127612
-
65.85% + 17.07% + 17.07% = 99.99%
Szarul kerekít a cucc!
-
az a baj, hogy sajnos a lenti történet igaz. -
szieszáj #14555 mi mást várnánk tőled -
Pedig meg lehet.
1. Eleve nagy betűkkel ki kell írni a bejárati ajtóra, hogy az étterem csak nem dohányzó vendégeket szolgál ki.
2. Egy darab hamutálat nem kell kirakni az asztalokra.
3. Ha valaki el kezd dohányozni a pincérnek, tulajdonosnak, kidobónak stb rá kell szólnia, hogy itt nem dohányozhat oltsa el vagy fáradjon ki az étteremből.
Ennyi. -
szieszáj #14553 jolvanna nem így értettem
amugy énsem bagozok , de azért ilyen kultúráltabb helyeken csinálhatnának nekik valami elzártabb helyet...
-
kocsisgabor9999 #14552 Akkor én meg az asztal alá szarok. -
Erről jut eszembe egy tanúlságos étterem.
Haverokkal bementünk egy helyre, hogy ebédeljünk. Bazi nagy terem, bagófüst. (nem kocsma, pub, bar, hanem étterem). Megkérdeztük, hogy van-e asztaluk ahol nincs cigifüst.
Persze!
Hátravezettek egy asztalhoz, ami a budi mellett volt!
(de ott télleg nem éreztük a cigifüstöt)
-
szieszáj #14550 szerintem nem kéne betiltani hanem talán lehetőséget kéne biztositani... -
Igen, de ezt mindenképp hatóságilag kell szabályozni, mert nyilvánvalóan egyik vendéglős sem fogja azt mondani, hogy mostantól itt tilos, csak mert tiszteletben tartjuk a nemdohányzók érdekeit. (Legfeljebb ha egy jólmenő vendéglő dohányzás ellenes tulajáról van szó, de erre nincs esély.)
Egy-két drága helyen meg van oldva, hogy elkülönített termek vannak, ezeken a helyeken értelemszerűen nem kéne változtatni a szabályozáson. -
Igen pontosan. Amúgy meg ez a káros a cigifüst dolog meg olyan, hogy ha kimész az utcára a pöfögő autók benzingőze sem épp a legjobb az egészség számára. Természetesen nem kell az arcunkba (nemdohányzók) fújni a füstöt én is utálom, na de annyi minden más is egészségtelen... -
Azt itt nem bírnák megoldani.Remélem lesznek helyek ahol tilos és oda majd csak azok mennek akik nem gyújtanak rá. -
Elég egy normális légelszívó,és 1 méterről nem veszed észre,hogy cigiznek veled szemben:) És ez nem is egy nagy,hűdedrága étterem,ellenben kurvajó kaják vannak:) -
Jó, csak érted, ez a te szemszöged. Most te korlátozás nélkül mehetsz be a legtöbb sörözőbe dohányozni.
Nekem viszont ott van a korlátozás, hogy bemegyek, megcsap a cigifüst, és már megyek is ki.
Te tiltakozol a korlátozás ellen, viszont engem már most korlátoznak a dohányosok a sörözésben. -
kocsisgabor9999 #14544 Keméééééééééééééééény xD -
Én speciel nem dohányzom de azt mondom, hogy csináljanak az éttermekben külön dohányzó és nem dohányzó részeket pl elszeparátan ajtóval. Így nem zavar senkit sem. -
Nem a betiltását kell támogatni.Azzal csak azt lehetne elérni,hogy a bűnözők kereskedjenek vele és a pénz a zsebükbe vándorolna.A használókat kell megkülönböztetni.Pl. a dohányzással kapcsolatos megbetegedésekre a az OEP nem térítené meg a kezelés teljes összegét.Munkahelyen megszüntetni a dohányzást munkaidőben mert aki ilyet csinál az lógós.De ez magyarország.Itt semmit se fognak tenni.Elég belegondolni abba amit a politikusok a parlamentben csinálnak.Törvényt hoznak amit be se tartanak.Köpjenek fel aztán álljanak alá. -
Szerintem viszont el kéne, mert ahogy a kutatások bizonyítják, már nem csak zavarja a cigifüst a nemdohányzókat, hanem még káros is az egészségükre. -
Ha ide is beteszed a rohadt trabiszarodat belevágok egy kést a torkodba. -
repassy #14539 Tök jó a topik!:Dam nemjárok vendéglőbe:D(annyira):P -
Lehet hogy kitisztul,de akkor sincsen ár akkora kapacitása,mivel egy részén azok a járatok,amin keresztül a vérbe felszívódik az oxigén eltűnnek.Tehát hiába lesz tiszta,nem lesz ugyan olyan mint volt. -
Nameg amikor már az ember ujja sárga a nikotintól,és az amúgy ősz bajsza zöldes-sárgás,hát valami undorító.
Amúgy engem nem érdekel,van hely,ahol ha a velem szemben ülő cigizik nem érzek belőle semmit,mert rögtön el is szívja a füstöt a légkondi,vagy akármi.Azt nem szeretem amikor már csípi a szememet a füst. -
ba32107 #14536 Nálam perpillanat most egyik ötletnél sem látszik az utolsó válasz, nem nyílik eléggé ki a cuccos. -
Igen, támogatom. -
Ha jól tudom, a tüdő egy idő után kitisztul. Persze akkor biztos nem ha 15-20 éve keményen szívod.
Egyébként én is támogatom a betiltását. -
kocsisgabor9999 #14533 IGEN, TÁMOGATOM! :D A sok f*szparaszt pöfögését nem akarom látni amikor eszek. A f*szparaszt=aki vendéglőben rágyújt -
ba32107 #14532 *Mármint azért szólt egy ürgének, hogy a beteg nagyanyját ne zavarja a füst. Nem volt érthető. -
Tiltsák be, legalább ott ne fújják a pofámba...máshol is tilthatnák... -
ba32107 #14530 Baz :D
Ja, vannak ilyenek. Én olyat is hallottam, hogy egy kisgyerek szólt a mamája miatt, hogy ne bagózzon a nemdohányzóban, erre a kretén pofonvágta a gyereket....
Én csak rámutattam, hogy azért vannak normális dohányzók is. Én sose gyújtok rá, ha látom, hogy valakit zavar
-
sajnos kevés :( -
Egészen addig amig nem károsítod más egészségét igazad van!
Amennyiben veszélyeztetsz mást onnantól ne várj toleranciát.
Plö egyszer egy büdösparaszt majdnem belémállított egy vonaton egy szekercét (vagy kisbaltát, nemtom), mert mertem szólni, hogy a nemdohányzó kocsiban ugyanmár ne bagózzon. -
nagyon toleráns vagyok, a pofám alá ne füstöljön senki. thx. -
ba32107 #14526 Ezt én tiszteletben is tartom, én is szívesebben megyek olyan helyre, ahol el van különítve a két rész. De ezért elvárom, hogy mások is toleránsak legyenek, ha arról van szó, hogy hol gyújthatok rá......
-
Ez a ritka kivétel!
De tényleg vannak ilyenek! -
Cat 02 #14524 :D
-
ba32107 #14523 Tipikus szélsőséges nemdohányzó álláspont. Képzeld, vannak olyan emberek, akik csak néha gyújtanak rá, vigyáznak, hogy ne legyenek büdösek, és ha nemdohányzó is van a társaságban, megkérdezik, hogy rágyújthatnak-e.
Nem minden dohányos egy sárga fogú, kiszáradt kezű, füsttől bűzlő, akaraterőtől mentes ember, mint ahogy azt sokan képzelik.... -
És még több nem dohányzó volt! -
-
Jó és? Én meg ezt leszarom, én meg nem akarok dohányfüstöt szívni akkor emikor beülök egy sorre. -
ba32107 #14519 Nem éppen. A dohányos éppen egy pohár sör mellett gyújt rá legszívesebben. Én speciel csak akkor dohányzok, ha elmegyünk haverokkal ilyen helyre.
Nem hiszem, hogy ezt az örömöt el kéne venni az emberektől, hiszen szinte az egész történelem folyamán voltak dohányzó emberek, és lesznek is. -
Hánynom kell a sok függő büdösszájú/hajú/ruhájú embertől. Meg az egész cigarettázástól. Tipikus "én már nagy vagyok, cigizhetek" hozzáállás, aztán persze már leszokni nem tudnak. És ezért szívjam én mindenhol a mocskos cigifüstöt. Kéne egy külön város cigarettázóknak :)