127612
  • bardocz
    Ma már fejlett helyeken egy forradalom tuti kudarc,hadsereg pár nap alatt leveri.Elég 10000 félig meddig képzett,lőszerrel,pár ősrégi "harckocsival" ellátott ember egy innen-onnan összeszedett pár ezer fős "sereg" ellen.ÉS most itthon ha jól tudom több katona van,és ott van még a rendőrség is,2 hét alatt levernék.
  • SötétBarom
    Na ennek nagyobb az esélye, mint bármilyen nagyobb háborünak :D
  • szurop
    Én már régóta azon is gondolkozok, hogy mikor lesz új magyar forradalom, ahhoz képes, hogy manapság mi folyik itt magyarországon.
  • birdo #20388
    Sajna.... és nem csak a számok törvényéből ((((
    Idáig a gazdasági krakkokra mindig ezt a megoldást találták ki.....
    Vagy... terjeszkednénk ???? Kéne venni a holdon egy parcellát...talán...
  • szieszáj
    ne..ne mester túl okosnak tetszik lenni.
  • cicai
    Igen, de azt mi már nem éljük meg.
  • poppe
    te a dózsa féle parasztfelkelésbe vótá ottan sztem :DD
  • bardocz
    Nem neked fail,hanem apádnak,ugyanis az a szörnyű hírem van,hogy valamit nagyon elbaszott
    42-re meg nem írok semmit,hiszem tudjuk,hogy csak viccből írtad.
  • Pepsi Twist
    ?? ez mé lenne fail? csak annyit mondtam hogy 1948-ba ott vótam :D nem tom miről beszéltek... sztetek azt hittem hogy 1948-ba vót a II. VH? lol mondenki tudja hogy 1942-kezdődött :D
  • bardocz
    Üzenem apádnak,hogy FAIL.

Boccs,hogy szegény fejecskédet összezavartam azzal,hogy nem pontos dátumot írtam.
  • Pepsi Twist
    nem tom mit 60 évezik bardocz... amúgy mondta valaki hogy II. világháborúról van szó? :D
  • poppe
    látták milyen ügyesen játszik, nem volt szívük szólni neki h már vége :DD
  • DJ Skyline
    khm khm, a második világháborúra gondolsz, annak már 45-ben vége lett. :)
  • Pepsi Twist
    1948? ott vótam :D

fasza vót lehetett CODWAW-ozni :D
  • bardocz
    Biztos lesz valami,amit még megélünk,csak nem akkora,mint volt 60 éve.
  • FZoleee
    Igen, sajnos a közeljövőben.
    Gyanítom, de lehet hogy nem fogjuk megélni (és remélem is)
  • milk41
    Tanultunk az első kettőből, így mindent megteszünk hogy elkerüljük.
  • Molnibalage
    No offense, de a gyarmat = nyersanyag volt régen is. Az angolok hazavitték a nyersanyagot bagóért aztán az értékesebb árut meg adták el ők maguk.

Meg mi az, hogy "maradék" nyersanyag. A Föld finoman szólva még dúskál mindenféle nyersanyagban, csak nem 40 éves techológiával kéne őket kihasználni... 2. generációs atomerőművekkel az urán cirka 100-150 évre elég. 3.-4. generációs tenyésztőreaktorokkal cirka 1000 évig... Az olajcégek is csak fölözték le sokáig a hasznot, de finomítót újat építeni vagy korszerűsíteni az dergoált nekik nagyrészt. Kis túlzással kőkori technikát használnak és a műszaki állapotuk is szar. Ma nem a kitermelés a szűk keresztmetszet, hanem a finomító kapacitás.

0 emissziós szénerőmű is létezik és még más hasznos felhasználható mellékterméke is van. Széből szó szerint évszázadokra elég van..

Itt van a dolog.

Az acél 90% feletti arányban újrahasznosítható (szinte minden fém!). A papír is ekörül van. Műanyag is újrahasznosítható (hőre lágyulók), a hőre kem. és komozitok és guik, töltőanyagkénr felhasználhatóak. Gumit nem kell elégetni, mehet az útba bele, javítja a rugalmasságot.

És még lehete folytatni a sort... Csak a cégeket vezető pénzügyi "zsenik" (és műszaki idióták) nem képesek az orruknál tovább látni sokszor sajnos.
  • tigeroo
    szerintem a közeljövőben. az első és második vh. a gyarmatokért robbant ki, a következő pedig a maradék nyersanyagokért fog (fú a fallout is így kezdődött)
  • Molnibalage
    Hát elég fura nézőpont kell ahhoz...

- Hol háborúznak egymás ellen világhatalmak?
    - Hol masíroznak idegen földeken milliós tömeghadseregek?
    - Hol van atomháború?

Soroljam még? Ennyi erővel egy kézilabda VB is világháború csak nem kézigránátokat hajigálnak egymáshoz...

Világháborúra azért kicsi az esély, mert nem igazán van olyan katonai hatalom aminek az ereje mérhető lenne a NATO vagy az USA-hoz. A kettő együtt meg végképp combos.

Atomfegyverek persze léteznek, de a kölcsönös elrettentés 40 éve működik. A startégiai erőegyensúlyt sem képes veszélyeztetni semmiféle rakétavédelmi rendszer. Kósza robbanófejek ellen már lehet tenni ezt-azt, de tömegesen atomcsapás ellen tehetetlen ma is az ember...
  • cargame
    Nem tudom tan most is az van ..csak nezopont kerdese...
  • szieszáj
    :D
  • SötétBarom
    Ha lesz, úgyse olyan lesz, ahogy mi elképzeljük -.-
  • Lullaby
    Már van valamilyen formában....
  • Rundstedt17
    Ezen meglepődsz?
  • Molnibalage
    Az emberek majd 1/3-a ennyi tájékozatlan lenne? Szent Isten...
  • Doomista
    lesz há,ha meg lesz,akkor én kezemet nyujtom hogy harcoljak egy jót! nah meg végre kiprobálhatom harcimezön a vizipisztolyom !
  • kulabácsi
    sztem lesz, és még meg is fogjuk érni...
  • Benny04
    ...Mert nem tudom.
  • Benny04
    Kizárt dolog...

• Molnibalage
    Hát kb.

Itt részletezve a kínai fegyvernemek története.
  • tugyiti
    JJJJJJEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEő
  • extramagascsaj
    Igen, de azt mi már nem éljük meg. (legalábbis remélem)
  • ThisZip
    Igen, de azt mi már nem éljük meg.
  • Rundstedt17
    Kizárt.egyébként ha igaz is lenne a szövetség akkor mi lenne?semmi
  • poppe
    megdöglünk mind
  • Molnibalage
    Rosszul halottad. (Honnan jönnek ekkora hülyeségek?)

Valóbájban nem nagyon csípik egymást még ma sem. Tisztán üzleti kapcsolat jellemzi őket, de ez is megromlott egy kissé a köelmúltban

Az engedély nélküli J-11 (Su-27 licneszgyártás) miatt és egyéb technológiai lopások miatt. Az orosz radar kis áttervezésével gyakorlatilag sajátot gyártanak és egy petékot sem fizetnek és ez másra is igaz. És ez csak egy ok a sok közül. Az orosz-kínai határon az orosz oldalon lassan már kínai többség lesz. Ezt sem nézik jó szemmel.
  • nandorb
    Igen, sajnos a közeljövőben.

Ahogy hallotam Oroszorszag meg Kinai szovetseget kotottek.
  • Vegas
    2012
  • qtab986
    Emberi ésszel beláthatatlan idő áll az emberiség előtt. Ez alatt bármi megtörténhet.