127612
-
most is megbüntetik
de engyon soxor nem is szándékos
bele sem gondolnak abba, hogy amit tesznek abba valaki meghalhat -
extramagascsaj #18828
ez komoly?
-
A jogalkotással nincs probléma (ok van pár barom jogszabály). A jogalkalmazással van és a kényszerítő eszközök "használatával". -
amcsiban simán megteszil
anyuka ráhívta a 12 éves gyerekére a zsarukat, mert tetves nagyi ajándékát idő előtt kibontotta (a tetvedék nagyi már odatette a fa alá az ajándékot dec elején, szegény gyerek persze hogy nem bírta kivárni, zsaruk bilincsben vitték el, lopás vádjával állt a bíróság elé, kell ez nekünk ide is?) -
háát nem de mind1:) -
extramagascsaj #18824 nem piti dolgokra gondoltam...nyilván mindenért nem küldenek gyerekeket javítóba
de pl. ha felgyújtanak egy házat, vagy nagyon durván megvernek vkit, vagy a felelőtlenségéből meghal/megsérül vki...akkor igenis büntessék meg -
jogos!
-
extramagascsaj #18822 ez igaz
de sztem egy 10éves már éppen feléri ésszel,h most mi az amit szabadna,és mi az amit nem...
max nem mérlegeli h a tettének milyen súlya is van
de most ha legyintünk rá,h csak 10éves...csak gyerek...akkor azt csinál,amit akar felnőtt korában is,mert nem tanulja meg,hogy bizony megbüntetik,ha rosszat csinál
tény,h nem felnőtt...nem sittre kell küldeni...ezért vannak javítóintézetek...
amúgy pl. simán közmunkára is lehetne őket ítélni sztem... (nem útépítésre kell gondolni,de pl a területfenntartók közt sok rehabos van) :D
egyébként a jog és a büntetésvégrehajtás kishazánkban elég gyér...ezt mindenki tudja
nekünk betörtek a házunkba, meg lett a tettes
megölték keresztapám, meg lett a tettes
lecsuktak vkit? NEM
ennyit arról,h milyen ez az ország... -
a szűlőket akkor már jobban megcseszném, egyébként is a lopás tünet
de vannak szakemberek akik ezzel fogllakoznak, ehhez értenek, ők jobban tudják mint mi
nem rossz a mai szabályozás, nem rosszak az elképzelések, csak sajnos a közszfrábana többség csak akkor emeli meg a seggét, ha már ég a ház, tisztelet a kivételnek -
Azért nem egészen. A szülőknek is van ebben hatalmas felelőségük. Emlékszem én anno amikor fent a padláson dohányoztam 10 évesen a bátyámmal és apámék megtudták.... Akkora verést kaptunk. Eszembe sem jutott többet, hogy rágyújtsak. -
Akkor majd ha valami hülyeséget csinál a gyereked, akkor ne neveld meg, hanem küld javítóba. :) "Fiam, 50x rádszóltam hogy ne csináld, mész a javítóba."
-
Pedig ebben igaza van Mike-nak. -
nem csak ha így haladunk akkor az olajért tuti kitör valami háború... -
pontosan... mert "akkor nem kapok semmit? dejó akkor csináljuk még" téma jön elő... -
nem mondtam, hogy ne legyen következménye
Mo-n nagyon soxor csak akkor lép a hatóság, amikor már nagyon muszáj, mert basznak dolgozni
nézd meg mondjuk svédországot, dániát -
extramagascsaj #18814 olvass vissza! azt írtam,h TUDJA! -
Ez, a 2 dolog hogy függ össze nálad? Ha neked 12 éves korodban már magömlésed van akkor már dugni is tudsz meg gyereket is csinálni és akkor már büntethető is vagy? A fizikai felnőttség nem egyenlő a szellemivel. -
akkor sem tudja, hiába gondolod, hogy tudja, nem tudja, még nem fejlődött ki teljesen az agya
gyerek, érted -
extramagascsaj #18811 ha nem bünteted meg vhogyan (pl. javítóintézet),akkor soha nem is tanulja meg,h a tetteinek következménye van -.- -
neked ez a háború a mániád -
abszolut populista kérdés
nagyon kellemes azt mondani egy gyerekre, hogy zárjuk be, öljük meg, hiszen a cigókölkök lopnak, suliba verekedős gyerek megver esetleg, vagy akárki ellopja a cuccaid, kajád
csakhogy
egy 12 éves még nem igazán fogja fel a tettei következményit
ugyanis egy gyerek nem kicsi felnőtt
szavazati jogot is akartok nekik adni?
minden esetben meg kell vizsgálni a körülményeket, és segíteni
egy gyerek, nem elzárásra szorul ugyanis, hanem segítségre
akár még egy 18 éves is
Mo-n nem olyan nehéz börtönbe kerülni
hog mást ne mondjak, friss jogsiddal elcspasz valakit, aki meghal, te voltál a hibás, 2 év, odabent aztán friss hamvas testeddel te leszel az összes hazajáró macája
ha valaki nem visszaeső bünöző, és tényleg fiatal, lehetősg szerint el kell kerülni a börtönt, ez volna inkább a cél, nem lesteelni mert mondjuk volt nála mariska, stb
én például azt is mondanám, hogy 25-28 év alatt senki ne lehessen képviselő, mert addig az empátia készség sokaknál a nullához tart -
14. sok lány ebben a korban már gyereket szül, akkor büntessék is őket -
olvastam... de ez nem ilyen egyszerű... mivel te még 14 vagy hány éves vagy... mire te külföldre tunál menni az még legalább 6 év... és 6 év alatt bármi megtörténhet... az is lehet hogy háborúba fogsz kötelezően menni vagy kitudja... -
12 -
Úgy eltűnök majd mint szürke szamár a ködben =) -
ja ember... de milyen áron? -
én 12t nyomtam -
Lehet, de legalább EMBER marad... -
Nem is ebben az országban akarom sokra vinni... -
hát... ha így állsz hozzá hogy lopni csalni hazudni nem lehet akkor te nem fogod sokra vinni ebben az országban (ismétlem: EBBEN az országban) -
10 éves életkor. -
12 -
Nem csak a gyereket hanem a szülőket is meg kéne büntetni, akkor talán szánna időt is a nevelésre. -
16 éves életkor,engem aztán meg ne büntessenek 
Viccet félretéve,szerintem 14
Bár a kisebbségre külön törvény kellene,azokat 1napos kortól,akkor talán nem a gyerekeikkel lopatnának a rohadékok.
Asszem valaki írta hogy egy tíz éves gyerek nem tudja mi a "jó" és mi a "rossz".
Hát ez nagyon nem így van,egy normális családban élő fehér ember,már 6éves korára tudja hogy lopni,csalni,hazudni nem szép dolog.
Én például életembe először és utoljára loptam még óvodában egy zsírkrétát. -
Törődjünk bele. -
furcsak két darab #18790 es hozászolás van. -
ez nem ilyen egyszerű sajnos.
itt egy átfogó gondolkodásmód változás lenne a megoldás, de erre nemsok esély van. -
lazán le önteném penzinnel a kis cigo szurkálot és meg gyujtanám hagy szenvedjen.. -
Cat 02 #18791 Pedig nem. És ugyebár mint mindenhol itt is fennáll a hibás ítélet lehetőséges... És egy jó gyereket 10 évesen "bűzözők" közé küldeni (mert ugye a gyerekbörtönben is kell tanítás ...) necces. -
itt a szülő kezében van a felelőség...
De szemmel láthatóan megbukott.
kijön 14 évesen, és nemhogy megtört volna, még agresszívebb lesz..
Ha így van akkor a következő ítéletnél már vegyék figyelembe, hogy visszaeső.
nem lehet itt okosnak lenni az a baj :(
De igen. Aki nem tud beilleszkedni azt be kell zárni.