127612
  • Lacee86
    Nem.
    Kapcsolattartás, informálódás régi ismerősükről (kivel mi van), felhívás/segítségkérés, ismeretekre szert tenni (pl. egyetemi szak zárt csoport).
    Káros, ha vki különösebb cél nélkül folyton ezen lóg más értelmes tevékenység helyett, illetve ha politikai, vallási stb. tartalmakkal lázít, uszít, feszültséget generál stb.
    Nagyobb konfliktusom nem volt, de 1-1 post alatti osztás, összezörrenés persze igen.
    Napi többször felnézek, de függőnek nem nevezném magam. Találnék mást nyilván, ha nem lenne fb. Azelőtt msn-t pl. én sokkal jobban szerettem chatelésre.
    Havi 1-200 Ft-ot fizetnék talán, de többet tuti nem.
  • immovable
    tldr
  • Zoli007
    Aki a betiltásra szavazott, azok miért nem indokolták meg?
  • Bazsalusz
    már a kérdés is felbasz
  • QuippeR
    fb: nem vagyok fent
    iwiw: csak akkor lépek be, ha valami értesítés jön (kb évente egyszer)
    g+: az érdeklődési körömnek megfelelő csoportokban vagyok, tehát gyakorlatilag fórumozásra használom. bár van néhány IRL ismerős is jelölve, de (szerencsére) elég passzívak.
  • chhaya #117067
    Nem.

Elsősorban kapcsolattartásra használom, levelezésre. A chatet csak nagyon ritkán. A hírfolyamot is át szoktam pörgetni, egyrészt hogy felületesen tisztában legyek az ismerősök történéseivel, másrészt az érdekesebb cikkek miatt, amiket meg szoktak osztani. Néha játszani is szoktam, de csak ritkán kattanok rá valamire.

Bármi lehet káros, ha túlzásba viszi valaki, erről nem a közösségi oldalak tehetnek. Ilyen értelemben viszont tényleg nem jó, hogy nagyon sok időt el tud venni... A másik rossz, hogy sokan nem néznek utána a megosztott tartalmaknak, és nagyon sok hoax kering (és ebben az a legrosszabb, hogy zömmel jóhiszeműen osztják meg az emberek).

Nem fizetnék. A kapcsolattartás más módon is meg tudom oldani azzal, aki fontos, cikkeket máshol is találok, játékot is, stb. stb.

Közepesen vagy nagyon függő? Este állandóan meg van nyitva a fb és többször ránézek, de nem lógok rajta folyamatosan, szóval hogy konkrétan mennyi időt töltök ott, azt nem tudom. Elég rapszodikus.
  • Molnibalage
    Nem.

Egyéb és gyors üzenetküldés, tartalom megosztása ajánlás.

Csak annyira "káros", amennyibe a minden technológia. A technológia és a tudomány semleges, ahogy az FB-is. Te döntöd el, hogy mire használod...

Nem.

Minimális összegete esetleg fizetnék, de nem omlana össze a világ számomra, ha nem lenne FB...

Semennyire.
  • Blum
    Nem.
    Kapcsolattartasra biztos,mas hasznat nem igazan latom.
    Nem erdekel.
    Nem.
    Nem.
    Egyaltalan nem. (mar reg toroltem magam mindenhonnan)
  • clio1616v
    Nem tiltanám be. Az égvilágon semmire nem jó. Nem káros. Volt már konfliktusom belőle több is; egy ismerős csajnak a fotóját megosztottam másokkal és emiatt letiltott a facebookról - azóta se tudtam kiheverni a dolgot; lelkiismeret furdalásom van miatta. Nem adnék érte pénzt, még ha kidobnak se. Nem tartom magam függőnek, hetente 1-2 alkalommal ránézek, ha jön valami értesítés.
  • tigeroo
    pénz, és reklám, kurvanagy pénzek vannak benne

miért kellene fizetni a közösségi portálokért? abból élnek hogy nyomják a pofátokba a fizetett hirdetéseket mindenhonnan jó reggelt
  • Zoli007
    nem
    Kapcsolattartásra, Chatelni, csevegni, Kémkedésre.
    Nem káros
    Nem
    Nem adnék érte 0 Ft-ot sem, inkább töröljenek - régebben fizettem volna érte, de ma már nem lennék hajlandó, mert akik érdekelnek, már nem aktívak a többiek meg csak repostológépek, akikkel nem lehet beszélgetni.
    Nagyon
  • SzirmosSzisza
    Aki csetelésre használja fb-t az folyamatosan be van lépve, de emiatt nem tartanék senkit függőnek :)
  • videobaby
    gratu hozzá, jó lett :D :)
    válaszok:
    - nem,
    -kapcsolattartás,cset, játék,
    -egyéb: akkor káros, ha nem bírod abbahagyni, vagy, ha épp mást csinálsz is ott forog az agyad,
    -fillért nem fizetnék,
    -ebben az opcióban nagyon az vagyok, hisz tényleg többször is belépek naponta (ilyen-olyan okok miatt).
  • BRAT
    Na klimpíroztam már egy jó hosszú kérdést
  • bakkerman
    2-3

Egyenként kb 8-9 karakteresek,két,teljesen eltérő szó összerakása,nagybetű,kisbetű,szám
  • Fbn Lx
    6-8 karakteresek. va 1 számkód és annak variációi, van egy betűkód, meg van egy kis-nagybetűs-számos
  • Zoli007
    3+
    Értelmes szavaknak látszó halandzsák, amiket én találok ki + számkód a végén.
    A netes jelszavak benne vannak Firefoxban. SSH, DB meg a többi csak fejben.
  • Motoroj
    Hihető.
  • Molnibalage
    3-nál több, de ezek két gyökérből származtatott durva variációk egy helyet kivéve. A tárhelyem loginját megadtam másnak is, az teljesen egyedi loginnal bír. Sehova nem írtam le soha semmilyen jelszót vagy pint. Soha.
  • clio1616v
    nem használok jelszót
  • Sir Quno Jedi
    cseréld át 12 karakteresre, annyit megenged (bár az is easy)
  • benőmenő
    Van 1-2, amit gyakran használok, ezeket nem szoktam elfelejteni. A többit meg leírom egy füzetbe.
    Próbálok minél többféle karaktert használni.
  • jazzy
    10 karakternél rövidebb jelszavam nincs, egyébként megszokott jelszó + szám kombókat kombinálok, gyakran eltart egy darabig mire belépek régen nem használt dolgokba, de szisztematikusan minden kombót végigpróbálok, mindet tudom, nem írom le soha.
  • BRAT
    A Windows Truecrypt kódom régen 47 most 60+ karakter hosszú.
    A vinyókat 30-40 karakteres kód védi. Havonta kéthavonta minden kódot cserélek emaileknél stb.
    Az sg kódom pöszke 10 karakteres...
  • chhaya #117048
    2-3 van, kisbetű+nagybetű+szám, könnyen megjegyezhető, nem írom le őket sehova.
  • SzirmosSzisza
    kb 3 van, de nem túl bonyolultak, egyiket még középiskolában kaptam és azóta azt használom csak 1-2 számot raktam bele + nagybetűsítettem, hogy bonyolultabb legyen. Illetve Steamhez a #117043-ban levő algoritmus szerint generált jelszó van, csak az vele a baj, hogy nincs benne szám :D
  • Dzsini
    Ha egy olyan txt-ben van és úgy, hogy más azt nem ismeri fel, akkor miért ne? Ugyanígy szokták a telefonban a kapcsolati listában tárolni pl. a bankkártya PIN-t, egy mások számára felismerhetetlen személy nem létező telefonszámának mondjuk első és utolsó két jegye.
  • Blum
    Mindenhez mas (passwordsgenerator.net)
    15-25 karakter mindegyik. Kisbetu,nagybetu,karakter,szam
    Csak kettot jegyzeteltem le,egy papirlapra ami elvan dugva a szobamban.

(Ki az az elmebeteg,aki egy txt fajlban tarolja az osszes jelszavat...raadasul sajat gepen? Mert egy megbizhato cloud szolgaltatas eseteben elfogadhato lenne de igy...pfff)
  • videobaby
    van vagy 10, egyszerűek, némelyik még fejben sem maradt meg, de lehet kérni jelszóemlékeztetőt, vagy végig próbálom a megszokottakat, valamelyik csak az lesz.
  • Dzsini
    Mindenhez más van, elég bonyolultak (elég hosszúak), de egy (nyelv- és kultúrafüggő) metódussal "generálom" a jelszavakat, így fejben tartva sincs velük probléma.
  • tigeroo
    3-nál több

egyszerűek

fejben mind
  • BRAT
    Nyomorult gyermekkoromban szerettem menni. No de nem a szarszagú kecskék, meg lestrapált párducok és pónik miatt és nem is bohócok miatt. Hanem a vattacukor miatt, amit csak akkor és ott lehetett kapni.

Hozománya az egyik cirkusz távozásának, hogy másnap ugyanott fociztunk és az egyik oszlop helyét nem tömték be, a haver pedig beleszaladt és kiment a bokája. A szart magukkal vitték, de a lyukat nem tömték be.
  • clio1616v
    a lényegen nem változtat
  • pxxl
    nem voltam cirkuszban, és nem is akarok. nem tetszik.
  • Molnibalage
    A történelem során nem mindig volt sajnos az, hogy "jog". Viszont eljött a történelemben egy olyan pont, amikor az aktuális viszonyok között a meglevő de facto tulajdonos alapján ezt rendezték vagy próbálták rendezni. Az, hogy ez igazságos vagy sem, az egy más kérdés...
  • Dzsini
    Amíg nem tanulja meg az értelmező olvasást, addig hiába magyarázol neki.
  • Sir Quno Jedi
    Ez inkább rablás, sőt fegyveres rablás. :D
  • videobaby
    igen. a föv-i sem fogott meg annyira, a vándorcirkusz meg unalmasabb volt. az egészbe az volt a legjobb, hogy lehetett simogatni az állatokat. meg csináltam is párszor a cirkuszt.
  • clio1616v
    tehát lopással lehet csak tulajdont szerezni
  • benőmenő
    Arról meg elég sokat lehetne filozofálgatni, hogy a letelepedés előtt az a föld senkié, vagy mindenkié volt? Esetleg tök mindegy, mert az erősebb kutya [email protected] és azt mondta, hogy az az övé.
    Mint ahogy nem rég volt egy hasonló stipi-stopi valami Krím-félszigeten.