127612
  • Darukezelő
    Akkor biztos új lesz neked még a következő. Az utcaneveket általában egy fehér táblára kiszokták írni, amik a házak vagy kerítések oldalain vannak. :)
  • Szabi84
    huhh látom vannak páran akik nem egyenes gerinccel születtek:(
  • NEOreg3
    az már más kérdés, hogy nem tudnám elmagyarázni hol történt a baleset, mert utcanevekhez segghülye vagyok
  • NEOreg3
    telefon, máshoz úgy sem értek
  • Rundstedt17
    Te talán szent vagy?csak kritikát látok,de nem hinném hogy te hibátlan vagy../akik meg igent nyomtak nem hiszem hogy mind hívna mentőt a valóság jól bizonyítja...
  • GregSB
    Szóval ha tegyük fel mész egy kies vidéki úton, és látsz az árokba beborulva egy kocsit - amibe lehet hogy beszorult valaki és lassú elvérzés vár rá, tehát meg van az esély rá hogy ha te nem hívod ki a mentőket akkor a következő arrajáró autós már későn fogja ezt megtenni - akkor te szemrebbenés nélkül továbbhajtasz?

Azzal ugye tisztában vagy hogy ez ma bűncselekménynek minősül?
  • Trisztin
    IGEN, és segítenék...a tudásomhoz mérten... (a sapka kötés nem ment valami jól......)
    De semmilyen esetben sem hajtanék tovább!
  • messiaso
    Azt a kilenc embert (aki az utolsóra szavazott) meg nem sajnálnám még akkor sem ha a saját vérükben fulladnának meg eszméletlenül.
  • ChuckyHUN
    gratulálok.

Igen megállnék, és segítenék is
  • messiaso
    1-ső. Mivel engem is segítettek már ki, és szerintem ez alap lenne egy embertől, hogy segít. DE!!! : Ez Magyarország: plázacicák, egoisták, kockák, satöbö...
  • Littlepig13
    Igen, de csak a mentőket hívnám.

• pAtOcA
    Igen, de csak a mentőket hívnám. Meg hát nem vok orvos h segítsek :D
  • Rundstedt17
    Nem keverednék bele,úgy tennék mintha észre se venném,ebben a világban legjobb ha kerülünk bármiféle belekeveredést a dolgokba
  • predator1982
    hát a mai világban valszeg nem mennék oda, főleg nem egy olyanhoz aki a hányásában fetreng, nem tudhatod nem-e fertőző beteg-e vagy ilyesmi. a mentők meg azért elég gyorsan kimennek, főleg ha baleset van.
  • Dick Riddick
    Az utolsó opciót választják legtöbben az életben. Haver mottója: Én nem keveredek bele, az tuti. Majd engem gázolnak el ha kiállok integetni!
    Én azért megtenném amit lehet, nem lennék olyan mint a többi birka. Annyit minimum, hogy biztosítanám a helyszínt amíg odaér a rendőrség és a mentők. Ha valaki tényleg el akar patkolni egy percen belül (vénás, artériás vérzés, vagy ráég az autója), akkor többet is.
  • ba32107
    Hóesésben mentünk országúton éjszaka, mikor kettővel előttem karamboloztak. A szembejövő kocsi árokbaborult, a másikkal nem emlékszem mi lett, én meg éppen meg tudtam állni. Kiszálltunk, de az árokból már másztak ki az utasok, többen is megálltak, hát mi nem sokat lődörögtünk ott, hanem továbbmentünk (bár én maradtam volna, de faterom menni akart)
  • Dick Riddick
    Tudom. (viccel) :)
  • Dick Riddick
    Elsősegélyen az oktató éppen az artériás vérzésről beszélt. A végén megkérdeztem: -Odaállítok elsősegélyt nyújtani, megkeresem az artériás nyomáspontot, és erősen nekinyomom a csontnak. Mire egyáltalán megtalálom, két perc. Próbálom valami csonthoz nyomni, még egy perc, ő fél perc alatt elvérzik. Hogy is van ez?
    Erre csak mosolygott, és annyit mondott, ha artériás vérzése van, elvérzik. Sokat már nem tudsz rontani rajta, nem igaz? :)
  • qtab986
    Egyszer a szemem előtt történt egy közlekedési baleset. Elindultam a sérülthöz. Egy 40-50-es nő rám ordított mögöttem, hogy nem mozgassam. Még oda se értem de jó, félúton visszafordultam. A nő se ment oda csak állt. Hülye picsa.
  • BB7
    Belső vérzés! Na! -.-
  • BB7
    Nem! Elvérezni nem hagynám! Adnék neki PZS-t! Na jó! Viccen kívül! Nem értek hozzá! És elsősegély tanfolyamon sem vettem részt! Iskolában meg NEM tanították! -.-
  • Dick Riddick
    A külső törés milyen?
  • milk4

Nem akarom hogy miattam kerüljön kerekesbe vagy valami.
  • Pluskast
    Helyesbítek. Az utolsó lehetséges válasz hibás.
  • DJKonya
    Igen, hívnám a mentőket és elsősegélyt is adnék, ha szükséges.

15 évesen nem sok elsősegély nyújtási tapasztalatom van, de szükség esetén újra tudnék éleszteni egy sebesültet.
  • oliwwer
    ,,Nem, megyek tovább, nem akarok belekeveredni, majd más segít. 8"

Milyen ember az aki ilyen helyzetben nem segít?? Amiben tudnék segítenék.. én is elvárnám mástól hogy segítsen ha baleset ér.
  • Torry
    Ha csak annyi a dolgom, hogy mondjuk a hányásába vagy vérébe ne fulladjon bele és csak el kellene fordítanom, azt azért megcsinálnám.
    De ha valami komolyabb, akkor inkább nem rontok a helyzeten.
  • predator1982
  • cargame
    Erdekesek lehetnek akik az utolso lehetosegre klikkletek. Es ha ok kerulnenek bajba de nem kapnanak segitseget mert tegyuk fel mindenki elhuz mellettuk es tojnak reajuk. Kicsit meg kell gondolni ember.
    Amugy 1. re szavaztam de jobban belegondolva inkabb 2..
  • cement
    aze ha ömlik a vér talán nyomókötést csinalok vagy valami

te hagyjad elvérezni
  • Motoroj
    Elsősegélynyújtást amikor tanították, nagyjából elmagyarázták, hogy mit hogy kell.
  • BB7
    Nagyon veszélyes! Nem szabad megmozdítani ilyenkor, vagy valami! Belső törése is lehet! És ha te "segítesz" abba bele is halhat! :S
  • pista89
  • Shifter

motorból adódóan van elsősegély vizsgám (ELVILEG)
  • Scottt
    Hát alap, hogy hívnám a mentőket,és míg kiérnek próbálom benne tartani a lelket ne add fel meg ilyenek,meg amit tudok igyekszek segíteni,mert nincs hozzá képesítésem és valszeg csak rontanék a helyzeten.
  • poppe
    hol van itt az ok-okozati összefüggés? :)
  • Molnibalage
    Azért alapvető dolgokat tudok. Ha valami beleáll valakibe ne húzd ki! Addig is blokkolja a vérzést.
  • kovacsgellert
  • extramagascsaj
    gen, hívnám a mentőket és elsősegélyt is adnék, ha szükséges.
  • Pluskast
    A kérdés hülyeség mivel az utolsó válasz bűncselekmény. Segítség nyújtás elmulasztása.