127612
  • extramagascsaj
    és szellemi fogyatékosnak sem születik senki?!
    egyébként több dolgot öröklünk a szüleinktől mint gondolnánk...
  • Fbn Lx
    ha rámutatsz arra, hogy faji különbségek igenis léteznek, rögtön lerasszistáznak.
    pedig ha belegondolsz, alapból mekkora elfogult idióta elmélet, hogy minden embertípus egyforma?
    nem arra utalok, hogy egyik jobb a másiknál, mielőtt valaki belém kötne. mert ezt nem lehet így eldönteni. Hanem arra, hogy a bizonyos embercsoportok igényei, életminősége, életútja, hite bizony eltér egymástól, és egy-egy mai, kötött eszméket valló társadalomba nem lehet beilleszteni olyan embercsoportokat, akik az életben, a boldogulásban más szempontokat keresnek. Akiknek az értékrendszere és vérmérséklete nem egyezik meg egy másik embertípussal.
    Tehát: nem azok a rosszak, akik nem tudnak beilleszkedni. nem mi vagyunk a rosszak, mert nagyon sok lehetőséget adunk rá. A hangsúly a különbségen van. nyilvánvalóan nincs akkor különbség mint egy pávián és egy gorillakolónia között, de az életmódbeli különbség nagyon hasonlatos.
  • Mike at home
    OFF!

úgy érzem lassan, hogy te szándékosan vagy velem ilyen
    leirtam, te leszarod
    kialakult az agyad 16 évesen? szerintem nem, de a kötözködés, faszágok összehordása, zsidózás, cigányozás már jól megy
    ilyen lenne egy budais diák? szégyen
    imádkozz, hogy kinődd

többiektől elnézést a személyeskedésért
  • qtab986
    Azt hiszem 1994-ben volt egy eset Szingapúrban. Fiatalkorúak összefirkáltak autókat meg ilyesmi. A wikipedia szerint ez volt a büntetés az amerikai állampolgárságú srácnak:
    four months in jail
    S$3,500
    four strokes of the cane

Aztán meg lehet nézni honnan indult Szingapúr és hol tart ma. Gazdaságilag, életszínvonal meg közbiztonság szempontjából.
  • Mike at home
    nem, nincs alapból gonosz gyerek, ez hazugság, max horrorfilmben
  • Mike at home
    azt kivánom neked, hogy aegy tündér változtasson téged egy évre cigánnyá, aztán majd megtudod mi az hogy előítélet
  • Mike at home
    de ilyen előfordul éves sziten 1-2
    a tövényeket nem az extremitások alapján kell meghozni
  • Rockynhooo
    30+
  • extramagascsaj
    nem mondom,h a nevelésnek nincs köze hozzá...van (80-90%-ban tuti)
    nem vagyok szakértő a témában...csak a személyes véleményem írom le a témában

lehet,h fiatal vagyok...de elég sok emberrel találkoztam már én is életemben...némi következtetést magam is letudtam vonni a tapasztaltakból...
  • Mike at home
    nem felnőttet, hanem 15 évest, és a kiskölök 10 éves volt, a kerületi a gyivisek meg évekig basztak csinálni bármit is, jó másfél évig, amikor a közfelháborodás akkora lett, meg pár halálosztó úgy gondolta, majd saját kezébe vészi az ügyet a kiskölyköt mimimum megöli, jé egyből haza tudták vinni
  • Pluskast
    Természetesen! A "fehér ember" sem ártatlan.
  • extramagascsaj
    de hogyan fejlődhet ki megfelelő értékítélet egy fejletlen lélekben,ha nem tanítják meg a következményekre?
  • Pluskast
    Szerintem azt nem mondta, hogy büntetlenűl kell hagyni. Itt a kérdés az, hogy egy 10, 12 éves gyerek szellemileg van e olyan fejlett, hogy felfogja tette következményeit. Pl ölhet e egy ennyi idős gyerek előre megfontolt szándékból?
  • Darukezelő
    Szép és jó, de te meg azt értsd meg hogy nevelésen alapszanak a dolgok. Ha valaki leszarja a gyerekét, akkor ne csodálkozzunk ha elkallódik. Ha valaki foglalkozik a gyerekével, akkor a gyerek is normális. Ez a két véglet van, eközött vannak a különböző dolgok, hogy ki hány éves korára érti meg azt amit, ez nem egy sablon hogy 10 éves korban már ez és ez van. Sok felnőtt tök gyerekesen viselkedik, miért is várjuk el a gyerektől a komolyságot? A média is nagy hatással van a gyerekre, nem feltétlenül a gyereket kell felelősségre vonni mindenért. Amíg Győzike üvölt főműsoridőben, addig ne csodálkozzunk ha rászokik a hülyeségre. Az országban kéne kis rendet rakni magunk körül, felnőtteknek, és akkor talán nem lenne ennyi barom tini.
  • extramagascsaj
    egyet értek vele
    mások az arányok...de azért nem csak a rézbőrű harcosok tehetnek rossz fát a tűzre
    bizony köztünk is van jónéhány égetnivaló...
  • Mike at home
    nem vitatkozom dilettánsokkal
    olvasgass szakirodalmat, gyermeklélektant, kriminálpszichológiát, nem én találtam ki, felesleges a szót itt szaporítani

13-14 éves kordra messze nem fejlődik ki a személyiséged, szerencsére
    sőt még 16 évesen sem
  • Pluskast
    Ok ez igaz. Viszont az is mutat valamit, hogy a bünözők nagyobbik része egy bizonyos etnikai csoprtból kerül ki. Ami szerintem a szocializációs problémák miatt van.
  • bardocz
    Jah és ha nem nevelik,akkor nézzük is el neki?
  • extramagascsaj
    sztem nem lehet MINDENT ráfogni a neveltetésre,meg bőrszínre...korra...nemre
    egyszerűbben is lehet nézni a dolgokat...vannak normális meg nem normális emberek
    van aki gonosz és kész...más meg nem
    (de nyilván sok minden alakítja azt,h milyen emberré válunk...)
  • Mike at home
    látta vki a Knallhart c. filmet?
    a srác most bűnöző vagy áldozat?
  • Pluskast
    2001-es adatot mondtam (akkor tanúltam kriminalisztikát az egyetemen )
  • Fbn Lx
    ez az elmélet sajnos a tapasztalatok, és a bűnügyi statisztikák tekintetében is hibádzik.
    Neked nem szúr szemet, hogy egy tizede akkora népcsoport NAGYOBB hányadát követi el a bűncselekményeknek, mint amennyit a másik rész, amit Magyarország egyéb kilenctizede kitermel magából?
  • Mike at home
    így van
    ha foglelkoznak a gyerekkel, szeretetteljes légkörben nő fel, de ugyanakkor nem kényeztetik el, nem kap meg mindent első szóra, akkor normális felnőtt lesz belőle
  • extramagascsaj
    10évesen mentem segíteni anyáméknak a munkában,mert felfogtam,h kell...
    másé meg lopni megy...
    ne mondjátok már, h nem látja a különbséget egy 10 éves gyerek e között?!
  • bardocz
    És 10 cigányból 9.8 bűnöző
  • Fbn Lx
    12 éves nem fogja fel a tettei következményét?
    mekkora maszlag szar érv.
    szerinted az ilyen esetek miről árulkodnak?
    szerinted ez a gyerek ha felnő, mit fog csinálni?
    nem fog ingyenkonyhán dolgozni, az biztos.
    figyelj, én 6 évesen már simán felfogtam, hogy ne okozzak sérülést szándékosan az embertársaimnak. aki erre 10-10 évesen nem képes, az sajnos deviáns, antiszociális hülyegyerek, és csak addig véded, amíg nincs hasonlóval tapasztalatod.
    kíváncsi vagyok, ha megszúrná a gyereked egy 10éves cigánygyerek, akkor emlegetnéd-e, hogy szegénynek még nincs kifejlődve az agya??
    Itt olyan HATALMAS emberi hiányosságokról beszélünk ma gyerekbűnözés alatt, ami ellen nem lehet azzal védekezni, hogy majd felnő - ha 12 éves fejjel nem fogta fel, és eddig sem volt, aki megnevelje, akkor szerinted van még remény?
    Az ember általános személyisége 13-14 éves korra már kifejlődik, ami annyira nagy mértékben később már nem fog változni.
    Vagy a pestihez hasonló aluljárós eset, a kis kölyök, aki lejmol, és combon szúrta a felnőttet, mert nem adta neki a telefonját...
    Hadd halljam, te mit tennél a már megnevelhetetlen, bűnöző kiskölykökkel?
  • extramagascsaj
    ne forgasd ki a szavaimat
    nem mondtam,h a barátai halálát okozzák
    én csak azt mondom,h megfelelő mértékű baklövésekre megfelelő mértékű büntetést kell kiszabni
    igen...legtöbbször ilyen szituációban,mint amit most te is említettél...a lelkiismeretfurdalás is elég durva büntetés...
    de én olyanra gondoltam,h vki mondjuk ittasan vagy belőve ül a volán mögé...és ezzel idegen embereket veszélyeztet pl.
  • Pluskast
    Tetszik vagy sem 10 bűnözőből 7 cigány....
  • extramagascsaj
    folyamatosan fejlődik
    de gondolom azért nem rohangál az öcséd késsel...és szurkál embereket,meg lop, mert normálisan nevelik a szüleid...és olyan értékrendet próbálnak neki átadni,ami a mai moráloknak azért megfelel
  • Pluskast
    Igen kell és eésősorban itt jönne be a szülő felelőssége. Meg persze az, hogy mindenki olyanná lesz amit odahaza lát meg tanúl. Ha a szülő nem foglalkozik a gyerekkel, nincs ideje vagy csak hobbiból csinál 30 gyereket mert épp rajta volt a kangörcs és persze az ő apja, anyja is így jött a világra, akkor a gyerek nyilvánvalóan antiszociális lesz.
  • Darukezelő
    Miért a cigányokra vezetjük le a dolgot? Magyarok között ugyan annyi gyökér van. Csak ők nincsenek úgy felkapva mint a cigányok.
  • Mike at home
    egy bírósági eljárás nálunk évekig húzódik
    szerencsétlen, aki a túlélte és ő okozta a barátai halálát, nem törik össze lelkileg? miféle egyéb kínokat akarsz még neki? dugják meg a börtönben? priussazl többé ne legyen munkája? a társadalom egy aktiv tagjából egy életre passzivat csináltál, aki többet nagyon adózni sem fog, helyette segélyre szorul és jó eséllyel bűnöző lesz, ha nem rokkant bele mindebbe
  • Darukezelő
    Nekem van egy 8 éves öcsém, nincsen abban a korban hogy tudja minek mi a következménye. Még ott tart hogy azt kérdezi mit jelent az hogy "faszfej". Nem itthon hallja, suliban sajnos. És ez megint csak nevelés. Ha egy kicsit is odafiygelnének otthon a szülők, idősebb testvérek, hogy nem káromkodnak a kisgyerek előtt, akkor talán már nem lenne "bazd megy anyád" általános másodikban. Csak arra akarok kilyukadni, hogy nem tartom valószínűnek, hogy 2 év alatt egy hatalmasat fog öcsémmel fordulni a világ, és mindenről tudja mi miért van, minek mi a következménye.
  • Pluskast
    Amcsiban hülyék az emberek. New York-ban pl a belső zsebdbe nehogy belenyúlj előzetes figyelmeztetés nélkül ha beszélgetsz valakivel mert a másik képes és fegyvert ránt. Ez teljesen komoly életszerü dolog odaát.
  • Mike at home
    én azt mondom, a gyerekeken segíteni kell
    és már az elején
    nem 2 év múlva, amikor azt hiszi mindent lehet, hanem az elején

felnőttként is, ha folyton elengednek miután kiraboltál vkit, meg a rendőrség is baszik téged elkapni, egyre magabioztosabb leszel, egyre messzebbre mész el, aztán amikor megöltél valakit, akkor meg lehet siránkozni, hogy hol tart ma közbiztonság
  • Fbn Lx
    8 éves kor.
    kiszűrni a kis nyolc-tizenkét éves aluljárós szurkálós cigánygyerekeket.
  • extramagascsaj
    elég baj ez
  • extramagascsaj
    igen
    de sztem sokszor az a baj,h nem is látják a példát
    hány discóbaleset van?! és mindig elmondják,h ez meg ez sérült, ez túlélte...ez volt a hibás, eljárás indul...aztán kész heló...utána meg mivan? ennyi volt? elindult az eljárás...aztán ennyi?
  • extramagascsaj
    így van
  • Mike at home
    megtörtént eset