127612
-
A leírás alapján tuti nincs semmi ilyen, de más egyéb dolgok lehet hogy van, szóval a szavazatom: nincs -
Van, sok dolog a hadseregtől került ki a hétköznapi használatra. Titkos biztos van nem egy, de a "fantasztikus" más kategória... :) -
G_ArchAngel #26983 Nincs.
Titkos van, de fantasztikus, tunderi, angyali es isteni nincs... -
Nem értem miért ne lenne, persze most nem teleportra kell gondolni, meg amiket filmekben látunk, ez viszi előre az emberiséget, még mindig kunyhókban élnénk akkor... -
Ha létezne egy megfelelően működő teleportációs technológia, akkor már használnák, mivel szépen lassan feleslegessé válnának a hajókkal/vonatokkal/kamionokkal történő teherszállítás. Mivel manapság egyet sem látunk ebből több dolgot is le lehet szűrni: teljesen instabil az egész, vagy akkora energiát emészt fel, hogy nem gazdaságos, vagy nem lehet vele nagyobb dolgokat teleportálni (azt már olvastam valahol, hogy sikerült tudósoknak részecskéket teleportálnia).
Antigravitációs dologra kb hasonlókat tudnék írni, mint az előbb.
A fénynél elvileg nem lehet gyorsabban utazni, ezért kezdtek el a tudósok féreglyukakban gondolkodni, de ez szerintem meghaladja az emberek agyi kapacitását.
Mindezek ellenére én hiszem, hogy van valamijük amire még csak nem is gondolna az átlagember. -
Akkor regélj. Az egy dolog, hogy a laborban esetleg összeraksz egy valami működőt. Egy db valamiből szart sem ér. Kiadod az iparnak, hogy gyártsa le. Aztán senki nem tudja rendesen legyártani kellő sorozatban.
Az szovjetek is így voltak sok dologgal és később az oroszok is. Összeraktak valami a laborba, az ipar meg képtelen volt megvírkózi a minőségbiztosítási dolgokkal. Ráadásul nem minden dolog tesztetlhető. A fegyvereknek és egyéb dologoknak vannak olyan részei amik csak akkor derülnek ki, hogy működnek -e ha már használod. Ha szar, akkor az selejt és irány a kuka lehez újat csinálni helyette. A szovjet vállról indíható rakékban is sok egyszer használatos dolog nem működött rendesen és iszonyatos szórással dolgozott az ipar. A Szu-27 gép pl. nem a megszokott 210 atmoszférás hidraulika rendszerrel működött. Szívtak is vele rendesen jó sokat az elején. -
még jó hogy nincs -
Észre vetted, hogy ellent mondasz saját magadnak?
"biztosíthatlak hogy biztos van" vs. "de mi sem tudhatjuk hogy van"
Tehát, első körben azt állítod, hogy tuti van. Második körben meg már azt mondod, hogy igazából nem vagyunk vele tisztában, hogy van vagy nincs. Ennek ellenére te az eddigi kommentjeidben teljesen biztos vagy abban, hogy valami titkos csemege rejtőzik itt-ott. De igazából tényszerű bizonyítékod nincsen, de úgy feltételezel itt dolgokat, mintha minimum részese lennél az adott titkos projectnek.
Ez is a magyarok egyik nagy hibája, hogy bizonyos dolgokban annyira szakértők akarnak lenni, miközben fingjuk sincs az adott témáról. Én sem megyek be egy olyan topikba okoskodni, aminek a témájáról fingom sincs. -
persze h vannak, a fejlesztések/kisérletek folyamatosan mennek -
Tuti hogy van de azt nem tom hogy mennyire fantsztikus -
hogyne lenne... -
Na és akkor a többi? Már leírtam, hogy mire képesek. Ma az F-22 a csúcs. A többek ahhoz képest fasorba sincsenek. Akkor milyen nagyahatalom többes szám van? Gazadaságilag talán több is van, de katonailag USA erősebb, mint az utána jövő több együttesen...
Mivel 14-18 közötti vagy nem sok fogalmad van arról, hogy mi az a gyártástechnológia és K&F. -
Van, csak titkolják. -
magyar mióta nagyhatalom? 1 kis picsa ország adósággokkal nem hiszem hogy fog ilyet gyártani... -
Tudod mi az, hogy technológiai és ipari háttér? Ránézel a magyar iparra és nyilvánvaló, hogy itt senki nem gyárt F-22 Raptor. Ugyanez igaz mindenre. SOHA nem volt senkinek 15-20 évnél nagyobb technológiai előnye. Akkor gondold át, hogy ez mit is jelent a valóságra vetítve. -
"biztosíthatlak hogy biztos van", honnan vagy te ennyire biztos ebben? -
omg... honnan vagy te ennyire biztos ebben? hogy NINCS, biztosíthatlak hogy biztos van csak úgy őrzik a titkukat mint állat esetleges háborúnál előjönnének azok a dolgok aztán nézhetjük hogy mi az a szar amit a kezébe tart vagy milyen jármű az?
Nem tudhatod biztosan hogy nincs de mi sem tudhatjuk hogy van. PONT -
Mi lenne? Kevesen tudják, de valójában működő biológiai fegyverarzenálja nem volt igazán senkinek. Voltak tenyészeteik, de a célbajuttatás problémája a harctéren mindig is gond lett volna és a fegyver meg nem irányítható kellően. Akkor már inkább atom már csak a hatóidő miatt is. -
van -
Aha. Ez olyan mintha az emberek 50% azzal palástolná okosságát, hogy 5-ször szavaz a demszkyre és kétszer választka meg ugyanazt a tróger bandát. Valójában okosak, csak jól titkolják ugye?
A Rafale program X milliárdba kerül. Kicsit költséges álca. Akkor honnan van cash a másikra? Mert ami jobb az drágább is, főleg ha annyira földtúli dolgoról van szó, mint amennyire hiszitek.
A holdraszállásos kérdés és ez sajnos a legsötétebb képet festi fel előttem. Elképesztő, hogy mennyi hülye gondolkodásra képtelen ember van. -
és a géntechnológia? vírusok, stb
szerintem abból a szempontból lényegtelen a kérdés, hogy már a hidegháború alatt is annyi atomtöltetet halmoztak fel a nagyhatalmak amivel többször is ellehetett pusztítani az egész földet.
mostmár hova akarnának fegyverkezni?
de attól függ hogy a "titkos, fantasztikus" technológiát is minek tekintjük. ilyen james bond filmbe illő hi-tech vagy star trek-es cuccok -
sőt biztos vagyok benne hogy ezzel palástolják hogy ilyen képet fessenek magukról mint amit te most elmondtál... -
biztos az Area 51 tartogatja a sok meglepetést
sokszor nézték meg a Függetlenség napját, meg a hasonló jellegű filmeket
-
lehet hogy ezzel palástolják... -
Már önmagában a kérdés is elég röhejes. Ma perpillanat egy igazi nagyhatalom van. A SZU is már 10-15 évvel le volt maradva alsó hangon 1990-ben mikor szétesett. Azóta meg senki nincs aki USA ellenpárja lenne. Akkor nagyon kíváncsi lennék, hogy honnan jönnének ezek a fantasztikus találmányos.
Az oroszoknak egy rephordozó megalkotása is gond.
A franciák szintén nem voltak képesek összerakni a CDG ahogy tervezték.
Az angolok franciákkal gyártatják le majd az új hordozójukat. Idáig süllyedt a nagy hajósnemzet...
A franciák csúcsterméke a Rafale. Arra sincs elég zsé.
A jápán ipar fantasztikius, de még egy F-16 klónt (Mitsubishi F-2) sem tudnak úgy megcsinálni, hogy elérje az eredeti gép paramétereit és költséghatékonyságát.
Akkor mégis honnan jönnek ezek a vad gondolatok? -
Van, csak titkolják. -
nincs, volt pár dolog ami titokban készült régebben, de azok meg nem érnek fel a leírásban említett dolgokkal. -
pista89 #26959 Van, csak titkolják.
-
hát a fénynél is gyorsabban lehet közlekedni az nem nagy dolog mivel illetve nagy dolog de olyan biztos nincs...
én inkább ilyen "csillagkapu" szerűségekre gondolok meg különböző fegyverek amik még tesztelés alatt állnak, de biztosan van... -
Egyes dolgokat, fogásokat és képességeket nyilvánvalóan titkolnak. De radikálisan új dolgk nincs. Mert titkolni sincs értelme. Az ember beveti a dolgait ha van. Akkor meg már nem titok, csak a reális képességei. Azért elszomorít, hogy az emberek 2/3-a ilyen sután gondolkozik... -
biztos hogy van, de ami ma fantasztikus holnap már fel sem tűnik -
Van ám! Nem azt mondom, h. atom! De, biztos, h. van valami! :) -
valoszinü nincs...
bár én lennék a legboldogabb ha a csillagkapu igaz történet lenne XD -
Nem hinném.. -
Nincsen...Szerintem. -
Nincs. Legalábbis annyira "fantasztikus" biztos nem mint ami a leírásban van. -
Honnan tudjam? -
Cat 02 #26949 Eureka :P -
Tuti van valami... -
persze, hogy vannak titkos technológiák, de hogy mennyire fantasztikusak, azt nem tudom