127612
  • RoR zsozso
    *Az alkoholon és a cigin
  • Taranov
    Lehet, hogy te már tudsz valamit, amit én még nem :) Eddig abban a hitben éltem, hogy az ebéd utáni borocska, vagy az esti sör a meccs mellé még egészséges is. Most vagy én tévedtem, vagy ha igazam volt, akkor a ma illegális drogok kifejezetten az egészségünket szolgálják. Szerintem mindenképp legalizálni kell :)
  • RoR zsozso
    Az alkoholon és a kávén nem csodálkozom.
    DE A KÁVÉ??!!
  • panther112
    Hozzáteszem, hogy én örülnék, ha az alkoholt is csak patikából lehetne beszerezni, és végre oda kerülne, ahova való, a kemény drogok tetejére. Meg az is jó lenne, ha nem csak 20 éve függő heroinistákkal lenne kiplakátolva időnként a város, hanem alkoholbetegekkel is. (Bár az is igaz, hogy azt meg minek, irl is lát az ember belőle 20-30-at a BKV-n naponta, nem kell a plakát...)
  • Pepsi Twist
    Gandzsa 4 eva'
  • Mersant
    volt 1 kutatas ahol vizsgaltak mi mennyire karos es menynire okoz fuggoseget. az alkohol, a kave, es a cigi mind elorebb voltak mint a fu. sajnos mar nem tudom hol lelheto fel ez a lista
  • panther112
    Dél-Amerikában nem kokain-t fogyasztanak, hanem kokalevelet, és annak semmilyen tudatbefolyásoló hatása nincs, kb. olyan, mint a kávé. A kokain csak akkor hat, hogyha kellőképpen gyorsan viszik be a szervezetbe, a kokalevél pedig lassan bomlik le, ezért annyit fog csak érezni egy levélrágó, mint egy kávéfogyasztó. Kokalevél rendszeres rágásával egészségben le lehet élni 90 évet, kokainfogyasztóként nagyon nem.
  • CamelX
    Amúgy PRO-legalizációs nézőpontom: ha tényleg gyógyszertárakban lehetne hozzájutni, kontrollálva lenne életkor és minőség szerint, és az államnak is befolyna belőle adó. Ezt nem akarják azok akik ma élnek meg ebből és a hajógyári szigetre járás legnagyobb problémájuk hogy a Lambojukkal vagy a Merdzsójukkal menjenek "partyzni". A társadalom se kész rá, azt is aláírom, aki ilyen lépést megtenne párt, az egyből repülne. Majd 1 másik generációban, talán a mi utánunk lévőben, akik már nyitott szemmel járkálnak majd.

Ja és esettanulmány: Amerikai alkoholtilalom idején virágzó feketegazdaság. Akit érdekel olvasson utána bővebben
  • panther112
    " A kábszerre még szerencsére nem szoktak rá az emberek"

Ez most komoly, van 2008 végén olyan internet hozzáféréssel is rendelkező ember, aki nem tudja, hogy az alkohol az egy kábítószer, méghozzá talán a legkárosabb, mind orvosi, mind társadalmi szempontból?
  • CamelX
    Más kultúrákban persze, máshogy van. A Közelkeleten nem alkoholt fogyasztanak inkább, hanem úgynevezett "khat"-ot, ami egy éberséget és empátiát kiváltó növényfajta. Dél Amerikában a kokain a megszokott dolog, afrikai törzseknél a pszilocibin gomba, ázsiában a máktea, stb stb. És mindjárt jön majd valami okoskától a válasz hogy aki annyira akarja ezeket fogyasztani, az menjen ki oda :D :D
  • panther112
    Miért lenne baj? Ugyanazok az emberek lennének drogfüggőek, akik most alkoholisták, nem tök mindegy, hogy milyen szert használnak? Főleg, amikor nálunk a legkegyetlenebb szer, az alkohol érhető el szabadon? Nem lenne több drogfüggő, hiszen az alkohol is drog, függőségi szempontból ugyanúgy hat, mint akármelyik másik, és az emberek 17%-ában van meg aza gén, ami a függőséget kialakítja. Tehát semmilyen változás nem történne, csak annyi, hogy kevésbé káros anyagokat használnának a drogfüggők, mert nem csak alkoholisták lennének, ami egyértelműen pozitív változás.
  • panther112
    Heroin-ra se fogsz rászokni egy használat után, én is próbáltam, meg egy ismerősöm is, sőt egyik unokatestvérem is, és senki nem szokott rá. Ez is afféle urban legend.

Azok a drogok, amik ma illegálisak mind kevésbé károsak az alkoholnál. A baj pusztán annyi, hogy az emberek az alkalmi drogfogyasztó fogalmával nincsenek tisztában, és a masszívan leépült drogost (többnyire heroinistát) vetik össze önmagukkal, mint alkalmi alkoholfogyasztóval. Holott azt a totál elveszett öntudatlan alkoholbeteggel kéne összemérni, akkor látszódna, hogy a heroin semmivel (sőt kevésbé) káros, mint az alkohol. Csak az alkohol ugye nálunk szent, és sérthetetlen, reklámozzák a tv-ben, újságokban, mindenhol. Alkoholt fogyasztunk ünnepek alkalmával, stb. Arab országokban van, hogy egyetlen pohár bortól meghal valaki, mert eleve úgy készül rá, olyan ideges, annyira fél tőle, mert tudja, hogy a tilosban jár.
  • RoR zsozso
    *be lehessen
  • Arnoux
    Max a füvet legalizálnám, de a többit semmiképp
  • RoR zsozso
    Bizonyos feltételek mellett igen.

Mint Hollandiába,gyengébb szereket a kis ABC-be is be lehet szerezni :D
  • CamelX
    "a legtöbben gondolom nem is próbálták még"

Nem is baj hogy így hiszed, nem kell mindenkinek mindenről tudnia :D
  • Taranov
    Azért azt ne felejtsük el, hogy az európai kultúrában hagyománya van az alkoholnak, ráadásul gazdasági szempontból is fontos a szerepe. A kábszerre még szerencsére nem szoktak rá az emberek, a legtöbben gondolom nem is próbálták még, és így van ez jól. Nagy baj lenne, ha ez változna.
  • extramagascsaj
    hát most sztem egy kis rush vagy zöld annyira nem nagy cucc alkalmanként...
  • Csuhai G
    "Szerintem teljesen mindegy lenne ha legalizálnák akkor se változna semmi."

Legalábbis nagy változásokra nem kéne számítani.
    Aki szeretné kipróbálni, így is bármikor hozzá tud jutni, aki pedig nem, az akkor sem fogja, ha legális.
  • CamelX
    sztereotípia: drog = függőség. na most aki kipróbál bármit is herkán kívül, az rászokik ha nem akar? pl. a speed eleve taszítja azokat akik nem elektronikus zenét hallgatnak, mert a hatását nem tudják hova tenni. Sőt elárulom, 1 joint-tól se lesztek olyanok mint Kurta a Scary Movie-ban, és nem lesztek gangszta repperek sem :)
    Hogy miért részesítik sokan előnyben az alkoholhoz képest? Talán mert többet ad, nem leszel tőle olyan szinten másnapos, és még emlékszel is utána a történtekre. Kockázat, az van persze, de meg lehet számolni a kezeteken hogy a nevesebb szórakozóhelyeken hányszor van razzia.

Meg lehet nyugodni amúgy, nem lesz legalizálva, mert bizonyos érdekképviseletek magasabb rendűek mint a ti hőn szeretett "állambácsikátok óvó karja"
  • panther112
    Azért az félelmetes milyen primitívek vagytok.

Szerintetek lehessen vezetni ittasan, ezt nem is kommentálnám.

Szerintetek az alkohol nem drog. Az alkohol a legveszélyesebb, és legerősebb drog, csak éppenséggel legális. Jóval veszélyesebb, egészségügyileg, és társadalmilag, mint a heroin. De azért csak propagáljátok, hogy milyen jó berúgni, bezzeg a szar drogosokat rakják börtönbe...
  • qtab986
    de talán az esetleges büntetés
    De nincs büntetés.
  • szjuca
    Egyéb:
    Aki lazulni akar rúgjon be inkább, ne drogozzon. Amúgy sincs a társadalmunk felkészülve ilyesmire, mint ahogyan arra sem, hogy pl. max. 2 üveg sört megihat az aki volánhoz ül.
  • Taranov
    Aki már rászokott, annak mindegy, de talán az esetleges büntetés, illetve a sok haláleset elriasztja azokat, akik még nem álltak rá.
  • xxxpaulxxx
    és milyen igaz:D De ne lendüljön:P
  • poppe
    nemtom, de rehabra járni is elég szégyenletes bizonyos körökben
    heroin más tészta, én a könnyű drogokról beszéltem :)
  • qtab986
    jó a bünti sztem, aki csinálja, az csinálja suttyomban,
    Te hol élsz? Milyen büntiről beszélsz? Áruld már el évente hány embert ítélnek el heroin használatáért?
  • ThisZip
    "miért vállal valaki egészségügyi kockázatot, miért ad ki pénzt erre a célra, illetve miért kockáztatja a büntetést."

mert önzők akik a saját boldogságukat keresik, persze nem veszik észre, hogy ez csak rövid távon jó

egésségtelen? kit érdekel? jólesik oszt csá!
  • Taranov
    Inkább a fejekben kéne rendet tenni azoknál, akik mégis csinálják.
    Arra a kérdésre keresem a választ régóta, hogy miért.
    Nekem eszembe nem jutna, még akkor sem, ha ingyen lenne, vagy ha nem járna kockázattal. (Most itt a büntetőjogi kockázatot értem, nem az egészségügyit.)
    Nem kell mindenkinek úgy gondolkodnia, ahogy én gondolkodom, pont ezért érdekelne, hogy miért vállal valaki egészségügyi kockázatot, miért ad ki pénzt erre a célra, illetve miért kockáztatja a büntetést.
  • poppe
    akkor turizmus nálunk is lendülne :D

amúgy nem, mi nem vagyunk elég kultúrált nép még ehhez... jó a bünti sztem, aki csinálja, az csinálja suttyomban, legalább kevesebben lesznek...
  • Taranov
    Ott is az van állítólag, az ott élők szerint.
  • ThisZip
    Ha ez megtörténne akkor szerintem még rosszabb lenne a helyzet mint most.
  • poppe
    az a legszélsőségesebb eset... nálunk egy olyanból káosz lenne :D
  • xxxpaulxxx
    te meg már az vagy rég háháhá
    vénfasz
  • kulabácsi
    lol büntethető leszel háháháhá
  • xxxpaulxxx
    legalábbis a drogot nem:P
  • xxxpaulxxx
    (2 hónap és 18:P)
    Egyébként meg nem szeretném:D
  • xxxpaulxxx
    Az komoly:D
    Gondolom itt régen voltak csak ilyen kérdések, hogy melyik a kedvenc színed, meg milyen állatokat szeretsz:D Ahogy telik az idő úgy durvulnak?:D
  • kulabácsi
    14-18 között

majd rájössz h van :D
  • kulabácsi
    bizonyos feltételek mellett..
    és csak bizonyos szereket...szvsz a heroint pl nem legalizálnám