127612
  • Mike
    jaj el ne kezdd már itt is
    nem kell latin oktatás
  • kocsisgabor9999
    És akkor nekünk is kell?
  • Voldi
    Érdekes, ahogy néhányan a tárgyakat felfogják. Szerintem az iskolákban leginkább latint és filozófiát kellene tanítani: Platónt, Arisztotelészt, Aquinói Tamást, Kantot, Nietzschét, stb.
    Igazából ez többet ér, mint bármilyen fizika, vagy más természettudományos tárgy, mert ezek szimplán az élettelen mechanizmusokkal foglalkoznak, holott az ember és élővilág igencsak élő és gondolkodó.
  • ba32107
    Nekem is volt filozófia órám. Meg Balkán történeti földrajza. Meg konfliktuszónak az iszlám világ határain. Mindezt programozón :D

Utóbbival azért elég nagy mákom volt: egy deka órán nem voltam, a beadandót megírták nekem.....4 kredit, 5-ös gyakjegy :D
  • nandorb
    Igyekszem, de van amikor egyszerűen nem lehetséges

• cement
    te aljas :DDD
  • RIZLA
    mikor a kutas többet ad vissza............hát akkor bizony nem szólok
  • pyrohun #26417
    dettó :)
  • VRSDM
    előfordul :)
  • Scottt
    Izé megleltem
  • Scottt
    Off:
    Valaki linkelt multkor ilyen trance oktató filmet.Tudjátok egy nigger csávó magyaráztak:pl almaszedő,kutyapózos,meg kamionos,meg labdás ilyen hülyeségek.A végén meg 1másik fekával előadták ezeket a kombinációkat.Aki emlékszik rá az belinkelné?
    ON
  • oliwwer
    Ebben teljesen igazad van. Persze valamilyen szinten összefüggésben vannak, tehát mindegyik része a másiknak, kicsit összefonódnak a szálak. Irodalom-töri, matek-fizika...
    Na de kicsit eltértünk a témától, szóval: A puskázást leszámítva teljesen becsületes vagyok. :)
  • Aquir
    Nem muszáj olyat tanulni amit nem kell. Viszont az hogy meg tudod tanulni a tárgyat nem jelenti azt hogy megtanultad, de amúgy is több tárgy szükséges ehhez (hogy a megtanultak között összefüggéseket láss). Amilyen dolgokat nézel úgy változnak a vonatkozásai amik körbefonják azt különböző területekről.
  • oliwwer
    Ezt a megfelelő gondolkodásmódot és felfogást megszerzem a matek, irodalom, töri tantárgyakból amik a leginkább számítanak. Végülis a fizika alapja a matek, ha fizikát akarok tanulni, matekból is jónak kell lennem, de ha matekot akarok tanulni attól nem kell tudnom a fizikát, mert az matekra épít. Így nem kell látnom a kapcsolatokat sem, mert a matekot tudom és ez a lényeg. (a tantárgyak csak példák)
    Külömben nem lesz szükségem se fizikára, sem etikára.
  • Aquir
    el vagy tévedve. Ebben a tudás önmagában épp hogy semmit nem ér felfogás és a megfelelő Gondolkodásmód nélkül, abban hogy látod -e a kapcsolatokat az egyes dolgok között, mintha csak külön-külön összefüggések nélkül látod a kisebb részeket
  • oliwwer
    :D:D
  • Cat 02 #26408
    Nekünk jövőre (12.) elvileg heti 4 társadalom ismeret/filozófia lesz...
  • F1re
    :DDDDDD az faxa :D
  • Fbn Lx
    te csak ne hozd fel azt hogy miféle haszontalan tárgyakat kell tanulnod.
    most vizsgáztam filozófiából egy informatikus szakon.
  • oliwwer
    Hagyjuk, végülis jelentéktelen a dolog.. mindenkinek más fontos, nekem a fő tantárgyak, aztán Te nyomjad a fizikát hogy interdiszciplináris legyél :D. Egyébként nem értem hogy lehet interdiszciplinárisan felfogni a világot. Ez a szó egy tudás.. nem egy felfogás. Mindegy is..
  • Scottt
    ^^Igen
  • Aquir
    de. mert ezekkel a tanításokkal interdiszciplinárisan fogod fel majd a körülötted lévő világot ami fontos!!4
  • Littlepig13
    "Igyekszem, de van amikor egyszerűen nem lehetséges"
    ^^

• Cat 02 #26401
    Én ismerem, nem nyomorék
  • F1re
    velem nincs semmi baj viszont veled elég nagy problémák lehetnek ha képes vagy ezt még tovabb folytatni a fa.ágod sztem mennyél azt inkább feküdj le
    kicsit.. ahogy látom rossz napod volt
  • oliwwer
    Persze van néhány olyan dolog, amire használni fogom, de megleszek a komolyabb témák nélkül az az érzésem. :)
    Semmivel nem leszek több ha tudom a hullámok interferenciáját..:D a legfontosabb dolgokat pedig józanész-ből tudom.
  • panther112
    Nyomorék itt egyedül te vagy, szellemi, és értelmi nyomorék, ami elég szomorú dolog, úgyhogy nem is viccelődnék rajta. Megvert téged már a sors saját magaddal, elhiszem, hogy nem könnyű...
  • Szabi84
    egész életedben használni fogod, persze engem sem érdekelt ez a tantárgy:D
  • F1re
    primitiv állat az öreganyád, ménem tod nomralisan feltenni a kerdest ? am meg nem olvastam el h mire irtad ezt "Ha ezek jelentéktelenek, akkor mi jelentős? " és arra gondoltam becsülettel kapcsos dolgokrol van szo te nyomorék...
  • oliwwer
    Így van, köszönöm :)
  • broman191
    Előfordul, hogy erkölcstelen dolgokat teszek bizonyos célok eléréséhez. Alapvetően igen.
  • Aquir
    a te tesztválaszod akkor a "van amikor egyszerűen nem lehetséges"

és kész :)
    üdv a legnagyobb többségben:)
  • oliwwer
    Szerintem az etika nem tartozik a legfontosabb tantárgyak közé, mert csak annyira kell hogy megírjam belőle a 3as dogámat és soha a büdös életben nem fogom többet használni. Nem úgy mint az irodalom, a töri, a matek, az idegen nyelvek, ezekből legyek jó, a többire magasról teszek.
    Idegen nyelvvel fogok foglalkozni, ahhoz nem kell fizika és etika.
  • messiaso
    Ezen kell meglepődni a mai világban? Nem hinném. Inkább azon, ha valaki normális és jó ember.
  • panther112
    Ennek (az olvashatóság határait súroló szemét) mondatodnak mi köze ahhoz, hogy én azt kérdeztem, hogy ha a fizika, és az etika jelentéktelen tantárgyak, akkor mi a jelentős. Ez erre válasz? Gondolom szerinted a nyelvtan is jelentéktelen tárgy... primitív állat.
  • Aquir
    nem mondod meg egy tanárnak ha utálod, vagy sorbanállás közben hogy menjen az előtted levő a fenébe HA ideges vagy.

És ez az egészséges viselkedés, hogy nem mindent mondunk el :p

Egyébként meg

Erkölcs és evolúcióval kapcsolatban tanították:
    1 erkölcstelen ember vs 1 erkölcsös ember - az erkölcstelen hasznot húz az erkölcstelenségéből
    1 erkölcstelen ember vs 1 erkölcsös csoport - nem tud érvényesülni az erkölcstelen, hogyha fény derül a tetteire, mert a csoport nem tűri
    1 erkölcstelen csoport vs 1 erkölcsös csoport - nincs esélye az erkölcsteleneknek, mert a csoporton belül is erkölcstelenek a maguk kárára

az erkölcsös csoport, társadalom stb. pedig erősebb, mert sokkal erősebb összetartó erejük van, így a tanulság az, hogy minél inkább le kell csökkenteni az erkölcstelenek számát, mert rombolja, hátraveti magát a társadalmat ami márpedig egy közösség, ami közösen megy előre vagy hátra

Egy lakatlan szigeten meg persze 1v1 ember esetén az jut egyértelmű előnyhöz, aki az erkölcstelen taktikát alkalmazza, mert akkor saját érdekét érvényesíti...
  • messiaso
    Akinek a pénz már elvette az eszét, simán megteszi, hidd el. Ez nem becsület kérdés.
  • F1re
    nesze irok 1 példát :D : pl ad neked 20 rongyot vki h menny el 1 helyre (ahova sose fog menni a pénz gazdája) és vegyél 1 dolgot amit a penz gazdaja nem tud és nem is fog tudni h mennyibe kerul meg veszed es utana pontosan vissza adod a visszajárot holott siman atba.hatnad de nem teszed mert te becsuletes vagy..

vagy masik példa :D csak h a pénznél maradjunk :) jatszol penz dijjert 1 jatekot haverjaiddal es pont nyersz de csak mert nem vettek a haverjaid eszre valamit és te inkabb meg mondod h nem vettetek eszre pedig siman nyerhetnel(na ez becsuletesseg)

• panther112
    Ha ezek jelentéktelenek, akkor mi jelentős?
  • Fbn Lx
    "Előfordul, hogy erkölcstelen dolgokat teszek bizonyos célok eléréséhez"

pl. leszopjátok a főnököt? vagy mi. mit kell erkölcstelen alatt érteni, mert én ilysemit értek