127612
  • Rockynhooo
    asszem leszarom az önkényuralmi jelképeket.
  • bardocz
    Nem,történelem egy részei.

[kurva anyját már annak,aki kitalálta a duplikált üzenetet még akkor is,amikor ki lett ütve-.-]
  • xxxpaulxxx
    Nem kell betiltani, hiszen azt ahogy előttem is mondtátok, a történelem részei...
    Viszont a kis hülyegyerekeket kéne betiltani akik ezekkel dobálóznak és fogalmuk sincs róla mi van.
  • Rundstedt17
    Viszont a vörös csillag betiltásával nem értek egyet,ez abszolút nemcsak kommunista jelkép.Normálisabb országokban nem tiltott,itt is csak a turulos "értelmiség" nyomására
  • Rundstedt17
    Értelmezd amit írtam...kocsmatöltelék alatt ugyanazokat értem akik lepusztítják a félkörnyéket ha csapatuk nem nyert mérkőzést illetve az árpádsávos nagy magyarokat
  • Rundstedt17
    Kétlem hogy ha nem lenne tiltva egy bizonyos intelligencia szint felett bárki is ilyen jelképeket használna...
  • ba32107
    Szerintem romboljunk le minden kocsmát, ahogy elnézem minden gennygóc központja ott van
  • NEOreg3
    az egy testrész;)
  • gettobuxa
    az anyád picsája az beszólás, vagy szólásszabadság?
  • redbull0304
  • Hegi90
    énis ezért szavaztam igen-re.
  • Ronny
    megelepő, hogy pont tőled hallom ezt
  • GhostRider1 #22501
    Nem
  • Rundstedt17
    Tiltani kell.Semmi szükség arra hogy kocsmatöltelékek,hataloméhes figurák ezekben járjanak.
  • broman191
    Nem.
  • qtab986
    Önkényuralmi jelképek használata

269/B. § (1) Aki horogkeresztet, SS-jelvényt, nyilaskeresztet, sarló-kalapácsot, ötágú vöröscsillagot vagy ezeket ábrázoló jelképet

a) terjeszt;

b) nagy nyilvánosság előtt használ;

c) közszemlére tesz;

ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és pénzbüntetéssel büntetendő.

(2) Nem büntethető az (1) bekezdésben meghatározott cselekmény miatt, aki azt ismeretterjesztő, oktatási, tudományos, művészeti célból vagy a történelem, illetve a jelenkor eseményeiről szóló tájékoztatás céljából követi el.

(3) Az (1)-(2) bekezdés rendelkezései az államok hatályban lévő hivatalos jelképeire nem vonatkoznak.
  • Pepsi Twist
    Nem.
  • Scottt
    Nem kellene szvsz.Az Árpád sávos zászlót is tiltani akarták merthogy aznyilas.A nyilasban 9ezüst rész van.Az Árpád sávosban pedig 8 fehér.Nem ugyan az
  • David2
    egy kis adalék a témához
  • Dick Riddick
    Szerintem kell tiltani. Addig amíg ilyen sok h@lye ember van, mindenképpen. De azért csak ésszel kellene szabályozni. Az nagyon rendben van, hogy tizenéves suttyók karján nem szeretne senki horogkeresztet, stb. látni, főleg hogy azt sem tudják mit jelentett/jelképezett. De az hogy például történelmi filmekben nem szerepelhetnek, abszolút dilettáns hozzáállás. A történelem az emberi világhoz tartozik, akkor is ha tragikus, akkor is ha szomorú. Már így is túlságosan sok ferdítést alkalmaznak világszerte, általában a politika miatt. Pedig ezek a történelem azon részei, amit nem szabad elfelejteni, mert sok tanulsággal szolgálnak.
    Lényeg a lényeg, szabad és kell is tiltani az önkényuralmi jelképeket, de nem kell átesni a ló túlsó oldalára.
  • David2
    felesleges tiltani, másrészt szólásszabadság korlátozási is egyben
  • elitehun
    Nem kell tiltani
  • redbull0304
    Igen.

• ba32107
    Nem kell tiltani.
  • poppe
    amíg a hülyegyerekeknek nem tanítják meg rendesen, hogy mi mit jelent, és mit hol szabad használni, addig jobb, ha tiltják az ilyen jelképeket... a szvasztikáról senkinek nem az ősi indiai jó szerencse vagy a kínai halhatatlanság szimbóluma fog eszébe jutni, pláne, ha azt egy katonai egyenruhát viselő kopaszra nyírt (iskolázatlan munkanélküli primitív szar) emberke vállán látja
  • Carlos
    Legtöbbször 2 darabra vágják és a matricalap különböző pontjain helyezik el.
    Más.
    Német kiadók a szgépes játékokban nem engedélyezik, mégha a történelmi hűség meg is követelné. Amerikában simán mehet.
    Egyszer volt nálunk olyan, hogy az egyik német érdemérem egy totenkopf volt. Ezt mint jómunkásember szóvátettem, hogy csak nem kéne már, merthát ez azért kicsit komoly. A hozzáértő munkatárs úgy leugatta a fejem, hogy hogy képzelem, ő ebben otthon van meg amúgyis kivagyokénneki (teszter, designer) hogy én megmondjam a frankót. Ésakurvaanyámat.
    Elkullogtam. Aztán halottam, hogy a német kiadó kikelt magából, hogy hogy gondoljuk mi magyarok, hogy totenkopfot rakunk a játékba. Jól arconröhögtem a "hozzáértőt".

Ennyi.

Sry az offért.
  • extramagascsaj
    IKEN
  • Freeda Krueger
    Ezt van ahol úgy kerülik meg hogy filccel kisatirozzák a matricalapon,vagy több darabbol áll.
    Már nem is az ami...
    Mármint a svasztika.
  • HöfEE
    Nem , ez egy tévedés, sokan így tudják de nem.
  • VRSDM
    tiltani nem kell. ahol megjelenhetnek azok szigorúan csak történelmi célt szolgálóak legyenek nem pedig a hovatartozást szolgálják.

remélem érthető voltam. pl. ha van egy WW2es dzsippem , akkor azonhad legyen eredeti festés. persze utcán ne közlekedjek vele max bemutatókon...

ezek is a történelem részei szerintem.

• Molnibalage
    A náci jelkép az nem tükrözött svasztika volt?
  • HöfEE
    Érdekes kérdés, szerintem az önkényuralmi jelképeket be kell tiltani! DE!!
    Ezekből nincs sok, mármint konkrét önkényuralmi jelképből amit ebből a célból hoztak létre. Pl. a svasztikát nem szabad betiltani hiszen ez a jelkép már több ezer éves, attól, hogy a nácik jelképe volt (felhasználták) még nem kéne tiltani (mondhattam volna még vörös csillagot , árpád sávos zászlót stb stb.). De mondok ellenpéldát: Hungarista zászló, ez a Szálasi féle rendszer jelképe volt, nincs régebbi történelme, kreált jelkép. Az ilyet lehetne és szerintem kell is betiltani.
  • pyrohun #22481
    Én igennel szavaztam, de nyilván csak az öncélú használatra értem.
  • Molnibalage
    Igen, lejárt lemez. Csak ez nem öncélú. Szerintem már Leninék előtt is ilyen volt. Ilyen hülye elven is akarják turult betiltani, mert a nyilasok ugyebár. Az senkit ne zavarojon, hogy 1000 éves magyar jelkép ugye?
  • REPS0L
    :)))
  • REPS0L
    bizonyos helyeken lehessen használni...
    elég vicces mondjuk egy II.vh repszimulátor (aminek ugye valósághűnek kéne lennie) például horogkereszt nélkül
  • Molnibalage
    No offense, de most is ez van. Ha a történelmi hűség meköveteli akkor lehet őket használni.

Tehát öncélúan nem lehet feltünteni bárhol, de pl. egy II.Vh-s maketten rajta lehet. Miért? Mert a történelmi hűség megköveteli. Ahogy filmben is rajkta lehet a repcsiken a korrekt felségjelzés. Szar lenne, ha nem...

A németeknél még ez sem megengedett nyilvánosan. Kiállításon le kell takarni a felséjelzést. További érdekes dolog, hogy a Fehérorosz és orosz gépeken még mindig vörös csillaga felségjelzés.. Bár az oroszoknál most akarnak kék-fehér-(piros?) csillagot. Szerintem nem fog keresztülmenni az ötlet. Túl régi már a vörös csillag. Hagyománya van.
  • NEOreg3
    nekem aztán mindegy
  • G_ArchAngel #22475
    Nem, mert a történelem részei..., csak ellenőrízni kell a használatukat:-)
  • szieszáj
    ok, köszönöm :)