127612
-
-
Hát a legtöbb. Igen keveseknek adatik meg, h a munkájuk a hobbijuk. -
Mindenki magyar ember a pénzért dolgozik,nem jó kedvükből. -
2-3, nekem nincsen testvérem, szerencsére "kaptam" 2 mostohatestvért, így nagyjából átérzem milyen lehet ha van az embernek testvére. A 3 lenne a legjobb, 2 a minimum, majd meglátjuk hogy jönnek ki az anyagiak. -
Az egy gyerekes családot én sem pártolom, hiszen alapvető szocializációs dolgok maradnak ki az ember életéből. -
Egyelemes statisztika, ahogy te mondanád. Fater unokatestvérének a fiának /nem egy közeli rokon, annyi szent/ 6 gyereke van, szűkösen, de minden gond nélkül élnek. Fater másik unokatestvérének 9 gyerekük van, onnan se hallok panaszt. Igen, aláírom, hogy ha egy kölköd van, akkor annak több mindent tudsz adni, olcsóbb, etc., de ha felnőnek, jobban tudnak egymásnak segíteni. -
Ismertem olyan nagyobb családot, ahol szinte csak állandóan egymást marták...
A nagyon család nagyobb anyagi teher a szülőknek is...
Soroljam még..? -
Ezekkel az okoskodásokkal leállhatnál, mert valami eszméletlen módon irritáló... -
Miért? -
Pénzfüggő? 100 ezer Ft-ot keresek havonta a cafeteriát nem számolva... Olyan a melóm, ami a tipikusan "legalább van vmi, és kapok némi pénzt" kategória... Hadd ne folytassam. Az tartja bennem a lelket, h a tanulás talán előbbre visz, és jobb lesz majd. -
clio1616v #117905 pénzfüggő vagy?
beléd nevelte a fogyasztói társadalom, hogy mindent csak pénzért és a pénz az milyen nagy érték és hatalom, de ez nem igaz
te pénzért dolgozol vagy azért mert szeretsz dolgozni és hasznosan telik a munkaidőd? -
Én se tudnám a pénzt szórni valszeg, még akkor sem, ha megtehetném, mert világ életemben ezt láttam, és rá voltam nevelve arra, h mindent meggondolni, nem tudok akármit megvenni stb. (anyám egyedül nevelt, és sokszor nagyon kevés pénzből kellett megélnünk) Ez már most, felnőtt koromban is teljesen bennem van. Nagyon sok mindenből az akciósat veszem stb. De nem bánom, és most, h már dolgozom, most érzem igazán a pénz értékét, h az az 500, 1000, 5000, 10000 ... Ft mit is jelent. -
ha meg nem jön össze akkor szépen megöregszünk párommal kettecskén:-) -
1 gyereket 36-40 között
ezt kiegészíteném azzal hogy csak abban az esetben, ha az anyagi biztonság megvan, teszem azt hogy a gyerekemnek nem kell azt mondanom hogy nem veszem meg ezt-vagy azt... -
clio1616v #117901 az értékrenddel van ott baj -
Ennyi marhaságot egy kommentben... -
abból még gondja senkinek nem volt.
Itt csuklottam egy nagyot... -
clio1616v #117898 a pénzszerzés lényege, hogy el kell venni attól akinek van, teheted ezt erőszakkal, de azért börtönbe kerülhetsz és teheted ésszel okosan
ez utóbbihoz át kell látnod, hogy ki miért ad pénzt, van aki hajlandó odaadni a pénzét azért amire szüksége van és van aki olyan dolgokért is ad pénzt amire nincs szüksége
a pénz nem érték számomra, nem becsülöm a pénzt és a tárgyaimat, hanem használom őket
számomra érték az idő, a tapasztalat, a rokonaim
és hogy jön mindez a hány gyereket szeretnékhez?
gondolj bele abba, hogy kinek mit jelent a gyerek, valaki itt írta, hogy leszarja az apját...
milyen értékek vannak ennek az embernek az életében? aki saját apját nem becsüli, pontosan ugyanezt fogja megkapni a saját gyerekétől -
hugopareiros #117897 A pénztelenségre ment rá szüleim házassága is. :/
Illetve köztem és párom között is csak a pénz okoz feszültséget, semmi más nem.
Én spórolós családból származom, ő neki pedig nem igazán kellett spórolnia soha. Így amikor "egy svácji 1 hetes nyaralás csak 150 ezer ft", akkor nekem minden beugrik, csak az nem hogy "csak". Ebből pedig szokott lenni konfliktus. :D
Hiába keresek már jól...nehéz hozzászokni. Múltkor büszke voltam magamra ezért megengedtem magamnak, hogy ne házi szendvicset vigyek magammal kajának, hanem a pékségből valami finomat....viszont ezt abba is hagyom, mert full más téma.
-
"az élményeimet becsülöm, az ezeket lehetővé tévő tárgyakat nem" -> Ezzel a gondolattal még akár azonosulni is tudnék, mert hihetetlen, mikor látok embereket, akik a semmitérő (nem pénzbeli értelemben) tárgyaik bűvöletében élnek (iPhone, sok millás kocsi stb.), és mégis mint ha szenvednének, mert nincs igazi életük, nem is tudnak igazán örülni semminek. De sokszor nagyon fellengzős vagy. Az anyagi javakat megszerezni nem olyan baromi könnyű, és sokszor nem az ember hibája, h nem tud egyről a kettőre lépni, pedig szorgalmas, tehetséges stb. A pénz pedig ugyan nem boldogít, de sajnos a hiánya a boldogtalansághoz vezethet, mert a nélkülözés sok embert felemészt lelkileg is. -
Blum #117895 ...meg a jo kurva anyad... -
Neked mennyi kb az amiből meg lehet élni normálisan? Szerintem a 250-300 2 főre nem rossz. -
4. 31-35. Egyébként utálom a gyerekeket, de valahogy vonz a nagy család gondolata, abból még gondja senkinek nem volt. -
clio1616v #117892 mert nincs számomra értéke, természetesnek veszem, hogy megvan mindenem és nem újdonság, hogy bármit akarok elérem
ha kudarcok is értek, akkor azokat nem vettem komolyan és könnyedén túltettem magam minden nehézségen, ami az eddigi életben ért
az élményeimet becsülöm, az ezeket lehetővé tévő tárgyakat nem -
De miért nem ? -
clio1616v #117890 ebben igazad van nem becsülöm, amim van -
clio1616v #117889 elnézést kérek tőled a cinikus és túlzó beszólásomért és másoktól is akiket esetleg megbántottam ezzel
átfogalmazom, a korábbi hozzászólásomban a hozzám hasonlóan saját lakással nem rendelkező és gyermeket még nem vállaló középkorúakról beszéltem, akik átlagos keresettel rendelkeznek, molnarbalage-t is ide sorolhatom -
Te sem becsülöd amid van úgy látom,ásd el magadat bibsi
-
hugopareiros #117887 ehhez a hozzászólásodhoz gratulálni tudok (Y) le a kalappal -
2max3.
30év körül.Ez tolódhat,nincstelenségbe nem akarok gyereket vállalni,sem 120bruttóba.
-
Ezért önmagában járna ez BAN a topikból. -
Legalább hármat.
25 éves korom előtt is szerettem volna, most meg 28 vagyok, tehát részemről akár már ma sincs túl korán.
A mai világban 26-30 -at tartok ideálisnak, amúgy meg korábban. -
clio1616v #117883 jó, de én nem a hajléktalan kéregetőkről beszélek -
clio1616v #117882 inkább drága nyugdíj lesz és kevés -
clio1616v #117881 2 darab gyerekeket akarok
35 évesen
mi a különbség a 0 és a nem akarok gyereket között?
-
Az eszem azt monjda, hogy egyet sem, az öszötöm meg azt, hogy mittomén... -
hugopareiros #117879 2
26-30 -
te nyugdíjjárulékodból fizetik ki a jelenlegi nyugdíjasokat.
nekünk már több mint valószínű hogy nem lesz nyugdíjunk, (vagy ha igen, nagyon "olcsó" lesz) -
Evoluti0N #117877 Kész.
A szavazásra: Sok gyereket akarok. Még nem tudom, hogy mennyit. Hölgyek jelentkezését várom, akik szintén sok gyereket szeretnének. Az aláírásomban az szerepel, hogy "szex", szóval tudom én, mitől döglik a légy. -
Nirz #117876 igen szeretnék.
De havonta azért fizetem a nyugdíjjárulékot nem?
Illetve félretéve a pénzt ami egy gyerek felneveléséhez kellene bőven elég lesz öregkorra.