127612
-
jaja, meg lefejelnék a sofőrt (megtörtént)
így is van sok marha, aki szerint így kéne itt is -
vagy mikor fog idekerülni:D -
Hozzászoktam, nem lep lep meg.
Meg vannak normálisan kinéző, tiszta járatok is. -
mikor került ki ide fel, a szövegdoboz felé(bocs, tényleg zavarosan fogalmaztam) -
Vardar #27823 Mi van? -
Pesten még úgy ahogy jó, árak is rendben, de pl. Miskolcon ugyanennyi a bérlet (vagy drágább azóta) és fele annyi járműre sem tudsz felszállni. Sőt, Miskolcon csak elől szállhatsz fel, ha meg le akarsz szállni, szépen meg kell várnod míg nem mindenki feltömörül azon az egy ajtón elől és csak akkor nyitják ki a többi ajtót. Ilyen lenne Pesten, felborogatnák a fenébe a járműveket
-
nem szélsőséges
eldöntheted, hogy a horda/falka/társadalom tagja akarsz lenni, annak szabályaival, vagy a társadalmon kivül akarsz élni
egy delta farkas sem rabszolgája a csapatnak, hanem a csapat része, és a kettő nem ugyanaz
és az ember kollektív élőlény, ösztönösen egy csoporthoz akar tartozni
persze mindig vannak, akik magányosan akarnak élni, mint egy borz, de ezek csak egyének. a 6,5 milliárdhoz képest nem számítanak
ne egyénekben gondolkozz, hanem 100 milliókban -
alapvetően megfelelő
persze lehetne sokkal jobb is
a vonat mehetne 30 helyett 160-nal, a volánnal semmi bajom, sűrűn jár, kicsit hering, de ki lehet birni
a bkv sem rossz alapvetően, mindehová el tudsz jutn tömegközlekedve is, persze ezen is lehetne fejleszteni, de min nem -
Vardar #27819 Csak az IC-re vonatkozik a visszatérítés. -
ba32107 #27818 Akkor küldted be. Mi az, hogy "mikor kérdezték meg"? -
tegnap jöttem haza vonattal pestről (6órás a vonatút) és 2 helyen is megálltunk bevárni egy másik vonatot, 15percre...már a tököm kivolt...elvileg ilyenkor vissza kéne adni a helyjegy árát, de ha most leálltam volna szarozni a visszaváltással megintcsak lekésem a csatlakozást...szal nc...elsőre nyomtam term. -
hozzászoktam, hogy néha szar. -
feltettem egy kérdést, a sokat filozofálsz-e-t, és elfogadták, de mikor kérdezték meg? a dátumkor ami mellé van írva, 28.ika? vagy ez az a dátum amikor csináltam? -
dx #27814 énis pécsi vagyok, 2400 volt dec-ben, januári már 2640(tanuló,összvonalas)
pesten 3550(tanuló nyugdíjas stb) 27ezer a negyedéves. -
Vardar #27813 Borsod Volánnál az 5 km-es diák bérlet 500. -
Vardar #27812 Hát nekem lenne mit mesélnem. Szüleim mindketten vasutasok, szóval ingyen utazik a család mindenhova vonattal, láttunk egyet s mást.
A MÁV Murphy törvénye, hogy sosem érkezik időben:D Továbbá a normál kék személy kocsik 30 évesek. Ajánlom valakinek, hogy egy fehér papírzsebkendőt húzzon végig a műanyag (nem a szövet, a másik) borítású 2. osztályú kocsi ülésén. Aztán kérem a véleményeket. Egy kocsit 1 ronggyal törölnek végig, nem rázzák ki, nem mossák ki, egyszer az elején vízbe belemártják és uccu neki végig is viszik vele.
Viszont tudok pozitív példát is hozni ez a Miskolci és a Debreceni Közlekedési Vállalat. Soha semmi bajom nem volt velük, bár a debreceni villamos kicsit IC-re emlékeztetett, olyan gyors volt:D
Végül még egy újabb MÁV-os történet. A család indult nyaralni Neszebárba Bulgáriába természetesen vonattal. Oda úttal semmi gond nem volt, visszafelé is minden simán ment a magyar határig. Mit csinált a vonat a magyar határon? Állt 1 órát. És Szolnokon? Állt fél órát. És Miskolcon mit kellett csinálni? Várni fél órát a csatlakozásra (csatlakozások helyzetéről inkább ne is beszéljünk). Szóval lenézett szőröstalpú dák testvéreink és a bolgárok képesek voltak egy nemzetközi vonatot késés nélkül közlekedtetni.
Az IC-kről még annyit, hogy én minden második nap látok késő IC-ket(1-3 perc az átlag, de volt már több is)
Van egy-két kivétel, ne általánosítsunk. -
Annak ellenére hogy tegnap és tegnap előtt is az orrom előtt ment el a busz, mert korábban ment, azt mondom hogy meg vagyok elégedve a tömegközlekedéssel így 7 év buszozás után. (ez Békés megye, Pesten nem tudom milyen a helyzet.) -
3550 most pesten. Nemrég emelték. Vagyis azt mondják, hogy valójában nem, mivel azt csinálták, hogy megszüntették a hagyományos BKV bérletet és most már csak BKSZ-est lehet venni ami jó mindenre Budapest közigazgatási határán belül. Az eddig is ennyi volt, csakhogy nem vette meg mindenki. Nekem pl. teljesen felesleges. Szóval nekem emelték. -
ba32107 #27809 NAgyon drága. Most nem tudom mennyi pesten egy tanulóbérlet, amikor én jártam akkor 2500 volt ha jól emlékszem (2 és fél éve), busz, metró, villamos. Itt Pécsen most 2500, és csak busz van... -
Errefelé Borsod Volánnal nincs gondom... -
dx #27807 Hát nem.Amugy amit a #27797-ben írtál én is kb 3éve láttam ellenőrt,
összességben nekem csak a bérletek árával van bajom(állandóan emelik). -
Van egy-két kivétel, ne általánosítsunk. -
clio1616v #27805 Barátnőm van és igen használhatod, ha ő is egyetért ezzel, mert nem az én tulajdonom.
Amióta végeztem a tanulással dolgozok és fizetem a jövedelmemből az adót, emellett ritkán használom a TB és egyéb szolgáltatásokat amikért a járulékokat is fizetem. Hadd utazzak már ingyen, ha évente kétszer muszáj. Szerintem az éves fizum feléből kitelik egy-két jegy ára.
Elégedett vagyok a szolgáltatással mégegyszermondom. -
EU szinten annyira nem vagyunk lemaradva(muszakilag, ellenor rendszer az mar mas kerdes). Pl Romanak is ket metroja van a buszhalozat meg kiismerhetetlen. Mondjuk Barcelona-nak van vagy 8 metroja es BP meretu vagy pl Valenciaba is van minimum 2 metro pedig fele akkora mint fovarosunk. Azert van meg mit fejlodni. -
hozzászoktam már. a máv egész jó. rá kell számolni 3-4-5 percet, a hajnali vonatokra a váci vonalon meg 30at :D ennyi.
amúgymeg csakúgy[center] -
ba32107 #27802 Ja, hát Budapest és Pécs nem ugyanaz a kategória. -
Imádom mikor valaki megideologizálja a lopást. Van feleséged vagy barátnőd? Esetleg "használthatom" én ha neked nem kell? Eh... -
A baj az, hogy nem nyújt sokszor sem idő sem árelőnyt. Akkor meg miért is válasszam. Reggel autóval 45-50 perc elenne az út, ha a bátyám teljesen bevinne a cégig. Csak nem egy helyen dolgozunk. Autó + tömegközlekedéssél 65-70 perc. Tisztán tömegközlekedés + séta = 100 perc. Miért is?
Mert a bp-i közlekedési és elővárosi hálózata idejétmúlt vagy nincs is. -
clio1616v #27799 Fizessenek ők nekem azért, hogy nem használom, nem foglalom a helyet olyanok elől akik rászorulnak, mert nem tudnak más alternatívát. -
Akkor rossz jegyformát választhattál.. -
ba32107 #27797 Hát itt nálunk sosem késnek a buszok. Ellenőrrel összesen talán ötször találkoztam 10 év alatt. Koszosak a buszok, az igaz, de annyira nem, hogy ne legyen gusztusom leülni. Jobban zavarnak az utastársaim. A bérlet mondjuk kurva drága.
Ezenkívül a pesti közlekedésről tudok nyilatkozni, amikor és amennyit használtam, ott sem volt probléma. Vonatoknál ugyanez: IC-vel jártam pestre. Tiszta volt, szép volt, jó volt, a kalauz rendes volt, egy év alatt egyszer késett egy vonat, ami szerintem bőven belefér. Tehát:
Van ennél rosszabb is, nem tudom mi a baj. -
Ha használod akkor fizess érte. Miféle hozáállás ez? -
Nem kell elnézést kérned, tálleg puttók voltak. Viszont bőven lett volna idejük hogy valamit kezdjenek az elmúlt 10-15 évben a tömegközlekedésükkel, de sz@rtak rá.
1ébként írtam hogy van ahol jobb, van még hova fejlődnünk, de egyáltalán nem sz@r az itthoni se. Nem annyira fejlett, modern, de pontos és megbízható, ezt azért lehetne értékelni...
Ja és hol vannak itt Ny-Európai árak? Mennyi most a vonaljegy? €1 se. Amsterdamban nyáron egy villamosozás €3-4-ba fájt nekem, még akkor is ha csak pár megállóra szálltam fel. -
pista89 #27794 Hozzászoktam, nem lep meg. -
clio1616v #27793 Nem nagyon használom. Autóval, motorral vagy repülővel közlekedek. Ha ritkán használom is muszájból, akkor se fizetek érte, annál meg akkor is jobb mintha gyalog kellene mennem.
Tehát elégedett vagyok a szolgáltatások színvonalával. -
Mert írország nem fellegvár. Az utóbbi 10-15 évben fejlődött így. Addig Írország is elég puttó hely volt (már elnézést...).
Nézd meg mondjuk Prága, Bécs, München vagy Milánó közlekedést. Na az már igen. -
Hozzászoktam, nem lep meg.
Engem igazából az basz fel hogy nem késve indul az még hagyján hanem 1-2 perccel hamarabb indul és akkor csodálkoznak a buszon az emberek hogy összesen 5en vagyunk a buszon mikor normál esetbe tömve van... ha még úgy jön ki a busznak hogy mindenhol zöldhullám akkor akkora előnyre tesz szert hogy a járat útvonalának a közepén már 5 perces előnyre tett szert azt csodálkoznak hogy nem száll fel senki... LOL
Amúgy asszem itt szegeden vannak a legjobb üzembiztos buszok és mondjuk itt elég sok új buszok vannak (Merci, Volvo, meg skoda trolik) -
Egyes helyeken és irányokban türhető, csak nyugat európai árakért igen messze vagyunk a nyugat európai szolgáltatási szinttől... -
Hozzászoktam, nem lep meg.
A legfelháborítóbb, hogy nálunk, a vasuti sorompót (illetve a lámpát) már akkor leeresztik (felvillantják), amikor a vonat körülbelül 1 km-re van az átjárótól (nem túloztam!). Vannak olyan esetek, hogy 15 (!!!) percet kell várni, mert elmegy egy vonat, az egyik ide tolat, oda tolat, vagy pedig várják a következő járatot, ami még marha messze van, és addig nem engedik a közlekedést. Nevetséges...
Ez eddig csak vonat volt, most a busz.
A késésekről annyit, hogy általában nem sokat szoktak késni (szerintem), a max 10-15 perc pedig még belefér. Koszosnak olykor koszosak, de nem vészes. Túlzsúfoltnak valóban túlzsúfoltak. Erre már sokszor panaszkodtunk erre felé is. Az árról, mivel én diák bérletet veszek, szerintem a havi 1500 ft (25 km), annyira nem sok.
És, ahogy azt mondani szokás: MÁV - Mé' Állunk Vaze?! -
Van egy-két kivétel, ne általánosítsunk