127612
  • bardocz
    Nem tudsz már diákot venni?
  • DJ Skyline
    megszoktam már, olyan baromi sokat már nem utazgatok tömegközlekedéssel, de úgy különösebb problémám nincs. egyedül a bérlet az ami húzós, ezért nem veszek felnőtt bérletet. persze ezt nem fogom tudni sokáig eljátszani, de amíg kéthetente 1x-2x ülök tömegközlekedésre, addig hagy ne fizessek már havi 9000-et. annyira tényleg nem jó a BKV, hogy elkérjenek 9000-et egy havi bérletért.
  • z99999
    teljesen hely és helyzetfüggő, habár mivel ez szubjektív kérdés ezért senkit nem lehet hibáztatni általánosítás végett, mellesleg 3.
  • Vardar
    Ehh? Az még jó is, mit beszélsz.:D Csodálkozom, hogy csak annyi.
  • bardocz
    Viszont van amikor olyat alakítanak,hogy kimegyek 40-re a buszmegállóba,és nincs ott egy ember sem,amiből következik,hogy elment a busz.Csakhogy a busznak 45-kor kéne elmennie.A következő busz meg 55-kor jön.Elvileg.Csakhogy az meg késik 5 percet.De legalább picsahideg volt,és szétfagytam.
  • htr93
    en is busszal jarok suliba de en meg nem tapasztaltam ilyet, bar, ez egy eleg tisztesseges busz... "meg jo, hiszen egy csomo ember jar suliba es dolgozni ezzel..." szal ez kivetel...:)
  • NeverwinterKING
    Van egy-két kivétel, ne általánosítsunk.

ez a késnek a buszok cucc hülyeség. télen szoktak késni az időjárás miatt. de azt meg lehet érteni. néha még távolsági szokott de az a 4-5 perc nekem belefér.
    de az már durvább h ha esik az eső akkor a buszba is beesik. ezzel kéne vmi csinálni :P
    napi rendszerességgel buszozok szal tudom.
  • DJKonya
    Van ennél rosszabb is, nem tudom mi a baj.

Borsod Volán és a MVK buszokkal utazok minden hétköznap.
    Egyikkel sincs semmi bajom ,egyedül annyi kifogásom van hogy amelyik busszal a legtöbbet járok be Miskolcra az a Fél 7-es busz és elég kicsi olykor alig férünk fel rá. Ha 0. órára megyek akkor meg a 3/4 6-ossal megyek ami csuklós Mercedes, Ráadásul azon néha jó hogyha vagyunk 20-an, véleményem szerinte fel kéne cserélni a két járatot..MVK buszon 1-es és 1A-s busszal járok fel a suulihoz, azon a vonalon csak csuklós busz közlekedik, de annyian vannak rajta hogy hihetetlen. Olyan 7-re érek be a Búzára és 7óra és 7:30 között annyian szálnak fel a Búzán hogy levegőt venni is nehéz, intim szféra semmi mert elhajtod a fejed már ottvan meletted egyből valaki. Ha 7:30 után indulok a Búzáról busszal akkor meg nem érek fel csengetésre(8:00)-ra a suliba:P Ja meg ha a régi Ikarus jön... egy deka fűtés nincs rajta:D
  • Hegi90
    Felháborító, hogy ilyen a közlekedési helyzet!

Miskolc-Szeged 4-6 óra MÁV-al!!!!!!!!!!!! ez FELHÁBORÍTÓ.
  • Fbn Lx
    én soha nem hallgatok ilyen fülbedugósan zenét, ha megyek valahova =)
    olyan 16 éves koromig volt rá példa, de leszoktam róla.
  • Aquir
    majd ha az következik
  • htr93
    ha zenét akarsz hallgatni, akkor nme jó, de eggyébként télleg...sokszor mikor buszozok, legszívesebben soha nem szállnák le, csak néznék ki és elmélkednék, 200 óra múlva megunnám, és Osho ként térnék vissza az iskolába...

a buszozás jó alkalom a filózásra, nemde?
  • Fbn Lx
    én eléggé szadista vagyok, mert IMÁDOM a régi, rozzant, hangos szar buszokat.
    egyszerűen hátradőlök, és olyan kényelmes, az a monoton frekvencia úgy elringat... áhhh. belegondolok és álmos leszek :DDD
  • htr93
    kíváncsi leszek rá, télleg hosszan fogalmaztam, de sztem annyira azért nem lett vészes.(lehet hogy egy kicsit ellentmond az előző kommentemmel:D)

Egyébként, a tömegközlekedés.... már 3 éve járok szimplán busszal, hát, fűtés rendben, de légkondi csak kevés buszon van, és ez nyáron nagyon nagyon zavaró, majdnem mindegyiken befér két ülés közé egy cselló, biztosítva a kényelmes utazást csellótokkal, sokszor nagyon hangosak, még fülhallgatóval is hiába hallgatom a max hangerővel a zenét, akkor sem hallom rendesen, olyannyira "zörög" a busz...(ja csak buszokkal járok, de sokat) én még nem találkoztam különösebben koszos busszal, ez még a "normális" osztályba sorolható eddigi élményeim szerint, nem volt egy olyan busz se amire azt mondtam volna hogy "wáá de koszos, nem akarok felszállni" max olyan hogy "váá...de büdös.. miért ide ült elém.."de hát ez már AZ utas hibálya, és a tömegközlekedésé, mint hátrányáé, dehát, ezzel mindenhol lehet számolni,itt mo-n akkor hát az emberekkel van gond..
  • DIESEL DOG #27853
    Szerintem van egy-két kivétel...
  • htr93
    :(... köszi:D

igen, van mit, dehá, hogyan lehetne a gondolkodást mérni:S
  • htr93
    hogy mikor lesz kiírva ide :Dlink
  • Picar77
    Hozzászoktam, nem lep meg.
  • Kicsikiraly
    btw a 3.-ra nyomtam, én elég gyakran (hetente ötször, messzebb van az oskola) utazom tömegközlekedéssel, de valahogy nem tapasztaltam a lepukkantságot. Reggel Volánbusszal be az etelére diósdról, Volánnál viszonylag karban van tartva a busz, + kitapasztaltam már melyik járat nem túlzsúfolt. Eteléről 19es villamos (most ugyebár 49-essel Gellért tér, és onnan villamospótló, ez mondjuk azért zavaró, hogy még mindig nincsenek kész, de hát ez nem a BKV hibája [azt hiszem :O]). Más járat, amik a problémásabbak, vagy esetleg vonat meg nem gyakran jön szóba.
  • Scottt
    Felháborító, hogy ilyen a közlekedési helyzet.

Heti 5-6 alkalommal buszozok,már megszoktam de mégis felháborító a helyzet
  • Fbn Lx

néha a cigányok hátul zenét hallgatnak mobiltelefonon és ordítoznak, néha a vénasszonyok rinyálnak, és az emberek agresszíven bökdösik egymást, mindenki tolakszik (én is), dehát ez mindenhol így van. Viszont volt már, hogy szép lányok simultak hozzám a buszon, ezért végső soron imádom a tömegközlekedést
  • somdav95
    Nem tudok mit nyomni, nem járok tömegközlekedéssel :S
  • Netgear
    Úgy szar az egész ahogy van!!! (amúgy soha nem utazok semmi ilyesmin)
  • Vardar
    Nem tudom, nekem eddig semmilyen bajom nem volt a miskolci tömegközlekedéssel. Miskolcon csak kétféle jármű van busz és villamos és mindkettőre jó a jegy. Ha nem így van javítson ki valaki.
  • bardocz
    Gondolom azok még nm jártak bkv-val.
  • clio1616v
    A szmogriadóról meg az a meglátásom, hogy a diesel üzemű autókat kellene megtiltani, hogy közlekedhessenek, mert azok bocsátják ki a PM (Particulate Matter) 100%-át.
  • banok

• Shifter
    asszem ki lett számolva hogy 4 főnek (de vonatnál 2nél biztos) a kocsi olcsóbb hogy most a városba is olcsóbb-e azt nem tudom de azt tudom hogy vonatozásnál a kocsi olcsóbb
  • clio1616v
    Azért ez nem egészen így van. Mert ha csak az lenne a cél, hogy a-ból b-be, akkor akár darabokban is szállíthatnának és a cél ilyenkor is teljesül, vagy éppen lefagyasztva...

A tömegközlekedés célja: kiszámítható módon, időben juttasson el komfortos utazási körülmények mellett az uticélodhoz úgy, hogy az ne kerüljön többe, mint amennyit hajlandó vagy fizetni azért, mintsem hogy más alternatívát vegyél igénybe.
  • TommyC
    sztem ez egy rossz hozzáállás. remélem minél kevesebben gondolják így, mert akkor előbb utóbb vagy nem lesz több hely az utakon, vagy megfulladunk a kipufogó gázokba(+ lehetne sorolni).
    Az ember kényszerből/hasznosságból tömegközlekedéssel utazik, de ettől még megvan a véleménye a róla.Erről szól a kérdés.
  • Kicsikiraly
    Egyszer beszélgettem családdal, ismerősökkel, a mai közlekedési helyzetről. Mindenki mondogatja (mármint nem akikkel beszélgettem, hanem úgy általánosságban az emberek), hogy milyen mocskosak a járatok, milyen késve érkeznek, stb, és hogy mennyi pénzt kérnek el ezért. Csak gondolj bele, mit fizetsz ki amikor megveszed a jegyet/bérletet/akármit. Azt, hogy az adott cég eljuttasson téged A pontból B pontba. Ezt megteszik? Meg. Ha zavar az egyéb körülmény, vegyél autót, menj taxival/bringával/gyalog.
  • Unreal1942
    A véleményem az, hogy ezért én nem vagyok hajlandó fizetni.
    Kényelmetlen, koszos. Amit az ember használna is az zsúfolt.
    Drága!
    Nyáron még rosszabb a helyzet. szépen összeizzad mindenki és büdös is van.
    Autózom vagy ha csak pár megálló akkor séta.
  • Dick Riddick
    Kiábrándító.
  • Ability
    Február 3. 09:00

Kicsit átírtam, remélem így is tetszik...
  • MR ME
    hozzászoktam, nem lep meg
  • sweech
    akkor értem, miért jöttek nyíl egyenesen felénk az ellenőrök miskolcon. azt hittem úgy működik a helyi járat, mint bpesten, ezért középen szálltunk fel :c szerencsére nem volt jegyünk
  • Shifter
    Mit gondolsz a mai magyar tömegközlekedésről?

SZAR? unalams? koszos?

Megoldás: REDNÁÁÁÁ REDNÁÁÁ REDNÁÁÁÁÁÁ
  • Ability
    Hogy mikor akarod betenni. :)

htr93: majd amikor úgy jön, a tervezett kérdések gyűjtőhelye oldalon nézegesd oldalt a várólistát, ott találod a közeljövőben bekerülő kérdéseket. Amúgy ha emlékem nem csal, akkor azt a kérdést rendesen át kellene dolgozni...
  • ba32107
    Attól tartok, még mindig nem értem. Beküldted a filozofál kérdést 28-án, és ma állítottuk elfogadottra. Mire vagy kíváncsi?
  • ba32107
    Nálunk is ilyen (legalábbis a végállomásokon, és este)
    Mondjuk az tény, hogy bliccelni tényleg nem nagyon lehet