127612
  • Voldi
    Ha már a Holdon voltak, akkor már a Marson is!

Marsraszállás 1962

Erről készült egy nagyobb dokműsor is, ami a tévében ment le a briteknél és egy könyv is (Alternate 3). Én is olvastam és elég megdöbbentő. Magyarul Összeesküdt ellenségek néven fut.
  • tigeroo
    mert ez csak egy verseny volt. amerika lett az első, kész. a hidegháborúnak vége, te ráfizetnél valamire csak azért hogy másodhegedűs legyél?
  • Shifter
    jó amerikaiaknak nincs értelme felmenni na de akkor az oroszok miért nem mennek fel? vagy a japánok? ők nekik azért kéne felmenni hogy lássa a többi hatalom hogy "bazdmeg én is feltok menni"
  • Kicsikiraly
    Igen, egyértelműen.

akik a másodikra nyomtak azok mire alapoznak? :D (költői kérdés volt, még nem olvastam vissza)
  • ba32107
    Kinek kéne igazolni? NASA tudja, hogy ott járt, és az összeesküvés-elmélet gyártókon csak röhögnek. Lenne értelme felmenni csak azért, hogy bebizonyítsák, igen, tényleg ott voltunk?
  • BaliBoy
    Olvasd el mit írtam először, erre te mit válaszoltál és arra mit írtam...
  • Dick Riddick
    Átkapcsolnának inkább a Megasztár-ra.
  • tigeroo
    a tv-n keresztül a fizikai számítások, meg a logikus érvek nem hangzanak olyan jól...

lehet felse fogná a sok zombi
  • chhaya #25716
    A Discovery-n a Mítoszrombolók egyik adásában meg is magyarázták mindezt. :) Illetve nemcsak magyarázták, hanem igyekeztek a holdhoz hasonló feltételeket teremteni, és reprodukálni a kérdéses helyzeteket. Érdekes...
  • Dick Riddick
    Részemről maradok az "ott voltak, de mikor?" véleménynél.
  • Molnibalage
    Mik nem mennek fel. Leírtam pár olyan dolgot ami akkor és később is mérésekkel igazolja, hogy ott voltak.
  • PrasCo
    Ott vannak Cilkovszkij számításai a rakétákkal kapcsolatosan (még abban a korból, amikor az ember alighogy repülni elkezdett), kétséget nem hagynak affelől, hogy a Saturn V elérheti a Holdat, ez nem is lehet vita tárgya. Csakhát páran szeretnek inkább "árnyékokkal" meg "zászlókkal" érvelni, mint venni tömegeket és tolóerőket, és eljátszani vele...
  • BaliBoy
    De ha nem is mennek fel, akkor nem is fogják igazolni. Max a szondák, de az nem biztos, hogy elég.
  • Molnibalage
    Engem sokkal, de sokkal jobban érdekelne az, hogy több mint 30 éve miért nem ment újabb csoport?

Mert semmiféle dolog nem igazolta volna még dollátmilliárdok elköltését. Legyőzték az szovjeteket és nagyjából a programban megcsinálták azt amit akartak. Az akkori árfolyamon 24 milliárd dollár az ma olyan összeg amiről a NASA max. álmodhat.

Afelett is elsiklik pár okostojás, hogy a Skylab modult mi vitte fel földkörüli pályára. Az cirka 80 tonna volt. Akkor ebből lehet számolgatni, hogy egy jóval kisebb tömegű holdraszálló egységet és szervízmondul miért is tudott felgyorsítani a Saturn V kényelmesen.
  • Cat 02 #25710
    Ám érdekes h egyesek úgy próbálják védeni igazukat, h beírnak vmi baromságot, amiről látszik h fasság és nem is vicces. -.-'
  • BaliBoy
    Valahol a kettő közt van az igazság.

Sztem. biztos jártak. Viszont abban kételkedem, hogy akkor és úgy történt mint ahogy megemlékeznek róla. Nem csodálkoznék rajta ha már előtte is jártak volna. Egyébként azt mi sem bizonyítja jobban mint, hogy az egész a hidegháború kellős közepén történt (kis túlzással), tehát ha nem lett volna igaz, akkor a szovjetek lettek volna az elsők akik lecsapnak erre.
    Engem sokkal, de sokkal jobban érdekelne az, hogy több mint 30 éve miért nem ment újabb csoport? Vagy miért nem tudunk róla?!
  • Shifter
    és ha igen?

• Casillas
    Igen, járt ott az ember. Nincs itt semmiféle összeesküvés.

azért úgy látom innen ha néhányan valahol azt olvasnák, hogy amerika igazából nem is létezik, csak a franciák akarják elhitetni velünk az egészet, simán elkezdenének gondolkodni rajta, hogy mi van ha tényleg....
  • Picar77
  • Dick Riddick
    Azért vedd bele a számításba, hogy két szuperhatalom nézett farkasszemet egymással!
    A legapróbb technológiai vívmányért is komoly harcot folytattak, és a holdraszállás minden, csak nem apró. Az eszközök is inkább voltak tisztességtelenek mint tisztességesek. Nem kisebb volt a tét, mint a világ vezető szuperhatalmává válni (vagy egyetlen hatalmává). És a célt nézve máris nem olyan magas az ár.
  • Shifter
    könnyen megeshet...

itt az a helyzet áll fenn hogy 1iket sem tudjuk igazából teljesen tisztán igazolni... hogy most volt vagy nem volt...
  • Szabi84
    igen, jártam ott
  • Darukezelő
    Te is csak azt tudod hajkurászni, amit láttál pár dokumentumfilmben. Ergo veled is csak elhitették azt, hogy nem történt meg.

Valamit felkellett lőniük 69-ben az űrbe, olyan nincs hogy odavetítik a kilövő állomáshoz ahogy felszáll az űrhajó. Szimpla űrutazás? Megért volna ez ennyi pénzt amerikának a hidegháború közepén? Nem hiszem. "Igaz hogy dúl a fegyverkezési verseny, de ma olyan uncsi a nap, lőjünk már fel egy űrhajót, majd hitessük el a néppel hogy a holdra szálltunk. Armstrongék majd kapnak pár millát, hogy maradjanak csendben, a holdraszállást meg leforgatjuk itt a garázsban." Minden bizonnyal így történt. :D
  • Freeda Krueger
    Erre lehetne azt mondani hogy "és még mit hitettek el velünk?",ami nem történt meg.
  • Dick Riddick
    Szerintem ennél azért bonyolultabb a helyzet.
  • Shifter
    igen de valószínűleg azért mert meg sem történt csak az amcsik hitették el velünk...
  • Dick Riddick
    Ahogy olvastam, te inkább tagadod a holdraszállást.
    Én azt mondom hogyha ügyesen kezelik a dolgot (amiben biztos vagyok), akkor a kívülállónak csak a homályos találgatások maradnak. Ami nem biztos hogy téves!
  • DJKonya

• Dick Riddick
    Ha több különböző hírforrásból szeded össze az adatokat, összeollózhatsz magadban egy "középutat". De az is csak egy durva közelítés lesz.
  • Dick Riddick
    Az összes médiára.
  • Freeda Krueger
    Simán elhiszem.Volt pénz,volt technika,stb.
  • Shifter
    illetve ezen a véleményen vagyok
  • Shifter
    igazából ezt akarom én is mondani...
  • Vardar
    Médiánál az NGC-re gondoltál konkrétan?:D
  • Vardar
    Megtörtént, de nem minden fotó eredeti.
  • bardocz
    Biztos megtörtént,legalábbis az amerikaiaknak inkább elhiszem,mint az oroszoknak:D
  • ba32107
    Az ilyen emberekkel nem nagyon lehet észérvekkel vitatkozni
  • Pares
    Sztem vhol a kettő közt van az igazság. Egyértelmű hogy voltak a Holdon, a többit meg már #25678 elmondta...
  • Molnibalage
    Most nézem életkorodat. Hát nem csoda, hogy ilyen butaságokat írsz. A fiatalság az nem hiba, de hogy viszon ennyi idősen képtelen vagy belátni, ha tévedsz vagy csak szimplán nem fogadsz el egy fizikai tényekkel vagy kísérlettel igazolható tényt akkor mit mondjak?
  • tigeroo
    ilyen logikus érv mellett kár is vitába szállni