127612
-
emberből van elég, szaporodunk mint a nyulak
nem kár értük
a lényeg az, hogy ne minket irtsanak ki, hanem mi másokat
mi gyarmatosítsunk, raboljunk össze mindent, ne pedig mások minket
régen is ez ment, csak az emebrek nem voltak ennyire kényesek
(gondolom most vissza fogsz maradni a fejlődésben, mert ilyet irtam :) -
Rundstedt17 #18068 pontosan -
linket a gázmezőről, meg hogy eladtuk -
a szocializmusban volt nagy divat, hogy mindent az állam csinál, nem kell mindent az államnak csinálnia -
És ha nincs olaj akkor nyírjuk ki az összes arabot,vigyük el az ő olajukat,csak h. több olajunk-pénzünk legyen,mi?? -
Rundstedt17 #18064 Szerintem meg hiába magyarázod úgyis megy majd az észosztás de pedig akkoris minden ész érv ellenére az angolokat kellett volna támogatni..igaz hogy semmit nem ígértek,igaz hogy abszolút nem tudtak segíteni,igaz hogy legfőbb kereskedelmi partnerünk Németország volt...De nem számít ki kellett volna véreznünk Angliáért... -
Zóanagyvarázsló #18063 Valóban nagy ötlet lett volna elérni, hogy a németek már akkor megszállják az országot, pláne hogy nyugatról semmire nem számíthattunk ("engedjetek a németeknek, amíg tudtok, ne csináljatok hülyeséget, de minket ne támadjatok" - ez is nagyon hasznos tanács volt), és a térség későbbi nagyhatalmi játszma szerinti felosztása ettől független volt.
Hogy esetleg Észak-Erdélyt megtarthattuk volna? Ez számomra inkább spekulációnak tűnik, akkoriban pedig még nehezebb érdekesebb lett volna erre játszani. Egy jól időzített kiugrás többet ért volna, de még azt sem sikerült összehozni. -
Ok, ez most olyan hogy már rég lennének alternatív üzemanyaghajtású autók, de a kormánynak nem áll érdekében ez az egész.. a mostani hibridautók kb. viccek az egészhez képest..
az olaj még mindig nagy üzlet, anélkül USA a fasorban se lenne -
Nem tudom eldönteni, nincs véleményem. -
sok "metszettfaszútól" mit vársz..? ezek még az anyjukat is eladnák!!
-
"csak a pénzért tört ki"
Így van,a sok hülye amerikai örül a rohadt olajuknak,míg ártatlan emberek lemészároltak.
Egyszer ezt még nagyon megbánják (legalábbis remélem). -
ami makó alatt van gázmező vagy olajmező nem tommá azt is eladták... (ha megtartottuk volna állítólag magyarországnak kb 100 évig elég lett volna... na most ha ez igaz akkor akár függetlenné válhattunk volna az oroszoktól sőőt akár még bevétel is lehetett volna belőle) de nem... az ország csak azért is eladta... -
Rundstedt17 #18057 Érdemes volt belevágni a háborúba.
Azoknak pedig akik azt állítják hogy ebbe a háborúba csak egy nagyon szűk réteg járt jól azok szűk látókörűek...egyáltalán létezett olyan háború ahol mindenki jól járt vagy a többség komoly hasznot húzott belőle?persze hogy nem...tehát most nem így kell nézni...Igen megérte mert ingyen olajforrás egy ellenlábas kikapcsolása helyére pedig engedelmes bábkormány.Azt kell mondjam nem rossz.Az hogy a lázadók megölnek néhány katonát nem sokat dob a latba,attól még a helyzet változatlan marad.A helyzet az tehát hogy:
- ingyen olaj
- egy amerika ellenes ország lekapcsolása
- egyúttal engedelmes bábkormány telepítése
- megfelelő bázis az esetleges további intervenciókhoz(irán,szíria) -
kicsit sokat írtam, de remélem azért érthető. :) -
Valaki még említette itt, hogy költhették volna kutatásokra, vagy az oljatól való független módszerek fejlesztésére. Kérdem én: minek?? Azokat már ígyis kurva sok helyen kutatják, aztán majd ha egyszer eljutnak oda, hogy hoppá, ez tényleg kurva jó! Na akkor már rég kik kezében lesznek ezek a kis ügyes tudósok? Kik adnak nekik fizetést? Hát nem az állambácsi, arra mérget vehetsz. Plusz ha még hozzáveszem, hogy itt van például Mo., ahol még a politikusok sem tudják, hogy mi azaz innováció, akkor állíthatom, hogy ha itt van valami okos gyerek, aki feltalál valamit, akkor 100% hogy nem itthon fogja tovább fejleszteni, mert az állam szarik rá, és külföldön kurvára megszedheti magát az ötletével, és még könyebb dolga is lesz (fejlesztő csapat, modern műszerek, stb). Aztán meg megy a sírás, hogy magasak a gyógyszerárak, meg minden magas.
na én erre mondom azt, hogy PFFFFFFFFFFF. -
Csak az járt jól akinek eddig is jó volt. -
ezt úgy hívják, gazdaság élénkítés
USA nem importból szerzi be a fegyvereit, hanem maga gyértja, így biztos megélhetéshez jut egy csomó ember, adóbevétel, a munkások házat vesznek, fogyasztanak, stb -
Sztem alapból hülye a kérdés. Nagyon sok embernek megérte, de nem azért, mert "jajdejó meghalt szaddám, meg irak már nem fenyeget atommal". Egyáltalán nem. A második VH óta szinte minden háború (beleértve az orosz-afgánt és az USA-Vietnám háborúkat is) csak a pénzért tört ki. Tök mind1, hogy az oroszok vesztettek-e vagy vagy az usa vesztett-e. A céljuk csupán az volt, hogy leteszteljék az új fegyvereket (lásd Napalm, helikopterek, stb), hogy aztán eladhassák őket a kisebb csoportosulásoknak pl Afrikában, vagy a zsidóknak, de még számos helyet lehetne mondani. Arról nem is beszélve, hogy milyen jó lesz majd a Közel-Keleti államokban olyan kormányt felállíttatni, amelyik olcsóbban szállítmányozza az olajat. Egybkt régebben a neten közkézen forgott egy prezentáció, amiben pont az ilyen közel-keleti háborúkat boncolgatták. 1 éve voltam egy kisebb pénzügyi tanfolyamon, ott levetítették nekünk (akinek egybkt ez még megvan a tiltás ellenére, az elküldhetné valahogy). Ezekre persze még jönnek a korábban említett újjáépítésekből származó pénzek (amiket megint a nagytőkések végeznek ofkorz), de még lehetne sorolni. Nos hát ennyi. Szavazni nem fogok, a kérdés, mint mondottam, túl komplex ahhoz hogy ide lehessen kitenni. -
és ha megnézem a két filmet, akkor mi van? -
Szűk réteg járt jól........akiknek eddig is volt... -
csupán megjegyezném, hogy mi támadtuk meg az oroszokat, nem fordítva
hol lettek volna? elfoglalták európa másik felét + pofánverték a nácikat
nem kellett volna a németek talpát nyalni, nem kellett volna papírbakancsban, kerékpárral megtámadni a SZU-t, még Erdélyt is visszakaphattuk volna -
szerinted ezt a pénzt elásták vagy elégették, esetleg odaadták az irakiaknak? jelentős része fog elmenni K+F-re, meg ugye egy csomó ember dolgozik a hadiiparban, olajiparban, persze lehetett volna belőle inkubátorokat is venni, de akkor az inkubátorgyártók jártak volna jól :) -
a háború utáni újjáépítésben kiba. nagy lóvé van, na ők tuti jól járnak -
Nekem meg attól áll fel a szőr a hátamon hogy minden 70-es évek beli hippi gondolatot beskatulyáznak az emberek, mondván be voltak drogozva meg rózsaszín felhőben éltek. Itt van Fbn Lx példája. 30 évvel később benne is (meg még rajta kívül jópár másik emberben is) felmerült ugyan az a gondolat, pedig gondolom nem brogos hippi (az ma már nem menő, LOL)
-
Csak egy nagyon szűk réteg járt jól. -
Igen ez ogaz, nem is gondoltam bele, egy kis rétegnek tényleg megéri az eredménytől függetlenül is, ha megnyernék az az egész USA-nak megérné. -
Nem tudom eldönteni, nincs véleményem.
-
Ha nem nyerik meg akkor is jol jar ezzel egy csomo katonai ceg(+reszvenyesek), Lockhead Martintol kezdve Boeing, Northrop Grumman Corp, General Dynamics Corp stbstbstb. Bush ugye 2001utan is iraq utan is novelte a katonai kiadasokat. Szoval jo uzlet volt az annak aki benne volt/van. -
Cat 02 #18041 Lord of War önmagában is üt :P -
Ha megnyerik, akkor gazdaságilag megéri (mint minden megnyert háború)
Ha nem nyerik meg akkor nem éri meg.
Ha olyan szempontból nézzük hogy hány ember halt meg vagy nyomorodott meg akkor semmiképp sem érte meg. -
Ebben hatalmasat tévedsz. Ráadásul fogadni mernék, hogy úgy mondasz véleményt, hogy egyik filmet sem láttad. Pedig az első konkrét történelmi tényekre épül, mégha a film összes részlete nem is feltétlenül fedi az igazságot, de a film fő motívuma 100%-ig igaz. Akár a film megnézése nélkül is lehetne róla beszélni mert történelmi tényről van szó benne.
A második film igaz voltára pedig nincs is jobb bizonyíték annál, hogy megnézed, hogy Afrikában milyen fegyverekkel ölik egymást.
Szóval ajánlom megtekintésre ezeket a filmeket ilyen sorrendben. Neked pedig különösen. -
1. Ennek semmi köze a kérdéshez.
2. Ki az aki saját nevén regisztrált itt, vagy az adatlapján megadta a nevét, lakcímét, telefonszámát?
Nőj fel. -
te meg egy noname valaki. téged se. -
Hollywoodi filmek. Nem lehet őket komolyan venni. -
Naív vagy. :))
Nézd meg a Charlie Wilson háborúját majd közvetlenül utána a Fegyvernepper (Lord of war) c filmeket. Ütni fog garantálom. -
csak ott játszák a sheriffet ahol nyereséget szagolnak
Ez így nem igaz. A délszláv konfliktust nélkülük Európa nem oldotta volna meg, vagy sokkal később. Meg Szomáliába is elmentek. -
Csak egy nagyon szűk réteg járt jól.
(ami nem olyan szűk de nekik megérte) -
Nem érte meg háborúzni. -
Nem érte meg háborúzni.
aki erre nyomott...nem értem...a háborúk mögött mindig valamilyen gazdasági/politikai érdek áll (bár többségében gazdasági)
mégis holvoltak az amerikaiak amikor az oroszok megszálltak minket?
csak ott játszák a sheriffet ahol nyereséget szagolnak (öböl-háború, vietnám -bár utóbbit jól beszopták) -
igen, azok jól jártak akiknek érdeke az, hogy olaj legyen a birtokukban...
bin laden meg csak bűnbak volt, amerika szépen megcsinálta a körülményeket egy "szent háborúnak"