127612
-
Teljes titokban tartom a nyereményt, jótékonykodok / befektetem, minimálisat költök magamra, hogy senki se tudja meg. -
Teljes titokban tartom a nyereményt, jótékonykodok / befektetem, minimálisat költök magamra, hogy senki se tudja meg.
-
Motor / bicikli
(Roppant negatív tömegközlekedős élményem óta, ahova nem tudok a fent nevezett járművek valamelyikével eljutni, oda nem is megyek).
off
A dohányos kérdésre egy pillanatra:
Az egyik fele az ugye, hogy nem tartok magam sem igényt arra, hogy a rohadt cigifüstöt kelljen beszipákolnom, de a másik oldala pedig az, hogy nem igen van ma Magyarországon olyan közterület, ahol ne lenne halomban a cigicsikk (buszmegállóban, parkolóban, parkokban...stb.) Meg akik a kocsijuk hamutálját az utcára ürítik...:-/
Nem minden dohányos ilyen, de sajnos a java részük végtelenül gátlástalan.
Aki a saját egészségére szarik, attól hogy is lehetne elvárni, hogy másokéra és a környezetére vigyázzon?
on -
Már miért lenne agy,és lelki beteg?Nekem pl nincsen semmi bajom az élettel,de kockulok a gép előtt is(bár mostanság már alig játszok,csak a zinetrnet).Aztán mégsem vagyok elmehibbant:) Legalábbis még senki sem mondta,max itt fórumon verik egyesek a nyálukat
-
rumkola #14812 Természetesen dohányosokból.
Viszont a gép elött kockuló tizenéves barmok szinte mindegyike agy és lelkibeteg. Legalábbis a kommentjeik alapján biztosan. Talán én is...
-
-
Hát ha valaki egyszerüsít az Te vagy!
"az életed során RENGETEG káros dolgot csináltál már eddig is, és TUDATOSAN tetted mindezt."
Ehhez kétség sem fér! Bebuktad mert nem tagadom le! Csakhogy van egy kiba* nagy különgség! Az lehet, hgoy rengeteg káros dolgot csináltam, de az egészen biztos, hogy mindezt nem rendszeresen és főleg NEM OLYAN MÉRTÉKBEN, hogy abból nekem akár rövid, vagy hosszú távon egészségügyi problémám legyen! Vágod a különbséget??? Mert elég nagy!
Ez olyan, hogy lehet alkoholt fogyasztani amiből nem ered tartós egészségügyi károsodásod és lehet úgy is, hogy bele döglesz. Remélem nem kell külön rávilágítanom számodra, hogy nem ugyanaz a kettő!
Szóval NE egyszerüsíts! -
És kik közül kerül itthon több ember kórházba?Dohányosokból,vagy gépezők közül?Kiknek kell nagyobb arányban kezelés? -
Fbn Lx #14808 nagyon leegyszerűsíted a dolgokat, hogy átformáld őket arra a képre, ahogyan te azt látni szeretnéd.
az életed során RENGETEG káros dolgot csináltál már eddig is, és TUDATOSAN tetted mindezt. Felesleges ezt csak a dohányzásra kiterjesztened.
aki napi 10 órát gépezik minimum, az is tudja, hogy káros.
Hát ne fizessük már a TB-jét, mert a hülyegyerek szándékosan ül annyit a gép előtt.
:-/
Az ember hajlamos gyakran elkövetni dolgokat, melyekről van tudomása, hogy káros - de élvezi.
ilyen az emberi természet. Azt hinni, hogy csak azok az emberek hivatottak az egészségre és az életre, akik tökéletesen megvetnek mindent, ami valamilyen formában káros lehet, hülyeség. már-már fasiszta nézetről győzködsz engem.
Magadat ilyen emberek közé besorolni pedig nem más, mint egoizmus.
ha azt mondod, nem csináltál még semmit, amiről tudtad, hogy nem feltétlenül jó neked, nem fogom elhinni. mert lehetetlen.
Az ember nem tökéletes. Mérlegel, és követ el hibákat. Te is követsz el, neked is van rossz oldalad, de nem vonjuk meg tőled az egészségügyi ellátást. ez így fair. igenis a demokrácia így működik, nem szólva bele az emberek szokásaiba. -
Vazz. De most komolyan! Neked az jó, hogy szándékosan félre érted a dolgokat? Nem az a célja, de tisztában van vele, hogy káros és mégis csinálja!
"Senki nem úgy ül az autóba, hogy én most balesetet fogok amiben leszakítom az arcom. A baleset egy olyan tevékenység közben történik aminek nem feltétlen következménye maga a beleset. Ergó ez nem TB-s dolog.
Míg a dohányzás egy olyan tevékenység aminek minden másodperce káros! Remélem érted a különbséget." - #14715 -
Ja és nem, a demokrácia nem így működik. A demokráciában nem jár minden mindenkinek. Az a komunizmus! -
Fbn Lx #14805 "De igen kell. Mert aki szándékosan okozza magának a betegséget - még egyszer kihangsúlyoznám, hogy szándékosan az igenis fizesse magának a kezeléseket!"
aki rágyújt egy szál cigire, annak nem az a célja, hogy tüdőrákos legyen.
ennyi erővel aki autóba ül, annak az a célja, hogy becsússzon egy kamion alá.
ez kérlek faszság :c -
Ezért nem jutunk soha egyről a kettőre....
Leszarom ki miért kezdett el dohányozni. Nekem sincs és soha nem is volt könnyű életem mégsem dohányzom. Ez a lelki eredetü maszlaggal meg tudjátok kit etessetek. Állandóan ebbe kapaszkodnak a dohányosok, közben meg egy nagy bullshit az egész. Ismerek olyat nem is egyet akik több évnyi rendszeres dohányzás után leszoktak. Semmi másra nem volt szükségük csak elhatározásra és kitartásra.
"nem szabad különbséget tennie a beteg emberek között, a betegség oka alapján. mellesleg erősen relatív, hogy ki az, aki nyilvánvalóan tehet róla, és ki az, aki nem."
De igen kell. Mert aki szándékosan okozza magának a betegséget - még egyszer kihangsúlyoznám, hogy szándékosan az igenis fizesse magának a kezeléseket! Azt pedig nem relatív, hogy ki tehet róla. A dohány mérgező anyagai igen könnyen kimutathatók a szervezetben.
Egyébként pont ezért lett volna jó egy több biztosítós rendszer. A dohányosokkal több TB-t lehetett volna fizettetni mivel nagyon egyszerüen kimutatható, hogy a dohányosok sokkal többször szorulnak egészségügyi kezelésre! -
[center][apro]bmx -
lord nihilus #14802 ha nem kell sietni ahova megyek akkor szeretek gyalog menni esetleg bicivel -
cargame #14801 Biciklivel...a favorit...de a suliba autoval visznek... -
én imádok vezetni,a kocsimat is imádom pedig már 17éves,de ha valahova időben akarok érkezni békávéznom kell. hihetettlen ami mostanában a városban van csucsforgalom 6-20ig,de megyeri hid azmá van 67milliárdért meg járhato utak sok 100M.ért,csak épp kib@szott sokan vagyunk rajta. -
Nem szavaztam, mert ugyanúgy járok gyalog, mint bicajjal, vagy kocsival. Attól függ hova kell menni és mikor/mennyire sürgős -
gyaloglás rulázs -
"ergo az államnak megéri."
Akkor mégis miért költ annyit az ellenkampányra, és tiltja be a különféle reklámokat (ami igen nagy bevételkiesést okoz.) -
Hűha...akkor most mire is szavazunk ??
kipufogófüstre vagy a cigifüstre ? -
ba32107 #14795 Szerintem ezek a költségek többszörösen visszajönnek a cigi adójából......ergo az államnak megéri. (remélem nem mondtam hülyeséget, javítson ki valaki, ha tévednék!) -
ba32107 #14794 Onnan, hogy az autó manapság elengedhetetlen. Aki megengedheti magának, az nem fog lemondani róla. Persze embere válogatja, de szerintem akinek volt balesete, ez miatt nem fog buszozni / vonatozni stb. Legalábbis a nagy részük.
Itt most nem arra gondolok, aki halálos balesetet okozott, hanem egy átlag valaki, aki csak részese volt annak. Tehát én kizárólag a sokkhatásos részre céloztam. -
A:_D:A_DS:A_:D_A:_DS de yot röhögtem xd -
Nézek híradót, olvasok újságot. Sok baleset végződik halállal, arról viszont ritkán hallani hogy olyan ember okozzon balesetet aki egyszer már majdnem meghalt.
A kisebb balesetek amik nem kerülnek be a híradóba/újságba azokban valószínűleg nem is történt nagyobb sérülés.
Viszont én is visszakérdeznék:
Te honnan gondolod hogy, ha valaki egy nagyobb balesetet okoz, akkor utánarendszeresen visszaül az autóba. -
ja, kéne a városokba kipufogó, és nem kipufogó helyeket létesíteni :O
a nem kipufogó övezetekben csak tolni lehetne a járműveket
-
"Sport cuccokkal egészségesebb a dolog, viszont lassabb a haladás"
Azért bicikli tud gyorsabb lenni busznál,és nincsen dugó.
Amúgy szerintem legkényelmesebb a saját kocsi. -
rohatt autosok motorosok szennyezik a levegőt idegesít a füst tilcsák ki :| -
szerintem át is írhatjukl a topik címét "dohányosok"-ra vagy "hova kerül a társadalombiztosításom"-ra (: -
Konkrét számokat nem tudok ezzel kapcsolatban (csak viszonyításképpen: egy gyulladás "kezelése" magánkórházban 15-20K, (2x alkalom))
Az állam miért ellenzi a dohányzást(reklámok tiltása, szöveg a dobozon kampányok stb)?
1 Azért mert szeretnék hogy az ország polgárai sokáig éljenek és kelljen fizetni a nyugdíjt?
2. Mert NAGYON sokba kerülnek a kezelések, sok ami élethosszig tart. (azaz nem 5-6-10 alkalom) -
ba32107 #14786 Akik túlélnek egy komolyabb balesetet, azok nagy százaléka soha többet nem ül autóba, vagy azért mert a hullaházban végzi vagy mert akkora sokkot kapott vagy stb.
Ez egyáltalán nem biztos. Honnan veszed? -
nem is rólad beszéltem, csak a többi nagyokosnak akik azt akarják h saját pénzén (így is azzal teszi) gyógyíttassa magát... tudom h nem csak rákot okoz... az meg h ne is vegye föl már más kérdés, abban a megelőzést kéne fontosnak tartani, de mint az alkoholnál vagy a drognál ez sem túl eredményes nálunk -
"de mi a tüdőrákosokról beszéltünk nem? :)"
A dohányzás nem csak tüdőrákot okozhat.
"am meg aki olyan helyzetben nem teszi le az dögöljön meg"
Lehetőleg ne is "vegye föl" és mindenki jobban jár.
"még alanyi jogon kijár neki a gyógyítás"
Ezt nem tagadom, és nem is állítottam ennek ellenkezőjét -
de mi a tüdőrákosokról beszéltünk nem? :)
am meg aki olyan helyzetben nem teszi le az dögöljön meg, de attól még alanyi jogon kijár neki a gyógyítás, a lehetőség a gyógyulásra, ezt nem veheti el tőle senki, ugyanolyan része a társadalomnak mint bármely másik ember! -
1, én nem azt mondtam hogy ne gyógyítsuk a dohányosokat.
2, azt aki gyorsan hajt vagy szabálytalankodik, elég keményen büntetik, megpróbálják megelőzni a balesetet. (dohányzásellenes kampányok is vannak de nem sokat érnek...)
3, Akik túlélnek egy komolyabb balesetet, azok nagy százaléka soha többet nem ül autóba, vagy azért mert a hullaházban végzi vagy mert akkora sokkot kapott vagy stb.
Viszont az érelmeszesedésben szenvedő dohányosok nagy része nem teszi le a cigarettát. -
honnan tudod? mutass írásos példát rá és elhiszem h az aki egész életében fizeti a tb-t az ha beteg lesz többe kerül mint az elötte befizetett 20-30 évnyi tbje -
Többe kerülnek a kezelések+gyógyszertámogatás, mint a befizetett TB+ a dohánycikkek adója. -
ba32107 #14779 
-
ezzel a felfogással akkor én meg azokat nem gyógyítanám meg akik motorral vagy autóval gyorshajtás miatt balesetet szenvednek (és itt legtöbb esetben még mást is bajba sodor vele aki nem tehet semmiről) pedig látja a kilóméter órát, tudja h gyorsan hajt, ő választotta h nem a megengedett biztonságos sebességgel hajt, tehát dögöljön meg, az én pénzemet amit a tüdőrákom kezelésére akarok fordítani azt egy ilyennek ne adják oda! -
de miért a ti pénzetekből gyógyítanák?? ezt qrvára nem tudom még mindig felfogni, az az ember ugyanúgy fizeti a tb-t mint te, szal a saját pénzéből gyógyúl, neked meg gecire semmi közöd hozzá h mit csinál!