127612
  • bardocz
    Hát azt gondolom:D
  • toysoldier
    11.

#25402: sztem mindegyik szar :D egyedül a pál utcai fiúk meg az egri csillagok tetszettek
  • Casillas
    mondjuk az aranyember szvsz a legjobb kötelező olvasmány, ennél már csak rosszabbak lesznek
  • Shifter
    jóvanna... muszáj vót elsütnöm :D
  • Carlos
    Ejj de jópofa itt valaki...

Ték.
  • Shifter
    hanyadik osztály? hogy az aranyérből írtok?
  • toysoldier
    köszi, szükségem is lesz rá :D
  • DIESEL DOG #25397
    Nem lesz könnyű dolgod szerintem. Nem egy könnyű anyagrész. Sok szerencsét Neked!!! :)
  • toysoldier
    :D
    én meg holnap írok tz-t az aranyemberből. azis akkora faszság -.-
    mind1, remélem sikerül, puska már készen
  • Shifter
    nekem kettőt és 1db 4est :D és most lógom az óráit már 2 hete nehogy feleltessen mert abszolúte nem vágom az irodalmat és még az anyagok sincsenek meg
  • toysoldier
    nekem adott.
    idén már három karót is, hogy rohadna meg.
  • Molnibalage
    Némi kutúrát adott, de a nagy részét nem szerettem. Órán legtöbbször a csajokat stíröltem. A két leghelyesebbre pont tökéletes rálátás volt. Mikor osztálytalálkozón elmesétem, hogy erről szólt 2 évig az irodalomóra akkor volt nagy rögöhés. :)
  • Norbi1990
    Nem szerettem, de azért mindenképpen megérte, mert poénos a tanár :P :D
  • NeverwinterKING
    ez jó :D nem tudod ki csinálta?
  • F1re
    egyéb

NEKEM Azt addták h idegbeteg lettem tőle és ha meg hallom az irodalom szot szét.szok mindent UUUUTÁLOM meg a tanárokat is akik tanitjak
  • Vardar
    Választékos lesz az ember szókincse, de amúgy semmi. pl a Dorottya súlyos és maradandó agykárosodást okozott az Apostollal együtt.
  • BaliBoy
    Vazz. Pont ezt a két könyvet utáltam a legjobban. :)) Az Aranyember egy... hát nem is tudom már mivel jellemezni, unalmas, számomra vontatott és ezek a szerelmi szálak... áhh... Na a Candide meg a másik. A könyv amiben mindenki maghal majd mindenki feltámad. Ez ragadt meg bennem leginkább.
    Nekem ami tetszett azaz Ember tragédiája. Az volt a kevés közül az egyik aminek élveztem az elemzését.
    A Pál utcai fúkkal meg az Egri csillagokkal egyetértek és kiegészíteném a János Vitézzel.
  • tigeroo
    áá erre nemtudsz egzakt példát?:D
    tanárnak megmondanám szívesen...
  • DJKonya
    nem igazán hoznak lázba az irodalóm órák...bár van ami érdekes meg stb. de inkább unalmasak számomra az irodalóm órák. Még annyi a jó hogy jófej magyartanárom van különben még szarabb lenne.
  • Dick Riddick
    A legtöbb esetben engem jobban érdekeltek az életutak mint a művek.
  • karajjj
    negyedikben Radnóti, József Attila és Örkény tetszett...
    meg a sok év alatt megtanítottak fogalmazni
    szóval haszna volt, de sosem szerettem
  • Fbn Lx
    ja hozzáteszem, van 1-2 írónk, akit becsülök, de tényleg kevés. Pl. Jókai.
    4 év alatt az egyetlen irodalmi alkotás ami tényleg élmény volt, az aranyember volt. Szeretnék én még olyan könyveket. Jah, majdnem elfelejtettem. A Candide is nagyon jó volt. Szóval ez a kettő. a több középiskolában vett hulladék nem kötött le.
    Általánosban volt még azért 1-2, pl. egri csillagok, pál utcai fiúk alap. szóval ez a 4 könyv képezi nálam az irodalom értékét.
    A verseket meg sose szerettem. buzis. -.-"
  • Fbn Lx
    mellesleg egy egoista, pofára osztályzó "költőnő" volt a tanárom, aki csak saját maga szerint tehetséges.
  • Fbn Lx
    Nem is szerettem, és semmi haszna se lett, mert ...
    szarok a költőkre és írókra. Felőlem azt irkálnak amit akarnak, de én sem elemeztetem senkivel a kommentjeimet.
  • Dick Riddick
    Az Ómagyar Mária-siralmat azért még tudom. Az eredeti verziót.
    Potyajegyekért egy egész este magoltam.
    Vagy tényleg nagyon régi, vagy rendesen rakétázott előtte a szerző. (Vicc)
  • ba32107
    Akkor úgy látszik ez sem egységes, nálunk az évközi elvárás elenyésző volt az érettségihez képest. A tanárunk olyan volt, hogy csak beszélt, beszélt, én semmit sem értettem belőle, de dolgozatok se voltak. A jegyeket kb abból kaptuk, hogy beadtunk egy házidogát. Szóval én igazából érettségin csináltam először verselemzést :)

Szóbelin pedig Babitsot húztam, hát nem nagyon tudtam belőle semmit.....végül 60%-os négyessel átmentem :) Elég jól sikerült ahhoz képest, hogy semmit sem foglalkoztam vele 4 év alatt.
  • Rage47
    vagy olyan jelleggel kéne tanítani, aminek nincs olyan érzete, hogy kötelező/utálni való stb.
  • ba32107
    Ha jól emlékszem, akkor újságban olvasta a verse elemzését, és szintén újságcikkben válaszolt rá.
  • peppuz
    hááát...nem sokat figyeltem én se az orákon de még is 4esekre feleltem mindig...
  • Lullaby
    Valamennyire jobb lett a szövegértésem, talán egy verset is tudnék elemezni. Igaz, kevés órán figyeltem oda {:
  • Voldi
    És a matekból nem baromság? Ott is megkérdezik, hogy ez a képlet neked mit mond. Ott persze jóval szűkebbek a válaszadási lehetőségeid, nem kell hozzá semmi fantázia, csak a képzletek ismerete.
    Namost az irodalom órán a válaszodból bemérik, hogy érted-e a szöveget, amit olvasol, vagy csak a képleteket tudod bemagolni kockamód.
  • Shifter
    hát igazából vegyes mert 1 nagy része igen keményen történelem szerűség... mert annó mikor átalánosba jártam ilyen alsó tagozatba irodalom óra az volt hogy néha olvastunk valami verset azt cső :D
  • Shifter
    meg dolgozatba ilyet kérdezni hogy neekd mit mond? ilyet ökörség kérdezni mert nem mindenkinek jelenti ugyan azt... pl emosnak lehet halált hoz vagy akármi teljesen elferdült más dolgot mint a tanárnak azaz ha nem azt írod le amit a tanár akar látni akkor rossz :D és ez a legnagyobb poén...
  • Voldi
    Ez tanártól is függ.
    Gondolom nem az irodalomra utaltál, hanem az irodalom-órákra.
  • Shifter
    szóval az irodalom 1 baszott nagy baromság... inkább történelem órának mondanám csak nem eseményekkel foglalkozik hanem csak személyekkel és abból is csak az ilyen költőkkel és írókkal és a körülöttük lévő dolgokkal (pl történelmi stílusirányzatok és korok)
  • HöfEE
    Egyébre szavaztam. Nem szerettem az irodalomórákat soha, kifejezetten rossz irodalomtanáraim voltak tanulmányaim során végig. Haszna se lett sok, csak annyi, hogy azért irodalmi alapműveltséget megkaptam, és ez fontos. Viszont! Én szeretem magát az irodalmat és szeretek olvasni, de ennek semmi köze az iskolai tanulmányokhoz, azok pont az ellenkezőjét érték el, leginkább a középiskola befejezése után kezdtem elmélyedni a könyvekben.
  • Dick Riddick
    Ott egy bazi "állítólag".
  • banok
    Nem szerettem, de azért mindenképpen megérte, mert az alapműveltséghez fontos.
  • Aquir
    nekem ezt mondták azért "állítólag" és azért ezt látod a képernyőn. Na akkor hogy volt? :)
  • Voldi
    A hülyeség tombol látom. Az Arany János volt, és nem terembe ment..