127612
  • Szabi84
    nagyon egyszerű a válasz, azért kell írni hogy ne legyél egy tuskó
  • VRSDM
    van ilyen toll igen, nekem is van a gépemhez, csak éppen azzal olvashatatlanul írok, és nem én vagyok a béna mert nem egy rajzversenyt nyertem már. kézügyességem van. az ilyen táblák alkalmatlanok írásra.
  • Mike
    ja és utána a kölkök egymást ütik a laptopokkal
    a gyerekek pedig elveszik, összetörik a másik noteszét poénból, marhaságból
    buszon cigók elszedik a gyerektől a noteszt
    tényleg jó ötlet
    mint régen: 10-11 éves kölkök mobiloznak a plázában, idősebbek nézik: nézd, ott megy a mobilom

és mondom, nem tanulsz meg / elfelejtesz irni

magamon látom, mennyire romlott a kézirásom, micsoda macskakparás, soxor nem tudom elolvasni mit irtam, betüket kihagyok, stb
  • Masakari
    Nem is szerettem, és semmi haszna se lett, mert …totális hülyeségnek tartottam az irodalom órákat,engem nem érdekel/érdekelt a költészet és nemis igen tudtam értelmezni őket(ahogy 1ik osztálytársam mondta"ha minden féle baromságot irok és meghalok énis híres leszek?"tanár kicsit se akadt ki(mi jót nevettünk)...).nekem ez a véleményem
  • Shifter
    de nem is kéne írni... tanár elküldi az anyagot? minek akkor írni? nálunk az iskolába kurva sok terembe van digitális tábla és szgép de senki nem használja... csak "van", a kántörsztrájkra meg ott van az a kis fos 50e-es nótbuk' azon nem menne a CS...
  • Szabi84
    biztos írásra használnátok, már előre látom menne a counter strike stbXD
  • Szabi84
    király vagy
  • Shifter
    jegyzetelni? van olyan laptop aminek ilyen "ceruzája" van és lehet írni... és ha kiszámolod hogy mondjuk 12 évet jár a gyerek iskolába... na most ha veszel 1 olyan nootebook-ot aminek ilyen ceruzája van (vagy mi) és lehet írni vele vagy ilyen 50eFTos fos laptopot ami arra tökéletes hogy olvass rajta wordot akkor számold már ki melyik az olcsóbb ez a "fos" vagy 12 éven keresztül minden tankönyv füzet toll ceruza és társai...
  • Mike
    igazi szakbarbár leszel
  • Mike
    ma már nem is kell hivatást választanod egy életre (persze lehet, de nem kell)
  • ba32107
    A mi tanárunk az órán használt irodalomkönyv szerzője is volt egyben. Akkora marhaságokat még sosem olvastam könyvben. Szünetben azon röhögtünk, hogy hogyan lehet ilyen mondatokat kitalálni. Akartam idézni belőle egy kicsit, de sajnos nem tudok, mert mi érettségi után elégettünk mindent, ami nem kell, én a matek, infó és fizika kivételével MINDEN könyvemet és füzetemet elégettem :D

• Szabi84
    nem mondokm hogy én gyönyörűségesen fogalmazok meg írok de itt egyesek úgy írnak hogy az már fizikai fájdalmat okoz, már csak 1 laptop hiányozna hogy még írni sem tudjunk...
  • Mike
    jah, és akkor kézzel sem tudnál irni
    azon ne sírj már, hogy még jegyzetelni is kell, később egy értekezleten is kell majd jegyzetelni (tudod irni, miközben vki beszél) és nem kapod meg pendrive-on

a tanárnak nem kéne diktálnia, de a sok szerencsétlen, nem tanult meg jegyzetelni.
  • SötétBarom
    Te micsoda ökörállat vagy jóisten :c Több ezer család küzd azzal, hogy a tankönyveket ki tudja perkálni a kópéknak, nemhogy laptopot vegyenek.. Asztakurva :C
  • SötétBarom
    Pheh, nekem 22 évesen sincs sok öltetem -.- Viszont azt már látom, hogy mai fejjel sokkal több minden érdekelne, mint akkor. :c Későnérés rox :(
  • Shifter
    meg szerintem a mai oktatás is rossz hogy füzet meg mittom én... ma már fillérekér kapsz laptopot és simán meg lehetne oldani hogy a tanár elküldené emailba az anyagot vagy akár pendrájvon leadná vagy mittom én de akkor legalább jobban lehetne figyelni az órán mert nem kell az írással törődni sőőőt több anyag férne be 1 órába mert nem kell várni a tanárnak arra hogyha diktál valamit akkor várjon ezek súlyos percek 1 órából...
  • SötétBarom
    Én a történelem tanítását reformálnám.. Mai szemmel nézve teljesen kretén dolog, hogy egy "idővel" foglalkozó tantárgy földrajzi alapon van "fejezetekre" darabolva..
  • Shifter
    én nem szakmunkás képzőbe járok... :D de megértelek...
  • Mike
    csakhogy egy gimnázium is általános
    a legtöbb gyereknek 12-14 évesen fogalma nincs mihez is kezdjen majd később

de semmi akadálya, menj szakmunkásképzőbe, és tanulod a szakmát, faszságokkal meg csak szőrmentén terhelnek
  • Shifter
    "elvégezte a középiskolát" az elején az általános iskola :D
  • Shifter
    ja olyan dolgokat tanítanak amit sosem fogok használni... ez igaz a történelemre is a nyelvtanra is (nyelvtan: elemezd a szavakat valami baromság szerint) mindenre...

én az egész oktatási rendszert átformálnám mégpedig úgy hogy általános iskola végén 8. osztályba kapna 1 papírt a gyerek hogy elvégezte a középiskolát majd mehet középiskolába és a középiskolába már nem tanítanának ilyen történelem meg irodalom, biológia, földrajz, matek baromságot hanem cask a szakmára mennének és akkor középiskola végén ugyan csak kapna 1 papírt amit "egyesítenek" a 8. osztály végén kapottal és megvan az érettségi...
  • xxxpaulxxx
    Nálunk matek órán mindig megkérdezik, hogy és ez nekünk mire fog kelleni?:D Csak már kezd uncsi lenni mert minden egyes anyagnál ezzel jönnekXD
  • Mersant
    igy van. nehany nagyokosnak az orra ala tolnam 1 ma elo kolto verset, aztan elemezhetik. majd megkerdeznem a szerzot hogy o mire gondolt mikor irta. lennenek csunya beegesek...
  • Mike
    illetve amiről azt gondolod, hogy felesleges, az is ingyen van, később már nem lesz ingyen semmi, szal becsüld meg
  • xxxpaulxxx
    Én az egyébre nyomtam, mert nálam egy átmenet volt...
    Szóval 3 évig egy nagyon rendes és aranyos irodalom tanárunk volt...élmény volt bejárni az óráira, nem volt olyan perc, amikor unatkoztunk volna... ráadásul 5ösön kívül mást nem is kaptam... csak aztán ő fogta magát és teherbe esett.... ok kaptunk egy újat... hát az ő órái már teljesen mások... egy kissé idősebb modell már a tanároknál:D Mi csak úgy hívjuk 6csöcs, mert van ugye a kettő igazi, aztán a hasa és ahol a gatya bevág a hasába ott kialakul még 2:D
    Zavarosak az órái nagyon, ugrálunk ide-oda... ha mondja hogy dogát írun nem írunk ha nem mondja, akkor írunk... ráadásul a dogák is olyanok hogy rohadtul nem abból írunk, amit előtte mondott hogy benne lesz...
    Szóval elég nehéz elviselnünk és én már nem is szeretem az irodalom órákat...
    Szóval... régen adtak valamit, mostmár nem nagyon....
  • Mike
    ja és arról se feledkezz meg, hogy nagyon sokan középiskolába járnak az sg-sek közül

ilyen alapon megkérdezhetném: mi szükségem volt kémiára, fizikára?
    ha csak amagamat nézem, semennyire. pedig vannak még rajtam kivül itt mások, akik azóta is hazsnálják

az 1-es pontról meg annyit, hogy igen, nem kell külön kiemelni az irodalmat, csakhogy drága barátom, ez volt a kérdés
  • Mike
    2. pedig a memoriter erre jó, max nem mondják el neked
    3. magától a többség nem fog klasszikusokat olvasni, nem tanul meg felépíteni egy hosszabb irományt, ugyanakkor előbb-utóbb peblikálnod kell - már ha érsz vmit a szakmádban
    4. nagy átlagból indulj ki, ne magadból

ez tanár függvénye. nálunk nem erről szólt. ilyen tekintetben mindenféle elemzés belemagyarázás, legyen az festmény, zenemű, vagy akár egy vers
  • Shifter
    Nem is szerettem, és semmi haszna se lett, mert … ki a faszomat érdekel hogy most Kölcsei meg Bessenyei és társai itt baromkodnak meg ilyen felvilágosodás meg sötétedés ki a faszomat érdekel?

[csont 2es irodalomból]
  • kraawz
    Nem is szerettem, és semmi haszna se lett, mert …

-szar a tanár
    -hülyeségeket tanítanak
  • SötétBarom
    The truth.
  • BaliBoy
    1. Igaz, de nem értem, hogy kapcsolódik szorosan az irodalomhoz. "Ingyen" adják matekot, a fizikát, biológiát...
    2. Ez is csak részben igaz. Lehetne olyan dolgokkal is pótolni aminek később hasznát is veszed ha már megtanulod.
    3. Ez tökéletesen igaz, csakhogy nem kell hozzá irodalomóra.
    4. Basszus, nem tudnám felsorolni, hogy középsuli elejétől mostanáig (fősuli utolsó féléve), hány esszét, házi dolgozatot kellett írnom vagy előadást tartani. Szóval ehhez sem kell irodalom.

Engem idegesített az irodalom. Az egész nem szól másról, mint más emberek véleményének a rád erőltetése. Megmondják mit gondolj egy versről, egy regényről... stb. Ha te mást gondolsz róla akkor meg picsán rúgnak. Sztem. teljesen nonszensz, hogy feltételezésekkel fárasztják az embert. A kedvencem mindig is a verselemzés volt. - Anyukám, honnan tudod, hogy mi járt a fejében mikor írta? Ott voltál? - És a félreértések elkerülése végett, nem voltam rosszban a tanáraimmal és nem voltam rossz irodalomból (3-4-es voltam).
  • Scottt
    Nem is szerettem, és semmi haszna se lett, mert: idegbeteg az irodalom tanárunk,képtelen beszélni és elveszti az óra miatta minden varázsát.
    Ha bejön 1-2 rendes irodalom tanár tetszik,érdekel^^

• ba32107
    Rühelltem és sík hülye voltam hozzá. Az összes órán rajzolgattam meg dumáltam. Az egyetlen négyesem érettségin is irodalomból volt ^^

De azért megérte, annak ellenére, hogy semmire sem használtam azt a tudást.
  • tigeroo
    sok jó dologra megtanít.
    ahogy mike is leírta.

csak a verselemzést nem szeretem, miért kell beskatulyázni a saját gondolatainkat? ha mi mást látunk egy versben mint a tanár akkor az miért nem jó?
    mondjuk ezért utálom az irodalmat, nem valami egzakt tudomány...
    de ugyanakkor ebben van a szépsége is
  • LordVenom
    Én szerettem, szóval mindenképpen megérte.
  • BaliBoy
    Nem szerettem és nem feltétlenül érte meg. Olyan tudást kaptam amit azóta sem használtam semmire sem. Nagy részére már nem is emlékszem. Mármint részletekre.
  • Mike
    szerettem és megérte

1. középiskolában ingyen adják az információt
    2. a verstanulással adatok megjegyzésére trenírozod az agyad
    3. klasszkusok olvasása, esszék írása - íráskészséged fejlődik, szókincsed bővül
    4. kiselőadás tartása (jó, ez nem csak irodalom) megtanulsz hallgatóság előtt beszélni, később erre is szükséged lesz, konferenciák, prezik
  • Cat 02 #25206
    Utálom az irodalmat, de egy csomó dologra megtanít, +a a tanárunk is storyzgatós fajta.
  • cucma
    Nem szerettem, de azért mindenképpen megérte, mert …
    A világ szellemi fejlődését jelenti az irodalom. a magyar irodalmi alkotásokat szeretem, de a nemtudok úgy azonosulni külföldi írókkal, költőkkel, meg hát a lustaságom miatt nemszeretek olvasni...
  • szucsy89
    én szerettem az irodalmat annak ellenére is hogy köcsög tanárom volt...

de már örülök hogy nem kell tanulnom:D