megcáfoltnak tűnik (kérdés, hogy világfelfogásokat lehet-e cáfolni..), abból az következik, hogy az összes többi istenre/istenekre vonatkozó egyéb más típusú felfogás is cáfolhatónak tekinthető? Pl. egy történelmi világvallás megcáfolása elég, hogy megcáfolja az istenek/isten létezése melletti absztrakt érveket? Elég sajátos felfogás, de kíváncsivá tettél, úgyhogy örülnék, ha ezt részleteiben is kifejtenéd. -
Szerinted aki Trabantot nevel virtuálisan az mihez érthet az életben a bekapcsoloma számítógépen kívül?Nem kell foglalkozni 8 éves hülyegyerekkel. -
reklám... banpls
honnan veszed hogy csak ateisták fognak létezni? jós vagy, vagy mi? :D -
Jah és igen,itt is leírom,hogy a:kurvaanyád. -
-
Takarodjál már te paraszt a faszom trabantneveldéddel.Ide nem 8 évesek járnak. -
repassy #13719 Én ateista vagyok és 10-20 év mulva csaka teisták fognak létezni....
14éves vagyok és mindenki akit ismerek 10-25évig egyik se hisz istenbe mert ez igy van.... pls hol a bibliába a dinoszauruszok?? meg a sok bizonyíték arra hogy voltak ősemberek és nem egyből nagy tudású embrke mint Ádám...öhö:D mindenki nézze meg a klikk idét:D -
Attól, hogy tudom, mi az, hogy piros szerinted nekem magamnak is valamilyen értelemben be kellene pirosodnom? (Mielőtt gyorsan elintéznéd a kérdést megsúgom, hogy elképesztően jó érvek vannak az igen mellett.) -
'Vallásos vagyok, de nem hiszek az egyházban.'->Istenhívő vagyok, de nem hiszek egyetlen (történelmi/világ) vallás (vagy kisebb szekta) tanításaiban sem. (Gondolom ezt akarta ezzel a logikailag hibás mondattal tudtunkra adni a szerkesztő.)
Ugyanis a 'vallásos' pont azt jelenti, hogy egy szociálisan szervezett, közös istenhiten alapuló szervezet (egyház) tagja, aminek (egyedi) tanításait elfogadja. Pl. a katolikus a katolikus dogmatikát, stb. Az istenhívő fogalma ennél tágabb, neki nem kell egyetlen egyházhoz sem tartoznia, de a vallásosnak igen. (Azon még el lehetne vitatkozni, hogy a teizmus, deizmus mennyire számít 'egyháznak'.)
Aki a 2-est jelölte, azt se tudja mit jelentenek ezek a fogalmak, mint ahogy sajnos az se, aki a mondatot írta... -
ha ateista vagy akkor miért tudod jobban ezeket mint aki hisz valamiben/valakiben? -
Az (emberek vezette) egyház még mindig sokkal hitelesebb, mint az egyes emberek által felböfögött istennek nevezett torzszülöttek. -
Azt nem én mondom meg, hogy ki miben hisz, de ha valaki a Bibliáról így ír, mint Ti, akkor azok az emberek nem keresztények többé, vagy valamilyen sajátos keresztény szektához tartoznak...