127612
-
ez már megint 1 hülye szavazás
miért kell darabra tudnom?
ás mi van azokkal, akikről nem is tudok?
érdekes, hogy mindig nézem a leendő kérdéseket, de ezt spec. nem láttam -
3-5 között volt azon emberek száma.
ez csak tipp...ki számolja?!?! :D -
Legalább 6-7 ember biztosan szerelmes volt belém.
ez 100% de lehet hogy több csak nem tudok róla és sztem ez mindenkivel így van... -
hát olyan 3-5 közé tenném, de lehet, hogy több :|
ték -
06/90 ***-*** :DDD -
3-5 között volt azon emberek száma.
Alig tudtam őket lerázni, mert én csak egybe voltam szerelmes, akivel hosszabb kapcsolatom lett.:) -
:D egyre jobb kerdesek..
kovetkezore: ki az aki nem varja? sztem mindenki azt varja ,hogy legyen mar rohaszto meleg :D -
Néha iszom... Nekem van úgy, hogy felnyomja a vérnyomásomat is és a pulzusomat is az egekbe. (Mondjuk ez általában akkor van, ha napi 2-t iszok) Ezért egyre ritkábban és egyre kevesebbet iszom. Hetente 2-szer 3-szor egyet reggel. -
egyelőre nem
inkább valami erős fekete teát iszom helyette
teára amúgy is nagyon rá vagyok szokva most
-
Telefonszám?
-
na végleg eldönthetnék hogy mit okoz a kávé ha ez igaz. akkor olyan ez mint az egészségtelen tej, és amelyekről még nem nagyon hallott főorvos belgyógyász édesanyám :p -
Én szoktam inni néha 3 az 1-ben "kávét", de inkább csak az íze miatt. -
azt hittem több kávés van mint nem kávés -
Fbn Lx #26652 "A kávé – mértékletes fogyasztás esetén – serkentő hatással van a központi idegrendszerre, a szívre, a véredényekre és vizelethajtó hatása miatt a vesékre is. Ellenben van negatív oldala is: a kávé a hiedelemmel ellentétben nem növeli, hanem csökkenti a vérnyomást. A csersav stimulálólag hat az érrendszerre, kitágítja az érfalat. Valamint nem is tart „ébren”, hiszen a koffein az idegrendszerben kifejtett hatása nem a fáradságot szünteti meg, hanem mesterségesen előállít egy olyan tudatállapotot a fáradt szervezetnek, amit az ember könnyen elhisz és így még órákat képes éber állapotban tölteni, ami megterheli a szervezetet."
a pulzus meg nem nő automatikusan ha összeszűkülnek az ereid. bizonyos vegyi anyagok vagy idegállapotok izgalomba hozzák a szívizmot, nem függ össze feltétlen az ér szűkülésével. -
De növeli. Nekem sosem magas a vérnyomásom, de egyszer az üzemorvos el akart küldeni vizsgálatra mert előtte véletlen ittam egy kávét és persze elfelejtettem megemlíteni:D -
elvileg érszűkító hatása van, szerinted mégis mitől nő a pulzus? -
Fbn Lx #26649 én úgy tudom, hogy nem a vérnyomást növeli a kávé, hanem a pulzust.
Ezzel egyidőben kitágítja a vérereket, tehát a kávé elvben vérnyomáscsökkentő hatású.
tudom, hogy a gyakorlatban elvileg nem így van, de jónéhány tanulmány ezt mondja -
ki mondta hogy közvetlenül? Közvetlenül koffeinmérgezést sem lehet kapni, mert a vérnyomás előbb végez veled, és a vérnyomás miatt nem érzed fáradtnak magad, ennyi -
Fbn Lx #26647 amúgy a kávé nem csökkenti az álmosságot, fáradtságot, ez tévhit. Egyszerűen csak olyan tudatállapotba juttat, amiben figyelmen kívül hagyjátok a fáradtságot, attól függetlenül, hogy érzitek -
Fbn Lx #26646 egyéb: a soha és a ritkán között
de az is csak kapucsínó, mert ezeket az erős kávékat
1. nemszeretem
2. nincsenek rám jó hatással.
kapucsínót és kétszer egy évben kb. -
látod én most 17 vagyok és csodák csodájára szeretem a sört :D régen én sem szerettem mikor 15 éves voltam akkor kifejezetten utáltam ugyancsak keserűsége miatt, aztán nem olyan rég ittam egyet egye fene aztán rácsodálkoztam hogy nem vágtam sanyarú fejet :D -
de látom a sörről is volt szó, azt is csippantom:-) -
természetesen rendszeressen, mondhatom függő vagyok -
na majd meglssok 3-4 év múlva 
-
18 éves koromig én is utáltam a sört is meg a kávét is:) Aztán az élet rászoktatott:) -
ba32107 #26640 15 éves koromban én se szerettem -
15ről még rengeteget fog fejlődni az alkohol kultúra:) -
:D -
fú, az már kész férfi! -
pedig 15 vok és nem jó :) -
Tejeskávé a legjobb :D -
amúgy majd ha meg emberesedsz finom lesz :) -
sztem jó a sör :D -
én a sört se szeretem,
nekem az keseű vagy millyen!!!
pontossan illyen pofát vágok ha megkóstolom XD
-
Mostanába elég sokszor.. -
ba32107 #26630 Én is így voltam a sörrel egy jó pár éve -
elismerem finom a kávé de nem viszem túlzásba -
szar kávét kóstoltál -
egyébként álmosság elleni tartaléknak mindig van instant 100% kávépor. 1/4 decibe jó pár kiskanál és egy gyors korty mert keserű
-
Én megköstoltam,de rohadt rossz.
Mit lehet abban szeretni nemtudom.