127612
-
ba32107 #22553 Egyszer általánosban földrajzórán unatkoztam, és horogkereszteket rajzolgattam a padra (grafittal....eltökélt szándékom volt letörölni azonnal).
Tanár észrevette, hogy rajzolgatok, odajött, én persze eltakartam, majdnem összeszartam magam, de szerencsére csak rábökött a kezemre, és nem emelte fel :) -
tesrác...ezt bárhogy forgathatod negyvenöt fokkal, akkor sem lesz horogkereszt...előbb tükrözzed a tengelyek mentén -
Cat 02 #22551 Jó és csak ez van ? -
ba32107 #22550 Aláírás lol
Nekem amúgy tetszik a horogkereszt. Jól néz ki. -
hitler házának a kövezete :D -
ja -
Hymtozis #22547 Gondolom erre céloztál:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Horogkereszt -
"A szavazórendszer jelenleg leállt rutin karbantartás miatt.
Az oldal újra elérhető lesz, amilyen hamar az lehetséges."
maradjatok a pitsátokon!!!!!!!4444négyöt6 -
micsoda észrevétel :o -
Vegas #22544 meg fordítva is vala -
amúgy má nemazé ez nem a tiltott náci horogkereszt :D mert a náci horogkereszt elvan forgatva 45 fokba vagy mennyibe :) de lehet tévedek és az élére állított a horogkereszt és a 45 fokos a másik a nem tom mi :D -
Bebeee.. mi látjuk. 
-
Nekem nem jeleníti meg:( -
DIESEL DOG #22540 Ez egy szigorúan tiltott önkényuralmi jelkép!!! -
Fbn Lx #22539 GYÁ!
TÖRÖLVE LESZ A KOMMENTED KECI!!
nem kedvelem az elvakult kampányoló fanatistákat. Most ha kedvem van, olyan jelképekkel mászkálok, amilyenekkel akarok.
Igaz, hogy értelme nem lenne, de legalább hülye lehessek már, mert ahhoz jogom van :o -
lol -
ha a múltad miatt szeretnéd az árpádsávos zászlót felrakni valahova, használni valahol, akkor használd, otthon, olyan helyen ahol félreérthetetlen hogy az nem önkényuralmi jelkép. De azt ne mondd, hogy akik kinn mászkálnak az utcán kétméterszer kétméteres árpádsávos lobogóval, azok a múltjukat őrzik épp. Ugyanez a szvasztikával, amíg egy indiai szobron, vagy kínai emlékművön van, addig egyértelmű hogy az szokás, hagyomány, múlt őrzése, szépdolog, de hogyha valaki a szép piros karszalagjára szeretné felrakni, az valószínűleg nem a múltot őrzi megintcsak.
és ÍGY vannak szerintem betiltva, hogyha valaki félreérthetetlenül más jelentésben, hagyományok és szokások miatt használja, azt még szabad. -
-
fú egy japán betű, vagy micsoda: 卍 -
A példád azért nem jó, mert az önkényuralmi jelképek listáján lévő jelképek többsége sokkal ősibb annál, mint azok a szervezetek amik bemocskolták őket.
Amíg az árpád sávos zászló, a turul madár, stb... tiltott önkényuralmi jelképek pár szervezet miatt akik bemocskolták addig a múltunk megtagadása amire pedig büszkének kellene lennünk inkább.
-
Akkor mondanék egy példát. Egy család tagja vagy, egy olyan helyen, ahol szokás az még, hogy a különböző családoknak pecsétjük van, saját jelképpel/címerrel. Egy másik család a városban lefizet valakit hogy lemészárolja a fél családot. gondolom nem szeretnéd te sem, ha utána az utcán kinn lennének a másik család jelvényei.
ez nem múlt megtagadása, ez a rossz dolgok felejtése. -
Igen, előttem leírták már, hogy miért. -
Többek között én is a nem-re szavaztam.
Mégpedig azért, mert attól még, hogy különböző csoportok fölhasználnak egy ősi jelképet még nem lesz szerintem önkényuralmi jelkép.
Azzal pedig, hogy tiltjuk a használatát a saját múltunkat tagadjuk meg. -
szvsz arra gondolt, hogyha egy filmben, most pl elsőre az Indiana Jones 3 jut eszembe, ott rengetegszer szerepelt a horogkereszt. (mármint hogy ez a művészeti cél :D) -
Igen.
(miért szavaztatok ennyien a Nem-re? :O) -
én azt gondolom a piros csillagnak hol van politikai jelentése, hol nincs
ha csak egy piros csillag, pl. cipőn, sörön, az nem önkényuralmi jelkép
a fityisz is simn nyomatta a pios csillagokat a hamburger tüzijáték alkalmával -
való igaz, a vörös csillag a munkás mozgalmak jelképe is volt. De azt a majd évszázadnyi rémuralmat sem szabad elfelejtenünk, ami e jelképének választotta magának, állítólag a kommunizmus áldozatainak száma elérheti a százmilliót, s itt nem csak a gulág táboraiban elpusztult milliókról beszélek.
Attól még, h tiltunk vmit, az nem szűnik meg létezni, pláne politikai mozgalmaknál. Most számos triviális példát felhozhatnék a történelemből (Rómában a kereszténység üldözése vagy itthon a betiltott kommunista párt), csak megerősítette azt.
Szvsz ha nem tiltjuk, attól még nem fog másnap minden második hülye horogkeresztes pólóban mászkálni, ha mégis vki hordja, ítélkezzen a társadalom. -
primitívség, habár tőled nem is számítottam magas röptű gondolatokra :-) -
hanem mi? -
Nem. -
Rundstedt17 #22523 Érthetetlen döntés... -
lásd a C&C3ban...
1 másik fórumon betettem ezt logómba...és megszoltak érte....
kérdem én miért baj az ha én ezt a zenét szeretem?...
okot a kitiltásra mai napig nemkaptam.. -
ögrii
-
Rundstedt17 #22520 A csőcselékre figyelni kell. -
hááááát -
igen
látom többségben vannak itt a nácik meg a komcsik :)) -
Ronny #22517 mindenki jobban tenné ha saját dolgával foglalkozna -
Ronny #22516 és mi van ha használja valaki? Saját magát minősíti és legalább könnyebb kiemelni a tömegből:) -
Fbn Lx #22515 amúgy tökre leszarom, felesleges. -
Fbn Lx #22514 "kivéve, ha ezek ábrázolása ismeretterjesztő, tudományos vagy művészeti célokat szolgál."
Akkor végül is ha felfestek a kocsim oldalára egy horogkeresztet, az művészeti célokat szolgál, nem? :D