127612
  • poppe
    néha rájuk nézek, de elég undorodó ábrázattal, aztán már megyek is tovább :)
    1x adtam 2 punknak, mert nyíltan vállalták h piára gyűjtenek, de csak 5-10-20 ft-osokat ami épp volt
  • redbull0304
    Csak abba az esetbe adok nekik pénz ha piára kérik! :D Tudom milyen szar mikor nincs piára pénz! :D Aki megmondja őszintén, hogy piára kell, be akar rúgni stb. annak általában adok is! :)
  • redbull0304
    Tőlem félhetnek! :D Mikor odajönnek a piros lámpánál, csak rájuk nézek kicsit csúnyábban és szó nélkül tovább mennek az autó mellet! :D
  • tugyiti
    ha rossz kedvem van akkor megkérdezem hogy tudja e magát igazolni valamivel,ha van nála személyi akkor beszólok cb-n a központba hogy nem e körözik.
  • miilann04
    és ha rossz kedved van beülsz melléjük vagy mi? .-c
  • tugyiti
    Rájuk nézek és ha jó kedvem van továbbmegyek.
  • Fbn Lx
    amúgy adtam már párszor, egyszer egy ötszázast, de legtöbbször nem szokott lenni nálam, és ha adok is csak 50 forintokat adok.
    Az ilyen "utcai zenészeket" mondjuk nem szoktam megsajnálni, akik lefognak egy akkordot, és elénekelnek rá 5 számot.
  • Fbn Lx
    Elküldöm őket a ***-ba --> fú de sok kemény ember van itt.
    Csal tudjátok nem mindenki tehet róla, hogy utcára került, és nem olyan egyszerű az, hogy "menjen el dolgozni".
    Miskolcon naponta látom a csövest, akinek két diplomája van.
    Közületek vajon kinek van kettő?
  • extramagascsaj
    nem elég konkrétan fejeztem ki magam...sry
  • BaliBoy
    Ez így már egy teljesen más megvilágítása a mondandódnak. :)
  • extramagascsaj
    akkor pontosítok azon amit először írtam...mert látom teljesen félreértettél...amiért lehet én vagyok a hibás...mindegy
    azokat az embereket utálom,akik beletörődnek a sorsukba,és nem küzdenek -ahogy Will Smith is tette a filmben -,hanem csak sajnálkoznak és elkezdenek inni,meg kéregetni helyette...
    valóban vannak olyanok,akik önhibájukon kívül kerültek az utcára (pl. lakásmaffia áldozatai)...természetesen őket sajnálom...de akiről dől a piaszag,és agresszív azt nem...
  • BaliBoy
    Egyébként annak ellenére, hogy egy nagyon jó film és állítólag igaz történeten alapul. Elég erős túlzások vannak benne. Pl. csak a lényeg. Nem, hogy amerikában, de még itthon is kivágnak/ be sem engednek egy komolyabb irodaházba ha nem vagy rendesen felöltözve, ápolatlan vagy stb...
  • BaliBoy
    Én is egy fűtött szobában ülök, csak közben nem osztom az eszet azoknak/ról akik az utcán vannak.
    De ami a lényeg, hogy nem mondok olyat, hogy utálom őket. Nem tettek nekem semmi rosszat amiért utálnom kellene őket. Az anyagi helyzete miatt utálni valakit meg bunkóság főleg, úgy ha általánosítasz.

Én sem a munkára írtam a 98%-ot. Szóval inkább te olvasd el még1x.

Jó hogy felhoztad a Boldogság nyomában c. filmet. Én is javasolni akartam neked. Úgy látszik elég felületesen nézel filmet és a lényeget nem sikerül kiragadni belőle. Nézd meg újra és közben figyeld, hogy amellett persze, hogy az ipse okos milyen, néha apróbb, néha pedig nagyobb szerencsére van szüksége ahhoz, hogy talpra tudjon állni.
  • ba32107
    Will Smith kurvajó
  • ba32107
  • extramagascsaj
    igen
    és annak ellenére,hogy ez nem egy fúde izgalmas film, sztem nagyon tanulságos...és nekem az egyik kedvencem
  • kas123
    nagyon jó film :), will ebben is nagyon jót alakított :)
  • extramagascsaj
    A témához kapcsolódóan ajánlom mindenkinek ezt a filmet:
    a boldogság nyomában
  • extramagascsaj
    egyébként meg szívem joga,h kit szeretek/utálok
    és kinek adok pénzt az meg pláne...nem tudom,h ezen mit kell háborogni
  • extramagascsaj
    Miért? Te most hol ülsz? A híd alatt a gépeddel?
    Nem a munkára írtam a 98%-ot,ha újra elolvasod...akkor látni fogod...
    hanem arra,h sokan élnek rossz körülmények között,de vmi megoldást csak találnak,h ne kerüljenek utcára. Sokan élnek a létminimum,de fedél alatt...mert tesznek érte.
    A vésztartalékról meg annyit...h nyilván nem tud félretenni mindenki, de gondolom pl. 10-20 év alatt némi értéket csak szerzett a munkájából,nem?
    Dolgoztam piacon,ahol csövesek pakolták nekünk reggelente az árut...nem kell bemutatni őket.
  • BaliBoy
    Nagyon okos vagy a kényelmes szobádban, a számítógéped mellett ülve...
    Az pedig vicc, hogy 98% találna. Nagyon tájékozatlan vagy. Nézz csak utána, hogy ma Mo.-n hány ember él mély nyomorban! Alkoholisták meg általában már akkor lesznek amikor az utcára kerülnek.
    A vésztartalékos dologgal is el vagy tévedve. Magyarországon laksz te egyáltalán?
    (egyébként sem 50 év mivel gondolom senki nem kezd el csecsemőként dolgozni, tehát az 50 helyett inkább maradjunk a 25-30-nál)
  • kas123
    Az olyanoknak akik csak ott ülnek és gyermekfotókat raknak ki, meg kutyát fektetnek maguk mellé, meg ilyenek...azoknak nem.
    De ha odajön és kimondja hogy: figyu má, kellene pár forint, hogy tudjak venni egy kis piát, hogy egy kicsit el tudjam felejteni azt h az utcán élek...blabla...az ilyeneknek ha jó kedvem van akk adok :)
  • extramagascsaj
    az emberek 98%-a talál megoldást a problémáira, és nem lesz alkoholista csöves...
    egyszerűbb kérdegetni,mint tenni vmit...ez is biztos...
    aki meg 50év alatt nem rakott össze egy kis vésztartalékot...
  • Rundstedt17
    Így van.de láthatod itt mind szerint azért mert alkoholisták
  • BaliBoy
    Nem vagy valami empatikus.
    Manapság nagyon könnyen le lehet csúszni arra a szintre. Sokan önhibájukon kívül kerülnek utcára. Elég ha mondjuk 50 évesen megszűnik az állásod....
  • N1ggA
    Ha kajára kérik nem adok, mert úgyis piát meg cigit vesznek belőle.
    Ha piára kérik, akkor sem adok, mer nehogymár piára adjak nekik pénzt.
    Úgyhogy nem kapnak, ha nagyon könyörögnek, akkor meg elküldöm őket a ***-ba.
  • chhaya #20885
    nagyon ritkán kapnak, általában továbbmegyek.
  • Rockynhooo
    vmit bemondok hogy haggyá má hé és továbbmegyek.
  • Hegi90
    Ha haverral vagyok akkor kérek tőle cigit aztán odaadom szegény csövinek
  • DJ Skyline
    ismerem, nekem is volt egy olyan, csak szétszakadt. :D
  • bardocz
    Én arról továbbléptem,már olyanom van,mint egy kis könyv,elfér benne minden szar,és a pénzt is jól bele lehet rakni:D
  • N3TuddKi
    ha nem süt róla, hogy alkoholista, adok.
  • DJ Skyline
    mivel nincs nálam egy fillér sem, így ha akarnék se tudnék adni. csak akkor van nálam pénz, ha valami konkrét céllal megyek valahova. pénztárcám sincs, még mindíg a megszokott old school fehér diáktartóval tolom
  • extramagascsaj
    Ritkán, ha jó kedvem van, kapnak pár forintot.
    Utálom őket...csak nagyon ritkán adok nekik pénzt...
  • ba32107
    Hozzám kelenföldön jött oda egy jólöltözött csávó, bemutatkozott, adott névjegyet, stb. Neki kell 4000 forint, mert ellopták a cuccait, az ő neve ez és ez, és ha hazaér, vissza fogja utalni a számlámra. Jó szöveg, mondtam magamban, és otthagytam.
  • Picar77
    Rájuk sem nézek, és továbbmegyek.
  • Carlos
    igen.
  • Carlos
    Rájuk sem nézek, és továbbmegyek.

• NEOreg3
    észre sem veszem őket
  • Doomista
    tegnapelött a buszmegálloban vártam a buszra,mikor odajön egy pulcsiban lévö beteges férfi papucsban...szal látszott hogy nem szegény...kért 90 FT-t taxira,mondta hogy a korházbol jött...adtam neki 100 FT-t,megköszönte,és elment.

viszont azota gondolkodom...vajon átvert ?