127612
-
A társadalom kb 40%-a dohányzik. Ez alapján nem nagyon lehet az indok hogy külső ok miatt lett valaki függő. Jó aláírom vannak emberek akiket pl nagy sokk ér, és ezért nyúlnak a dohányzáshoz, de sok dohányosról ez nem mondható el.
Az is oké hogy, ha valaki bajban van (akár önhibájából is) akkor segíteni kell rajta. De, ha már az én pénzemből gyógyítják, akkor hadd várjam el hogy:
-legalább MEGPRÓBÁLJON leszokni
- ne mérgezzen engem
-
Javítva. -
Na az érdekes, várjál, még én sem tudom. :D Ez valami bug. Az ötletes oldalon a kiemeltnek van narancs csíkja. -
Fbn Lx #14773 egy kérdés, az archív szavazásokban mi határozza meg, hogy narancs vagy kék a csík a szavazás mellett? :D -
bicikli -
Fbn Lx #14771 egyértelműen meg lehet ítélni hogy önhibájukból kórházi ellátásra szoruló személyeknek ugyanúgy szüksége van az általuk is fizetett egészségügyi ellátásra, mint önhibájukon kívüli betegeknek.
az erős dohányzás, ami tüdőrákhoz vezet, rendszerint nem is annyira önhiba, mivelhogy a függőség lelki eredetű, és gyakran hihetetlenül erős lehet.
te könnyen mondod, hogy leteszik a cigit, mert nem vagy abban a helyzetben. nem vagy függő, ezért nem érted meg.
ezeknek az embereknek ugyanúgy segítenünk kell, mert a társadalomnak nem szabad különbséget tennie a beteg emberek között, a betegség oka alapján. mellesleg erősen relatív, hogy ki az, aki nyilvánvalóan tehet róla, és ki az, aki nem.
a társadalom pedig nem lehet relatív.
hiába kapálóztok, a demokrácia így működik. -
Kívánom ez legyen életedben a legnagyobb örömöd! -
na akkor kis is simogassa meg magát? 
arról nem tehetek, hogy szövegértelmezési problémáid vannak -
Akkor ok, elnézést nem értettem. -
Azért zavar, mert van mellette egy csomó olyan más betegség amire jóval több támogatás mehetne. Sőt, van egy csomó olyan amit nem is támogat az állam egyáltalán. Ha megszüntetnék a dohányosok támogatását akkor máris több pénz jutna más dolgokra. Na ez zavar engem!
A jó lelkű-rossz lelkű tézised abban erősen hibádzik, hogy z nincs rá írva az emberekre. Míg a dohányzás igen. Tehát amíg nem lehet ilyen dolgokat egyértelműen megítélni addig maradjunk azoknál a dolgoknál amiket meg lehet. -
ba32107 #14766 Butaság az, hogy ilyen tragédia után is szívják azt a sz@rt.
Pont ezt mondtam én is.
Az öröklött hajlamot pedig a rákra értettem. -
Nagyon ügyes vagy. Ismételten simogasd meg magad. 
Számomra nem volt egyértelmű, hogy mire értette a hajlamot mvel nem írta le.
De ha én benéztem akkor ti is. Ugyanis ha nem jött volna le, akik tüdőrákban meghaltak, azok kivétel nélkül erős dohányosok voltak. -
Itt nem osztanak ilyenkor
?
-
Fbn Lx #14763 és miért zavar az egyeseke3t, hogy a fizetéséből havonta teszem azt 50 forint a dohányosok kezelésére megy el?
alapból rohadt egoista nézet az, hogy pfúj, őt ne is kezeljék, mert köcsög dohányos.
már alapból, hogy a f@szba ítél meg így egy embertömeget valaki?
Az, hogy szar ember, vagy jólelkű, kellemes ember, vagy akár "archangel" társadalomközpontú szemléletét tekintve hasznos-e a társadalom szempontjából... na ennek rohadtul nincs köze ahhoz, hogy valaki dohányzik, vagy nem.
én speciel szívesebben fizetnék egy józan gondolkodású, jólelkű tüdőrákos után, mint egy elvi tömeggyilkos arkéndzsöl után.
a látatlanban tömegeket elítélő emberek sötétebbek, és haszontalanabbak az én szememben mind civil, mind társadalmi szempontból, mint a tüdőrákosak.
-
te meg annak, hogy mennyi adó van egy átlagos (500-700 Ft-os) cigarettában
részemről a téma befejezve -
ATOMFAIL!!!
ki mondta, hogy a dohányzás hajlamát örökli? :DD
a rákra értette, hogy öröklött hajlam
"Öröklött hajlam lehet magas vérnyomásra, epilepsziára, elhízásra, rákra.... stb" ezt te magad írtad -
ne haragudjatok, hogy beleszólok, de nem lehetne skippelni ezt a bagós témát? -
Nézz utána mennyi pénz megy a közösből a dohányosok kezelésére... -
Ezt magyarázd már meg nekem, hogy mi ebben a butaság.. Mert butaság az van benne de nem hiszem, hogy ugyanarra gondolunk. Butaság az, hogy ilyen tragédia után is szívják azt a sz@rt.
Na meg az is számomra újdonság, hogy valakinek öröklött hajlama legyen a dohányzásra. Öröklött hajlam lehet magas vérnyomásra, epilepsziára, elhízásra, rákra.... stb., de dohányzásra, hát, ne haragudj, de ilyen szamárságot nem hallottam még. -
Saját motor -
Saját motor -
Fbn Lx #14755 pedig nagy igazság, hogy a saját életeddel te rendelkezel, és úgy baszod el, ahogy akarod.
ha a szerettei nem b@sszák meg azt az embert aki látványosan nikotinfüggő, akkor meg feleslegesen sírnak.
a TB-t meg felesleges belekeverni. nagyon divatos manapság, hogy "az én fizetésem, az én járulékom, arra költsétek, amire én engedem!"
egyrészt túlzottan felértékeled önmagad és a fizetésed.
másrészt meg kurvasok dolgot fizetsz még amit nem szeretnél, neked nem fontos, viszont a társadalom működéséhez szükséges. hogy ne essünk olyan szélsőségekbe, mint amikben te gondolkodsz. -
Fbn Lx #14754 amúgy tömegközlekedést használok, de rövid távra mindenféle közlekedési eszköz nélkül célszerű.
a gördeszkát meg nem tekintem közlekedési eszköznek, trükkökre jobban alkalmas, mint haladásra. ha forgalmas nagyváros akkor azért, ha dombos vidék akkor azért. -
Fbn Lx #14753 az én listám élén meg a tökéletesen intoleráns, egoista díszpolgárok állnak. -
ba32107 #14752 Na ez butaság...:S
Nekik még öröklött hajlamuk is lehet. -
Hogy ez mennyire igaz, a délelőtt folyamán jutott valami az eszembe. Szóval egy picit visszatérve a tegnapi témához.
A tavalyi év folyamán meghalt az egyik dohányzó barátom édesanyja tüdőrákban. A srác saját elmondása alapján eléggé szenvedett az anyja nem rövid ideig amíg elhunyt. A srác még ennek a tragédiának a hatására sem hagyja abba a dohányzást és ő is napi egy dobozzal elszív kb.
(Egyébként a tavalyi év folyamán elhunyt még egy haverom édesapja szintén tüdőrákban (ez a haverom is dohányzik és ő sem hagyta abba) és egy volt középiskolás tanárom szívinfarktustól. Ő is erős dohányos volt.)
-
legjobban egyértelműen az autót szeretem -
Cat 02 #14749 Szeretek gyalogolni, de ha van busz (sosincs :D) akkor azzal mek. -
Saját autó / motor -
Bicikli -
motor...mi még csak egy simson de majd jövőre:D -
BICIKLI RULZIK!!!!!!!!! -
Ott a pont^^
Kecije, jövőre ősszel má én is dzsalhatok normális motorral, nem csak kis fos 70 es honda dioval-.-""" -
bicikli -
húzz innen, hülye buziverő hetero! ez a mi topicunk!!!44 asd:SDS:AS -
Vegas #14741 bigilli :ö -
kuss má buzikáim!!!44négyhat
-.-' -
motor -.- -
jah, rohadt heterók :DDDDDDD -
ide csak buzik járnak különbenis :)AS:DA:S: